Pizza Hut och annat roligt

Ja vi har hunnit med att shoppa i veckan/helgen till Johan som behövde kläder till jobbet. Och det kan jag lova att vi gjorde också, han shoppade som aldrig förr och blev såå fin i de nya kläderna. Skönt också för mitt shoppingabstinens...det avtog en aning då han spenderade lite pengar i olika butiker! :) 
Anars har vi haft en myig helg, ätit gott och umgåtts. 

Idag söndag var det Maries födelsedag! Så vi möttes upp i gamla stan...strosade och satte oss på ett fik som mellanmål. Det behövdes, sedan gick vi genom stureplan och in till city där vi luktade på typ alla Åhlens parfymer tills vi nästan blev illamående och yra, Johan var trött i benen efter att ha följt oss hela dagen. Så vi satte oss på tunnelbanan till Marie och Patriks lägenhet. Där blev det pizza middag med dom 2 och en till kompis till dom. Följde upp en stund i lägenheten och surrade medan killarna spelade tv-spel. 
Kollade in parfymer på parfym.se och såå mycket billigare att beställa, tur vi inte köpte någon på stan! Så vi ska ta oss en luktvända till och bestämma oss för vilken/vilka vi ska beställa och skicka efter! 
 
Marie...vi har även hunnit med en middag i veckan på en kinarestaurang! Oj vad jag gillar att bo nära henne nu!


The one and only! :)





Hittade en mysig godisbutik, massa roliga sorters godis och söta påsar


Sist men inte mist..Pizza Hut!! Sååå goda!!


Nu blir det en lugn kväll och imorgon väntar skolan som jag verkligen ser fram emot! Sandra har även kommit till Sthlm nu så vi ska ta och ses någon kväll! Så kul! Och på Onsdag blir det dansträning...spännande Svejs

Nyfärgade fransar och bryn!

Resultatet efter denna dag i skolan! :) Helt utan smink på bilden! Blev riktigt bra! :)

Skolkläder!



Ja detta står på min piké varje dag...måndag till fredag veckan lång! :) Så kul!
Idag fick vi lära oss om alla ben i foten, både på svenska och latin! Intressant och man antecknar allt!
Imorgon blir det att gå igenom naglarna.
Onsdag och torsdag blir det brynfärgning! :)
Inte det minsta jobbigt att kliva upp på morgonen! I Like!


Skola och muffins

Ja idag har man haft sin första skoldag, men det vara bara information, presentation osv. Vi fick oss alla varsin väska med en massa instrument som vi kommer att ha användning av under året. En fysikbok och 2 arbetspärmar, samt andra bra att ha saker.
Kläder fick vi också, vita byxor, marinblå pike och ett marinblått förkläde. Och de ska användas på praktik och teori. Haha kul. Skönt också, man vet precis vad man ska ta på sig varje dag. :)
Samt att alla dagar måste håret vara uppsatt! Under praktik ska det vara i knut.
Så imorgon startar allvaret! Då börjar vi med pedikyr! Tror att vi skulle ha brynfärgning och plockning i veckan också! Oj så spännande, man kan knappt hålla sig! Vill helst lära sig allt på en dag!

Jag har iaf redan hittat mig 2 favoriter här i matväg! Första är mannakvikk! Så otroligt gott, som mannafrutti fast man köper det i liters förpackningar!
Det finns även riskvikk, som risifrutti! Det kommer alltid att stå på handlingslistan framöver...med sylt till är det hur gott som helst till kvällsmat.
Sedan har vi ju min andra favorit, muffin bakery! Sååå goda och stora muffins...och det ligger bara runt hörnet på vår lägenhet! Både bra och dåligt. haha så dit gick jag efter skolan idag och köpte mig en äppel och kanelmuffin att ta hem. Så nu blir det tacorester till lunch och kaffe med muffin till efterätt! Det kan jag behöva nu när jag ska hugga ta och skrubba upp ugnen från all flott och smuts. Den är det enda som vi inte hann städa då vi var här i sommar. Så nu är det dags så vi kan använda den.

Gott! Varför ska man köpa små mannafrutti då man kan köpa denna?!






Köpte 2 fina rosor i lördags då jag var och handlade som pryder vårat vardagsrum!



