Semmeldag och utslagna blommor!



Jaha idag är det nog många som smaskat i sig en semla, folk stod i en lång kö för att förmodligen köpa sig en eller flera semlor idag. Kön ledde ända ut från konditoriets dörr och ut på stans gata.
Dom hade nog vad dom gjorde där inne. :) '
Själv har man jobbat hela dagen och har kommit hem och hunnit baka lite. Måste ju ha med mig lite fika till i helgen då jag ska ha födelsedagskalas.
Johan är borta på jobb och kommer hem på torsdag så jag har några dagar på mig att passa på att baka.
Igår hade jag dansträning och det var lika roligt som vanligt! Och nästa gång vi träffas börjar vi på en ny koreografi!
Nu ska jag gå och ta ut kakan ur ugnen! Svejs

Mina fina blommor slår ut så fint!

Lördag och tacomiddag

Idag har jag jobbat och stått i, har varit ganska mycket folk ute på stan idag, iaf i våran butik, gågatan har man aldrig tid att titta ut på. :)
Så man har hjälp och hjälp hela dagen och vikt kläder. Efter stängning passade jag på att handla lite mat hem till oss så vi får en gofrukost imorgon. 
Jag orkade inte ta mig en promenad hem så jag sitter på jobbet vid datorn nu för att spilla lite tid. 
Vi ska nämligen äta middag här ikväll, alla som velat som jobbar i gallerian, så det var väl ca 45-50 anmälda.
Så det tyckte jag lät riktigt gott, öl och vin till så alla ska bli surriga!
Så nu sitter jag bara och väntar på att få hugga tänderna i en taco!! Mums, och som många vet är jag ju galen i det...
Nu ska jag kika vidare på lite bloggar... Svejs

Älskar!

Idag är det fredag och jag och mamma har haft tre underbara dagar tillsammans, verkligen fått rå om varandra och jag har stormtrivts. Ätit mammas goda lagade mat :) som förr.  hihi
Och idag gick jag på jobbet och kramade först mamma hej då som skulle ta bussen hem till piteå 12.15. Som tu var skjutsade Johan henne så hon kom på rätt ställe och på rätt buss. :)

På jobbet har det varit som vilken annan dag som helst. Men det känns inte som fredag idag. Men dagen har gått ganska snabbt och när det närmade sig stängning rinde Johan och frågade om jag ville ha skjuts hem! Snällt tänkte jag och tackade ja.
Och när jag kom hem stod det en stor bukett blommor på bordet och en flaska rött vin...till mig!! För att jag är världens underbaraste tjej sa han! Han är ju för söt!
Så nu väntar maten och det blir mammas hemgjorda älgköttbullar med champinjonsås och potatis i ugn. Mums...Sedan ska vi mysa hela kvällen tillsammans jag och J.
Svejs 

 
Hur gullig är han inte!! Älskar att få blommor

Dans och snart tisdag!

Idag måndag har jag jobbat som vanligt, och med det menas mycket att göra nu för tiden. Jag försår inte riktigt men jan och och feb brukar ju vara månader som går så sakta och man har det ganska slappt på butiken, men inte i år, vi har haft fullt upp sedan jul! Vilket är väl ganska bra.
Idag har vi fått in hur många kartonger som helst med cheap monday kläder! Hur kul som helst, är ju mina favvo jeans eftersom dom görs i små storlekar, sköna och billiga också.
Har ju inte haft märket tidigare så idag var det första uppackade kartongerna för oss. Spännande, jag ville öppna alla på en gång för att se vad jag ska välja att fylla ut min garderob med.

