Just ja...

Skulle ju även skriva att jag och Johan fått en tidig julklapp igår! Vi kommer att få åka till grancanaria mellan 23-30 december och fira julen där med hans föräldrar. Det blir inte tråkigt, men jag ska vara försiktig med solen denna gång :) nu veta ja ju vad som händer med huden nar man solar för mycket eller bara solar. 
Så jag kommer vara hemma 5 dagar och sedan åka till utlandet och sedan komma hem igen och stanna 5 dagar innan jag måste åka hit och börja skolan igen och jullovet är över. 

Men jag är så sugen på att åka hem nästa helg! Ta ledig fredag från skolan och flyga hem och stanna tills på söndag! Men jag vet inte, det är ju så dyrt ju! Och bara 3 veckor kvar till jullovet, men det känns så länge ändå när man börjar tänka på det :) 

Patrik var min väckare idag :)

Igår fredag blev det en rolig dag i skolan...vi var på föreläsning och lyssnade på en plastikkirurg, han visade en massa för och efter bilder och berättade om hans jobb och olika ingrepp man kunde göra osv. Väldigt intressant var det och jag och Nicole var lyriska då vi gick hem! haha
Längtar massor tills vi ska få komma till hans klinik och gå med han en hel dag, stå bredvid han på alla operationer under en hel dag! Spännande!!
Vi gick hem hit och åt i oss lunch och slappade vid soffan fram till 16-17 tiden då vi gick och handlade mat, taco! Hem och lagade och så åt vi middag med Johan här hemma. Sedan blev det mer tv-tittande och Idol på kvällen då Michelle från klassen också kom hit och höll oss sällskap. Vi avslutade kvällen med en film, disturbia.

Idag lördag blev jag väckt av bror Patrik 08.30! haha inte ovanligt av han! :) Men väl vaken har jag gått upp och sitter vid tv:n. Nicole som sov över här inatt har åkt iväg medan vi sov. Hon jobbar idag fram till 13-tiden. Så får vi se vad som händer ikväll, utgång mest troligt...med start hos Michelle! Ska slappa hela dagen så får vi se vad jag orkar med ikväll :) Men nu är det snart dags för mig att vara väckare åt Johan :) 

Museeum på söndag

Igår lördag var vi med Marie och Patrik, följdes och åt på den grekiska restaurangen som dom varit på tidigare. Jättegott, oxfilé, lammfilé och grillad kalvfärsbiff med fetaost fyllning, tatziki, gott bröd och hallumi var några nämda godsaker på bordet då alla gjort sin beställning. Vi följdes tillbaka till dom och surrade innan vi drog oss hem. En trevlig lördakväll.  

Idag började vi med sovmorgon, steg upp och tog med varsitt täcke och la oss i soffan och såg tv fram till lunchtid. Då passade vi på att kasta in några tvättmaskiner, medan de tvättade åt vi lunch och klädde oss så vi var klar att åka och hitta på något så fort tvättmaskinerna var klara, hängde bara upp tvätten i lägenheten och därefter tog vi bussen till Djurgården för att titta lite på fiskar, koraller osv på museeum. Passade på att ta några fina bilder som jag hade tänkte dela med mig av. När vi varit där klart åkte paraplyt fram och vi tog en promenad längs kajen med alla båtar i mörkret och såg Södermalm lysa upp på andra sidan vattnet. Lite mysigt faktiskt trots vädret. :)
Sedan blev det en sväng på Ica och handla hummersoppa, kräftstjärtar, nybakt bröd och brie ost! Gick hem och mumsade, gott med en värmande soppa.
Ikväll ska vi se film och mysa vidare i soffan. Ska värma mig en kopp glögg och ta mig några pepparkakor.

Delar med mig av några bilder jag tog idag då vi var på vattenmuseet
Lillgrodan...

 
Haj...












Vackert helt enkelt...


Seahorse!



Muffins!!

