Mot 10 år tillsmmans!

Det låter helt galet, men det är sant för mig & Johan. Idag har vi årsdag och har idag gått in på vårt 10:e år tillsammans!! Älskar dig Johan och självklart vår lilla solstråle till dotter! Ni gör mig varm :)

Mina blommor....


Denna dag...

Dagen blev lite virrig, men iaf en sväng på stan och umgås med mammorna och barn. Lunch på Costas för mammorna och där fick också Melody äta sin lunch. Det blir lite mer planering nu då hon äter burkmat :)

Ikväll njuter vi av frukt igen :) ser Sveriges mästerkock också!


Nr 931 till håret...

Idag har jag spenderat dagen med min moster som är hos oss i veckan. Vi har hunnit en sväng på stan och sedan upp på sjukhuset för att hälsa på en släkting. Hem hit igen och gjorde hennes goda köttfärsbiffar. Nu har jag tittat på och lärt mig hennes recept så jag också kan fixa goda biffar (vilket har varit min svaga punkt i matlagning). Men nu minsann är jag uppdaterad :) Ikväll blev det frukt i massor och tv-tittande efter att Melody somnat strax innan 20.00. Blir väl att lägga sig och se BB sen. Ja jag vet...beroendeframkallande nånting :/ Haha

Jag köpte förresten denna då jag var hos frissan förut. Den är bra att boosta håret med då längderna börjar känna trista och matta. Den ger glans och fungerar som en inpackning och toning i ett.
Jag hade denna då jag var mörkhårig men dock anpassad till den dåvarande färgen och kommer ihåg att den var väldigt bra och gjorde håret både frächt, glansigt och väldigt lättkammat. Hoppas denna blir samma den dagen jag behöver den...

Barnmat

Jag gjorde barnmat idag & fyllde på vårt lilla lager i frysen :) Melody fick en portion idag till lunch av den nygjorda maten och åt massor, tur den gick hem eftersom jag freestylade med innehållet en hel del :)
Kycklingbröst filé, couscous, morot & finkrossade tomater
Smaksatte maten med torkad basilika, mejram & oregano som jag smulade till ett fint pulver mellan handflatorna. Maten är såklart osaltat.
Bild från frysen...

Mmmm

Samoa yoghurt med passionsfrukt i...frukttallrik till det så ska jag nog sova gott inatt :)


Aj!

Nya knivar är lika med vassa knivar! Borde jag ha tänkt på kanske :/


Liten tuffing

Skönrumpan idag!

Bjudmiddag

Oj så mätta vi är i våra magar ikväll efter denna middag! Min födelsedagsmiddag var det bl.a...svärmor och svärfar bjöd oss till dem och jag fick också 2 presenter.
Någon som sett "Halv åtta hos mig" i veckan då de var i Umeå? Denna efterrätt gjorde en kille i tisdagens program om jag inte minns fel. Ikväll blev vi bjudna på samma! Oj så god den var, ska garanterat göra den någon gång vi har middag här hemma. Vem är sugen att komma och äta hos oss?! Hehe
Melody sover nu i sitt rum...hon ville inte riktigt ta sig tid att sova middag idag mer än mellan 10.30-12.00 så behöver jag säga att hon kl 19.45 somnade ganska snabbt efter kvällsätningen :)
Hon höll sig vaken då vi gick hem med vagnen ikväll efter middagen, vi hade sittdelen så hon kunde se. Hon trodde sig väldigt bra under middagen ändå trots övertrötthet...men att vara borta blir ju såå mycket mer intressant så varför sova då man kan vara vaken?!! :) Men vi var ju flera som kunde underhålla henne med leksaker och bus under eftermiddagen/kvällen...

Lördagen...

