Pottan

Känns som att jag sällan uppdaterar om lillis utveckling nuför tiden jämfört med förr. Det var så kul i början med alla små framsteg och nu är man inte lika ivrig? Kanske för att alla framsteg inte riktigt är lika kul?! Hehe näää såklart hon är jättesöt då hon alltid säger nej till allt, då hon vill bestämma själv, bråkar om småsaker och testar våra gränser varje dag ;) Nä så är det med barn, hon är för go våran lilla snuttan! Egen vilja kommer man långt på :) Så mysigt nu när ordförrådet börjar öka, pussar & kramar kommer självmant, kaffebjudningar, skratt, bus och lekar hon förstår. Älskar att vara ute och leker så bra :) Listan på positiva saker är lång :)
Bjuder iaf på lite info om pottgrejen...

Melody som sedan länge använt pottan, långt innan hon fyllde 1 år. Det började med att hon lätt blev hård i magen då hon var liten och då satte vi henne på toan för att underlätta behovet. Då var det som om hon vande sig med det fast det inte var tanken av oss. Hon började nypa ihop istället för att göra nr 2 i blöjan så vi var tvungna att sätta henne på pottan för att hon skulle göra det.

Vi har inte tänkt på det så mycket utan satt henne på pottan varje morgon, innan dagsvilan, och innan läggdags. Sen har hon fått ha blöjan på. Använt pottan lite oftare nu på slutet.
Senaste dagarna har hon börjat säga -pii ofta då hon kissar i blöjan och tittat på oss som att hon gör fel eller som att det är konstigt för henne. Så nu tänkte vi att det kanske var dags att ta bort den då vi är hemma. Små söta trosor fick mommo köpa då hon var in till stan. Nöjd tjej kan jag lova. Drar upp sin klänning, pekar på dom och säger -trotro (trosor)

Det har funkat bra med att påminna henne, en enda kiss på golvet på 3 dagar. Idag satt hon och ritade vid bordet och sa -pii, jag skyndade mig dit och där hade det kommit en liten pöl på stolen. Tog henne till pottan så kissade hon mer där istället. Som att hon kom på sig att hon ingen blöja hade.
Idag då vi åkte till syrran ville hon inte ta på sig blöjan. Men stopp! Inte vågar jag åka iväg med bilen och hälsa på någon utan blöja ännu! Finns fortfarande stora risker för nedkissningar lilla vän! :) Vi kompromissade och jag sa att hon fick ta på trosorna igen då vi kommer hem. Sagt och gjort, vi var borta i ca 2 h, hämtade pappan på jobbet också och när vi kom hem var blöjan helt torr. En kiss på pottan och sen på med småtrosorna. :) Visst får man lov att vara lite extra stolt ibland :)

Nöjd med nya nattlinnet, galet så sött!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Gud vad duktig hon är! Vår tjej vägrar pottan helt! Så visar hon inget intresse innan så blir det vår sommaraktivitet- operation blöjfri tjej!

2013-04-11 @ 21:35:10
URL: http://halajna.blogg.se
Postat av: Lina

Oj vad duktig hon är!!! Jag tror att de små liven visar tydligt när de är redo för att bli "torra".. Isabell är långt ifrån där.. =)

2013-04-14 @ 17:31:18
URL: http://maxedius.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0