Kerstin Florian idag

Kurs idag, intressant och alltid roligt att läsa sig något nytt :)
Imorgon ska vi ge varandra en ansiktsbehandling på 90 minuter med de produkterna vi gick igenom idag på kursen.


Ny mapp med produkter att lära in :)

En rengöring hem :)

The Last Bounce


Det var några fler än vi som var där och tittade :)

Helgen

Lite sen uppdatering då vi inte hade någon dator i lägenheten vi var under helgen. Det var en riktig bra helg för oss och det började med att Camilla och jag följdes hem till oss efter skolan och hade hanlat taco som vi skulle laga till middag till oss och Johan. Under kvällen såg vi hyrfilm och mumsade på godis. Inte alls dumt.
Vi såg Bröllposfotografen och Old dogs.

Lördag tog vi sovmorgon så länge vi kunde sova iaf. Vi vaknade båda ganska tidigt pga av solen lyste genom fönstrena. Så vi steg upp och begav oss in till stan och jag skulle bara lämna igen 2 kjolar men det blev att jag handlade en massa nytt också! :) nu har jag förbud att vara i stan :) igen....! :) haha

Lördag kväll var jag och Johan på The Last Bounce på Globen! Så grymt bra det var! Det är det bästa att sammanfatta den kvällen, man måste ha vart där för att förstå :) 

Söndag blev en dag för mig att sammanfatta alla mina projektarbeten i plastfickor i en pärm! Jätteskönt att ha det gjort. Nu ska jag lämna in dem till veckan efter att jag fått visa mamma min enormt feta pärm med alla arbeten! Man förstår att det tagit tid för mig då man ser hur många det är! Men nöjd är jag nu :)

Denna vecka har börjat med 2 dagar i salongen och imorgon ska vi lära oss medicinsk hudvård och det blir att ta bussen till Östermalmstorg imorgon och där ska vi ha kurs ons och tors.   

Jag och Camillas otroligt goda taco till oss och Johan!

Nya skor!






Kjol, ser ut som en omsydd trenchcoat :)




Lackade mina naglar fransk manikyr med rött! :) Man måste komma ihåg sig själv också och inte bara alla kunder på salongen. Men lacket åker bort på söndagkväll innan skolan där vi inte får och det inte går att ha lackade naglar. Så man får passa på under helgen!




Epilering

Ja idag har vi haft epilering på skolan. Det gick bra! Såhär ser det ut :)
Med andra ord permanent hårborttagning genom att bilda bara värme eller både värme och sodiumhydroxid (lut) i follikeln (hårsäcken) med sluten krets och med hjälp av nålen man för ner smärtfritt i hårsäcksöppningen, inte så skönt under behandlandet av varje strå med en brännande känsla men effektivt om man inte vill att stråna ska växa tillbaka :) En av mina favoritbehandlingar att göra! Allt pillerjobb är roligt och att man ser resultat snabbt tycker jag om. Sedan att det är lite invecklat gör det roligare när man lyckas och känner att man kan det :)

Söndagen

Här var det sol igår men blåsigt. Jag lyckades få några fina bilder under våran promenad. Några bilder som får en att känna att sommaren närmar sig. :) Blommar gör det också här!








Dagens

Kastar upp en egobild också :)

Fredag och middagsbjudning

I torsdags kom Johans kusin från flygplatsen och kunde inte ta sig hem upp till norrbotten då alla flyg var inställda då de inte kunde lyfta pga av vulkanen på Island. Så jag och Johan fick övernattningsfrämmande och Johans pappa kunde inte heller ta sig hem med flyg så han har blivit kvar i Sthlm.
Jag bjöd alla på middag med efterrätt igår. Riktigt mysigt med främmande.
Igår kväll blev det en sväng på en pub på söder och Johan och Anders tog en öl, vi satt och kollade på alla olika människor och sedan blev det tunnelbanan hem för att sova.
Idag är det lördag och vi ska ta en sväng på stan innan Anders åker hem med tåg till norrbotten ikväll.

Ikväll ska vi på uppträdande på Cirkus med Johans pappa. :) Kul att hitta på något oväntat.



Lövbiff jag rullat ihop med bacon i och stekt och sedan har de fått puttra i grädde i över 1h.

Underbara efterrätt: Kladdkaka med after eight och grädde med frukt a la Emma :)




Majblomman

Då har man inhandlat årets majblomma från en liten kille på kungsholmen.
Nu sitter den på jackan :)
  

Lycka

Nya brillor, scarf och blomma i håret! :)

Ja det är vad det här är! Solig och jag har shoppat "lite" på väg hem från skolan :)
Ska ju inte göra det men det är så roligt och man blir så fin! haha

Kom hem med:
2 scarfar
Ögonfransböjare
2 solglasögon
Blommor att ha i hår
5 trosor
Liten väska
Halsband
Bälte

Lite vårfräscha färger och annat. Nu är jag hemma och ska läsa lite skolarbeten innan Johan kommer hem från jobbet. Svejs!