Laddat upp med frukt! Jag var krasslig förra veckan, nu är det Johan som har feber. Så nu ska vi ladda med vitaminer!
Melody äter päron och vattenmelon efter sin lunch idag, det gick bra att tugga i sig. Men man behöver sitta vid henne och se så hon inte får i sig för stora bitar och sätter i halsen. Gott var det verkade det som.
Sen är hon ju för söt i sina tossor!! De sitter väldigt bra på foten, lossnar inte ens i hoppgungan. Det hade jag aldrig vågat tro. Melody har stl 15-16 på sina. Finns på Lindex.
En prommis har vi också hunnit med idag i solen...fast det var kallt i luften då det blåste och jag ångrade mig att jag inte tog mössa! Men det såg ju så varmt ut....fint var det iaf.
Just ja...jag köpte denna dregglis/scarf till Melody som skulle passa de gröna leggingsbyxorna med en vit body till! :)

Mer nytt i lillis garderob!!

Åh vad fina kläder jag hittat idag till Melody! Dessa passar även till en massa annat i garderoben...ex bodyn till den gröna "70-tals" klänningen och byxorna till ladugårdsbodyn osv. Tosserna passar till det mesta. Dock har jag inte hittat något till mig själv :) Men det är väl som vanligt, mycket lättare att shoppa till de små, iaf för mig. Jag köpte även en vit body som Melody håller på att växa ur, nu reade dem den för 75:- vilket jag slog till på så hon har en ny då det är dags för den stl...74 :)


En sväng på stan

Tog vi oss idag...vi behövde en tunnare overall till Melody. De 2 vi har är fina men tjocka och för varma då det blir milda dagar eller då man ska gå inne på affärer osv samtidigt som våra stickade kläder blir för svala då de blåser mm...så detta kit fick det bli idag. Lite stor men något att växa i. Mössan till var på rea och matchade ju perfekt! :)
Napparna var ju så söta att jag inte kunde motstå dem...än så länge gick de hem även hos Melody fast hennes favvonapp är NUK :)

God Morgon!


På Ica Maxi

Ikväll fick lillis sitta i kundvagnen på Ica så hon inte skulle somna då vi handlade :) Gick super och hon hade fullt upp att titta på ALLT :)

Hej hopp!

Idag har det varit fullt upp och väldigt kul! Mycket främmande vilket jag älskar!! Att få bjuda på kaffe och ta upp fika från frysen och bara surra. Fyra mammor med barn blev vi tillslut :)
Melody sover nu sin eftermiddagslur i vagnen ute och snart ska vi gå till svärmor på middag! Johan kommer dit då han slutar och sen blir det till Maxi för att STORhandla! Väldigt välbehövligt kan jag lova, gillar inte att gå hemma med en tom kyl...det ska finnas mellis osv jämt :) Men någongång måste det ju ta slut så man får fylla på igen. Jag gillar ju att gå på Ica och strosa och handla det som ser lockande ut :)
Det fick blir ett trist inlägg nu så kommer bilder sen då tid finns till att blogga mer....

Frukost


Semmeldag!

Men ingen semla på bild trots att jag klämt 2 stycken idag...tydligen alldeles för glupsk för att hinna fota någon av dem :) klänningen hittar ni förresten på Åhléns.

Jag & Melody tog ett bad tillsammans ikväll för att hålla henne vaken till närmare 20.00. Trött var hon som bara den med alla intryck från idag, men med ett bad löser man det mesta enligt Melody :) plask plask och sen hade jag en gladfis i badcapen efteråt...tillslut stod ögonen nästan i kors och hon somnade gott efter kvällsätningen och jag har spenderat kvällen i soffan i mjukisen....


Idag

Vi åker till öppna förskolan med Sandra & Lionel nu efter frukost! Melody är så söt i sin lilla röda fleece kappa!
Igår blev det stan med svärmor/farmor och lite välbehövliga inköp gjorde jag. Nya pyjamaser då hon vuxit ur sina och lite annat. Köpte även dessa plastblommor till denna "vas" som Melody fick i doppresent men de blommorna var äkta och väldigt fina men som sagt så var vi ju tvugna att kasta dem då de vissnat (fast de stod väldigt länge) Men nu fick det bli plast så de står för alltid :) Fint blev det igen efter att jag stoppat ner de nya blommorna...

Ladugårdskläder!

