Denna pappa

Han gör saker i smyg! Denna behövde tydligen Melody ha inför fotbolls EM :/ Vad gör man?! Lite söt var den ju...men min första tanke...vad ska hon ha för byxor till?! Haha typiskt mamman som ska matcha allt :) behöver jag säga att han hade ett stort leende på läpparna då han kom in med posten?!


Mjukglass

Idag på torget, solen kom fram och det blev väldigt skönt ute, passande med glass i solen medan Melody sov i vagnen. :)


Ljuvligt

Med ett varmt bad och kylande djuprengörande ansiktsmask...och "några" tidningar :)


Gotta

Jag gjorde detta till söndagsfika. Ska avnjutas nu!


Mot babysim

Vi promenerar i solen! Så himla härligt väder. Idag blir det sista babysimmet för oss denna kurs, vi är borta 2 sista gångerna då vi är utomlands. Så idag ska vi passa på att dyka!
Sen hem för lunch och nygräddad kladdkaka med grädde och jordgubbar. Vi vaknade 08.20 alla 3, jag steg upp och kastade ihop en kladdkaka och kokade ägg till frukost. Speedade på eftersom vi tyckte vi sov så länge! Man har verkligen omvärderat vad som är sovmorgon nu sen man fått barn, vi är ju vana att göra morgon vid 7 numer så att nästan få sova till halv nio kändes ju som om man fått sova hur länge som helst :) Haha


Mässa

Jag (& Melody) och svärmor tog en sväng på trädgårdsmässan i fredags. Kul att se och hem gick vi med inredningstidningar! Haha
Vi har hunnit med att strosa på stan igår och idag, Melody har varit hemma med Johan idag och det kändes som om vi hann med så många butiker på kort tid när man ingen barnvagn har :) jag har hittat mycket fint och välbehövligt som vanligt :)
Nu sover Melody sedan ett tag och vi är mätta i magen efter en god middag på AllStar.


Ute

Och på väg på restaurang! :) Melody med nykläderna som jag shoppade då jag var hem sist :)


Vi bjuder på middag ikväll....

Plankstek som strax ska in i ugnen och få lite färg och oxfilé & bea ska på! Tror det blir gott :)


Oops...

Kom just på att jag glömt bloggen idag. :) vi har haft en lugn dag hemma med besök av svärmor som Melody fick busa med. Johan kom hem och ställde sig i köket och fixade middag till oss. Nu väntar vi på bb sen blir det sova.


Öppna förskolan

Lite lek, bus och surr för mammorna :)


Bad

Ja efter sin mellis var Melody ganska kladdig, rivet äpple var ju inte så lätt att få i sig själv och mycket hamnade på armar, händer, mage och ben :) tror det var kladd överallt förutom på huvudet :) Men kul hade hon och gott verkade det vara. Jag spolade upp ett bad och sen fick hon smörj på kroppen, blöja och sova en liten stund i sitt rum. Nu har vi ätit middag och snart kommer pappan hem! :)


Mellis

För Melody...banan, clementin & rivet äpple! Så himla söt där hon sitter och tar en bit clementin, nästa tugga väljer hon banan osv. Och hjälp mig INTE, för jag kan själv! :)


Lunch

Först barnmat och sedan broccoli och majs, det är ju så kul att äta själv men det kräver en del koncentration :)


Lite gotta

Aldrig helt fel :) ikväll åkte goo-glassen fram, sen blir det ju extra gott då man äter med sked direkt ur burken. Nu ska vi lägga oss och se bb.