Nya skor hittade på rea!

Kom över dessa snyggingar idag på rea när vi var och strosade på affärer idag! Kunde inte låta bli, klart jag behövde vita också! :) Dom kommer jag ha användning av i massor!





Ärenden idag med

Ja vi tog sovmorgon idag precis som man ska göra en lördag när man är ledig! Skönt! Men trafiken har man inte riktigt vant sig med ännu, det låter så otroligt mycket in till sovrummet på morgonen. Men man lär ju vänja sig till sist.
Det blev en promenad in till Daglivs och handla upp allt till kyl, frys och skafferi! Oj så mycket vi handlade...en dyr nota men rik på mat är vi iaf! Skönt. Men det var inte lika skönt att bära hem allt, man är ganska bortskämd med bil att bara lasta in i köra hem och nu är det bara att bära hem det hela vägen. Det är iof inte så långt men med 6 kassar blir det mjölksyra i armarna ganska fort. :) Men vi ska väl inte handla så mycket varje gång... :)

När vi packat in varorna tog vi  på oss skorna igen och gick ut och åt lunch, fast vi handlat så mycket! haha men skönt att slippa laga mat idag. Vi skulle ändå ut och göra några fler ärenden så det passade bättre. Det fick bli en ny rullgardin som är svart och fungerar förhoppningvis bättre än den som sitter i sovrummet nu. :)
Sedan handlade jag sockar till skolan eftersom dom ska vara vita och jag äger bara svarta så blev det en liten investering.
Sedan kunde jag inte låta bli att handla färska bär av en kille som står och säljer alldeles vid oss. Så det fick bli både hallon och jordgubbar! Så kan gissa att det blir bär och glass ikväll till efterrätt! Mumsigt!

Nu ska vi få främmande, André kommer och ska hälsa på! Så vi får väl se vad vi hittar på.
Ja just ja, kom på att jag har kollat in en danskola här på kungsholmen, inte långt här ifrån, dom hade iaf en kurs: Streetmix...så jag kanske ska gå dit på tisdag då dom har gratis provdans och se om jag vill börja. Se om det är ungefär det jag dansat i Umeå och höra om det blir nybörjare eller fortsättningskurs! :) Spännande! Jag bara måste fortsätta med dansen iaf, det vet jag med säkerhet! :) Svejs

Haha en rulltrappa på matbutiken Daglivs, åkte ner i källaren och handlade sedan upp på nästa våning och handla mer! haha sjukt...var tvungen att fota :)


Frukter, bär och grönsaker!


Mmmmm!

Shoppat på Kungsholmen idag!

Igår kom jag från Uppsala med tåg till Johan och våran lägehet i Sthlm! Skönt att vara på plats. Åt lite kvällsmat och sedan var det bara att lägga sig. På morgonen vaknade jag av ambulansens sirener precis utanför. Men klockan var 08.30 så jag fick ju ändå sova ut lite. Steg upp och mös vid tv:n med täcke och frukost.
Sedan hoppade jag i duschen för att fixa mig lite. Sedan blev det en shoppingrunda på kungsholmen. Jag behövde aldrig åka in till stan utan hittade allt jag skulle ha nära oss! Perfekt. Så jag hade tillslut så många påsar att bära att jag var tvungen att gå hem.
Så åt jag lunch och väntade in Johan som skulle komma hem efter jobbet.

Ikväll är vi bjudna till Mia och Johan i Märsta på kräftor! Mums! Och så trevligt! Nu kommer vi bo nära dem i 1 år! Kul! Svejs....nu till tuben!

Hittade min klocka som fick bli kvällens smycke!


Klar att åka iväg på middag!
 



Skor till skolan!! Äntligen hittade jag skor enligt deras önskemål om modell.




SVEA mössa

 




















Idag fick det bli en vit SVEA mössa som ska klä mig fint i höst och vinter! Nu ska jag äta middag, lax, potatis, sås och sallad! Mums...Svejs

Fredags outfit



Bjuder på en bild på mina nya kläder, här i Umeå lyser solen så man blir glad!!
Näst sista dagen på jobbet idag...får se om vi får massor att packa upp idag med?!
Nu frukost...sedan jobbet!


