Välkomnar v 38!

Graviditetsuppdatering vad som händer denna vecka i magen...

Efter v 38....
Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

Läs hur du hanterar förlossningens början, utifall att den skulle sätta igång redan nu. Titta igenom våra kapitel om nyfödda barn, så får du all information du behöver om den skatt du bär på.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten!

OBS: Forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer

                                               Källa: www.babycenter.com


Kommentarer
Postat av: Ida - Gravid & Mamma till Vilda

Nu är det ju när som helst alltså :D

2011-07-21 @ 20:21:08
URL: http://elfvin.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Tack så mycket! Ja det är verkligen svårt med namn. Vi var inte överrens förens två dagar efter han föddes. I början hette han texas men sen bestämnde hans pappa att det blev Colin efter Colin Mcray hehe. Ni hittar säkert ett bra namn sen. Vill också ha en liten flicka nästa gång.

2011-07-21 @ 22:23:41
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Sofia - Wilburs mamma ♥

Åh, vad jävligt att jag inte ska åt Luleå till :( Jag bodde i Umeå fram tills för en månad sen. Jag skulle ha kollat där om jag hade vetat. :( Buhu

2011-07-21 @ 23:36:27
URL: http://idamariasofia.blogg.se/
Postat av: Ida - Gravid & Mamma till Vilda

Hehe, jag tycker det känns som att absolut inga kläder passar just nu ;p Står och stirrar in i garderoben varje morgon och undrar om jag ska vara tvungen att gå till jobbet i underkläder!

Hehe, jamen OM det nu mot all förmodan skulle starta så lär det ju knappast gå så jättefort då det ändå är första gången, så ni skulle säkert hinna ändå om ni bara for i tid ;) Men hur har det varit för din mamma och sådär? Har hon gått över tiden eller haft snabba förlossningar och sådär? Det är ju som att det går lite i släkten det där ;p

2011-07-22 @ 00:10:21
URL: http://elfvin.blogg.se/
Postat av: Mamma till William och bebis i magen

Godmorgon snäckan...Skönt att det börjar närma sig för dig och för mig..Hoppas att du får en fin fredag med magen i vädret.kram kram

2011-07-22 @ 08:16:06
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Saran - Mamma till Julian ♥

Jaha, vad häftigt :D Då är ju du ingift släkt med John ;) Det är ju hans kusiner också, fast på Cillas sida :)

2011-07-22 @ 10:59:59
URL: http://saharan.blogg.no
Postat av: Lotta

Grattis på namnsdagen!

2011-07-23 @ 14:38:09
URL: http://gretaturbo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0