Bobrace!

Vi har precis kommit in. Alla var med och tävlade! :) tur det kom lite snö de senaste dygnet!


Nyår med fina vänner!!

Vilken mysdag! Vi firar nyår hos Lars & Monica...här är vi 4 par, 3 barn & 1 katt :) lunch med sallad, bröd & skumpa (jag tog bara någon mini klunk) och nu har barnen valt film som även de vuxna ville se! Sitter i källaren med gotta & myser! En bättre nyår hade det inte kunnat bli :) Melody sover middag ute i vagnen & babyvakten får ljuda då det är dags att hämta in henne. Fortsättning följer....


Igår

Hade vi Elin & Jesper här på middag. Så kul med besök. Det blev laxmiddag med efterrätt a la jag. haha
Melody skrattade gott i Elins knä...
Efterrätten blev med på bild...

Varför sitter den fast?!

Denna leksak från Fisher Price fick Melody i julklapp. Superbra då man kan sätta fast den i bordet och hon kan dra & slå på den så figurerna snurrar runt. Allt har annars en tendens att hamna på golvet :) Ibland kan hon få ett ryck och bli irriterad då hon inte får lös den och kan stoppa den i munnen. Haha
Smakisar:
Idag har Johan gett Melody en "iskub" värmd morotspure & sedan en bit äpple där vi skrapar med sked så det blir som ett mos av äpplet. Det funkar hur bra som helst och hon verkar inte alls bry sig om att det inte är en slät pure. Små små "bitar" av äpplet går ner utan en min :) Båda var en hit idag!

Kvällens middag

Blev väldigt god men kanske inte snyggast. Första gången vi gjorde plankstek så vi var lite sparsamma på grönsakerna och det hemgjorda moset var lite kruxsigt att få snyggt utan en sprits. Satte det i en påse och klippte hål :) blir till att köpa en sprits till nästa gång så man kan finlira på utseendet. För visst äter man med ögonen.
Oxfilén blev iaf perfekt rosa/röd...här får ni se....
Under middagen fick lillis ligga på golvet då hon bara protesterade i matstolen. Roligare blev det & i det tysta jobbade hon på och rymde från filten hela tiden där vi började med att lägga henne på rygg.

Hoppgunga!

Hänger mest där och sträcker på sig lite då & då, kul variation mellan babygym, filt på golvet & babysittern :)
Vi köpte en hoppgunga som tar 12 kg men den är fortfarande så stor för Melody. Denna "hoppåse" har pappa Johan haft då han var liten så vi bytte bara "påsen" som nu är mer anpassad för lillan tills vidare.

Igår:
Var jag & Melody med mamma Hanne & Theo. Jag var så bortskämd och fick lunch där! Hem efter det och fixade middag och hämtade Johan på flyget. Åt pitabröd med renskav & vi la Melody kl 21 och sedan vi satte oss och såg "Jägarna 2" innan vi också knoppade i sängen. Lillan vaknade först vid 02 & åt och sedan 06. Vi steg upp kl 09 för frukost.

Idag:
Har det blivit hemmamys och genomstädning av hela lägenheten in i minsta detalj medan lillan sov ute i sin vagn på balkongen. Ikväll vankas det gomiddag -Plankstek! hehe Det blir gomat alla dagar resten av året. Låter ju länge! :) Fast det lär nog ta längre tid att äta ur kylen som Johan fyllt upp denna vecka. Tyckte han blev borta länge på mataffären och hem kom han med en massa påsar, jag tror jag packar upp än! Härligt.

Från Melody

Farmor & farfar, Mormor & Janne & Morfar fick detta kort på Melody i julklapp!
Jag har fotat hemma...

Från julafton...

Spännande med tomten...inte rädd i år i alla fall :)
Pappret & snörena var nog roligast!

Vaken :)

Vi stannade och fyllde på spolarvätska & Melody fick amma :) nu leker vi i baksätet med nya leksakerna från tomten!


Mot Umeå

Sitter i bilen, snart i Skellefteå och alltså snart halvvägs hem. Lillis sover och Johan måste ha båda händerna på ratten i denna blåst!! Längtar till vi är framme.


