Pajmiddag...

Idag fick det bli salami & fetaostpaj till middag...just nu står den & gosar till sig så ska vi strax ta oss en bit paj, sallad, färskt bröd, saft & sätta oss på balkongen & äta ute. Mums!

I eftermiddag kom solen fram så vi åkte till Umeå lagun och tog oss ett dopp i poolen. Vi mötte upp Monica & Marlon som var där och badade. Marlon var mer under vattnet än på ytan! :)

Amiruguri kompis

Nu har grodan en kompis!
Therese som inspirerade mig att börja virka har gjort en liten apa till våran lilla tjejja. På midsommar fick vi välja en söt figur/djur som hon skulle virka till oss & igår hade de vägarna förbi så då kom de och överlämnade den :)
Idag har vi verkligen en slappar dag. Har sovit ganska länge (jag var vaken 2-3 h inatt) har fått så svårt att somna om då jag är uppe på toaletten om nätterna & vaknar varje gång jag ska vrida mig från sida till sida. Så idag tar vi det lugnt, lite pissväder som regn blandat med sol fram & tillbaka....vi ser film & myser på.

Gipsmagen nu

Nu har den fått lite mer på sig....svart & rosa band.
Sen kommer vi nog göra ett hand & fotavtryck av lillan...i svart el rosa färg...och få dit namnet på den också :))

Vindeln...

Igår kväll åkte vi till Vindeln där mamma & Janne campade med husbilen. En riktigt fin camping utmed renforsen/vindelälven. Sol & blå himmel fick vi på kvällen & vi grillade och åt ute.
Jag hade gjort en kaka som vi tog med & mumsade på till efterrätt...

BB-väskan

Nu står den packad & klar så gott det går. Finns ju alltid saker som man inte kan lägga ner. Men det står på en lista så vi kan bocka av det då det bär av :))
Lillans kläder, filt, snutte, tutte, blöjor, våtservetter m.m får följa med i skötväskan. Blöjor behövs väl knappast men känns tryggt att ha några med sig iaf...så länge det ryms så :)
Mina kläder, hygienartiklar, morgonrock & allt annat jag/vi kan behöva finns i den andra väskan :) Och kameraväskan har jag lagt på dem så vi inte glömmer den.
Vi har ju fått veta att Johan inte kommer att kunna sova över då det är ihopslagning på BB. Så han behöver inte så mycket med sig men en ren tröja/underkläder kanske om det drar ut på tiden...sen har vi med oss lite snacks & tidsfördriv ifall vi skulle vela ha det. Men jag skulle gissa att man har fullt upp med annat. Men ifall att :)


Gipsmage!

Nu är den gjord...i v 39! (38+1)

Vi åkte & handlade på Ica Maxi efter vi ätit middag igår, Johan ville göra en ordentlig semesterhandling nu då han ska vara hemma. Och det behövdes kan jag lova. Nu är kyl & frys full och en massa gott fins att äta :)

Vi installerade bilstolen i bilen och gick in & började gegga på med gipsmagen. Vi hjälptes åt och kleta på & hålla, tillslut blev den klar. Skönt att få ta av sig den sen. Nu är det bra lite finlir kvar på den då jag har mina små idéer vad jag ska göra med den för att få en liten extra touch.
Jag valde att ha bh på mig då jag inte ville ha allt för synliga konturer där :)

Besök hos BM

Allt såg fint ut. Sf-måttet hade inte ökat så mycket men eftersom hon ligger fixerad så är det tydligen rätt vanligt att det ökar mindre på slutet. Vi fick oss några goda skratt alla 3 (jag, Johan & BM) då hon skulle känna på magen & åt vilket håll lillan låg...BM var först lite osäker åt vilket håll rumpan & benen var men sen fick hon en "spark"/tryck från hennes ben/fötter på min högra sida så då var det inget tvekan om hur hon låg. Magen blev helt sned. Men det är ju klart då någon trycker på en måste man ju lägga till sig :)

Lillans hjärtljud♥ 138
Blodvärde 122...Har ökat massor sedan sist!!
Blodsocker 6,8
Sf-mått 34 cm
Blodtryck 120/80...även det har ökat sedan sist!
Vikt: + 8hg

Sista natten själv....

Jag kom på en rolig grej igår. Inatt var det sista gången jag sover själv på väääldigt länge!!
Johan får semester f.o.m idag! Så skönt att han kommer vara i Umeå nu och inte i Göteborg sista tiden av graviditeten. Jag gissar att han ändå kommer få vara lite stand by på telefon men han är på hemmaplan & vi ska njuta & gå i väntans tider & helt plötsligt kommer dagen D vara här!! Så nu har jag han hemma tills lillan kommer och när han sen börjar jobba igen har jag ju henne här hemma. Härlig känsla! :)


Välkomnar v 39!