Idag steg jag upp innan Johan och passade på att plugga lite anatomi. Men det tog inte så länge innan jag blev hungrig på frukost, så jag åt och sedan hoppade jag i duschen för att sedan gå och väcka Johan med mitt blöta hår! Lika kul varje gång. :) Väl vaken hoppade han också i duschen så vi kunde åka in till stan.
Där shoppade jag en svart kavaj och ett par svarta leggings. Mycket bra! Har tittat på en kavaj ett tag nu så jag blev glad då jag hittade en! Johan fick hämta och gå tillbaka med kläder åt mig! :) Ett bra team!

Vi hade som plan att sätta oss på ett fik och ta paus i shoppingen men det var så mycket folk och det fanns knappt lediga bord på något fik så det kändes inte så mysigt att sätta sig någonstans. Istället köpte vi varsin muffin innan vi åkte hem. Inte lätt att välja säger jag bara! Så otroligt många goda! Och jag kan lova att det smakade lika gott som de såg ut :) Det blev en kardemumma muffin för Johan och en banan med chokladbitar i för mig med nougat och hackade nötter på!. Inte helt otippat för att vara jag, allt med nougat så faller jag!  
Inte sista gången vi handlar där :)

Nu sitter vi och ser hockeyn på tv, eller Johan iaf. Ikväll åker vi till Marie och Patrik för att följas till en grekisk restaurnag och äta middag. Svejs

Hmm vilken ska jag välja??!! Lyxproblem?! :)









Helgen!




Vilken helg att minnas. I fredags var vi på Buddy Holly med svärföräldrarna tillsammans med två par till som de följdes med. Trevlig fredagkväll med middag och vin på Göta Lejon innan musikalen började. Avslutade med något kallt för den som ville på hotellet och sedan sa vi hej då och tog tunnelbanan hem. Men nog hade man velat sova där och stiga upp och äta godfruskost! :) Men vi träffades igen nästa dag,

Lördag åkte vi med ilfart till kungsträdgården för att följas på museum, Halwynska palatset. Där hade en greve med sin grevinna bott under 1800-talet och hon hade bestämt sig för att deras hus "palats" på 2000 kvm som de bodde i skulle bli till ett museum i framtiden efter att de dött. Så grevinnan hade tagit kort på allt de ägde, allt! Och skrivit om det, pris osv så allt fanns bokfört och var upplagt för ett museum. Hon hade till och med skrivit hur hon ville att det skulle fungera. Så det var intressant. Palatset stod kvar fullt möblerat med allt man har i ett hushåll, kläder och sånt fanns även kvar i garderoberna.
Efter det gick vi och åt lunch på KB. Åkte sedan hem och vilade tills vi skulle ses igen för att följas på middag på Cefé Milano. Där fick det bli en färsk pasta med kyckling, färsk spenat, vitlök och mascarpone till varmrätt och sedan 3 sorters italiensk glass till efterrätt! Mums! Dit ska vi igen.
Vi var hemma vid 00-tiden och då startade vi 4 tvättmaskiner eftersom Johan glömt att boka in en ny tid sist vi hade tvätttid då han tvättade :) haha men detta gick det också. Men de fick självtorka här inne i lägenheten.

Söndag blev till en shoppingdag och Johan hittade sig massor med kläder!  
Jag fick mig en fin fuskpälskrage. Jättemysig och fin. Värmer lite mer än den förra som var rätt så tunn. Vi åt en sen lunch på Karlssons innan vi sa hejdå till alla och de skulle ta flyget tillbaka hem igen.

Imorgon väntar en ny vecka och jag ska göra MDA på kund och kommer vara i skolan mellan 09-12 imorgon! Hmm undra vad man ska göra efter det, plugga kanske :) Svejs


Utslagna




Foton

Söndag idag och jag är vaken och välbehållen efter gårkvällen! Mycket rolig kväll med några shots och sedan avslutning på dansgolvet till närmare 03.30 innan det blev tunnelbanan hem till Johan.

