Vaccin...
Idag har vi haft salong i skolan och det gick snabbt som vanligt. Men när man har roligt går tiden snabbt. Dock känns det ganska skönt med lov så man får vila hjärnan lite med allt nytt man får lära sig. :)
Under lunchen följde jag med Michelle på en liten promenad och sedan handlade vi glögg, lussekatter, nötter, skummtomtar och ischoklad som vi ska mumsa på imorgon efter lunchen eller efter provet som vi ska ha imorgon i anatomi. Lite julmys sitter aldrig fel :) Efter dagens slut blir det jullov fram till 7 januari...

Efter skolan idag gick jag till Blue medi spa som det heter, där dom hade drop in tider för vaccination för svininfluensan. Så nu är det gjort. Känns skönt då vi åker till utlandet om 1 vecka och vill inte bli smittad, samt tänker på kunder i salongen som man heller inte vill smitta. Men själv är jag inte så orolig att få den så det var med blandade tankar jag gick för att ta vaccinet ikväll :) men ingen symptom än så länge iaf :) spännande att vakna upp imorgonbitti och se om jag börjat gå baklänges hahaha...en tjej i klassen hade en hon kände som hade trott på det då hon hört det på nyheterna som ett skämt! Lite kul :)


just ja

Skulle bara slänga in en bild på mitt köp idag :)
En söt liten rosett med klämma, fin bredvid ett diadem eller bara som den är.


Sen har vi ju fått oss lite julpynt också under helgen :) Tack för det myset


Söndag

Vilken härlig helg! lång har den varit då jag hade hemstudier i fredags :) Och mycket har vi hunnit med. Jag mötte upp mamma och Janne på centralen och så åt vi lunch, sedan var det hem och byta kläder till kvällens idolfinal i Globen, innan vi åkte dit gick vi på kinarestaurang och åt middag...
Det var riktigt kul och högt tryck i Globen. Fick även se bla Tove uppträda då det var reklam för alla hemma på tv. :) Efter den var klar fick vi varsin påse som de delade ut till alla som ville ha. En påse stora mjuka läkerol, en påse tuggummi, 2 askar läkerol och en påse med halstabletter :) Gott

Sedan var det bara hem och sova och ladda för lördagen som faktiskt bjöd på en sovmorgon och sedan en dag med både ett besök på skansens julmarknad, glastillverkning, några djur och café. Sedan en promenad till gamla stan och kolla in lite mysigheter och såga hej till Marie och Patrik och ett värmande besök på en pub. Sedan förbi slottet för att se och därefter en fortsatt promenad förbi isbanan där folk åker i mörkret och de lampor som lyser upp för dem, det är som på film, jättemysigt. Avslutade våran dag i det kalla Stockholm med ett besök förbi NK där folk köade för att se på julskyltningen, när vi sett det blev det tunnelbanan hem och göra middag och bara mysa här hemma under filten och vissa ville se hockeyn på tv :) jag värmde mig med en filt hela kvällen då jag fryst hela dagen :)    

Idag söndag har jag och mamma hunnit med en sväng på gamla stan igen där vi gick in i en butik med en massa smycken! Billiga och jättefina, hittade en fin ring som jag vill ha som kostade runt 800:- :) Tomten!!
Åkte förbi hötorget och stan en snabbsväng för att kolla lite. Sedan tillbaka hit och äta lunch och dricka glögg. Nu har de åkt iväg och Johan har åkt till jobbet för att sammanställa något. Så nu är man själv igen! Tomt och tyst blev det, men nu är det bara 4 dagar kvar i skolan och sedan jullov och jag får åka hem igen!! Nu blir det näsan i skolböckerna och gör någon nytta Svejs

Nya :)


Idol


Glastillverkning


Julmarknad

Svagdricka, äppelmust, julmust gammalt tillbaka


Julskyltningen, plattan...mitt favoritpynt i stan då det lyser upp i mörkret


Torsdag

Idag skulle vi ha genomgång av Exuviance som är det andra märket på produkter vi har i skolan. Men läraren kom aldrig, det hade blivit något missförstånd med schemat så vi fick träna på det vi ville, så det blev vaxning idag för mig och Nicole. Skönt att få bort allt hår nu när utlandsresan närmar sig och man ska på med bikinin. :)
Så när klockan blev 14.30 fick vi sluta. Och fick veta att det blev hemstudier imorgon, fredag! Passar mig perfekt då mamma och Janne kommer med flyget vid lunchtid och inte hittar hit, då kan jag åka ut på stan och möta upp dom. Johan kommer hem ganska tidigt imorgon också så det komer bli en lång helg! Kul.