Denna inhandlades i Umeå på The Store när vi var hemma! :) Märket Minimum
 



Jeans från Cheap Monday. Även dem köpte i Umeå på The Store :)

C-vitamin

Laddar med C-vitamin ikväll! Kiwi och ananas. Nu ska jag bli pigg och frisk :)

Ananas och sol!

Idag har det varit sol och vackert väder! Verkligen superhärligt och varmt. Jag passade på att handla mat idag och kom över billig ananas och var naturligtvis tvungen att köpa 2 för att vi ska ha en till helgen mumsigheter också! :) Mums vad gott. Det blir en fruktsallad till kvällsmål framför tv:n tillsamman med en filt. Nu sa jag plugga lite innan dating in the dark börjar. Svejs från mig!



Lättlagat ikväll då Johan är borta :) Orkade inte göra annat och den är faktiskt god om man tillsätter klimp också. Men den väger inte upp en hemgjord, men jag var för hungrig då jag handlade och en hemgjord skulle ta för låg tid. :)


Kastar in en bild på lampan som jag monterade ihop igår. Mycket fin. Vill ha den till Umeå också! Jag tror vi får ta en sväng på Ikea till oss själva innan vi flyttar tillbaka uppåt.


Ikea och möbelmontering

Hela helgen har bestått av IKEA och möbelmontering tror jag :) Men fint blir det. Jag tror de blir nöjda. Det tar ca 4 minuter med bussen från oss så detta kommer bli en helglägenhet för oss att åka till. Stor och härlig och en skön säng. Sedan att det finns ett badkar också! :) Får passa på de sista månaderna vi är kvar här. :)

Sängen våran :) hehe


Lite fullt i bilen på väg hem från Ikea! Tur det inte var långt att köra 


En lång helg har det känts som och jag hann även med att umgås med tjejerna i lördags kväll. Jag är fortfarande snuvig och jag hoppas att det stannar här och inte bryter ut nå mer.

Tyvärr har jag inte hunnit allt jag velat denna helg. Ville även till Mia som hade födelsedagsfika men tiden fanns inte till. Den gick åt till möbelmontering och att försöka göra lägenheten beboelig för A och L. :) Jag kommer en annan dag!  

Home sweet home!

Jag ska också glädjas av att jag har fått sommarjobb på ett spa i umeå i 3 veckor! Känns jätteroligt att få in foten någonstans och visa vad jag kan!

Home sweet home!





















Påskbilder

Ja då var man tillbaka i Sthlm igen efter påsken alla lediga dagar. Mysigt har det varit och jag känner mig mättad av norrland ett tag framöver. Man måste fylla på med jämna mellanrum så man klarar sig. :)
Några dagar i Kåbdalis med både snowboard och skidåkning samt några nätter i lägenheten i Umeå och träffa vänner och ta hand om syrrans barn.

Bjuder på några bilder från min påsk!

Började hos mamma och Janne en natt och kvällsfika i form av bla sillsallad, rostat bröd, ägg, räkor och asti!
Dagen därpå var det soligt och vi gräddade våfflor ute och jag och mamma åkte på hundutställning där syster och Felicia ställde ut Aslan.


Nyliften i Kåbdalisbacken! Fungerar perfekt så länge ingen åker in i en vid väntan på korgen! ( En galen skidåkare bara)






Soligt och fint och jag är uppe på skidorna! Synd Johan hade en enorm tumme i vägen haha


Solig och fint väder!


Gjorde hemgjorda pizzor hos Lars och Monica. Köpte deg på pizzeria och sedan köpte vi egen fyllning och bakade på. Ugnen på 300 grader och brandvarnarna ute ur köket. Grymt gott!


Min snygga pizza! haha inte lätt att få dem fina och runda.


Lätt mjöligt under middagstilllagningen! :)


Systers barn. Nybadade och ville mysa framför Fifi.


Vi passade på att kramas!.....


...och busa!....


...och baka!...Chokladcupcakes med frosting a la Emma och en dumle i varje! Mumsiga!  


Jag var även hos frissan och fick bort de varma färgerna så håret blev mer kallt.
Mycket nöjd. Var på Attityd i Thulehuset, snäll som hon var valde hon att locka det också! :)


Påskfika

Dessa tycker jag är lite roliga, goda också. Lite tips om du inte vet vad du ska bjuda på under påsken. Äggliknande rulltårtebakelser.  

Ingredienser

10 st

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning:
2 dl äppelmos, hallonsylt, aprikospure, eller banan. Helt enkelt det man gillar mest.

Garnering:
3 dl vispgrädde
1 burk aprikoser, ca 400 g

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Bred på äppelmos och rulla ihop från kortsidan. Skär rulltårtan i 10 skivor. Vispa grädden. Lägg grädde och en aprikoshalva på varje skiva.


GLAD PÅSK!

Nu bär det snart mot Luleå och sedan till Roknäs. Värker i min tumme gör det också, men nu får den vila några dagar framöver.

Väskan redo!



   GLAD PÅSK!! :) 

RSS 2.0