Inne på näst sista veckan (förhoppningsvis) :))
Jag är inte less på magen men nu är längtan efter lillan enorm!
V 39
En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg. 

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån. 

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång. Så här vet du om förlossningen verkligen har börjat

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen. Läs mer om vad du kan göra om du går över tiden.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten

OBS: Forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: www.babycenter.com

Mango orange

D et blev dagens val på nagellack från Mavala....
Ikväll har jag varit på middag med kusin & hennes karl som är i Umeå över natten...Allstar & en burgare satt fint!

Strålande väder

21 grader varmt i skuggan på morgonen & blå himmel....vad gör man idag??

•Sätter sig i solen ute?..., jätteskönt men jag kommer att ha svällda fötter ikväll & vara vaaarm!!
•Sitter inne?....kommer ha dåligt samvete för att man inte varit ute då det varit så bra väder :))

Hm ska nog ta mig ut en sväng ändå, bara någon timma så man får lite sol på sig.

Virkdag

Det kan man kalla min dag idag :)
Tillslut kände jag att jag behövde en promenad så jag skulle ta mig ut iaf. Så en prommis på 45-60 min fick det bli & jag var tvungen att stanna till innan jag var hemma då det började göra så himla ont i magen. Jag satte mig några minuter & pustade ut innan jag fortsatte gå, då hade det gått om men kom tillbaka ganska snart igen men då var jag så nära hemmet.

Nu är den klar!!
Jag gjorde även denna till barnvagnen idag...i rosa, vitt & lite grönt....
Nu ska jag ta mig lite kvällsis & se på tv!

Virkning fortsättning...

Jag gjorde mig en smoothie till mellis idag & tog fram virkgrejerna & fortsatte på min lilla amiruguri.
Såhär långt har jag nu kommit....bara benen som fattas

Tidningskorg

Idag har jag varit på en liten minishopping på förmiddagen, hem kom jag med denna tidningskorg så vi får någon ordning på alla tidningar vi vill spara...

AngelCare

Vi fick även vårt startpaket från Pampers igår då vi hämtade vagnen. I boxen fanns prover på blöjor, våtservetter, babyolja, en bok, amningskuddar osv & lite rabatter.
Men det bästa var att man fick blöjhinken från Angelcare & ett erbjudande om att köpa 3 refillpåsar till ett billigare pris. Hinken ska tydligen ta bort lukt väldigt bra. Så vi får väl se hur den fungerar sen :)

Angelcare blöjhink...
Sen beställde vi den här för att lägga under adaptern till bilstolen...så det inte nöter hål på skinklädseln i bilen på sitsen. Adaptern är väldigt tung & vass kände vi då vi fick hem allt igår....tror den här blir bra som skydd & den var ju så nätt också...

Vagnen!

Lycklig!!
Oj vad den är precis vad vi hade tänkt oss....jag har fixat & trixat & testat alla finesser så nu ska jag ha koll på allt. :)
Jättekul!

Teutonia "Be You"
Sittdel
Med skötväskan
Bilstolen
Bilstolen som man kan fästa på chassit
En fin plast i våran hall där den får stå & invänta lillans ankomst! :))

Filt

Mormor (mamma) skickade bl.a en mysfilt till snuttan....det hade vi inte så den får packas ned i BB-väskan sen! :)

Idag ska vi kolla om det skulle vara möjligt att hämta våran vagn, de har öppet idag och vi är tillbaka i Umeå igen. Skulle vara så kul om Johan kunde vara med.
Ni får räkna med bilder sen i så fall :))

Mysfilten....

Skötbordet

Såhär fick det bli så länge för att dölja blöjlager osv....
Har inte riktigt bestämt om tyget blir bäst som vitt eller om jag ska sy ett mönstrat dit...

v 38

Mysmagen v 38 :)

Välkomnar v 38!

Graviditetsuppdatering vad som händer denna vecka i magen...

Efter v 38....
Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

Läs hur du hanterar förlossningens början, utifall att den skulle sätta igång redan nu. Titta igenom våra kapitel om nyfödda barn, så får du all information du behöver om den skatt du bär på.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten!

OBS: Forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer

                                               Källa: www.babycenter.com


Barnvagnen!

