Onsdag

Oj jag känner att jag inte riktigt hunnit med bloggen denna vecka eller jag har nog lite dåligt med ideer vad jag ska skriva om :)

Jobbar varje dag och veckorna springer iväg. Eller inte denna! Eller egentligen är det ju redan onsdag så veckan går ganska snabbt kanske. Det börjar närma sig ultraljudet och jag är så nervös!...hoppas allt ser bra ut! Bara några långa dagar med väntan kvar nu!

Detta händer denna vecka i magen iaf: (v18) 

Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern (vilken ofta sker ungefär nu) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer.

Denna undersökning är för de flesta första gången de ser sin bebis. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Om du väntar tvillingar, kan du läsa mer om det här.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

www.babycenter.com

Kommentarer
Postat av: stina bergh

min jobbarkompis som nyss har fått barn,har filmat den här videon på sig mage när hon var gravid,den är riktigt rolig:)



http://www.youtube.com/watch?v=Z3EWKYtDQv8

2011-03-02 @ 23:48:01
Postat av: Emma svarar

Men shit!! hahah då vet man vad som väntar :))

2011-03-03 @ 09:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0