Där är lampan

Nu du mamma (min mamma), som började öva vart lampan var med Melody då hon var här förut och då vi var hem sist... Nu är Melody ganska grym på -Var är lampan då vi frågar. Förut kunde hon bara det ibland men ikväll släppte det verkligen, hon hittade den i köket och i vardagsrummet gång på gång då vi frågade. Vissa gånger tittar hon upp och måste leta ett tag innan hon ser den och ikväll började hon också peka på den och skrattar som om hon är jättenöjd över sig själv att hon hittat den. Sötknopp!! Vi får väl se om det håller i sig eller om hon bara lyckades vara extra koncentrerad ikväll :) haha


Mammaträff

Kul som vanligt att ses, jag glömade fota så jag bjuder inte på någon bild till detta inlägg :/
Elin hade gjort jättegod blåbärspaj till fikat och det blev en hel del surr som vanligt. 
Jag prommade dit och hem och nu ska jag sätta igång med middagen tills Johan kommer hem. Tjing!

Nyfiken

Melody brukar sitta och leka på ryamattan vid vardagsrumsbordet. Nyfiken är hon och har insett att det kan faktiskt finnas något intressant där uppe på bordet så det är bäst man kollar lite då och då. Hon drar sig upp men bara på knäna och tar ALLT hon får tag i som vi lyckats glömma på den halvan av bordet. En dag kom jag in i rummet och såg att hon satt och gnagde på ett äppelskrutt som pappan just ätit av :) Haha
Dock har hon inte så bra koll då hon ska släppa och sätta sig igen utan det blir en duns och så sitter hon på rumpan igen så vi får passa henne. Men det är skönt att ha henne lekandes på den mjuka mattan, vi sätter henne en bit från bordet men hon lyckas krypa framåt med armarna och sträcker sig till bordskanten ändå....
(Bilder från igår)


Vår söndag

Som sagt babysim från morgon och sedan hem hit och äta lunch med Sandra, Albin & Lionel. Barnen sov och vi åt i lugn och ro :) Men en liten stund hann de vara med varandra efter att de vaknat :)

Vi kommer att missa de 2 sista gångerna av babysimmet så därför frågade vi om vi kunde göra första dyket med Melody idag. Hon har ju fattat vårt kommando -"Nu kommer det vatten" så då gick det bra och hon var redo för dyket. Tungt var det att få henne under vattenytan då hon flaxade på med armarna som om hon skulle upp, det sker förmodligen på automatik :) Gick iaf hur bra som helst och vi både fotade och filmade en snutt då vi gjorde några dyk :) Ibland hade hon stängda ögon och ibland öppna :) Kul

Bild på dyket och en bild på Lionel & Melody med flytringar på armarna. Jättekul att blåsa fast dessa ringar på armarna, Melody for runt i vattnet och flöt helt själv :) Lite läskigt för mamman att släppa henne helt då hon förra gången hade ringar men fixade inte alls att flyta med dem själv. Men denna gången gick det superbra och jag behövde bara passa henne på sidan av, några gånger doppade hon ansiktet i vattnet men då ryggade hon tillbaka och rätade upp sig själv igen :) Ser ju ganska skönt ut på bilden som hon "ligger" i vattnet och slappar...Lionel längst fram....
Kommer precis upp ur vattnet efter ett av dyken...
Det är kul att bada...

Babysim

Det blev babysim idag. Vi velade fram och tillbaka jag & Johan hur vi skulle göra. Melody åkte på en till rejäl förkylning i fredags och jag vet inte hur många gånger hon vaknade natten till igår. Men inatt har hon sovit bra och förkylningen verkar ha börjat vända. Svårt det där...man vill ju inte smitta andra samtidigt som att man inte kan avstå simmet varje gång näsan hennes är lite snorig för då skulle vi inte kunna delta alls för hennes näsa är lite småsnuvig ganska ofta då och då nuförtiden. Hon var då pigg och busig på morgonen så Johan prommade med vagnen till simhallen så hon fick sova en snutt och jag tog bilen och sitter nu och väntar på dem så ska vi byta om och hoppa i plurret snart :)


Otur

Vad jobbigt, detta lyckades jag med idag. Så ett tips, tappa inte dressingen i golvet. Haha


Besök

Idag kom Elin & Jesper hit på besök. Trevligt tycker vi och jag fick en anledning att baka en kaka! :) och vi fick se på mysiga bebismagen!
Jag och Johan har även hunnit med en sväng på stan och inhandlat varsitt klädesplagg! Det är ju så kul att shoppa nu när alla fina vår och sommarfärger lyser upp i butikerna. :)

Ingen fin men en väldigt god kaka :) som vanligt är jag för snabb att ta ut den ur formen medan den fortfarande är väldigt varm, men den är god att äta ljummen så då fick den vara lite ful :)
Melody fick känna på fina bebismagen!


