Träna på magen

Det är något Melody inte uppskattar! Det blir tråkigt efter bara någon minut.
Först går det bra...
Såhär tråkigt blir det sen....
Då klappar mamma på rumpan så blir det lite skönt att ligga på magen igen så jag latar mig & vilar istället på den sköna filten :)

En dag på stan

Idag var jag först med Melody på läkarkontroll & vägning/mätning på BVC. Allt såg bra ut, hon ökar fint i vikt och väger nu 4960 g & är 56,5 cm lång!! Stora tjejjen! :)
De upptäckte att hon är lite sned i bakhuvudet så vi skulle tänka på att lägga henne på andra sidan så hon inte ligger på samma sida hela tiden, då skulle det jämna till sig. Det tycker jag vi tänkt på men då hon sover rör hon sig ju själv och föredrar nog en viss sida själv :) Vi får palla upp med kuddar så hon inte kan vrida huvudet till andra sidan helt enkelt :)  

Efter det gick vi hem och busade lite tills hon blev trött, ammade & la ner henne i vagnen där hon somnade och sover än! Snart 3 h. Hon har ingen aning om att vi varit på stan tillsammans i 2 h & shoppat. Skönt att hon sov så länge så jag kunde gå i lugn & ro, för jag fick en hel del gjort. Presentköp, hittade en svart ram, handlat mat, köpt en svart höst/vinterkappa & en finklänning att ha på dopet!! Många saker att bocka av på behöva-göra-listan :)

B.la detta hittade jag idag, jag har även gjort om tavlan idag & skrev dit min dikt istället....
Det stora M:et var vi på väg att köpa redan innan hon föddes men vågade inte eftersom vi ville se att hon såg ut som en liten Melody först :)
Mitt smyckesträd fick en annan uppgift...

Pumpkin

Jag gillar dessa prudukter. Vällingburken skulle vi vilja ha såsmåningom då det blir dags för det.
Doppresent kanske ?! :)) Går ju alltid att lagra den tills den kommer till användning :)
Även dessa skulle vi vilja ha!! :) Lego som förvaringsboxar. Vita, svarta, gröna & röda :)
Matstol- Babyseat kommer också behövas såsmåningom 299:- babyproffsen

Jag skrev en dikt till lillan

Vår dotter Melody
Att vara förälder är någonting stort
Det bästa vi beslutat & gjort
Vi kommer aldrig glömma den dagen
Då du kom ut ur magen

Ut kom du tillslut
Och sen har vi njutit av varje minut
Det är en lycka att ha dig nära
Och varje dag i famnen få bära

Att man efter så kort tid kan fatta tycke
Och älska någon så mycke
Ja du är det finaste vi har
Och det är ofattbart att jag dig i magen bar!
// Mamma


D-droppar ACO

Vi kör numer med D vitamin till lillan varje dag. 5 droppar om dagen. Flaskan fick vi av vår distriktsköterska på BVC när hon gjorde hembesök.

Sova i vagnen

Vi sov väldigt länge idag jag & Melody, Johan ringde & väckte mig 10.15 :) Bra! Jag steg upp & fixade mig i lugn & ro, sen vaknade lillan kl 11.00. Vilken morgon...inte alla dagar som börjar så...igår sov vi till 8 på morgonen & det är nog det tidigaste vi stigit upp :) så vi kan verkligen inte klaga på hennes nattsömn :) Dock är hon ofta ganska pigg sent på kvällen & somnar oftast då vi lägger oss mellan 22-00 någon gång, det varierar. Det blir ofta att hon somnar i famnen då vi sitter vid tv:n på kvällarna. Hon är precis som hon var i magen...på kvällarna var det ofta mest livat i magen & på morgonen funderade jag ofta om hon levde där inne eftersom det kunde gå till lunch innan jag kände några rörelser vissa dagar :)   

Såhär skönt är det att få på vantar & mössa innan man ska sova i vagnen, man börjar nästan sova innan...