Nu har våran barnvagn & babyskydd kommit in till babyproffsen! Så de ska bara montera ihop vagnen så kan vi hämta den....eftersom vi åker iväg idag ska jag hämta den på måndag till veckan! Så kul! SOM jag längtar!!! :))

Mot stugan!

Idag är det onsdag & Johan kommer hem från Göteborg! Nu jobbar han bara en vecka till & sedan är det semester tillsammans & invänta dagen D :)

Ikväll åker vi upp på en mini semester tillsammans till Älvsbyn & stugan ons-sön. Sen vågar vi inte vara borta från Umeå nå mer. Inte 30 mil bort iaf. Vill föda här den dagen det blir dags för det!

Vi kommer absolut att basta & doppa oss i sjön! Här är bastun med trapp ner till sanden & sedan är det bara att hoppa i :))
Ser det inte inbjudande ut så säg! :)

Magen v 37


Tvättdag

Passar på att tvätta alla lillans kläder idag...(kläder, snutten, sängkläder & filt) Oparfymerat tvätt & sköljmedel. Nu har snart de sista kläderna torkat i tumlaren & jag har just sytt klart tyget till skötbordet som ska dölja "lagret" på nedersta hyllorna.

Nu håller vi snart på att ha boat klart & det börjar vara dags att packa BB-väskan. Men nog får hon hålla sig inne i magen juli ut iaf...då får Johan ledigt. :) Men nog är vi inställda på att gå tiden ut. Det är ju ändå ovanligt att föda tidigare som förtföderska...men men vi får väl se hur hon vill ha det :)

Blodpudding!

Nu ska järnvärdet upp! :) Jag laddar med blodpudding till lunch idag efter en stunds shopping på förmiddagen.
Bild lånad av google.se

Vaggan är bäddad

Redo för lillan...ifall hon tänker komma tidigare...och om hon nu kommer sova där :))
Den är lånad av min bror med fam...spjälsängsskydd & sänghimmel också! I beige, blå/grå, rött & vitt. Passade in jättefint i vårt sovrum & nu har vi alla 3 sängkläder i beige också! :)
Men den får stå utanför sovrummet så länge, än behövs den inte där inne, men skönt att ha bäddat iordning den. Ställde bara in den för kortets skull :)

Man längtar ju inte lite nu!!

Ikea & annan shopping!

Vårat rum...otroligt varmt, men med lite vädring kunde vi sova bättre :)
Lite nya grejer till scrapbookingen :) På rea så jag passade på.
En söt liten snutte från Dinglisar & 2 tuttar till lillan....
Rummet fick sig lite nytt...ryamatta, kuddar, skötbädd, spjälsängsskydd, krukor m.m....
Ska köpa vitt tyg & sätta upp på en "lina" så man kan dölja det som är där samt kunna dra bort tyget då man vill åt det som man gömt där bakom....som blöjor, amningskupor, reserv våtservetter osv....

Sen har vi handlat en massa mer på Ikea & andra butiker som jag inte ids uppdatera om.
Men bilen full hade vi då vi kom hem idag :)

BM-besök v 37

Vi gick hem & kokade lite kaffe efter besöket hos BM nyss. Strax sätter vi oss i bilen & åker iväg till Sundsvall :)

Passar på att skriva en liten uppdatering...
Har ju som sagt flera sammandragningar varje dag, när BM skulle mäta magen fick jag just en utan att tänka på det för jag har nästan vant mig med dem. Det var hon som sa: Men vänta nu har du en sammandragning nu?! :)) Bara vänta ett tag innan vi kunde mäta då måttet ökar under en sammandragning. Haha

Hon kände på läget & lillan ligger nu fixerad & det förklarar det ytterligare ökade trycket i nedre regionen :))

Fosterljud♥ 130
Blodvärde 115
Blodtryck 110/70
Sf-mått 33 cm
Vikt + 1 kg (tot + 9 kg sedan inskrivning)

Hotellweekend!

Idag åker vi iväg till Sundsvall & bla IKEA. Ska bo på First från fredag-söndag! Shoppinglistan är lång inför det sista som ska inhandlas till dagen D & lite annat också. Vi ska strosa i stan & äta ute, slappa & njuta av gofrukosten :)

Nu ska vi först till BM, måtta magen, vägas & lyssna på lillans hjärtljud.

v 37 idag!

Det närmar sig för varje dag som går. Idag går vi in i ny vecka igen! v 37....
Efter denna vecka räknas bebis som fullgången! Ganska otroligt.
Denna vecka händer:
Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa. 

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. 

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium). 

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar. Läs mer omförlossningen här. 

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: www.babycenter.com

Klänning

Såhär var jag klädd igårkväll! :)

Pajmiddag...