Så himla söta! Melody fick dessa i 6 månaders present, men inte av oss :) Väldigt sköna (tror jag,haha) Melody fick fullt upp med att titta på sina kläder då jag skulle klä henne på morgonen.
Pappa Johan har åkt till jobbet idag och vi ska strax äta frukost och se vad denna dag har att erbjuda...

God Morgon!

Pappa har fotat

Foto på mig & lillan från idag. Vi skulle försöka få några fina bilder och efter typ 100 försök blev nog dessa bäst...sen blev Melody less så då la vi av :)
Idag är Melody 6 månader!!

Lördag

Blev väldigt nöjd igår över resultatet hos frissan! Utväxten är borta och håret är klippt! Äntligen, bara 5 månader sedan förra besöket. Galet...

Klädsel:
Top & randig tröja Vero Moda (nyköpta)
Jeans Cheap Monday ("gamla") men en av mina favvisar!

Fredag!

Förkyld har jag hunnit bli! Piss, finns inte tid till att vara sjuk! Igår låg tempen på 38,3 på kvällen. Melody somnade 20.00 i sitt rum som vanligt numer, jag la mig vid 22 och somnade ganska så snabbt. Men idag känns det bättre, Johan hade Melody inatt och med hans tur behövde han bara stiga upp 1 gång vid 5 och gå in i hennes rum för att ge henne nappen! Haha...jag steg upp 07.30 då det var dags för henne att morgonamma. En mysmorgon och frukost med svärmor som kom förbi....sedan har jag & Johan städat heeela lägenheten tillsammans medan Melody sover på balkongen i sin vagn i det härliga vädret! Det var välbehövligt med en ordentlig städning! Nu är det strax lunch och sedan blir det frissan för mig, ett efterlängtat besök som jag väntat på i dryga 3 veckor nu!!

Hitta bla denna bild på mig då jag utför en ansiktsbehandling på en kollega...
Bilden är från slutet av okt 2010 och jag blev gravid i början av nov 2010. :)

Lillis

Sitter själv, inget man helt kan lita på men ganska så stadigt nu...

Tadaa!

Min överraskning till Johan då lillis somnat :) Vi brukar inte vara några storfirare av Alla ♥ dag men kul med lite extra vardagsmys, dock dagen efter alla hjärtans dag. :) Ett varmt bad med en massa gotta och tända ljus efter en god middag igår :) Bl.a Chokladdoppade jordgubbar & annanas, praliner, hjärtekaka och något att dricka...

En kompis!

Som gör precis som jag. :) Ler då jag ler, far åt vänster då jag far åt vänster, far åt höger då jag far åt höger...intressant! Men om mamma eller pappa kunde putsa spegeln kanske jag ser lite bättre också...

 


Igår...

Ja som jag skrev igår hade vi verkligen full rulle hela dagen! Melody började dagen med sin förmiddagslur ute i vagnen på balkongen medan jag förberedde kvällens middag & mys. Såg även att traktorn var ute och skottade parkeringen så jag klädde mig och gick ut och sopade(läs grävde!) :) fram bilen och körde bort den så traktorn kunde skotta av parkeringsplatsen! Grymt skönt för det var garanterat nästan 3 dm snö på bilen!!
In efter det och invänta att lillis skulle vakna och sedan drog vi på busplaneten dit Sandra & Lina också skulle med sina små.
Melody somnade i bilen på väg hem och jag la bara över henne i vagnen då vi kom hem och gick till BVC och samlades för föräldraträff. Ammade där innan vi gick hem och hoppade i bilen igen, drog på Ica och köpte tulpaner till Monica som fyllde år, hade fler presenter till henne & även en till Marlon som också fyllt år.
Där blev det både tårta och fikabröd med kaffe och surr, sen drog vi hem och gjorde klart middagen till mig & Johan, det blev middag direkt han kom hem 19.00 och Melody fick sitta med oss vid bordet och äta sin kvällsgröt. Sedan läggdags för henne efter lite pappamys.
Sedan bjöd jag Johan på min överraskning till efterrätt :) Oväntad men omtyckt och såå mätta vi var! :)

Såg rätt gulligt ut där de sitter i varsin matstol innan vi bar dem till bordet då vi skulle äta, ser små ut i den "stora" lokalen...