Denna bild bjuder jag på :)

En heldress i julklapp som jag tittat på och önskat :) snyggt? :/ men såååå skönt!! Denna kommer användas flitigt kan jag lova :) och ja jag vet...från H&M:s ungdomsavdelning. Men är man liten så passar de, stl 164 hehe Vi fick massa fina julklappar! Hade tydligen varit snälla alla 3 :) Det tackar vi för


:)

Snart börjar Kalle...


Today!

Tomten hade varit med en julklapp under Melodys spjälsäng inatt! Så det blev klappöppning på morgonen där det var en rosa julgranskula med texten -Min första jul! Så söt!! Snö är det här också! Skönt att lämna regniga Umeå några dagar och åka hit över julen :) mer bilder kommer ikväll!


Nöjd

Finns att köpa på Wilma! :)


Idag...


Testar appen pic collage!

En supertrevlig dag idag! Mer sånna! :)

 


Morgonfika på Waynes

Med mamma Hanne


Rocky Road

Idag fick det bli julgodistillverkning! Och jag tror inte jag behöver säga att de blev goda :)
Recept
600g mörk choklad (jag använde Marabous)
2 påsar dumlegodisar
3 dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen över vattenbad & tillsätt allt annat, häll upp i form med bakplåtspapper & låt stelna i kyl, skär upp.

Så många färger!

Från idag då vi var & träffa andra mammor med barn på bus! Våran stående tisdagsträff som är så kul!


Julgodis på g!

Lägger upp bild på resultatet sen, hoppas jag :)


Smakisarna :)

Kul att få era kommentarer om när ni började med smakisar/mat, och framförallt att se & höra att det inte bara är vi som börjat i denna ålder :) Vi tror på att börja smått i tid så det blir lättare att vänja in sig :) Men det där känner man & väljer själv...
Vi märkte att Melody var redo för smakisar nu då både jag & Johan är utstirrade vid middagsbordet & hon är väligt nyfiken på vad vi äter...bara passa på att utnjyttja det :)
Vi fortsätter med smakisar varje dag i små mängder. Tycker det är enkelt att koka & mixa till själv.
Morotspure jag gjort hemma och fryst ner i istärningsfack som många andra, enkelt att ta upp en liten kub då det behövs. Gott tyckte Melody :)
Gröten är också god!

Pastamiddag

Rökt pastalax som kokas upp med grädde, fiskbuljong & dill, äts med färskpasta och sallad! Gott var det, Melody gillade såsen hon fick en provsmakning av :)


Kli på ryggen

Det är något Melody verkar gilla! Jag älskar det själv också hehe. Hon blir helt still & tyst då man lägger henne såhär...bara njuter verkar det som!


Tutte med "ring"

Så det är såhär den fungerar tänker nog Melody då hon kommit på att man kan stoppa in tummen genom tuttens ring och dra ut den typ 100 ggr/dagen! haha söto! Direkt hon får tutten åker handen dit & jag fattar inte hur hon lyckas få sina småfingrar att styra att bara ta ringen som ligger tätt på tutten. Men kul verkar det vara iaf :)

Idag blir hon 4 månader!
Vi har varit på viktkontroll på förmiddagen: 7400g65 cm lång, huvud 42 cm!
Ligger i överkant på både vikt & längd men det följer varandra så hennes vikt motsvarar normalt för hennes längd. Men jag har aldrig varit orolig att hon inte ska få i sig nog av ammningen men det är ändå alltid skönt att väga & se att det går åt rätt håll :) Charmade även hon på BVC med sina fina leenden så fort hon pratade med henne! Det värmer i mammahjärtat & stolt står man där bredvid och sträcker på sig. hihi
Hon ökar fint i vikt på bara ammningen så det var ingen brådska att introducera annan mat än att ge henne lite mini-smakisar så hon tillslut vänjer sig med annat och kan äta ett litet mål då hon är 6 månader. Det vill säga att hon nu får hon smaka lite av varje från våran tallrik & mumsar på vad än vi ger henne på fingret! (inget som måste tuggas såklart! Bara vänja henne vid andra smaker i munnen & det skulle inte göra något att vi har salt i maten för det är ändå så lite hon får i sig då) Bäst att skriva så man inte får någon ond kommentar att man gör fel! För alla gör vi vad som känns bäst för vårt eget barn & då blir det bra :)
Har köpt hem havregröt från 4 månader som vi ger någon sked då & då men ska skynda långsamt då det inte finns någon anledning att stressa på det, så lilla magen också får vänja sig med annat. Det lilla hon fått smaka hittils har inte visat någon skillnad på henne :) Hon verkar vara matglad även där haha. Hittils har hon smakat gröten, mixad potatis & morot som jag gjort själv. Allt verkade vara gott :)
Hur gjorde ni? När började ni med smakisar & annan mat?