Nu har jag iaf just ätit kvällsmat efter att jag kommit hem från dansen, hip hop, det är ju för kul! Så nu är man uppe i varv och kommer säkert ta ett tag innan man kan somna ikväll.
Johan skjutsade jag på flyget på morgonen så jag är själv. Läser väl lite eller ser på tv så brukar det inte behöva så länge för att jag ska somna. :)

Och imorgon kommer mamma!!! Så roligt och jag längtar så mycket, känns som om det var år och dar sedan vi sågs. Så i veckan får vi verkligen rå om varandra och mysa med lite egentid tillsammans.
Jag slutar ju som vanligt strax efter 18.00 och då hoppar hon av bussen! Vilken taiming va?!
Så ikväll har jag tinat laxbitar så va kan laga mat när vi kommer hem, med lite potatis och sås! Mumma.
Sedan har jag även bett mamma ta med av deras kött i frysen, lite älg! Mums man måste ju passa på. Och jag tror Janne var snäll och skickade tom älgfilé till oss! Tack, jag ska verkligen njuta av den! Och mamma får ta och laga till den annars gör jag den nog torr. Så det blir det också till middag en av dagarna, älgfilé, potatis, sås, svartvinbärsgelé och sallad! Älskar det.
Nu ska jag sova så det blir en ny dag! Svejs

14 Februari idag och...

HA EN BRA ALLA HJÄRTANS DAG!!!

Alla hjärtans dag!

Jaha idag var det lördag och dagarna bara springer iväg. Sitter vid datorn en stund på morgonen efter jag just fixat mig för att fara till jobbet.
Jag slutar kl 16.15 så då blir det att fara hem till Johan och sedan ut och äta någonstans på nån restaurang. Lite firande av alla hjärtans dag kan man ju ha.
Så imorgon är man ledig och då blir det nog bara att ta det lilla lugna.
För sen är det jobb mån och tis, men på onsdag är jag ledig och mamma kommer hit och hälsar på på tisdag kväll! Så kul, längtar verkligen särsklillt eftersom det var väldigt längesen vi sågs! :)
Då blir det mys och surr och en som har klar maten tills jag kommer hem då inte Johan är hemma! hihi
nu ska jag gå in till stan för att jobba lite. Svejs


1,5 TON!

Ja helt otroligt vad jag har gjort på jobbet idag!! Vi hade fått höra av "cheferna" som åkt till stockholm på inköp att vi skulle få någon pall med påsar för det var beställt och skickat. Så idag på morgonen ringde det på jobbet, en karl från leveransbolaget, vi har 9 pallar här som ska till eran adress!
HJÄLP! 9 PALLAR! jaha det var bara att tacka och ta emot. Så idag kom alltså i vikt 1,5 ton kartonger som lilla jag skulle bära in i våra förråd i källaren. :)
Men som tur var var dom snälla och skjutsade ner pallarna med hissen åt mig så jag behövde "bara" lyfta kartongerna på en "pirra" för att dra dem till förråden och sedan lyfta in dem där. Men det var inte lite lyft och jag höll på tills efter lunch.
Jag fyllde våra båda förråd med kartonger och jag kan lova att det just nu känns väldigt mycket i armarna! Träningsvärk imorgon...skulle tro det iaf!
Men nu är det gjort och andra saker i butiken har också hunnits med. Sååå skönt det känns.
Nu längtar jag bara att komma hem och kunna byta om min kläder som jag inte svettats lite i! Huvva inte mysigt att jobba vidare till stängning i dessa. haha men inget vet ju av kunderna iaf. :)

Fick även ett samtal av Johan att han skulle bli borta även en natt till, vi sågs senast i måndags och då skulle han åka tis direkt efter jobbet innan jag hunnit hem. Och det hade han gjort, sedan ringde han tis kväll och sa att han kanske skulle bli borta längre, så igår ons hördes vi och han sa att han blir borta till på torsdag. Men så idag tors ringde han och sa att han inte kommer hem förrän på fredag! haha tur jag har min bok att läsa ut, är ändå helt upptagen av den!
Så kanske jag också ska grädda lite plättar eller pannkakor som dom säger här :) när jag kommer hem. Får väl se vad jag ids. Svejs

Snö!