Då vi var och grattade Monica var det....

Making dinner...

Just nu, idag har vi hunnit flaxa runt lite här och var jag & Melody :) busplaneten, föräldraträff på BVC, grattat Monica & nu är vi hemma och lagar gomiddag åt pappi som strax kommer hem!! En överraskning väntar honom ikväll. Först middag med kräfttoast till förrätt och sedan kyckling i ugn med ris. Bilder på efterrätten kommer upp sen. Kan inte avslöja något här nu :) får se då jag tar mig tid att lägga upp mer bilder...ikväll eller imorgon :) ha en bra kväll!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_189573772.jpg" class="image">


En sväng på stan

Gjort lite ärenden idag...fick sällskap också. Här är Melody & Theo på Waynes där vi alla 4 lunchade :)

Smart

Jag brukar vrida bort Melody från tv:n men hon har kommit på att kunna titta ändå :)

Suger in underläppen

Bild från igår på lillis, hon suger ofta in underläppen såhär...
Idag:
Elin var på besök här på morgonen och sällskapade mig på en kopp te med rostat bröd. Hennes Jesper han med en kopp kaffe med lite fika då han kom hit innan de åkte iväg hem. Jag har grejat lite på förmiddagen med endel måsten också innan jag åkte till Hanne och hälsade på där jag fick äppelpaj med vaniljsås och kaffe! Mums :)
Nu återstår kvällsmys med familjen vilket innebär att hålla Melody vaken till läggdags (20.00) och sedan se en film tror jag.

Mat, mat & mat :)

Melody är verkligen hittils galen i allt som går att äta :) Sitter med oss vid bordet och blir galen om hon inte får något att tugga på. Hon ska smaka ALLT! Ibland är det ju så att hon faktiskt inte får smaka allt, ex fika och sånt som vi verkligen inte vill introducera henne i. Haha Men rån och majskrokar är goda tycker hon, än så länge fattar hon inte att hon får annat att äta än vad vi äter/fikar :) Tur det.
Igår fick hon smaka en bit nygräddad våffla, hon fick äta den ett tag men sen tog vi bort den då det kändes onödigt att stoppa i henne sånt...(kejsarvåfflor där man blandar pulvret med vatten och gräddar) men kul att se hur hon skulle reagera. Tydligen går allt att äta enligt Melody...
Idag har vi alla varit ute på prommis i det superhärliga vädret, handlat lite inför veckan och Johan & Melody tog ett eftermiddagsbad tillsammans.
Idag gjorde jag barnmat. -Lax, potatis, dill, lite osaltat smör och lite olja. Blev 7-9 portioner som nu ligger i frysen och väntar...

Redo för sol & bad!

Vi passade på att inhandla denna soldress & baddräkt då vi var i Älvsbyn. Är ju ett tag bort innan vi åker till Cypern men skönt att ha det fixat. Mamma hade kollat ut denna fina Labandräkt som fanns inne i rätt storlek och jag gillade den direkt! Fina färger och hög faktor- SPF 50. Ett måste till en liten bebishud! Sen blir det att smörja in kroppen också :) Solbrillorna fick Melody i julklapp, supercoola :) Matchar gör de ju också.
Tummen-baddräkten var ju bara såå söt!! På rea dessutom så den fick också följa med hem :) hehe
Det är stl 86/92 på båda så de bör passa henne i maj och förhoppningsvis till kommande sommar....

Gotta!

Godis köpt i Älvsbyn :) antingen är jag inte så uppdaterad eller så har det kommit en ny smak, salmiak? För mig är den ny och strax ska jag smaka. Nöt-crèmen vet jag är grymt god! :)


Hemma igen

Bilfärden tillbaka gick lika bra som förra! Skönt. Jag har packat upp allt och hunnit med en prommis till stan och handla lite mat till ikväll, Melody fick samtidigt sig en eftermiddagslur i vagnen. Nu hoppar hon i hoppgungan och jag håller på att laga laxsoppa och vitlöksbröd till middag. Snart kommer pappa Johan hem och ikväll gissar jag att det blir en lugn och mysig hemmakväll tillsammans.