Lila sneaker från adidas!  The Store :)


Gåva

Idag var det ju som sagt var sista dagen som jag jobbade med Lars och Monica. Och lika konstigt kändes det att det skulle vara sant. :)
På lunchen gick jag och köpte butterkaka på Nya Konditoriet och gjorde kaffe som eftermiddagsfika som ett litet hej då för mig ett tag. 
Och dagen bara rullade iväg och det var dags att snart gå hem. Men då smet Monica iväg tidigare och inhandlade en liten gåva till mig som ett hej då för ett tag. Fast jag inte ska sluta :) Så det var ju jättesnällt och verkligen välbehövligt. TACK! Ett anteckningsblock för 7 sorsters ämnen :), en rosa penna och några biobiljetter! Kul nu blir det bio i Sthlm. En perfekt present för mig som är en kommande student :)
Nu blir det att ta det lugnt, imorgon kommer mamma och Lisbeth hit och ska hälsa på Ann på patienthotellet men dom kommer sova här! Kul för mig! Svejs


Helgen

Jobb lördag, nu är det bara 6 dagar kvar på butiken för ett tag framöver. Hjälp!! Shit kan inte fatta det. Jobbar bara en dag till med Lars och Monica innan dom drar till Sthlm på mode/inköpsmässa. Känns overkligt. Idag har Johan flygit ner till Sthlm och ska sova i lägenheten inatt, han börjar jobba igen imorgon. Så jag pratade just me han och han var precis och skulle handla lite till kylen.

Lördagkväll blev lugn, fick ett erbjudande av Sandra att följa på middag med hon och några tjejer, dricka lite vin och sedan utgång. Det lät ju inte alls tokigt. Jag säger som henne, hur ska min lever palla sthlm?! :)
Men det blev istället så att jag och Johan gick och handlade mat och följdes hem för att äta tillsammans efter att jag slutat jobbet. Han skulle ju som sagt åka iväg idag sön och vi kommer inte att ses förrän 19:e el 20:e! Länge! Så jag kände att vi skulle ha en myskväll på 2 istället. Och så fick det bli. Mat och sedan en promenad i det fina vädret in till stan, hyrde filmer och traskade ett tag. Sedan blev det hem till lägenheten och se filmerna tillsammans med godis och annat. Mysigt.

Söndag steg jag upp 10.00 och drog på mig bikinin, tog en handduk och en kudde och pallrade mig ut i solen! Härligt! Så bra att solen stannade kvar på min lediga dag! Så gick jag in och åt lunch när Johan sa att den var klar. Bortskämd har jag också varit :)
Efter att jag skjutsat Johan till flyget åkte jag hem, satte mig i solen ett tag till men var ganska mättad så jag gick in och städade. Man vill ju städa genom och rensa allt nu när vi åker. Så det blev en väldigt noga dammsugning och rensnig av skåpar och klädkammare samtidigt som jag hade en pannkaka i ugnen som jag ätit för ett tag sedan med grädde och sylt! Mums.
Nu har jag just tagit en dusch och ska se den sista filmen som vi hyrde igår. Johan sa att jag fick välja en egen som jag kunde se när han hade åkt :) Så det blir det att göra ikväll. Svejs

Dessa filmer hyrde vi. Nu ska jag se den 3:e ikväll


Ni kunde kanske gissa att det var den här jag valde :) Det står på baksidan att den är ett alternativ till "Sex and the City" Lät ju lockande.....men sååå fel jag hade! Betyg efter att ha sett halva filmen= Dålig!


Bjuder på en bild från min lördag på butiken då jag gjorde om denna sektion. :)

Musik

Några bra låtar!!












Tisdag och Emma goes NHL Hockey chick

Haha ja det trodde jag inte om mig själv :) Men ska man på hockeykväll så ska man gå in för det också! :) Drog på mig Johans signerade hockeytröja från Peter Forsberg, den Lars ska låna och ha på väggen i källaren! Och jag kan lova att det blev populärt med min entré!  
Vi åkte till Lars och Monica och Johan skulle spela med grabbsen så jag och Monica surrade. Tog med oss lite fika från frysen så vi får hjälp att tömma den nu när vi ska flytta ifrån lägenheten 1 år. Då kan vi inte ha en massa gott i frysen som förstörs!
Så nu har vi just kommit hem och klockan är som sagt 23.30. Sent som vanligt när vi är där. Alltid lika trevligt så tiden bara springer iväg! :)

Nu väntar sängen på mig och en ledig dag imorgon, så jag hoppas på sol! :) Blir lunch ute då?!