Gårkvällens middag

Bestod av oxfilé, bakpotatis och lite tillbehör :) Johan stod för matlagningen...


Lionel & Melody

Melody sov i vagnen ute idag och jag satt med Lionel på golvet i vardagsrummet medan Sandra åkte till veterinären med lilla Sid. Sen kom Lionels pappa Albin hit och stannade till Sandra kom tillbaka. Lionel lekte på här och kröp runt på golvet och inga sura miner alls, men han brukar ju i princip alltid vara nöjd denna kille, knappt så man sett han ledsen :)
Kul att få bjuda bort av kladdkakan också så nu är det bara en liten bit kvar i kylen :)

Dom små var ju så himla söta där de satt och lekte och tog leksaker av varandra....


Freeeedag!

En dag med Sandra och sedan helg med familjen!

Imorse hittade jag detta linne i garderoben med prislappen på! Hade glömt bort det. Kanske sisådär 3 månader sedan jag köpte det :) Haha idag fick det åka på :)


Kladdkaketårta

Jag gjorde denna imorse. En vanlig kladdkaka som jag spritsat grädde på och garnerat med jordgubbar.

Kladdkaka: 175* 20-25 minuter
100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vanillinsocker
3 msk kakao


Mammaträff

Kaffe, saft, fika och frukt och som sagt en hel del surr. Alltid lika kul att ses. Nu blir det en prommis i finvädret, hoppas inte det blåser en massa bara...


Dagens lillis

Med nykläderna på...idag är det mammaträff här så lite pyssel såhär på morgonen gillar jag :) hoppas också det kommer smaka :) ikväll kommer Johan hem så en riktigt bra dag med andra ord :)


Melody idag på sin 8 månaders dag! :)

 


Liten sengångare

Melody har börjat ta för sig att försöka ta sig framåt. Ser så sött ut då hon tar det så försiktigt så hon ser ut som en liten sengångare, haha. På mattor går det bra men på golvet är det läskigt för det känns hårt , kallt och kanske man kan halka och slå sig :) bäst att vara försiktig där . Och jag som tänkt den senaste tiden då hon suttit och lekt och satt händerna mot mattan att oj nu håller du visst på att tippa, det där kan du inte än & satt upp henne igen. Men mamman var tydligen lite trög att fatta att hon börjar kunna det och behöver framför allt träna för att bli bättre! Hon håller inte på vara våran lilla bebis längre...fast än är hon ju liten och vi bestämmer att hon måste vara det ett tag till! :) Men jag säger som de flesta andra föräldrarna -vart tar tiden vägen?!!

Vi som tänkte att det kommer nog vara lugnt då vi åker utomlands...inte kommer hon krypa tills dess. Nu är det 1 månad kvar tills vi åker...hm kanske mamman har fel, kanske hon lärt sig krypa tills dess? Åsa & Patrik vi kommer nog ha det vi gör att hålla Melody på en och samma plats då. haha


Shoppat igen!!

Huvva vad jag handlar kläder, idag till både mig och Melody :) Skönt att jag kan ringa till Johan och säga allt jag shoppat och att han alltid tycker att det är bra gjort.

Jag: Shit vad jag har shoppat på senaste!
Johan säger: Men Melody behöver ju sommarkläder så det är väl bara att handla det du hittar.
Jag: Jo men jag har även shoppat till mig också...
Johan: Ja men du behövde säkert någon ny top du med.