Nytt från Älvsbyn är denna praktiska trasa! Fin är den också :)


Sol & kallt

Här rusar dagarna förbi och jag känner att jag skulle kunna stanna fler dagar, samtidigt längtar vi ju hem till Johan som kommer hem från jobb imorgon så imorgon blir det hemfärd för oss med :)
En massa har vi hunnit med att träffa och bloggen har fått komma i sista hand dessa dagar.

Såhär ser utsikten ut från mamma & Jannes lägenhet...detta är också kyrkan som Melody är döpt i.


Tisdag

Vi har tagit det lugnt på morgonen och nu sover Melody sin förmiddagslur innan lunch och jag kikar genom lite bloggar :) När hon vaknar ska hon få äta burkmat (Mormors kalops, Nestle). Från ingenstans känns det som att hon behöver/vill ha annan mat på dagarna. Hon ammar men är inte riktigt intresserad då hon vet vad hon kan få istället. På dagarna då hon ammar äter hon väldigt snabbt och sedan vrider hon huvudet bort från bröstet som om det inte är så intressant och så längre. Tar man fram mat bli hon helt tokig och vill smaka ALLT vi stoppar i munnen annars blir hon arg och gormar. Haha. 
Mycket mer intressant med mat nu tycker hon, förutom på tidig morgon eller på kvällen då hon verkligen myser fast vid mig då hon ska ammaoch ligger kvar tills jag tar bort henne :)

Idag blir det en sväng till bror Patrik med fam och hälsa på, kanske snålar jag mig lite middag där hehe.
Kallt har vi idag så jag skyndade mig ner och satte i motorvärmaren då mätaren visade på -28 på morgonen. Nu lyser solen ute och det är verkligen vackert med den klara kalla luften och all vit snö.

Såhär såg det ut när jag körde "hem" igår, inte bästa sikten bitvis :)



Liten uppdatering

Resan gick bra trots en massa snörök sista 7 milen, men vi tog det lugnt. Min nya taktik med Melody gick bra, hon var vaken i ca 1h och lekte med en massa leksaker som jag hade bunkrat upp på henne :) när det var dags att sova kom gnället! Men efter 3 stopp på parkeringsplatser satt tutten tydligen tillslut fast i munnen :) (behöver jag säga att jag önskade att vi kunnat ha henne fram?!) hon somnade iaf efter typ 10 min gorm och sov resten av bilfärden (2h). :) Idag har det hunnits en hel del: träffat syrran där jag fick fika & lunch, ätit middag hos mamma & Janne, träffat min kusin Nina & Pär, sett tv & jag har gjort fotvård på mamma! :) Melody har sovit sedan kl 20 och nu ska jag försöka somna också för imorgon väntas nya äventyr :)


Hej då Umeå

Goood Morgon!
Nu har jag stigit upp och duschat, ätit frukost och packat ner de sista grejerna. Melody sover gott fortfarande. Idag ska jag testa en ny variant med resandet. Vi brukar ju låta henne vara vaken och blir trött innan vi åker så hon ska sova hela vägen i bilen. Men nu sover ju inte denna lillis lika mycket och kommer förmodligen vara lite vaken under vår bilfärd då. Min tanke nu är att jag ska åka då hon är pigg och kan sitta vaken en stund innan hon somnar så hon sover sista halvan eller vad det nu blir, av resan.
Skulle jag åka då hon är trött och så sover hon ca 2 h kommer hon vara superless och vela upp ur stolen då det är 1 h kvar av bilfärden och så sitter hon själv där bak så jag kan inte göra så mycket :)
Så vi får väl se nu då om min taktik går vägen :))

En bild från byn & storgatan, så när jag skriver att jag "shoppat" i Älvsbyn så är det på denna gata jag strosat. Mäktig va?! Haha Men det finns några bra butiker....och jag brukar ju komma hem med något varje gång :)
PS! Jag svarar i kommentarsfälten på de frågor jag får....så Sara kolla där :)

Wilma, en oas mitt i centrala Umeå!