Från flyget

Hittade denna bild från flyget när vi åkte till Sthlm! :)

Morgonmys

Nyvaken liten tjejja vid pappans arm...jag blev less att sitta uppe själv så kl 10.00 tyckte jag det var dags att gå in till dessa sjudovare! Jag steg upp 09.15.


Middagsbesök...

Bordet är dukat, laxen strax i ugnen & främmandet här när som helst!


Lördagsfin

Igårkväll somnade Melody kl.21 igen, hon har fått nya rutiner och kan inget annat än säga att vi gillar dem! :) Igår när hon somnat satte jag & Johan oss vid tv:n med gotta & myste tills vi blev trött. Melody vaknade 2 ggr under natten & åt och sov till 09.30. Så efter en myskväll följdes en mysmorgon med sen frukost, bad för alla 3 och nu sover lillan i vagnen och vi ska ut och förhoppningsvis shoppa de sista klapparna!

Från morgonen...en sked är god att leka med...

Årets julkort!

På våran lilla pepparkaksgumma :)
Detta kort använde vi...jag har fotat hemma med systemkameran...
Det här var så himla gulligt...lilla bustrollet vårat med goskinderna :)

Trött liten!

Som strax ska få sova i vagnen....


Potatisbakelsekaka

Idag har jag & Melody bakat...en del av tiden har hon sovit resten suttit i matstolen vid köksbänken och tittat på när jag fejjat runt fram och tillbaka i köket...
Jag tog detta recept av brors fru då jag var hem sist. Tycker alltid hennes brukar vara så goda & detta recept kan jag varmt rekommendera!

Recept: 175° 15-20 min
4 ägg
4 1/2 dl socker
200 g smält marg
2-3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
6 dl mjöl

Ovanpåkrämen:
3 dl kokt kall marsankräm
200g rumstemp smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Ca 400g mandelmassa & lite kanel

Ägg och socker vispas pösigt, ner med resterande ingredienser & grädda i långpanna med bakplåtspapper. Låt kakan svalna och bre sedan på krämen. Riv önskad mängd med mandelmassa och strö på kanel! Njut!

Kompisarna

Från idag, så kul att de har börjat upptäcka varandra nu.

 

 


Minilucian!

Idag har vi lussemorgon, strax åker vi på mammaträff!

Today

Snabbt tog jag ett foto med mobilen på morgonen idag, dåligt ljus & färg så den fick bli svartvit. Därav den dåliga kvallan :) Men skulle bara visa "västen" jag shoppade i Sthlm. Svart, öppen, vid & med lite större fickor på sidorna. Jätteskön
En närmare titt :)

Tomten kom tidigt iår :)

Melody premiärsitter i nya matstolen STOKKE! Nöjd av att bara sitta där nu och slippa ligga själv på golvet :)
Jag satte en kudde framför magen så hon kunde luta sig mot & sitter då stadigare :)
Såhär ser den ut...tomten lät oss välja stol & tillbehör själva :)vi köpte till bygel med medföljande skålat ryggstöd i "hårdplast" som vi sedan satt på en buntad anpassad dyna över så det blir mjukt att både sitta på & luta sig mot. Förr hade man en bygel i trä men denna nyare designen ska ge bättre stöd till de mindre.

För exakt ett år sedan!

Vi kissade på stickan för andra gången efter att M uteblivit, 2 veckor över gick jag & trodde att den hade börjat strula och hoppa eftersom det visade neg vid första testet 4 dagar över M.
För exakt 365 dagar sedan såg vi ditt första livstecken! Du fanns där!! Idag tänker vi tillbaka på denna dagen med lycka & oförklarlig glädje men minns också all oro att du inte skulle fortsätta växa och tillslut verkligen finnas hos oss. Magiskt år som gått & vi ser fram emot alla kommande år tillsammans.

Vi älskar dig!

Vill öppna nuuuuu!