Oj vad vi har mycket snö här nu! Rena rama skoterföret...om man hade haft den här :)
Idag har det snöat lite mindre och solen har lyst, ca -12 grader står det på mätaren och jag kurar inne just nu på min lediga måndag.
Men ut har jag varit vid två tillfällen idag under förmiddagen, gick in till stan för att låna en bok på biblioteket men det fanns ingen som hette det jag trodde. Så jag gick hem och tittade lite på internet och insåg att jag hade fel tittel på boken jag sökte. Så det blev en till promenad in till stan för att få höra att boken var utlånad och det fanns ingen mer. Så en sväng till på ett bibliotek blir det när Johan slutat jobbet idag för den finns inne på Ålidhem. Så förhoppningsvis får jag tag i den tills ikväll så jag kanske kan värma en kopp choklad efter träningen ikväll och ligga och läsa lite. Vilket jag hade hoppats på att göra idag när jag ändå hade en hel dag utan något att göra.

Så när jag ändå var ute idag passade jag på att ta lite kort på nysnön...

Johan har skottat upp våra två parkeringar, höll inte så länge innan det kom mer snö igen :)


Liten snöhög...


På gatan in mot vårat lägenhetshus, lite större plogkarmar nu.

Bra helg

Lördagen jobbade jag som sagt, och sedan gick jag hem för att vänta in Sandra som höll på att göra sig iordning hemma hos sig. Hon skulle hämta upp mig och sedan blev det middag på två på Olearys. Oj så god mat. Jag som alltid äter Alfredo pastan bestämde mig för att prova något annat. Så det fick bli grillat kycklingbröst, bakpotatis, sallad, majs  och beasås! Mums. Sandra gick på deras club sandwich. Det är ju inte dåligt heller.
Vi kom väl dit runt 18-tiden och blev mycket glada när dom sa att dom skulle visa melodifestivalen på alla tv-apparater där inne! Inte väntat på en "sportbar" :)
Vi till och  med slog till på en efterrätt, amerikansk äppelpaj med glass, grädde och jordgubbssås! Och jag kan nästan lova att till Olearys går jag inte och äter utan att ta paj till efterrätt! Så gott var det.
Vi satt kvar till tio då dom började ställa undan stolar och bord inför dansgolvet. Men eftersom det knappt var nå folk där drog vi vidare till fiket/baren/restaurangen costas. Där blev det lite surr och blädder i skvallertidningar. Tills klockan blev 23 och vi drog oss hem.

Så hem till en lägenhet med några flaskor på alla bord kom jag. Men jag tyckte inte att det var så farligt. Visst det var ganska grisigt men det går ju att städa undan. Inget annat än 2 glas som hade tagit skada under kvällens fest. Det kan man lätt leva med. :) Roligt hade dom haft och det hade jag också med Sandra!

Idag söndag hade vi som plan att för det första sova ut, och det hade vi inga problem med. Men vi hade också tänkt att åka och se hockey i Nordmaling. David skulle spela där så vi hade tänkt att det kunde bli en mysig söndagsutflykt med hockey och kanske gå ut och äta någonstans.
Men idag har vi snöstorm nästan, här i Umeå! Vi har fått så mycket snö så nu skulle man kunna köra skoter till och med. Ganska mysigt faktiskt. Men det var ingen hit att köra bil idag. Vi provade att köra...eller jag fick ju köra eftersom Johan inte vågade efter gårdagen, så vi körde in till stan för att hämta min bikini på Ica som hade kommit. Och bara den lilla biten var jobbig, snöblint och -13 grader så rutan isade igen hela tiden. Så utflykten till Nordmaling ställdes in. Istället åktes det och handlades varsin pizza att värma hemma i ugnen till middag när vi blir hungriga senare ikväll.
Men det kändes inte roligt när vi hade ställt in oss på att hitta på något idag så Johan satte sig och kollade vad det gick för bio ikväll. Så ett snabbt beslut och bokade biljetter för att se filmen Valkyria ikväll 18.30. Det blir roligt. Bio och godis en söndag.