Choklad/banankaka

Såg igår att vi hade en massa bananer som höll på bli gamla, väldigt mogna & perfekta att baka av. Så idag kastade jag ihop en rund choklad/banankaka medan Melody sov. Pappa Johan får lunchfika & min kusin kommer hit idag så då har jag någon mer att bjuda på fika :)
Recept
Choklad/banankaka:
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vanillinsocker
150g smält smör
1 dl kokande vatten
4 msk kakao
2 stora mosade bananer
100g mörk choklad

Glasyr:
50 g smält smör
3 dl florsocker
2 msk kaffe
2 tsk kakao
1 tsk vanillinsocker

Stjärntjejjer

Jag idag med nya koftan från Rut m.fl, matchar Melodys One Piece från Kappahl i stl 56 :) Dock har hon inte sin på sig idag då hon behöver växa i den lite till innan vi kan börja använda den.
Idag jobbar pappa Johan sin första arbetsdag efter att lillan kom ut. Idag är han på kontoret i Umeå och ska komma hem till oss och äta lunch! Melody sover nu så jag passar även på att baka en kaka...bild kommer sen :)

Lockar

Såhär blir Melodys hår då det är blött! Då kommer pappalockarna fram! :)

Förvånade minen

Pappamys & prat när jag ligger på en kudde i knät är kul....en stund iaf :)
En massa olika miner kommer från henne & här har hon den vi kallar:
"förvånade minen" :)

Lördagsmiddag!

Gode så gott. Stekt oxfilé, gul paprika, zuccini & rödlök med glaze på av hickory smak. Sedan läggar man det i en vetetortilla med ris,riven ost, gräddfil & tacosås.

Nya pyjamas!

Idag blev det en sväng på stan för oss alla tre. Melody sov skönt i vagnen hela tiden och fortsatte sova då vi kom hem, totalt nästan 3 h. Med oss hem blev det 2 nya pajamasar. Hon har snart vuxit ut alla förutom 1.
De två till höger köpte vi idag...den till vänster är också ganska ny :) Så skönt att ha pyjamas med fot så småfötterna håller sig varma på natten!

Pyssel!

Ikväll åt vi middag på Allstar med Johans föräldrar, farmor & Karl-Johan. Melody sov snällt i bilstolen som vi satt på chassit så vi kunde vagga henne då hon knorrade.
De åkte hem igen & vi satte oss vid tv:n, har sett Idol & vi gjorde även avtryck av Melodys fot! Sen pysslade jag ihop en tavla till hennes rum, nu fattas bara ramen till. Blir nog en sväng på stan imorgon för oss :)

En dagens på mamman också!

Lite uppklädd för pappa Johan idag är jag med :)

Firar pappa Johan

Idag har jag knåpat ihop tårtan som jag baka botten på igår & förberedde med fyllning så den fick stå & dra över natten. Såhär blev den....nu inväntar vi bara främmandet också så vi får hugga in i den.
Dekorerat med chokladrosor & blad, gelehallon & riven mörk choklad samt dek.gelé.
Fyllningen består av hallonsylt, mosad banan & vaniljkräm!
(dock dåligt ljus på bild men jag hade en hungrig dam som inte ville vänta!) :)
Såhär fin är lillan i sina nya kläder som jag hittade på Lindex i veckan :)
strumpbyxorna & bodyn hade vi redan hemma i garderoben och de passade perfekt till!

Johans födelsedag idag!

Jag & Melody bjöd pappa Johan på frukost på sängen! Tårta blir det imorgon då främmandet kommer. Så ikväll blir det att göra tårtbotten & förbereda morgondagen :)
Av oss fick Johan en videokamera i present så vi kan filma lillans dop & allt framöver då hon utvecklas! ♥

Dopkorten...

Nu kan jag lägga ut bilder på hur dopinbjudningarna blev som jag knåpat ihop. Nu bör de ha anlänt i brevlådorna till de inbjudna! :)

Tårta av Gabri!

Hämtades ut igår på posten, visste inte vad det var eller vem det var ifrån tills jag läste brevet i! Tusen tack! Vilken fin grej! Jag som nämnt att jag ville ha present som är gjort som en tårta! :) Mitt i prick! Så fint.
Såhär ser den ut...blöjor, barnolja, baby tops & våtservetter kommer komma bra till användning! Går åt en hel del sånt här hemma nu. :)

Dopet...