Imorgon blir det till Globen och se Idolfinalen! Spännande. Vet knappt vem man ska hålla på, båda är ju så bra. På lördag blir det väl en sväng på stan och se julskyltningen. Sedan får vi se vad vi hittar på, kanske något museum eller nåt. Får höra vad gästerna har för önslemål när de kommer ner. :) Nu ska jag se lite tv...kanske blickar lite på anatomin som vi har prov på nästa vecka. Svejs

Vem vinner imorgon?


Tillbaka i Sthlm

Idag är det måndag och jag har gjort bort ett praktiskt prov idag i ansiktsbehandling, det gick bra och imorgon är det nästa prov som jag läst på lite ikväll. Annars har det blivit mesta delen av kvällen i soffan. Känner mig ganska trött och ska göra en tidig kväll. Tänkte kasta in några bilder från helgen...min helg var super! Känns skönt att ladda batteriet med lite från norr. :) Fredag blev sovmorgon och sedan pannkaka med hjortronsylt med grädde till lunch sedan en hel eftermiddag med mamma på stan och handla de sista julklapparna. Träffade alla och hann med mycket under helgen, samt slå in alla klappar så nu är det klart. Var på restaurang med alla syskon med familj och pappa och åt på lördag med avslutning hos Patrik och Åsa som bjöd på en supergod efterrätt, "marsipan och chokladtårta" med kaffe och sedan glögg! Sedan följde jag hem med syster och sov hos dom, hon hade inte sett Twilight än, så efter barnen somnat blev det en filmkväll i soffan och den var lika bra denna gång. :) Söndag blev ännu en dag med syskonbarnen med fam och sedan till flygplatsen med pappa som chaffis :)  Var ju tvungen ut och fota :) 


Hjortronsylt säger jag bara!!


Inte så mycket snö var det men det räckte för mig denna helg :)


Julen närmar sig...


Tänk att det är första veckan i december...denna vecka brinner det första ljuset och till helgen tänder vi det andra! Hips vips är det snart jul. Jag känner verkligen att jag behöver åka hem för att få mer julkänslor då det inte finns snö här och vi har inget julpynt :)


Julklappshandel idag

Idag har vi haft praktiskt prov i vaxning av hela ben och bikini. Det gick bra och känns skönt att ha gjort bort ännu ett prov innan jul. Nu åter står det praktiska i ansiktsbehandling och teoriprov i kemi samt ett prov i cirkulationssystemet, blod och lymfa. Det är ganska krångligt med alla nya ord men roligt när de väl sitter där. Ex bara hjärtat som har fyra hålrum...
2 kammare: ventriculus dexter- höger sida, ventriculus sinister-vänster sida
2 förmak: atrium dexter-höger sida och atrium sinister-vänster sida.
Vi ska kunna det lilla och stora kretsloppet= lungkretsloppet och systemkretsloppet.
Alla vener och artärer i kroppen...latin, blodets uppbyggnad och funktion, lymfsystemets uppbyggnad och funktion, namnet på de stora lymfkörtlarna i kroppen och vart de sitter och en massa mer som jag inte ids skriva upp :) men plugget går bra och imorgon är det sista dagen för denna vecka och jag ska flyga hem imorgonkväll!! Till snön och familjen! Längtar! 

Idag fick jag ett ryck och kom på att jag hade så mycket plats i min väska nu när jag åker hem så jag tänkte att det passade bra att handla lite julklappar och lämna dem hos mamma nu i helgen. Jag kommer ha så mycket i resväskan när jag åker hem för julen så då kommer jag inte rymma mycket mer. Nu är alla klappar klara och jag kan slappna av över det och tänka på det som kommer :) Nu ska jag se tv...Svejs!
 


RSS 2.0