Johan förevigade kvällen med en bild på mig!

Måndag morgon

Nu är det frukost och jag ska gå till jobbet. Slänger ut några bilder från denna morgon.

Min frukost, björnbärsfil med flingor och en macka


Gott!


Me...

Sen söndagsmiddag

Idag har vi verkligen bara latat oss. Efter att ha sovit middag klädde vi oss och tog en promenad till Lars och Monica för att hämta bilen. Surrade och sedan var det bara att åka till affären och köpa mat för veckan.
Så det blev en sen middag, fast vi åt ju frukost/lunch 15.00 så det blev bra. Taco fick det bli, något salt var vi båda sugna på idag konstigt nog. haha
Imorgon är det jobb igen, Lars och Monica är tillbaka efter sin semester också.  Johan har däremot  kvar 1 vecka av sin.
Nu ska vi se film.






Söndag...

Idag tog man sovmorgon efter gårkvällen. :) 
Igår hade vi det riktigt trevligt. Jag och Johan bjöd Monica och Lars med fam och min Sandra på räkfrossa. Först hade vi lite snacks som nachochips att doppa i kräftröran som vi gjort själv. Mycket gott. Sedan en massa räkor att skala, västerbottenspaj, avokado med keso, sallad, kex, ostar, baguette, rostat bröd, lök och jag hur mycket som helst att välja på. Sedan blev det kaffe och efterrätt som jag gjort, vaniljpannacotta. Mums. Alla mätta och glada. :) Och med vin till maten blev jag och Sandra sugna på dans! :)
Så utgång på rex och dansa till stängning fick det bli. Träffa lite folk. Sedan hem och sova. Och nu har man vaknat. Och jag kan säga att det blir inge nolia idag :) Får ta det en annan dag kanske.

Glömde helt bort att ta bilder på gårkvällen! Synd sa jag när vi dukat av allt från bordet. Men kvällen kunde inte bli bättre. Vi fick blå himmel och sol så vi kunde äta ute på altanen. Jag och Johan hade köpt girlanger att hänga upp, serpentiner att pynta med och paljetter att lägga på bordet. Så det blev en riktig sommarkväll.
Det enda jag fick kort på var efterrätten som jag fotade samma kväll som jag gjorde den. Så den kan ni får se iaf.



Vaniljpannacotta 6 portioner
3 gelantinblad
1 vaniljstång
6 dl grädde
1 1/4 dl socker

Blötlägg gelantinbladen 10 minuter
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna
I en kastrull blandas grädde, socker, vaniljstång och fröna, sjud under omrörning
Rör sedan ner 3 gelantinblad
Ta upp vaniljstången
Häll upp i 6 vackra glas och kyl minst 3 timmar.
Jag gjorde detta recept för 6 personer, men det kan man avgöra  själv, vilken storlek man vill ha på varje portion.

Bärgele
1 litet paket frusna jordgubbar (går att ta vilka bär man vill)
Blåbär
2 gelantinblad
2 dl socker
3 dl vatten

Blötlägg gelantinbladen 10 min
Sätt jordgubbarna i en panna
Blanda ner vattnet och sockret, värm upp. Då kommer jordgubbarna göra vattnet rött. Ta upp jordgubbarna och lägg för att svalna ett litet tag.
Sila det röda sockervattnet så det blir en klar vätska.
Blanda ner gelantinbladen
Dela upp de svalnade jordgubbarna på alla glas med pannacotta, lägg på blåbär också, så mycket man vill ha.
Dela sedan upp gelantinvätskan i varje glas över bären.
Ställ i kyl tills det stelnat.

Avnjut sedan denna godsak till efterrätt! :)



Ja jag fick ju en bild av Marlon som var våran underhållare under middagen. Han tog serpentiner som han dansade med. Jag och Lars provade utmana han men det var svårt :)

RSS 2.0