Planerar lite inför dopet. Nu har iaf korten kommit fram till de inbjudna och vi fortsätter fundera på fika, dukning osv. Har inte bestämt mig om jag ska göra egna tårtor eller beställa färdiga.

Såhär såg tårtorna ut som jag gjorde till Lars 40-års fest med musik som tema i okt 2010.
1 Lp-skiva & 3 gräddtårtor

Blå ögon & lockar

Här ser man hennes blå ögon....får väl se om de kommer fortsätta vara blå :)
Lockar har hon också, massor då håret bli blött! Pappas lockar :)

Nyss så träffa jag en krokodil.....

Jag brukar sjunga åt Melody & klappa henne på händerna. Då skrattar hon som bara den, det kommer inget ljud men ett stoort leende så hennes smilgropar kommer fram! Sötot!
Vi (läs jag) sjunger bla: I ett hus i skogens slut, blinka lilla stjärna, osv men hon blir gladast åt krokodillåten :)

♥Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil,
han var så tjock & fet & blåste i trumpet,
men bilen var för trång & svansen var för lång,
så den fick ligga på ett litet flak där bak! :)♥

Middagslur...

I två dagar har Melody sovit på min mage & jag har somnat strax efter henne. Så mysigt! När jag vaknat har hon fortfarande sovit...så skönt att höra mammas hjärtljud då man ska sova. Blir som i magen igen :)
(Fotat med mobilen)
Jag har förresten gjort klart alla dopkort & skickat dem med posten....så fort jag hör att de har nått fram ska jag lägga in bild på hur de blev :)
Melody har ju dessutom blivit 1 månad!!! (i måndags)
Stora tjejjen :) hihi. En månad som gått fram med raketfart!

1 vecka på infektion....

Har verkligen legat på latsidan med bloggen denna vecka som varit...men det har hänt en hel del här för oss.
Johan åkte förra söndagen på skyhög feber & ont i magen. Jag & Melody åkte in med han till akuten på tisdagen och där blev han kvar....inlagd på infektion i ett rum med dubbla dörrar in. Vi blev rekommenderade att inte hälsa på då de inte visste vad han hade. Fy så jobbigt, vad är det för fel, när kommer han hem igen & kommer vi med bli sjuka?!
Han hade tydligen ätit något som han inte skulle äta & åkt på en aggressiv salmonella. Han fick bedövningssprutor rakt i magen för att kunna sova & klara av smärtan & de har behandlat han med antibiotika.
Jag har haft hans föräldrar här på besök då vi alla blev oroliga & de ville också vara i närheten.
Men igår fick han komma hem till oss igen!! Efter nästan 1 v på sjukhuset! Jag & Melody har lämnat prover för att konstatera att vi inte har det. Men vi mår då bra så jag är inte orolig.
Man tror ju knappt att man ska kunna få salmonella i Sverige!!

Skönt att vara hemma med familjen igen! Får äntligen hålla sin lilla prinsessa igen! :) mys!

Bästa tutte= NUK!!

Melody har från dag ett haft ett enormt sugbehov...i början var hon bra på ta tutten men allt efter att dagarna gått har hon insett att min/mina tuttar varit både godare & bättre. Så på kvällarna blir det rätt mycket snuttande & så och tutten har bara gjort henne argare :)) Vi har verkligen fått kämpa & truga för att hon ska ta den....
Idag var vi på babyproffsen & FICK 2 tuttar gratis!!
Från NUK, av naturgummi laxet/ silicon. Stl 1 0-6 mån. Tusen tack!!! Dom tyckte Melody var supergoda! Hon har sugit på tutten massor ikväll & varit hur mysig som helst!! Vad hände?!! haha nu får man ju nästan påminna henna om att mina också finns :)

Melodys nya kläder

Jag & Melodys farmor var på shopping igår :))

Min graviditet med Melody

Jag hittade dessa frågor på Idas blogg som hon gjort....tjuvar de & svarar hur min graviditet med Melody var.
Hennes fina blogg hittar ni här: www.elfvin.blogg.se (kan tyvärr inte länka då jag inte vet hur man gör)