Appeltini a la Micha! Grymt god!
 

Lilla glaset! Haha




Blommor!

Idag har vi tagit sovmorgon och jag steg upp före Johan och satte mig i soffan med täcke och tittade på tv ett tag. Så mysigt med lördag! Vi tog det lugnt fram till lunch då vi tillslut tog oss en promenad till tunnelbanan och in till stan för att fika och handla lite på hötorget. Först Espresso House i varsin fotölj med bulla och en kopp kaffe och sedan handlade jag mina efterlängtade blommor! Mia hade köpt sånna då jag var hos dem förra helgen, dom är så fina så jag hade bestämt att köpa dem till oss idag. Billiga och bra då det är röd dag imorgon, ännu ett tips av Mia! :) Tack för det 
Så nu står de här, fin färg och lyser upp här hemma! Några clementiner och plommon fick också följ med hem från hötorget. Alla har de billiga priser och ropar så man nästan inte hinner med att man köpt något :) haha

Ikväll blir det nog fest, först inplanerat hos Stina men vet ej om den blev av eller ej men Michelle från klassen ska höra av sig då hon slutar så får vi se vart vi kan träffas och dricka lite vin och se vart kvällen tar oss och om det är någon mer som vill haka på!

10 Stycken för 20 Kr!! Ingen gladare än mig :)


        


 
 

Längtar efter.....

Våran fina lägenhet i Umeå, vill ha såhär fint nu under julen! Titta på diskbänken, varma lussebullar ligger på kylning...


Mmm mjukkakan som jag bakade i vintras innan jul...


Köket i sin vanliga glans :) med lila och mossgrönt


Bästa tv:n med bra ljud!


Vårat bubbelbad som man ser i bakgrunden! Såå härligt med ett värmande bad!


Köket...


Min assistens, nu har vi inte ens en elvisp! :)


Finköket med vår omgjorda brödbox som jag sprayat vit och textat BRÖD med pensel och svart färg.


Detta är kylen i lägenheten, kylt vatten att ta. Sedan en till bredvid som är fys som man kan ta iskuber från!

Är ibland svårt för mig att förstå att detta står i vår lägenhet i Umeå medan vi bor här! Under julledigheten ska vi hit och bo, bada varje morgon och kväll! Tvätta i egen maskin och ta is från ismaskinen i massor! Sist men inte minst...diska i diskmaskinen!! Längtar till julen! 

Det var iaf några bilder jag hittade då jag kollade tillbaka i min blogg. Känns lite tråkigt att vara så långt borta från det nu men samtidigt har vi det ju bra här! Och just nu vill jag inte bo någon annanstans, men saknar det fina med lägenheten i Umeå och allt det vi lyckats bygga upp, dock materiella saker...med möbler och annat i alla skåpar osv, här finns det man behöver så det går ingen nöd på oss men jag har inte vant mig än vad vi har i skåparna och inte har. I sommar hade man allt om man skulle göra något, nu har man inte ens en elvisp! haha, nästan tomma skåp här och allt man äger finns i Umeå :) Men det känns skönt att veta att allt detta bara står och väntar på oss i vår lägenhet. Men det är ju bara ett år och då får vi se vart vi hamnar efter denna sommar då jag slutat skolan :) tar vi grejerna hit eller åker vi tillbaka :) Hmm svårt, det får mogna ett tag till. Kanske blir svårt att lämna Sthlm samtidigt som det blir svårt att säga hej då till umeå :) Vi trivs och har ju fina vänner här med...men det har vi ju i Umeå också! :) Men ett är då säkert, att vi ska bo med egna möbler och allt vi äger! haha Svejs

 