Där jag jobbar som hudterapeut (fast jag nu är mammaledig)
Tänkte bara tipsa er om Wilmas hemsida där ni hittar olika behandlingar, priser osv men framförallt WEBBSHOPEN! Där finner du fina produkter för olika hydtyper, mascaror, bodybutter, erbjudanden osv...kanske finns där något för dig :)
Kika in vet ja! Hemsidan hittar ni här → Wilma
Bild på mig lånad från hemsidan :)

Avkoppling...

Jag ska strax hoppa i badet. Just tillsatt en påse härligt, lugnande & väldoftande badsalt från Kerstin Florian med en doft av bl.a. ylang ylang och lavendel. Under ögonen har jag eye treatment pads (ögonmask) Johan & Melody busar i vardagsrummet...


Packar!

Johan jobbar, Melody sover och jag packar inför en Älvsbytripp! Ser fram emot morgondagen då jag är framme. Våra grannar håller koll på lägenheten åt oss, Johan åker bort på jobb, jag & Melody bilar mot byn imorgon! Nu var det ett tag sedan och jag skrev ju tidigare att jag hade släktlängt så det ska bli kul :)

Mamma har bokat in en fotvård så nu har jag packat allt jag behöver till det och lite till :) Kanske en brynfärg också om väten vill jobba med mig? Borde nog införskaffa ny och en kraftigare om jag ska färga fransar & bryn, var ett tag sedan jag gjorde det hemma då jag bara gjort det på jobbet tidigare så väten hemma kanske har blivit dålig och är dessutom egentligen för svag. Men på mamma kan man testa om hon verkar behöva det?. Haha. Blir det inte färg så blir det inte, då får hon iaf fina fötter :)
Nu ska jag packa klart min & Melodys väska så vi har med "lite" kläder också :)

Middag med vänner

Vi bjöd på en enkel middag, taco. Det går alltid hem och är fort gjort. Fika till efterrätt och lite småtittande på melodifestivalen i bakgrunden mellan allt surr. Barnen somnade i bra tid, en väldigt övertrött Melody i sin vagga i vårt sovrum och Lionel i Melodys spjälsäng i hennes rum :) bra med 2 sängar trots allt. Haha. Och måste ju bara visa de fina blommorna vi fick....som vi verkligen inte behövt men blev såklart glada över... galnisar :)


Melodys lunch

Idag testade vi att ge min hemgjorda barnmat till Melody. Gick super trots "bitarna" i och vi avslutade måltiden med äpple, skrapat med sked. Hon ammades vid 9.30 och åt barnmaten 12.30-13.00 och ammade sedan kl 16.00 efter en kortare middagslur också. Jag pumpade ur lite då det var så sprängt och ville inte vänta till 16 :)
Vi kommer inte ge barnmat varje lunch nu till en början utan ser hur det verkar efter denna dag så får vi öka succesivt då vi ser hur hennes mage reagerar på mer fast föda och inte bara små smakisar, vi helammar ju annars fortfarande och ger ibland gröt till kvällen tillsammans med amning så hon ska stoppa hela natten. Det som känns bra för mig är att jag kommer fortsätta amma morgon & kväll fast hon kommer äta annat på dagarna sen. Det känns som ingen brådska att introducera mat då hon redan äter så bra fast maten inte är i pureform, vi tar det som det kommer och passar så blir det säkert bra tillslut, men lite kul är det ju när vi ska testa oss fram och se vad som passar för Melody :)
Hon har ju verkligen varit matglad sedan dag 1 och det känns bra att hålla igång hennes intresse för vanlig mat fast jag gärna skulle helamma lääänge till, men det går ju inte :)
Strax kommer Sandra, Albin & Lionel hit på middag!