När fick du reda på att du var gravid? 11 december 2010
Var bebisen planerad? Ja
Mådde du illa mycket? Pyttelite vissa kvällar
Hur blev ditt hår? Ingen skillnad...men nu när jag ammar löser jag massor!!
Hade du mycket halsbränna? Nej, bara under 1 vecka
Grät du för ingenting? Ibland
Var du känslig? Ja
Vad gillade du för mat? Rostat bröd, ost, marmelad & te...mjölk!! Jordgubbar!!
När kände du bebisens första sparkar? I vecka 16 :) 
Var du ofta orolig? Hela tiden
När började du läcka bröstmjölk? Runt vecka 20
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? En hel del & internet.
Sparkade bebisen mycket? Massor! :) 
Fick du bristningar? Inte en enda!
Blödde du någongång? Nix
Levde du på som vanligt? Ja 
Hur gammal var du när du blev gravid? 24 år
Hur tog dina föräldrar det? Glada såklart
Hur tog din partner det? Han blev jättelycklig!
Vart bodde du/ni? I Umeå
Hur ofta gick du till mvc? Så ofta som var normalt 
Hur många ultraljud gjorde du? 4 stycken :)
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Ville föda vaginalt, att det skulle gå lagom fort & utan komplikationer, lagomt med bedövning. 
Hur började din förlossning? Slemproppen började släppa 5 dagar innan jag vaknade med värkar en morgon 07.30.
Hur många timmar tog din förlossning? Från första värken till hon kom ut tog det 13,5 timmar. 
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 4 cm
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas, bad & lokalbedövning (bäckenbottenbedövning)
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Det tog 30 minuter
Blev det komplikationer? Nej som tur var
Fick du sy? 2 ytliga stygn
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna i öppningsskedet, speciellt mellan 7-10 cm
Var du rädd för något? Jag var orolig för krystskedet först men inte då jag väl var där :)
Skrek du? Nej 
Hur många var inne i förlossningsrummet? Två stycken, & Johan såklart!  
Hade du någon nära med dig? Johan!!
Hur var vikt och längd? 3570 gram och 51 cm lång :)
Ögonfärg: Mörkblå
Hårfärg: Brunt
Ammade du? Ja
Ammar du nu? Ja
Hur gammal är bebisen nu? 26 dagar :)
Vad tyckte du om förlossningen? Snabb, magisk, smärtsam men perfekt & något jag verkligen inte är rädd att göra om!
Vill du ha en till? Helt klart!
Planerar ni ett till? Inte nu
När kommer andra barnet? Får ni väl vänta & se
Hur är ert förhållande nu? Hur bra som helst ♥
Vilken vecka födde du i? 42 (41+2)

Våran lilla nalle

Här strax på väg till BVC....en miniprommis med vagnen dit, väga & mäta
Vikt idag: 4370g
Längd: 54,3 cm
Huvudomf: 37 cm

Magen 3 v efter FL

3, snart 4 veckor efter förlossningen har magen verkligen försvunnit. Huden är lite mjuk än och böjer man sig framåt känns det som att man har extra hud kvar än :)) Men den är mjuk & go! :)
Hade inte förväntat mig att magen skulle dra tillbaka sig i den takt den gjort. Mycket är nog för man ammar kanske...känns ibland som att hon äter upp mig & jag kan bli hungrig & supertörstig helt plötsligt :)

Bilderna är tagna direkt på morgonen innan frukost...lillan sover & jag passar på att blogga innan besöket på BVC.
Pigmentranden från graviditeten är fortfarande kvar...tror den ljusnat liiite hittils men det är svårt att säga.

Detta värmer i mammahjärtat!

Vi har senaste dagarna tyckt att man kan göra ljusa läten till Melody så ler hon tillbaka. Men först var man ju lite osäker om det var ett leende eller bara någon grimage eller så.
Nu satte jag mig på golvet med henne och hon log flera gånger, flera olika leenden fick jag med på bild!! Skönbarn!!! Här 3 veckor & 3 dagar...

Ny jacka

Hittade denna jacka på rea på Intersport för ett tag sedan, passade även på att köpa en matchande mössa till :) Så i höst får det bli en & annan barnvagspromenad med denna outfit på :))
Annars då....Johan ligger hemma med skyhög feber! Så jag passar upp med alvedon var 3-4 h. Jag har svinont i halsen och hoppas att det stannar där. Än mår Melody bra & jag hoppas verkligen hon klarar sig från våra virus!!
Nu ska jag ta & amma henne lite (hon håller precis på att vakna) Sen blir det shopping med min kusin som är här idag! :)

Mer presenter!