Cykellyse och tröja

Idag har vi haft MDA i skolan och det gick bra! Himla rolig behandling att utföra. Känns lite mer och extra bra eftersom man jobbar med maskin. Vi slutade 12.00 och då cyklade jag på apoteket och köpte mig ett nässpray till! Men denna gång fick det bli ett som är skonsamt för min lilla näsa. Ett med saltlösning på 3,5% som är saltare än vår egen salt i kroppen vilket gör att den drar ur vätskan ut den svullna näsväggen sk. (osmos). Det hopps jag hjälper mig. 
Jag cyklade hem och åt lunch innan jag tog på mig skorna igen och tog tunnelbanan till hötorget och gick på stan en stund tills Johan slutade. Ganska mysigt att promenera runt och gå från affär till affär som lockar. Jag gjorde några billiga fynd, en tröja från H&M, cykellysen, deo, minispray och sockar. Allt välbehövligt, allt utom tröjan kanske :) tihi. Jag mötte upp Johan utanför hans jobb så han kunde gå med mig en stund på de sista ärendena.

Nu har jag just ätit pannkaka eller ugnspannkaka som man nu tydligen ska kalla det :) haha med sylt och glass, så nu myser magen. 
Har även hunnit med att kolla igenom kemin inför provet imorgon. Det känns som om jag kan det mesta nu så resten av kvällen får tv:n hålla mig sällskap. Johan är och ser hockey i södertälje med Patrik och Gabbe. Svejs!

Nya cykellysen så inte polisen vill ha pengar av mig då jag cyklar hem från skolan om dagarna då det är mörkt.
 

Ganska basic tröja dock men blir fin till mina svarta jeansleggings :)



Proposal

Lördag vaknade jag hos Mia och Johan där jag fick sova över efter en kväll med pizzamiddag, Idol, snacks och en skräckfilm med en kudde och Mia att gömma sig bakom :) Glad att få övernatta hos någon eftersom min Johan var borta hela helgen.
Mia kokade risgrynsgröt innan vi gick och la oss, på morgonen var det bara att värma sig en tallrik och sätta kanel och socker med mjölk och äta! Mums, jag som älskar gröt :) Sedan tog vi pendeln till centralen och Mia skulle på möte hela dagen och jag åkte hem för att plugga lite. Städade lite här hemma och gick och handlade mat som jag skulle bjuda Mia på till middag. Sedan myste jag på här hemma och Mia kom hit vid middagstid och jag bjöd på kyckling, ris, jordnötssås och sallad med ost och kex som tillbehör.
Hade även hyrt en film som vi skulle se och bara ta det lugnt och äta godis. Michelle från min klass kom också och höll oss sällskap. Jättetrevligt! Vi skrattade ett X antal gånger under filmen, den var riktigt bra! 





Idag söndag vaknade jag av min igentäppta näsa som vanligt, jag har börjat vänja mig att vara krasslig och inte höra något på vänstra örat. Förkylningen vill inte ge sig! Ingen smak idag heller, såå tråkigt! Och jag är sugen på kaffe och en delicato boll men det är inte så stor ide när man åndå inte känner nån smak :) Men så länge man inte har feber och så ska man väl inte klaga :)

Nu ska jag läsa lite om MDA-Microdermabrasion, som vi ska göra imorgon i skolan. Spännande, en dag jag verkligen ser fram emot. Jag och Michelle ska jobba ihop!
Det är en maskin som med hjälp av kristaller av aluminiumoxid, man blästrar huden på det översta hudlagret (stratum corneum), vilket leder till en jämnare yta och minskade ytliga ärr av acne eller dylikt. Man jämnar ut fina linjer vid ögon, mun osv eftersom man förfinar hudytan och tillför fibroblaster som producerar elastin och kollagen, alltså bra för cellförnyelsen :) 650:-/g på skolan och man rekomenderas att gå 10-20 gånger för ett riktigt bra resultat men bara efter första gången ser man skillnad! Så skoldag imorgon mellan 9-12! Sweet! Sedan hem och plugga som bara den :) Många prov denna vecka, så att sluta tidigt är välbehövligt. Svejs 

 

 


RSS 2.0