I alla fall var min bikini jättefin! Så den behåller jag och bara väntar på att få använda den! Hihi.
Johan tycker dock att jag ska köpa den med leopardmönster! haha typiskt! Jag blev nöjd med den jag fick hem. Svejs nu ska jag snart värma pizza i ugn, Johan ligger och sover i soffan. :)

Fredag

Idag har jag jobbat för fulla muggar. Jag hade gjort en fin handlingslapp till Johan så han kunde handla när han slutat och nästan ha klar maten tills jag ko hem 18.30. För då är man hungrig!
Så ikväll fick det bli baconinrullad fläskfilé med bakpotatis, sallad och sås. Mycket gott, vi höll på att äta ihjäl oss kan man säga.
Efter det blev det tv:n, Let´s dance och godis! Fredagsmys helt enkelt.
Imorgon får man se vad som händer efter jobbet. Johan ska ha lagfest här hemma så jag ska väl se om det blir att hälsa på någon. Annars blir man ensam tjej här och det kändes inte super! :)
Trevlig helg! Svejs OJ nu startade Johan låten med Beyonce, låten If I Were A Boy!!! Mycket bra!

Semmelbullar

Ja sedan sist har jag hunnt med lite mer bak! :)
Först tog jag mig en promenad in till stan, måste ju med lite fika till jobbet. Sedan passade jag på att handla Monicas present som fyller nu den 15/2. Skönt att vara ute i god tid, för vips så har dagarna runnit iväg och man får stressa istället.
Sedan gick jag hemmåt igen och började baka semmelbullar! Det är ju så gott. Tyvärr hade jag inte mandelmassa hemma så jag får allt kasta dom i frysen och äta en till helgen istället.
Men riktigt lyckade blev dom, nog så stora kanske, på receptet stod det att det skulle bli 14 och jag gjorde 13. Men bättre lite stora än för små så det bara retar snåltarmen. Om man lika gärna fikar så ska man mätta sötsuget också :)
Nu blir det tv resten av kvällen, känner mig nöjd över min lediga dag iaf.

Fin fina kommer dom att bli med lite mandelmassa och grädde!


Semmelbulldeg: 225 grader i 8 min....14 st!
1 ägg
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl socker
knappt 10 dl vetemjöl

Ledig dag...

Idag är jag ledig efter 2 dagar på jobbet. Tog mig en rejäl sovmorgon till strax efter tio då jag fick ett mess av mamma:
-Jag har skurit mig i fingret, är sjukskriven
.
Men inte att jag kunde somna om då, var ju tvungen att ringa och höra vad som hade gått fel! Men det var ganska bra att hon messade för annars veta man aldrig hur länge jag hade sovit.
Hon hade iaf skurit av det vänsta pekfingret!! Huvva vad ont, sneddat över nageln så det hade sprutat blod. Och eftersom hon jobbar i kök där hygien är väldigt viktigt blev hon sjukskriven i 3 veckor!
Men om man ska se något positivt i det hela är att nu kan hon komma hit och hälsa på när hon vill, inte jobbet som hon måste passa, för vi lyckas ju ha ett schema där vi jobbar då den andra är ledig.
Och sedan vet jag att hon är ledig om jag kommer på att resa till älvsbyn och hälsa på!! hihi.

Så när jag vaknat till och pratat klart i telefon gick jag upp och började kolla i receptboken om jag hittade något som jag var sugen på att baka. Och självklart, Johans älskligsfika i långpanna. Kärleksmums/mockarutor. Dom är ju väldigt goda. Men som jag då är ska jag ju alltid mixtra med alla recept när jag bakar eller lagar mat, kan jag ha fått det av dig mamma?!  :)
Så jag kom på att mosa ner 3 välmogna bananer, så det blev en choklad-banankaka! MUMS! Med glasyr och strössel på.