Igår fick Melody en klänning av Micke & Vickan! Superfin & bara ogjort att jag inte köpt den själv :) Har stått på butiken & varit sugen att köpa men tänkt att jag ska försöka att inte shoppa så mycket, hon har ju fått så mycket fint & kommer att få...Tack så mycket än en gång!!
En massa presenter fick vi med oss hem från Älvsbyn också! :) Tack bror med fam & Johans farmor! :))
De randiga har jag glömt att visa...så tog med de på samma bild...(från Johans mamma & pappa) Så bra att alla köpt kläder i stl 62 eller uppåt! Vi hade inte så mycket i de större storlekarna och fort växer hon ju :)
Hon har även fått ärva en del kläder, skor & grejer av syskonbarnen mina...alltid uppskattat!
Mormorn hade fixat en vinteroverall att växa i :)

Tjing!

Idag tog jag & Melody sovmorgon till 10.30! Underbart!! En dusch för mig & ett morgonbad för lillan.
Johan är med grabbarna idag & Monica jobbar på NOLLNITTI...så när hon slutat ska jag & Melody åka dit också.
Idag ser jag ut såhär...

I Älvsbyn

I onsdags åkte vi till älvsbyn för att hälsa på lite överallt & visa upp lillan...därför ligger jag lågt på bloggfronten dessa dagar då det alltid blir fullt upp att hälsa på hos alla :) Får uppdatera mer då jag kommer tillbaka hem till Umeå igen...vi åker hem idag. Tjing!

Förlossningsberättelse....

Äntligen har jag tagit tummen ur & skriver ner hur vår dag den 19:e augusti 2011 var!!
Kvällen innan kände jag molvärk i ländryggen, men det var ju inget ovanligt så jag anade inte att jag skulle vakna med värkar några timmar senare.

07.30 vaknade jag av en värk (som jag först inte trodde var en värk) Jag steg upp & gick på toa, tog mig lite fil då jag kände mig så himla hungrig. Då kom nästa värk...det bara pirrade i kroppen då jag började ana att det kanske var dags!! Jag gick & väckte Johan...sa att jag tror jag har värkar. De var fortfarande svaga, ungefär som mensvärk som kom & försvann efter 1 minut. Precis då jag väckte Johan rann det till något efter benet. Jag trodde det var vattnet som börjat sippra så vi ringde in till förlossningen som ville att vi skulle komma in för kontroll. Vi tog det lugnt, åt frukost & duschade innan vi åkte dit.

09.30 inne på förlossning för CTG & gyn för att konstatera vattenavgång eller ej. Det var inte vattenavgång, inte ens att det börjat sippra. Det var en riklig slempropp som fortsatt släppa & den kunde tydligen vara både vattnig & seg. Vi fick veta att jag var öppen 3 cm. Så jag frågade om barnmorskan trodde att vi skulle föda i helgen. Hon tittade frågande på mig & sa -Det kan bli i eftermiddag! Haha jag fattade nog inte riktigt vad som höll på att hända
Vi åkte hem & inväntade mer värkar...
Men först blev det förbi på H&M för att köpa ett par mjukisbyxor att ha på BB efter födseln. Fatta vi gick över 9 dagar & jag väntar tills värkarna börjat tills jag handlar det sista som skulle packas ner! haha På H&M strosade vi en snabbis & jag tog några värkar mellan klädhängen & passade på att betala mellan dem som nu kom med ca 7 min intervall.
Hemma blev det bad, äta några godisar, hängde över soffan under värkarna med Johan masserande på min rygg.
Vi åt lunch här hemma & när klockan blev 15 hade jag så ont att jag ville in för smärtstillande av något slag.

