Igår hos mamma

Där var Tindra & Milton så Melody fick lite kusinlek ett tag. Eller Tindra "passade" henne lite & gav henne leksaker osv :)


Lillisen

Vi har hunnit med en hel del idag! Dammsugit på morgonen samtidigt som jag bakade & Johan började klippa gräset. Melody tror sig så bra på golvet då dammsugaren är igång, kryper bakom och är hack i häl på den snabeldrake som jag jag drar omkring på :) Blev bad i tvättkorgen en stund, busa naken och kissa ute. (för Melody såklart) ;) Vi har fått palt hos mamma & Janne till middag, Grymt gott med något salt efter en sån här dag med värme! Jag klippte gräsmattan på baksidan med åkgräsklipparen, riktigt kul det där :) Jag har rensat ogräs & Johan har tvättat bilen. Ja det var nog allt. Mycket hann vi med på Melodys dagsvila. Ja just ja, jag har pysslat med Melodys present!! Å jag längtar att visa den på bloggen!! :) inte riktigt klar än så det får vänta några dagar till :)


En dag på gården

Varmt och skönt ute idag. På morgonen förberedde jag mer fika inför Melodys 1 års firande. Vi kommer att fira henne nu till helgen som kommer bara för att vi kommer vara i Umeå på hennes riktiga födelsedag. Så vi firar henne 2 veckor i förväg då vi vill passa på att ha ett riktigt kalas nu då vi har släkten nära! Så egentligen har hon dryga 3 veckor kvar innan hon blir 1år!! Stortjejjen! Jag & Johan passade på att göra nytta på gården då lillis vilade middag idag & nu då hon vakat myser vi mest på och leker lite.


23.15

En kvällsmacka & lite rose innan läggdags ;) Johan har tänt upp ljus på uteplatsen....mysigt med mörkret ändå :)


Frissan

Skönt att fixa bort utväxten och få ompyssling på morgonen. Lägger även in en bild på lillis nya kläder, vi kunde inte låta bli denna mimmitröja igår på stan :) Sen så köptes en del annat också men som jag inte hunnit/orkat blogga om. Vi gör så mycket om dagarna så bloggen kommer lite i andra hand känner jag. Men det blir väl så under sommaren kanske :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_50167fbe9606ee5ad2000164.jpg" class="image">


Hitta på nåt

Pappan var sugen att ranta idag och jag (& Melody) var inte sena att komma med ett förslag, shoppa! :) hehe Det gick då hem och nu sitter vi i bilen på väg mot Luleå :)


Bortbjudna

Ikväll hos bror på middag. Melody fick sova en eftermiddagslur för att orka vara vaken längre men till sist började batteriet ta slut. Lite kvällsmys med kusinerna en liiiten stund, de vill ju så gärna hålla :) Nu är vi hemma igen & lillis sover gott och det blir nog en tidig kväll för oss med....


Ikväll

Vi har middagsfrämmande....Grillat, chokladpannacotta och nu mys på inglasningen


Övernattningsfrämmande

Det hade vi turen att ha igår till idag. Kristoffer från Umeå är här. Tyvärr kunde inte hans Johanna följa med denna gång. Det blev grillmiddag och sedan kubb på gården efter att Melody somnat. Jag började med en vinst men sen vann de 2 ggr :/ men kul var det. Krille tog denna smickrande bild på mig....NOT :)


Plockat & plockat!

Oj så nöjd jag är!! Vi fann massor med fina hjortron jag & svärmor! Wihoo nu är man rik i frysen :) När vi kom tillbaka blev det halstrad saltströmming.


När lillan sover

När lillis somnade fixade vi ihop kvällsmys på uteplatsen :)


Tisdag

Idag har vi beställt vitvarorna!! Gynnade Älvsbyn och beställde dem på Älvsby el. Känns bra med våra val...tror de kommer bli fint tillsammans i köket. Emma kom hit på besök idag och hon hade en superfin bukett med sig från deras trädgård! Måste bara visa den :) Kristoffer från Umeå som var och jobbade i Piteå kom hit på lite fika och surr. Var påväg tillbaka till Umeå och kom hit innan för att kika in hos oss, och vi ses igen på torsdag. Kul :) Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga tacomiddag.