Skönt att ha medhåll då jag som "sitter" hemma spenderar pengar :) haha

Förstår ni att jag inte kunde låta bli?!!


På busplaneten

Förut idag...


I städartagen

Dammsög här hemma nyss och efter mig hade jag en nyfiken liten Melody efter mig vart jag än gick...


Sov gott

Godnatt välling i pytten och nu sover hon...

Förresten så var jag hos tandläkaren idag och INGA hål hade jag!! jippi vilken vinst...känns lika skönt varje gång det inte är något. Phju.


Plocka clementin

Det fick lillis göra idag efter sin lunch...


Scrapbooking

Kom på att jag hade en del bilder att greja med till albumet. Har nyss fixat framsidan på albumet lite mer personlig :)


En snabbsväng på stan

Prommade in till stan för att köpa nässpray. Kunde inte hålla mig borta från H&M så det blev lite shopping också :)


Babysim, föräldralunch & scrapbook

Det är vad denna dag har bestått av. Dagen började med babysim, kul som vanligt och Melody var så otroligt trött då vi åkte hem. Vi gav henne lunch och la ut henne i vagnen och prommade sen till Elin & David där vi alla mammor från vår grupp var bjudna med sambo (& barn såklart) på lunch. De bjöd på väldigt goda pajer och kaffe med kaka till fikat. Väldigt uppskattat!!
Melody sov hela tiden, 12-15!! Helt slut måste hon ha varit. Vi prommade hem och nu är det golvlek för pappan och lillis och jag har satt igång med lite scrapbooking :) kul med nya grejer! Detta blev bra! Nu ska det justeras lite och jag jag mest flyttat från det tidigare albumet och förberett för det som kommer sen....måste ha lite mer bilder. Får ligga i med kameran :)


Kusinerna!!

Idag blev det en del fotografering på kalaset. Här är alla kusinerna på bild tillsammans. Så detta är alla mina syskonbarn och Melody. Ååh mina söta :)


Blodpalt

Nyss ätit uppstekt blodpalt som vi fick med från byn. Snabbt och gott såhär då man just kommit hem och packat upp allt från bilen...


Kontorsteknik

Jag handlade en hel del scrapbookgrejer på byn. Ett nytt album+extra fickor, pappersskärare, blommor och en massa olika papper i fina färger och med mönster :) ska sätta mig och pyssla då det passar....


Hemma

Håller på att packa upp....


Mamma 60 år

Tänk vad fort tiden går. Idag firade vi min mamma som fyller 60 år nästa vecka. Efter lunch och tårta har vi nu satt oss i bilen på väg till Umeå igen.

Melody mumsade på smörgåsrån efter att ha klämt en burk med mat :)
Fotat i instagram därför är färgerna extra skarpa...


Sängdags

Nu är vi tillbaka efter en trevlig kväll hos kusin med fam. Melody fick somna strax före åtta i deras sovrum och sedan lyfte vi över henne i vagnen och gick hem då det blev dags för det. Nu sussar hon vidare i spjälsängen utan att ge ifrån sig ett ljud då vi lyfte över henne från vagnen då vi kom hem :) Phju :)

Imorgon väntas kalas!!

Jo förresten! Det här med kommentarer. Jätteroligt såklart men jag kan tyvärr inte läsa era då blogg.se är lite struligt i mobilen. Så är jag seg att svara så vet ni varför :)


Kvällens efterrätt

Middag hos kusin Nina...hon har bakat slabang till efterrätt!! Gooott! :)


Lunch

På tresco med Johan, Melody, Erik, Jonne & Anders.


Nya dressen

Melody inviger nya dressen, mössan & skorna idag, glajjerna är också på då solen lyser idag! :) se de små vita gympisarna. Sjukt söta!! Ministorlek :)
Dressen är ganska stor än men bra att hon kan fortsätta växa i den så hon kan ha den längre....