15-16.00 CTG på förlossningen, jag vara bara öppen 4 cm! Det hade ju knappt inte hänt nått ju! Fick veta att det var de segaste cm att öppnas. Vi fick ett rum & Johan gick till bilen & hämtade upp väskorna.
Vi fick tips på psykoprofylaxövning av en barnmorska...andningen hade jag...hon tipsade Johan att trycka ihop mina höfter varje gång jag andades ut vid en värk. Och som det hjälpte! Johan tog i så hans armar skakade :)

17.00 Jag valde att ta ett bad. Ett varmt ett men bara vatten till naveln. I rummet fick vi tända ljus & nedsläckt. Supermysigt. Jag satt ca 45 min & Johan masserade axlarna vid varje värk så jag skulle tänka på annat.

18.00 Nu hade jag bytt om till den långa vita rocken. Drack ett glas nyponsoppa & lite vatten. Jag tog några värkar till & bad hon kolla hur öppen jag var då jag upplevde att värkarna blivit kraftigare...hon sa 6 nästan 7 cm! Oj vad fort det gick! Och utan bedövning hade jag klarat det hittils!! Bad nu om någon slags bedövning. EDA kanske? Man märkte på barnmorskorna att de ogärna ville lägga den på min rygg då den är opererad. Blev tipsad att börja med lustgas på 60%, så fick det bli. Det hjälpte lite. Satt mestadels på sängkanten & tog värkarna med lustgasen.
19.00 Vattenavgång mitt i en värk, det bara small till & rann en massa! Jag sa till Johan att trycka på knappen så de skulle komma in. Nu var jag öppen 7 cm & ville ha mer bedövning. EDA? Hm de hade tips på en annan som barnmorskan redan pratat med en läkare att komma och lägga. Det fick bli bäckenbottenbedövning. Som lokalbedövning på båda sidorna & den läggs med spruta då man ligger i gynposition. Jag hade nu så tätt mellan värkarna så jag drog lustgas mest hela tiden. De sa att jag skulle ta bort den mellan värkarna men jag gjorde inte det. Då sa de till Johan att göra det. Och enligt han hade jag spärrat ögonen i han då jag insåg vad han skulle göra...Ta bort min just då bäste vän!! Aldrig i livet! De drog då tydligen ned den på väggen istället utan att jag visste det. :)
Det blev direkt skillnad på den sida hon började lägga bäckenbottenbedövningen på. Nu var trycket mer påfrestande men smärtan toppades av bedövningen. Skönt för jag ville ju egentligen inte ha EDA & hade skrivit det i min förlossningsplan. Är ju rädd om ryggen & tyckte inte alls det skulle kännas bra att någon skulle sticka en nål där bland alla mina skruvar & stag.

19.30 Shit vad det trycker på! Jag ville börja krysta men var bara öppen 8 cm! Det kändes hela tiden som hon var framme men barnmorskan sa att SNAAART är hon framme så du får krysta. Men hur var det möjligt!! Kändes ju som att hon höll på att trilla ut redan nu! haha
Jag stod på knä i sängen, drog lustgas och Johan matade i mig saft i sugrör & masserade ryggen med hjälp av barnmorskorna som tipsade.

20.00 Orkar inte stå på knä längre, försöker kissa men det kommer inget. Lägger mig på sidan & tar några till värkar...

20.30 Äh nu behöver jag inte lustgasen längre!! Jag fokuserade på att krysta för allt i världen då jag nu var öppen 10 cm!! Nu skulle hon ut. Jag längtade till smärtan var borta, tills att se henne, var hon frisk?, till den omtalade brickan med smörgåsar. Jag låg fortfarande på sidan & barnmorskerna höll fast i varsitt ben så de inte skulle glida iväg, en drog upp ett ben mot min mage varje gång jag tog i vid en värk. Johan såg allt...när huvudet började visa sig tills hon var ute. Jag kände med min hand på det håriga lilla huvudet som stod halvt ute. Oj vilka oanade krafter man har alltså, jag tog i under värkarna & mellan dem så de fick säga att jag skulle vila lite. Men nu var svårt att känna när värkan kom...de gjorde inte ont längre utan det var bara ett enormt tryck nedåt hela tiden. Oj vad det sved då jag tog i, barnmorskorna sprejade någon bedövningsspray så det skulle underlätta. Jag hade krystvärkar i 30 min...då kom hon tillslut ut! Fick sy 2 stygn, ett ytligt litet sår enligt barnmorskan.

