V 35!

Oj vad tiden går fort! Kom på att vi går in i v 35 idag då det är torsdag igen :)
Känns som om det inte är länge kvar nu! Visst längtar vi otroligt mycket men det känns inte som om man börjat räkna ner ännu ändå. Trots allt några veckor kvar med mysmagen & vi har en massa roliga saker inplanerat i juli som vi ska göra. Hotellweekend i sundsvall & gå på IKEA, åka till stugán tillsammans igen & mysa & Johan ska ha några lediga dagar då det passar. Finns lite mer vi funderar på men inte spikat så vi får väl se :)) 

Efter v 35 har det kommit såhär långt i magen:

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Har ni fortfarande ingen namn till bebisen? Sök namn här om ni vill ha nya idéer.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten!

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: www.Babycenter.com

 


Kommentarer
Postat av: michelle

wooohoo det är verkligen inte långt lkvar nu... spännande :)

2011-07-01 @ 09:12:55
URL: http://skonhetsexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0