Chris Medina igår

Dagen igår gick fort och vi hade fullt upp hela dagen, en superdag med andra ord.
Sandra & Lionel kom hit efter frukost, Hanne & Theo kom hit efter lunch och vi alla drack kaffe & åt mina semlor! En massa surr och bebismys vilket gjorde att tiden sprang iväg och Sandra var den första som glömde tiden hon skulle passa :)

Jag & Hanne tog våra små knyten i vagnarna strax före 16.00 då vi också insåg att tiden sprungit iväg....vi sprang bitvis in till stan för att inte missa Chris Medina som skulle uppträda i glashuset. Några minuter sena var vi men missade inte den bästa låten :) -What are words. Barnen låg vakna i vagen och lyssnade.
Hanne var påhittig och vi följde efter, det slutade med att vi stod i kön för autograf då hon kom på att vi kunde ha han att skriva på en blöja(oanvänd såklart) till de små, lite roligt minne och klart jag ska ha med händelsen i scrapbookalbumet. Vi och alla småtjejjer köade...Haha vad roligt och vad vi garvade efteråt, jag kände mig som typ 14 år haha vad sjukt :) Vi får hoppas han blir ännu mer känd så barnen kan sälja blöjan på Ebay som Hanne sa. Haha. Bild fick det bli på oss tillsammans...
Melody skrattar mot Theo :)

Vackert

Svårt att få med de små händerna på bild, de är alltid i farten och ska känna på kameran eller allt annat runt omkring. Tillslut blev det några fina bilder på våra händer tillsammans.
Skulle vilja ha en bild där allas händer är med -Pappa, mamma & lillis...och sedan göra en lagom stor förstoring att ha här hemma.
Idag har vi varit på öppna förskolan med Sandra, Lionel, Kicki & Agnes på förmiddagen. Samling med sång och gitarr, Melody log och tyckte det var kul då jag höll hennes händer och följde med i sångerna :)

Hissgardin

Denna köpte jag innan jul och nu har jag fått upp den ordentligt :) först hade jag ingen gardinstång och vi fick aldrig tummen ur att köpa en heller. Sen blev det dags för julpynt och då passade den inte in tyckte jag. Men igår då jag & Melody ändå bara var hemma passade jag på att hänga upp den. Älskar verkligen tyget, mamma har en likadan i deras kök och det var där jag fastnade för den :)
image description

Vaccinationsfeber

Tog tempen på lillis ikväll då jag tyckte att hon kändes varm, och mycket riktigt har hon feber på 38 grader. Från ingenstans blev hon superhängig och trött så ikväll blev det läggdags 19.30 efter amning. Stackars liten. Mammahjärtat värker...och detta är bara början :/ bara att vänja sig för hon lär ju vara sjuk med värre virus en dag...Nu är jag bänkad framför Sveriges Mästerkock!


Lite gotta

Sämst är jag på att hålla mig från att fika! Nog för att jag ska upp i vikt men då tänker jag mer mat :) Men hur mysigt är det inte att kura ihop i soffan med kaffe & fika?! Alldeles för mysigt & gott :) Nu sover iaf lillis och sen får vi väl se om det blir någon feber eller så av sprutorna. Har inget planerat idag utan vi avvaktar och ser...


Vaccinationsdag & läkarkontroll

Inte kul alls! 2 sprutor, en i varje ben samtidigt. Men det gick bra, gråt och gråt och hämta andan men det gick snabbt över och sedan bjöd hon BVC-sköterskan på ett leende typ 1 min efter vaccinationssprutorna :) Phju! Även läkarkontrollen gick bra, jag trodde hon skulle storgrina då det var en karl med mörk röst (de är lite läskiga enligt Melody) :) Men inte det hon t.o.m log stundtals mot han då han tjollrade på mot henne. Allt verkade vara i sin ordning. De rekommenderade att vi ska börja borsta hennes små tänder med en mjuk tandborste och lite flor. Så det måste vi införskaffa nu.
Det var roligt att gå dit för att väga & mäta lillis, nu är det ju så långt mellan gångerna.

Melody 5 1/2 månad
Vikt: 8140g
Längd: 67 cm
Huvud: 43 cm
Jag vid 5 1/2 mån
Vikt: 7540g
Längd: 65,5 cm
Huvud: 43,5 cm

Johan vid 6 mån
Vikt: 8160g
Längd:66,5 cm
Huvud:45,5 cm

Ganska lik sin pappa i både vikt & längd :) och utseendet. Få se...vad fick hon av mig?! Haha

RSS 2.0