21.00 Äntligen, vårat lilla underverk Melody 3570g & 51 cm lång. Skrikandes kom hon ut och lades på min mage. Johan klippte navelsträngen. Lyckan på topp! Var hon verkligen vår?!! Fantastiskt! Får tårfyllda ögon bara genom att skriva ner allt!
3 h efter förlossningen säger jag till Johan..-Så himla fantastiskt allt var! Jag är då inte rädd att göra om det. Kände mig stark & så duktig som fixat det och det var så himla magiskt hela dagen med nervositeten, smärtan lyckan, ja allt! Johan ville vi skulle försöka sova innan vi skulle prata om en till förlossning! haha vi sov knapp någonting den natten, låg bara & tittade & lyssnade på Melody att hon skulle ha det bra.

Dopet är bokat

Dopet är inbokat så nu sitter jag hemma och funderar ut hur inbjudningskorten ska se ut :)) Jag kommer lägga upp bild på dem så småningom men först vill jag att de ska nå brevlådorna till de bjudna...Så det dröjer innan de kommer upp på bloggen eftersom jag bara har klurat ut hur de ska se ut än så länge :) Tur man kan googla & hitta inspiration hos andra. :)
Dopet kommer att vara i Älvsbyn...enklast så då största delen av släkten bor där...

Vi var & vägde Melody idag....4100g & dryga 53 cm lång (53,2).

Tack fina ni!

En till trevlig överraskning då jag öppnade brevlådan idag! Ett paket till både mig & Melody! :) En jättesöt klänning i stl 50 från Newbie organic cotton.... så mycket Mia :) Hon har fortfarande stl 50 så vi kommer använda den flitigt tills hon vuxit ur den :)
Till mig skickade hon bilder som vi tog för några år sedan...jag var "modell" till ett fotoprojekt som hon hade då hon studerade. Jag iklädd brudklänning från Cinderella ute i naturen & utanför kyrkan i Piteå...vi tog en massa bilder & jag frös en massa :) Men kul var det & roligt med bilder kvar som minne....Tack så mycket!!!
Delar med mig av dessa :) togs väl för kanske 5-6 år sen

Nya skor...

Jag har ju glömt att lägga upp bild på mina nya skor för hösten, äntligen har mina fötter återgått till det normala så jag kunde prova ut ett par nya skor :) Den högra var svullen rätt många dagar efter förlossningen...

Lip Fish

Melody fick mer presenter då bror med fam var här :) Denna söta klänning/tunika från Lip Fish. Så himla söt! Pingvinvingarna står ut!
Melody har haft sina nya "skor" idag...

Middag för kvällen

Igår & idag har vi haft besök av min bror med fam! Jättekul att de kom hit :)
Vi bjöd på en enkel middag igår med lax, färskpasta, bröd & sallad. Lite godis på det så kunde vi sova gott sen.
Idag åkte de hem & Melody har sovit i princip hela dagen fram till nu. Vi åkte & handlade lite gott till middag ikväll....
Så oxfilén ligger i stekpannan & Johan håller på att fixa lördagsmiddag till mig :)

Mini Converse

Melodys farmor har virkat ett par supersmå converseskor åt henne!! Huuur söta som helst & vi har redan lagt in en beställning på nya så fort hon växer ut dem. Hon lär få virka några stycken under året som kommer :))

En dagens på Melody

Helgfin med klänningen från Zara....strumpbyxorna är från mormorn & passade perfekt till!

Massa fåglar

Här utanför hos oss i eftermiddag...Det lär inte vara så mycket kvar av det som någon varit & strött ut på gräsmattan. Vilket liv & kvitter, helt plötslig var alla fåglar borta...ätit upp allt kanske? :)

Zara Mini!!

En glad överraskning idag då jag öppnade brevlådan...ett paket från Sandra som bor i Sthlm. Kläder till Melody från Zara!! Hur söta som helst! Tack så mycket!

BVC-besök

Idag har vi varit på BVC för vikt & längdkontroll. Det gick då bara bra. Melody ökar fint i vikt & ligger nu uppe på normalkurvan i förhållande till hennes födelsevikt.
3930g & 52,5 cm lång.
Så växer gör hon så det knakar. Vi vill nästan stoppa tiden lite :)

RSS 2.0