Today

Har haft främmande & fikabjudning 2 gånger här idag! Efter det åkte vi till mamma & Janne och våldgästade under eftermiddagen, hade tur att få oss lite middag där också så slapp vi laga mat när vi kom hem. Vi kan vänja oss vid detta, haha! :) Nu sover lillis och jag ska lägga mig under täcket i soffan på uteplatsen så ska jag & Johan se tv. Jag tog det väldigt lugnt igår men är ändå seg idag, kl blir ju mycket innan man kommer i säng efter en kväll ute, men det var det värt för det var så kul att träffa alla vi gjorde igår. En dagens på frisyren och en osminkad Emma :)


Gårkvällen

Blev bra! Kul att träffa så många och höra vad som hänt sedan sist vi sågs. Brännboll på dagen i 4 olika lag. Sen hem och duscha, sen lite fördrink och kubb hos Alexander med många andra. Middag för alla på hotellet och sedan utgång på tresco. Vi var ute till 01.00 innan vi åkte hem till våran sovande lilla skatt som farmorn & farfarn passat. Tack för igår alla inblandade!


Klassåterträff

10 år sedan vi gick ut 9:an :)


Tvätthjälp

Satte lillis i tvättkorgen idag och la ner de torra sängkläderna från torkvindan. Spännande...


Sandlådelek!

Kul enligt lillis :) okontaktbar är hon, nappen i munnen annars äts det sand :)


Haha

Hahaha Kubb och rose skulle det stå som rubrik igår :) syrran är här idag och funderar nu på hur mycket rose jag drack igår som stavade fel på Kubb! Haha nåja ni fattar :)


Klubb och rose

Vi passar på att vara ute medan solen är framme... Och ja jag vinner nog!! :)


Lovisa 3 år

Idag


Myskväll

Johan har klippt gräset i eftermiddag, jag rensade lite ogräs på gården. Tänkte skriva att jag rensade häcken men det låter ju för tokigt! Haha Syrran kom förbi med barnen och drack lite kaffe... Nu tar ju det lugnt på uteplatsen och ser tv, blir att krypa ner här på soffan under ett täcke och bara mysa ner oss. Är inne på mitt andra glas rose, härlig tisdag :)


Sol härliga sol!

Vaknade till blå himmel idag! Härligt. Syrrans äldsta dotter är med oss och vi spenderar timmarna utomhus! Suovas (om det nu stavas så) i pitabröd till lunch och snart blir det bollspel. Lillis tränar på att gå...


Ikea!

Men vad vi hunnit idag jag & Johan! Vi lämnade Melody hemma med farmor & farfar och åkte iväg tidigt på morgonen...mot Haparanda. Fick med oss presenter till lillis 1-års dag, ska fixa en del i det som ska bli lekrum i huset. Men ni får se sen då det blir klart ;) Sen har vi beställt köket och fått en hel del annat shoppat där. Åkte även förbi storheden på väg hem och kollade vitvaror, vilket inte är ett lätt beslut. Men klokare blir vi ju mer vi kollar runt och vi börjar komma fram till vilka vi vill ha.


Kalas

Idag för Simon som fyller 9 år, Grattis! Sen blir det till stugan och äta blodpalt. :) imorgon väntas ett mycket roligt äventyr....IKEA!!!


Sköna böna!

En bild från ikväll på vår lilla snutt!


Hej i telefonen


Efterrätt

I köket just nu...får hoppas den går hem hos gästerna! :) Chokladpannacotta med Marabous choklad och hallon på toppen! Fått tips hos bror med fam som tidigare bjudit oss på den. Gott, gott!


Ikväll

Grillmiddag för svärmor & svärfar...


Storforsen

Har glömt att visa bilder från i lördags då vi var i Storforsen för att fira Johans farmor. Vi åt förrätt och varmrätt där och sedan blev det tårtkalas hemma hos henne. 
Vi gick in i kapellet och tittade också....

Bilder

Från vår varma utedag vid badet i Lycksele...blir något extra med soliga bilder...

På djurparken

Idag...


Myggit

Myggit var det första dagen/kvällen. Men det har varit lugnare igår & idag då vädret är bättre. Igårkväll blev det fiske och Melody satt i vagnen och tittade på under myggnätet tills det var dags för dusch & läggdags. Sen blev det innemys med massa gotta för alla innan vi också la oss. Här är lillis i vagnen under nätet, lika glad för det :)


Solig dag!

Blev baddag idag, djurparken imo istället. Härligt har vi det och ska just till att grilla burgare här ute :) Melody har blivit riktigt duktig på att stå själv!