Blev lyckad igårkväll. Trevligt hade vi & maten blev god & uppskattad av gästerna!
Making paj....
Pajerna:
Köttfärs ×2
Salami/fetaost
Kräft & dill
Västerbottensost
Ost & skink
(Jag & Monica har inte gjort paj för sista gången!) Alla var goda

UL...100% Flicka

Det gick bra på ultraljudet idag. Eftersom hon inte kunde säga till 100% att det var en flicka förra gången & vi betalade mycket för det...fick vi komma tillbaka gratis om vi ville.
Så jag passade på att nyttja tiden bara för att det är en trygghet att ha vart på ul och kollat på lilla bebis i magen.
Jag bad henne kolla storlek också bara för att jag nojjas att magen växer sakta & många säger att den är liten.
Det är en liten tjejja där inne, BM gissade på att hon kommer väga mellan 3200-3300 då hon kommer ut. Så vi får väl se om det stämmer. :) Men det var skönt att höra att allt såg bra ut & huvudet ligger nedåt också!!!

Dagen idagVirkning...

Det mulnade igen här i eftermiddag så jag åkte hem från Lars & Monica där jag varit hela förmiddagen i bikini på altanen. Skönt att andra också är lediga här i Umeå så jag har någon att våldgästa även här :)
Nu är det svalt & skönt ute & jag har balkongdörren på vid gavel för att vädra in den friska luften.

Jag drog fram fåtöljen framför tv:n...tog fram virknål, garn & mönster & virkade ihop en punchrulle!

Ny header...

Äntligen har jag lyckats knåpa ihop en ny header!
Det är så svårt att komma igång att jobba med macen innan man lärt sig allt, sen inser man att det finns en massa bra grejer att använda sig av. Men än är jag långt ifrån fullärd! :)

Idag är det blå himmel här i Umeå! Jag som nästan hoppats på moln & svalare väder! Men men får väl se vad denna dagen har att bjuda på...

Tryck F5 om ni inte ser den...Till jobbet

Gick till jobbet idag vid lunch, med mig hade jag ett paket med fika...
Sommarkaka!

Magen v26 ---> v36

Skillnaden på 10 veckor :)
v 26                                                         v 36
Jag är uppe med tuppen! Ska in med bilen på verkstad för service & den ska vara inne kl 07.00! Tidigt!
Så jag ska tillbaka hem & fortsätta sova sen! :)

Stranden!

Idag tog vi bilen till Boviken...& havet. Där svalkade det skönt & med oss hade vi kylbagen fylld med en massa gott! Supermysigt. Vi ska prova på lite olika stränder i sommar så vi har lite koll på Umeås sommarstränder :)
Denna var perfekt! Långgrunt & sandbotten hela vägen ut, inte ens en liten sten på botten som var vass, bara stora att sitta på :)

Sanden var alldeles mjuk & len....

Barnkläder

Ja garderoben fylls på hela tiden & bebis har inte ens kommit än! :)
Allt är från stl 50-74
Mamma skickade en hel del kläder som hon köpt & samlat på sig. Vi tackar & tar emot! Hon är ju sådär att hon har alltid något hemma som alltid passar någons barn beroende på kön & ålder!...nästan iaf. Men hon har ju en hel del barnbarn också, 9:e i min mage....

Då vi var hemma över midsommar gick vi igenom Johans kläder sedan han var liten. Fanns en massa söta stickade kläder som vi valde att ta till lillan. Från smått & kanske ca ett år fram i storlek. Allt i olika modeller & färger. Bla detta set har han haft! Lila/vit. :) Han är dock förvånad över att den gick i lila. Haha passar perfekt till våran lillan i höst.

Hemmadag

Efter jag gjort krämen & ätit lunch kom Johan hem. Vi la oss & vilade middag & jag sov 2 h! Var så himla trött! Så nu lär jag ju vara vaken länge ikväll & inte somna i första taget. Men men är man trött så behöver man väl sömn :))
Skönt var det iaf.

Vi har nyss varit på en prommis in till stan men det är så sjukt varmt ute så jag pallade inte att gå nå långt utan att det började slita & göra ont. Som håll/mjälttugg i hela magen & anfådd! Så det får bli att hålla sig inne idag & grilla till middag då det börjar svalka ute.

En rolig sak senaste veckan är att det är 3 stycken som jag inte ens känner som stannat till & berömt min mage så fin den är då jag varit på affären eller ute på annat ärende. Så roligt att man kan säga det fast man inte känner personen! Man blir ju så glad!

Vi idag...