Torsdag

Idag blev vi bjudna på blodpalt till lunch!! Grymt gott.
Jag gick upp till syrran ett tag och hälsade på henne och barnen och sedan till mamma & Janne där vi ätit middag. Johan & Janne ser hockey nu och jag & Felicia (mitt syskonbarn) sitter på golvet med lillis...


Intressant

Idag hat jag även träffat Emma! Kul att hinna surra ett tag :)

Melody har hittat ögonen på dockan hos sin mormor, kul att pilla på så det åker upp och ner (öppnas & stängs)


Idag

Vi har spenderat dagen med syrran och barnen :)


Tisdag

Idag åkte jag, mamma & Ann till Piteå för att hälsa på Ida, Micke och lilla Vincent som är 3 snart 4 veckor. Lillskönis och man tror knappt Melody varit så liten :)
Melody har haft en gnälldag då jag och mamma gick på stan i Piteå idag. Fast hon fick sitta i vagnen var hon inte helt nöjd. Stadsrundan slutade med ett rejält bajskalas i bilen!! Inte konstigt att hon var gnällig, skönt att det laddades ur för efter det fick hon middag och sen höll hon låda i bilen hela vägen hem och trodde sig sittandes på golvet hos mamma tills det var dags för läggdags. Tur vi kunde byta bajskalaset hos Ida då vi hämtade Ann där...behövdes inte bara en ny blöja om jag säger så :) phju! :)
Jag shoppade en hel del nyttigheter till Melody så det kommer upp bilder på det sen.

Ikväll nattar jag(& Melody) över hos mamma & Janne. Johan är på jobb så vi gästade in oss här inatt :)

Kom på att jag fotade ett av köpen idag...en Lindberg vind & vattenavstötande dress, jacka och byxa med en matchande mössa till. Visar mer av inköpen sen...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_197859773.jpg" class="image">


Mer från idag

Idag var vi ute så länge det var sol, den försvann vid 13-tiden så då åkte min pappa hem och vi gick in till min brors hem där vi fick nygräddad päronpaj så vi klagar inte :).
Kul med kusinbus för lillis idag. Melody fick agera docka till lillkusinen som så gärna ville pyssla om henne då hon var gnällig. Det gick bra ett tag sen blev det tråkigt. Det var inte en lätt docka att ta hand om då alla de små filtar som lades på henne drogs och slets i och benen ville inte ligga still så hon gick inte att bädda om, lilla kudden under huvudet låg inte heller på sin plats hela tiden, och lyssnade gjorde inte den lilla dockan heller!

Jag, Johan & Melody hann med en sväng till syrran ikväll.


Pulka

Melody blir dragen i pulka av sin kusin :)


Lunchdax!

Våfflor med grädde och sylt och korv i glödhoppor. Gode gott :)


Utedag igen

Idag hos min bror med fam...ute och grillar, leker i snön och njuter av det fina vädret! Melody sover i vagnen.


Igårkväll

Det blir lite blandade inlägg från igår och idag...ja egentligen lite av varje av alla helgens händelser :) svårt att välja vilka bilder jag ska visa. Får inte med allt vi gör i bloggen som vanligt men så blir det väl.

Ikväll kom mamma & Janne förbi på en kopp kaffe och en skinkmacka och surrade. Trevligt med oväntat besök såhär på eftermiddags/kvällskvisten. Trodde först inte någon visste att vi var tillbaka på byn men mamma hade koll på bloggen som jag direktuppdaterade då vi var tillbaka och hade kontakt med 3G nätet igen, så hon såg att vi kommit tillbaka. Sikken tur! :)
Nu sover lillis sedan strax före åtta och vi ska lata oss framför tv:n.

Igårkväll i Kåbban såg vi på det årliga fackel-slalomet och fyrverkerierna inifrån husvagnen....


Idag!!

Vi har bott i husvagn i Kåbban. Bästa vädret fick vi och har varit ute hela gårdagen och idag också....solat, grillat burgare ute, ätit påskgodis, skidor, pulka och lite till :)


Mer bilder från i fredags :)


I fredags

Lite problem att få kontakt med 3G nätet här uppe...därför är bloggen lite dåligt uppdaterad :) men jag har många fina bilder jag ska visa sen....