Vi la Melody på filten vid granen ikväll efter att ha varit hos Lars & Monica & fikat...efter ett tag hör jag Johan säga - ojoj inte äta på det där...hon hade lyckats komma närmare julklapparna under granen och stoppat de guldiga snörena i munnen. Och vi som trodde att man inte skulle behöva passa henne denna jul ;) hahaha längre armar än man tror :)


Förkyld bebis

Handlat idag....koksaltlösning, nässug+extra filter. Någon mer som har en förkyld bebis/barn?!


Vintervit

På väg på prommis in till stan...


Vi ser det snöar, vi ser det snöar.....

Ja snön har kommit även här! Fort går det när det väl börjat snöa :)


Trött liten tjejja

Melody låg på golvet & roade sig efter att ha blivit less att sitta i bumbon då jag pysslade & nyss blev hon lite gnällig så jag gav henne tutten & fortsatte & vips så sov hon på gofilten på golvet! Hon är lite snuvig & hostig så det tar säkert på krafterna det med. Så nu ligger hon på köksgolvet & sover, jag la över ett täcke så det skulle vara lite mysigt iaf :) lilla liten!! Idag var vi på föräldrautbildning & träffade de andra mammorna & barnen. Lika kul som alltid att ses. Nu när alla barn är lite större, uppfattar & ler till varandra där de ligger på golvet medan vi vuxna surrar & lyssnar på BVC-sköterskan :)


Just nu

Jag scrapbookar & Melody roar sig att sitta en stund i bumbon & titta på :)


Heavy! :)

Om jag säger såhär...de satte aldrig på heavylappen på väskan då vi åkte TILL Sthlm, däremot då vi åkte HEM! Tror ni jag shoppat nåt?! Hahahaha!


Sista dagen i Sthlm..,

Idag lunchade vi med Marie i stan...nu är vi på hemmaplan igen & det gick superba att flyga denna resa också. Melody har ammat vid start & sovit hela resan i flygplanet, vaknat efter att hjulen tagit i marken! Superskönt att det gick bra!


Middag hos vännerna

Kul att träffa dem igår! Bara alldeles för länge mellan gångerna bara...


Fika!

Pepparkaksmuffins från GALLERIAN :)


Mamman har shoppat

Nya röda jeans med lite högre midja & tröjan till...


Polarn & pyret

Mycket shoppat idag!!! Både till mamman & Melody. En heldag på stan & lillan har sovit mestadels & trott sig vaken i vagnen & tittat på allt omkring :) en ny mössa till Melody är ett av inköpen idag...en tunnare då det är så varmt då hon sover ute i åkpåsen.


Framme!

Ikväll blev det en sväng med vagnen på stan & en prommis innan vi åt middag på Jensens. Jag säger bara...Sthlm kan julpynta!! Upplevelse! :)


Mot Sthlm!

Hej då Umeå...


Ikväll gör vi oss redo....

Redo att flyga imorgon till Sthlm! Kul ska det bli med shopping, äta ute, umgås med Melodys farmor & farfar & middag hos Mia & Johan! Mias fina blogg hittar ni här!
Väskorna är iaf packade & taxi med babyskydd beställd när vi kommer fram. Med oss tar vi bara barnvagnen & babygymmet. Får se om vi (läs jag!) kommer sova gott inatt? Lite spännande med flyg imorgon....hoppas små öronen på lillan klarar sig bra. Blir att amma för att lätta på trycket :)

Förutom att titta på granen hjälpte Melody till att packa väskorna :)


Åh så fiiiint det lyser

Myslördag med lilla familjen...prommis på stan & sedan klätt julgranen. Nu vankas fika & sedan något gott till middag. Imorgon åker vi alla till Stockholm!! :)


Pappan kommer hem

Nu mot flygplatsen & hämta pappa Johan!


Fredag....

Syrran följde med mig & Melody hem igår! Vi åt god middag & efterrätt, myste med lillan & surrade. Hade tänkt oss en sväng ut på stan men det var storm i Umeå igårkväll så det kändes bäst att hålla sig inne. Idag åkte hon hem med Gerard & jag satte igång med pepparkaksbak....ett latbak blev det idag. Ut med den kalla degen från kylen & skar i tunna skivor & gräddade. Det luktar gott i lägenheten & kakorna blev goda men inte jättefina hahaha


Bobbycar

Jag & Johan hade lite att göra för några dagar sen! Hahaha


RSS 2.0