Rabarberkräm

Jag var hos Emma igår på lunch så jag passade på att få mig en påse rabarber hem. :)
Det tackar jag för!
Nu har jag kokat ihop kräm & hackat 2 påsar med rabarber att frysa ner. Bra att ha till bakverk då suget kommer.
Färdig kräm....lite grädde & mjölk på det! Mumma!

Vi är hemma i Umeå igen & Johan ska försöka bli klar på jobbet till lunch idag så vi får lite extra tid tillsammans. Får väl se vad denna helg bjuder på.

Graviditetsuppdatering:
Jag har väldigt mycket sammandragningar nu, det har jag haft ganska länge men nu blir magen hård hur ofta som helst varje dag, men ont gör det inte...bara då jag går för fort eller så. Men det känns verkligen som att trycket neråt har ökat massor bara på senaste veckan!
Vakentiden för bebis i magen är fortfarande mest på kvällstid då jag sätter mig ner eller ska sova. På dagen knorrar det mest på lite och ändras ställning med rumpan från en sida till den andra. Höger är tydligen mest poppis iaf, för både rumpa & ben :) Mys....fast det ibland gör ont :)

v 36!

Ny vecka igen! Helt otroligt :) Just när man tycker att man fått en rejäl gravidmage så ska den snart bort. Men det kommer ju något vackert ur den också! :) Och vi längtar till dagen med stort D!
I magen i v 36 händer...
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. 

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration. 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) 

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas). 

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda. 

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: www.babycenter.com

Fikabröd

Dessa virkade bakverken har jag hemma.
Therese har gjort cupcaken men jag har gjort strösslet & kulan på toppen!
Jag tog över chokladbollen & har virkat halva samt gjort strösslet.
Nu håller jag på att knåpa ihop en dammsugare. Tar ett tag nu så här i början men kul är det!

Scrapbook!

Jag inhandlade lite nya saker till att scrapbooka med!

Idag...

Söndag & sol i Umeå. Idag ska jag ta bilen upp mot Piteå.
Först blir det att vara ute en stund i solen med Johan!

Vi idag....dock dålig bild men den bjuder jag på...orkade inte ta en ny :))

Badrummet

Nya handdukarna gjorde sig fina i badrummet.
Sommrigt!

Vi idag!

Nytt långt linne/klänning från Indiska
Magen v 34+2


Fredagskvällen

Spenderade vi hos Lars & Monica med pizzamiddag & goa vänner. Killarna drog sig upp från källaren efter lite spelande & Johans initiativ & kvällen avslutades med filt i soffan på altanen för allihopa.

Vi passade på att fota mig & bullen...vem kunde ha en burk stående på magen...
Tydligen båda! hahaha Dock inte min öl kan jag ju bara skynda mig att skriva!!
Min näsa sticker fram bland filtarna! :))

Till lillan...

Senaste inköpen....
Pyjamas med moln!
Små tossor!
40:- på REA, helt klart prisvärt :)

Amigurumi...

Nu har jag investerat i en ny hobby! Virka! På midsommar fick jag min inspiration av Therese.
Nu blir det pyssel för fulla muggar! Så himla kul. Och jag ska virka söta små figurer (amigurumi) och små fikabröd som muffins, dammsugare osv! :)
Idag är det regn här så jag har laddat med en massa garn & tidningar!

Magen v 35

En bild att uppdatera hur magen växt senaste 2 veckorna.
Vi var hos BM idag & allt såg bra ut....40 dagar till BF!

V 34+1
♥Fosterljud: 145
Järnvärde: 116 (sjunkit något sen sist)
Blodsocker: 5,8
Sf-mått: 31 cm
Blodtryck: 100/70
Vikt: + 0,5 kg (totalt sedan inskrivning + 8,5 kg)

Sf-måttet hade ökat 1 cm sedan sist (på 2 v) men BM kände på magen & sa att lillan sjunkit ned något i magen & ligger nu med huvudet nedåt! Därför hade inte måttet ökat lika mycket som tidigare gånger men det var helt normalt sa hon & det hade ju ökat iaf! Känns bra att veta att hon ligger som hon ska...bara hoppas hon ligger kvar så tills det är dags :) Hickan i magen känns väldigt långt ner nu och det förklarar ju saken. Jag har även börjat känna hugg & stick (där nere ) när jag ställer mig upp eller går fort, som en kniv som hugger till så det är bara att sakta ner. Tydligen ganska vanligt då huvudet ligger längre ner.
Känns bra att ha varit där och kollat....2 v till nästa besök & bara 3 besök kvar!! :))

RSS 2.0