Boendet

Här bor vi! Vi fick bra väder till middagen och åt ute på altanen, gott med grillat. Efter det blev det minigolf och Melody satt i vagnen och tittade nyfiket på :) Det började regna då vi spela men det fick oss inte att sluta utan vi spelade genom alla banor :) Nu är vi alla på loftet i stugan där tv-rummet är...imorgon väntas nog djurparken :)


I bilen

Vi närmar oss Lycksele. Melody är så nöjd att hon lärt sig klappa händerna då man säger åt henne att klappa så vi sitter och sjunger klappa händerna då du är riktigt glad och hon klappar på :) sköna barn. Sliter av sig sockarna gör hon också och sedan försöker hon få på dem igen vilket inte går så bra som ni nog förstår :)


Mot Lycksele

Vi åker med bror & fam till Lycksele idag! Ska bo i "kåta"/stuga i 3 nätter, gå på djurparken m.m. Ska bli kul att se hur lillis reagerar till alla djuren. Nu sitter vi i bilen och Melody delar gärna med sig av sin inte så goluktande snutte :)


Stugan

Vi åkte till stugan igår...vädret varvade med moln, sol och lite regn. Vi fick oss en lång sol stund på bryggan och Melody fick åka båt! Supermysigt. Övernattade där i sovstugan och vi alla sov som stockar :)

Bilder från idag!

Vi fick ännu en varm och härlig dag och den har spenderats utomhus! Solat, grillat korv till lunch, gungat, ätit glass och tagit det lugnt....
 
Jag tog in rabarber från gården ikväll, kokade kräm och fryste in resten hackat i påsar.
 
 
 
 

Minifoppisar!

Men hur sött?!! Stl 19, lite stora men ändå perfekta :) En smal variant är det så den verkar sitta fast bra på foten. Men iof är ju foten alltid kladdig så då sitter den ju bara bättre, haha.
Hittade dem på marknaden här på byn idag, var där med syrran & barnen. 
Ikväll var Melodys farmor med henne medan jag & Johan åkte och handlade på Ica. 
 
Lillis nöjd i sina nya dojjer :)

Inte tråkigt!

Vaknade upp till en dag med klarblå himmel! Underbart, det tackar vi för! Hör ju inte precis till vanligheten denna sommar...
Vi började dagen med frukost på inglasningen och sedan ut på gården. Melody har lekt på i gräset och hon ser för kul ut då hon går som en liten spindel med fötter och händer i backen då gräset är lite kittligt :)
Johan har åkt och hämtat svärmor på flyget, Melody har somnat och jag sitter i solstolen och njuter! 

Sol!

En riktig superdag! Sol och värme och dagen spenderades ute på gården hos bror med fam och vi avslutade med att lyfta ut trädgårdbordet på gräsmattan och åt grillmiddag ute i solen. Syrrans dotter och en kompis kom förbi också på lite fika och utelek.
Gick hem strax för kl 20, vi la lillis och sedan blev det vattning av uteblommor, dammtorkning osv och nu ska jag ut på inglasningen till Johan och se tv en stund innan läggdags :)
Härliga dag, ge oss mer och fortsatt sol & värme!!
Ids inte lägga ut en bild idag så det får bil ett tråkigt inlägg på den fronten :)
 

läsa bok och klippa pappan!

Melody kan höra på dessa böcker hur länge som helst tror jag. Vi läser den typ 5 varv och lägger bort den och ska ta en annan  så hinner hon bli sur och tror att vi ska sluta :) Idag låg hon med Johan på golvet och mysläste medan jag lagade middag.
Åkte förbi brorsan och lånade oss en klippmaskin och till syrran och lånade en urtunningssax ikväll. Åkte hem och la lillis och så klippte jag Johan! 1:a gången och både jag & han blev nöjda! :) Riktigt kul det där!
Melody & pappa Johan läser...
 
 

Haha

Igårkväll gjorde vi lite nytta ute på gården. Johan klippte gräset och jag (& Melody) rensade ogräs. Tutten i hennes mun ville åka ut mer än en gång och snabb var hon att stoppa in annat som exempelvis jord, bark, en blomma...ja ni förstår! Såhär såg hon ut då vi kom in och då hade jag ändå borstat av den mesta smutsen innan vi gick in. Behöver jag säga att vi hoppade i duchen båda 2 :)
Idag har vi haft en lugn dag. Johan har varit och hjälpt bror och jag & Melody har varit hemma och inte gjort så mycket mer än lekt och tvättat kläder. 

Igår

Vi slog till och bjöd alla mina 3 syskon med familj spontant på middag. Kl 13 kom tanken och 18 åt vi :) Spontant brukar ju alltid bli bäst och vi fick oss en riktigt bra dag/kväll med nära & kära.
Behöver jag säga att jag/vi stormtrivs här uppe?! 
Surtrömming till vi som satt längst bort på kanten och grillat till de andra :) haha de gjorde det bra som åt bredvid oss som satt och mumsade surfisken.
Barnen lekte på och busade med varandra....och ja det här gör vi om!

RSS 2.0