Kärleksmums:   175 grader    20-25 min
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
(2-3 välmogna bananer om man vill)

Glasyr
50 g smör
3 dl florsocker
2 msk kaffe
2 msk kakao

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30*40 cm
Smält smör och häll ner mjölken, låt svalna
Vispa ägg och socker poröst med elvisp.
Blande ner vaniljsocker, kakao, mjöl och bakpulver, blanda försiktigt till en slät smet medan du häller ner mjölkblandningen samtidigt.
Om man vill smaksätta den med banan som jag gjorde så mosade jag bananerna noga och rörde ner dem sist i smeten.
Häll i långpanna och grädda 20-25 min, det kan du kolla med en provsticka bara.
Glasyren brer du på kakan när du tagit ut den ur ugnen och den fått stå ett litet tag. Sedan på med strössel eller kokos, det är en smaksak som man får välja själv.
Smaklig fikastund!

Annars har jag inte gjort så mycket annat, efter baket blev det en filtallrik och 2 rostade bröd att stoppa i magen. Har strykt Johans skjortor så han ska vara fin på jobbet, suttit vid datorn. En ganska skön ledig dag kan man säga.
Ska fixa middag till Johan och Lasse när dom kommer hem efter jobbet idag. Blir nog spagetti bolognoise med sallad.


Helgen...

Fredag blev en riktig kanonkväll! Jobbade som vanligt hela dagen, när vi stängt butiken gick jag, Monica och Nicco hem till oss, och på vägen köpte vi varsin pizza att mumsa i oss. Och det var ju snabbt gjort med lite vin till. Sedan väntade duschen för vissa och sminket skulle bättras på. Sedan var vi snygga och klara för en utekväll med tjejerna när de började dyka upp här en efter en annan! Roligt att de ville komma. Och jag kan lova att det blev en och annan drink här hemma.
Likör 43 och mjölk
Mintu, Kahlua och mjölk, smakar polkagris!! Hur gott som helst, alldeles för gott :)
Lite singstar och surr sedan väntade krogen och dansgolvet på oss, så man var väl hemma 02.30 med taxin. Sedan var toan bra att ha för lilla jag, och det har verkligen aldrig hänt efter en utekväll! haha men kul att vara lite busig ibland. Hade helt enkelt för trevligt :) Så man somnade runt 03.45 och väckaren ringde 08.00! Trött var man, men det gick faktiskt riktigt bra att jobba till kl 17.00. Men kvällen var lugnt och inte drack jag mjölk till middag.

Lördagkväll myste jag och Johan i soffan med lite gott och såg film. Jag somnade inte ens under filmen, helt otroligt. Men en lång natts sömn blev det för oss båda, vaknade runt 11.30 på söndag, skönt med sovmorgon.

Söndag har varit en slappardag för mig, startade dagen med lunch runt 14.00 :) sedan åkte Johan iväg på bortamatch i Skellefteå. De vann ikväll! Bravo :)
Så jag har bakat mina underbart goda after eight muffins ikväll igen, måste ju ladda upp för Johans spelarkvällar med killarna.
Så runt fem-tiden kom Johans pappa förbi här så han kände att det luktade mums här hemma och fick sig en kopp kaffe med en nybakt muffin, jag som älskar att bjuda på fika. Sedan skjutsade jag han till flyget och tog hem bilen hit igen. Sedan har resten av dagen bara sprunigt iväg, lite tid vid datorn och tv:n och nu är klockan redan gå liggdags.

Men jag fick just ett mess av syrran att Lekenskolan brinner ikväll! Tydligen anlagd och allt. Lät inte alls bra, syrrans flicka Felicia som går där, vad händer nu med hennes skoltid! Det var tydligen ingen liten brand heller. Huvva barnen kan ju bli rädda efter att de får höra detta! Vilka puckon som gjort det!

Nu ska jag gå och sova och ladda för morgondagen med jobb och dans. Jag kom in på kursen som jag sökte till på hiphopconnection. Jätte roligt att ha en aktivitet själv också. Så imorgon är det första träningen, hoppas jag hittar dit, men det ska nog inte vara några problem. Svejs

RSS 2.0