Nu är vi tillbaka på byn igen så nu kommer det lite bilder och uppdatering igen, håll utkik :)


I skoterpulkan

Sol och blå himmel idag. Vi följdes ut med bror & fam. En kortare skotertur ut på sjön där vi nu sitter på renskinn gör upp en eld ska äta älgkött och bara njuter. Melody fick somna i pulkan och verkar må gode gott där inne. Underbart är bara förnamnet!


Påskfredag!

Vi säger....


Idag på förmiddagen tog vi det lugnt, eller Johan jobbade och jag tog det lugnt :) Melody har sovit sina 2 middagslurer i vagnen ute. Nu är vi hos bror med fam och ska äta älgköttsmiddag! :) lillis busar med sina kusiner...


Roaaar!

Melodys nya tröja :) Idag till de gröna jeansen...


Träffat vänner....

Idag har Melody träffat både Sally och Elsa. Jag tog en prommis på morgonen till mamma som jag sedan umgåtts med hela dagen då hon var ledig. Syrran kom förbi och efter lunch gick jag & mamma på lite ärenden och hann med besök hos Erika och Sally. Jag blev hos mamma till kl 19 innan vi prommade hem jag & Melody. Som tur var satt lillis klarvaken i vagnen och skrattade då jag busade med henne hela vägen hem 20-30 min kanske. Inte illa för att vara den tiden på kvällen, hon fick springa av sig en stund i då vi kom "hem", sedan amma och äta välling och nu sover hon sedan ett bra tag tillbaka. Jag sitter och ser tv och inväntar att jag ska få sällskap. Annelie (svärmor) är och hämtar svärfar och Johan.


När man är hemma

Det är ju härligt, man hinner bara ut genom dörren så träffar man någon man känner. Nu på prommisen till mamma tutades det i rondellen och vinkades från en bil. Går man och handlar träffar man jämt någon att surra med. Det gillar vi! :)


Mer hår

Idag har vi rantat på. Jag & svärmor har varit i Arvidsjaur och hälsat på Melodys gammelmormor och hann även med att träffa svärmors syster med fam. Hem och saltströmming till middag och sen kom mamma och syster hit på fika och surr! :)

Helt plötsligt inser man att det kommit mer hår på lillis huvud, strån av en helt annan kvalité...


I bagaget...

Insåg igår då jag stuvade in i bilen att efter att vi bytt till sittdelen ryms vagnen såhär i bagaget och vi slipper ta isär den! Väldigt skönt samtidigt som att det också blir mer plats att packa i vår bil som inte är en kombi. Såhär trångt får det vara ett tag till men ganska snart har vi en annan :) känns som att en kombi är väldigt lockande nu....

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_196731729.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_196731729.jpg" class="image">


Hemma

Ja vi har ju 2 hemmaställen, vi säger hem till Umeå och hem till Älvsbyn och idag hoppade jag och Melody i bilen och körde upp till Älvsbyn så nu är vi hemma :)
Vi fick göra ett stopp i Skellefteå där vi blev bjudna på middag av svärmors syster och sedan åkte svärmor med oss till Älvsbyn....eller hon körde vår bil och jag kunde sitta och leka med lillis där bak. Känns skönt att vara här och vi ska stanna många dagar till :)


Middagslur

Melody vilar middag inne...skönt att sova med överläppen fast i täcket :)


Våfflor!

Söndagens middag...gott!


Snö snö snö massor med snö

Ja ser ni detta Sandra & Lina med fam så ska ni passa på att njuta där borta i värmen för här vräker det ner en MASSA snö! Galet mycket på bra några timmar, får se hur länge detta ska hålla på :/ Hej vinterland igen....men nu tycker jag väl att det räcker?!!


Banan

Melody gnager på en banan, söta små spår efter hennes tänder!!! :)


RSS 2.0