Äppel päppel

Så mysigt att plocka in våra äpplen från trädet utanför köksfönstret. Jag har gjort äppelmos och imorgon blir det nog en paj!
Vi smakade äpplena och de var riktigt goda! Så äppelmoset blev kanon :) sen var jag tvungen att göra en söt burk till också :)


Sötloppan!

:)


Kvällsbad

För liten innan läggdags :)

 


Ny sideboard!

Fyndade på blocket i veckan och idag var jag, Johan & Melody till Piteå och hämtade den. Blev superfint i vardagsrummet på den tomma väggen. Den är 2 meter lång så den behöver lite plats. Nu fattas bara tavelväggen ovanför i svarta ramar ev även silvriga. Kommer bli så fint och äntligen kommer jag få tavelväggen jag velat ha länge men inte vetat vart jag skulle ha haft i lägenheten :) så har ni någon svart ram ni vill bli av med så vet ni att jag just nu samlar på dem! :)


Färdigställt och gomiddag

Idag har köket blivit helt färdigställt! Underbart skönt. Dörrfoderna uppe är också satta och jag har fått en hel del gjort med fogningen idag. Talen i toan blev som nymålat. Yey!

Ikväll tar vi det lugnt, äter en god oxfilé med tillbehör och ett glas rött. Melody som redan ätit sin middag fick sig en bit majskolv att gnaga på.


Surströmming!

Så gott så. Hakade på Lena, mimmi & mimmis mamma till Korsträsk byastuga där det hölls det årliga surströmmingsbordet. Åt fast jag var mätt! Nu är jag hemma igen och här satt Johan, Erik & Jim i vardagsrummet så jag fick kul sällskap även här :) sen kommer Emma förbi också.
Öppnat en breezer och äter lite gott nu....


Händig!

Händig är verkligen vad jag känner mig då jag donar & fixar i vårt hus! Det lilla gör verkligen skillnad. Idag har jag satt latexfog i taket och fått bort glepor. Övervåningen har jag inte behövt göra för våra hantverkare var så noga och fixade det då de målade taken :)
Melody har både sovit och varit vaken under tiden, har hållit på halva dagen!! Hon har verkligen trott sig så otroligt bra och lekt i sitt rum eller vid mig. Har nog varit nog intressant att se va jag höll på med för något tokigt där uppe på trappstegen.

Riktigt fint blev det!


Kalas

Ikväll åker vi och äter tårta hos syrran som fyller år! Och ungefär såhär lätt är det att ta kort på lillis som inte alls vill stå still och är i sitt busesse just nu....


Untitled Video


Lilltoan uppe

Den fick sig en enkel renovering, svårt att göra på något annat sätt. Kändes lite väl liten för att kakla. Hyllan känner ni igen att jag målat turkos. Johans pappa har gjort den i träslöjden som ung. Lite kul att ha kvar och med lite färg matchar den nya tvättstället med underskåp. Nu fattas bara spegel och något annat på hyllan än dasspapper! :)


Fixat mera

Duttat färg på alla spikhål på alla lister i huset! Riktigt stor skillnad, övervåningen är kvar att fixa. Däremot satte jag silikon runt toastolen uppe. Vi (hantverkare) har lagt ny matta där så då behövdes ny silikon för att täta :)


Babblarna

Melody älskar dem, kan komma med min mobil & säga BaBaBa. Då vill hon se. På morgonen ligger hon på min arm & äter en flaska välling, efter set brukar vi ta upp mobilen och titta på babblarna och hon kan ligga hur länge som helst och mysa och titta :)


Bad

Johan är på hockeyträning och jag har ätit kvällsmat vid tv:n och nyss badat. Gode skönt


Välbehövligt!

Ett galler till kaminen så vi kan elda utan att vara rädda att Melody går dit och bränner sig. Som ni ser på bilden är kaminen mitt i huset vid köket & vardagsrummet. Den är även precis bredvid lekrummet så man passerar den ofta. Detta lånade vi hem ikväll från ett par på byn, vi skulle testa och se hur det passade och vi tycker det blev riktigt bra. Snyggare utan men säkerheten går före! Visst kan vi lära henne att säga nej och att inte ta där men det är ändå snabbt hänt om man inte är uppmärksam någon sekund. Och i vinter ska vi myselda mycket! Har fjärrvärme i huset men det är ju så mysigt att tända en brasa.


Älgfärsbiffar

Jag gjorde älgfärsbiffar till middag igår, gick hem hos hela familjen :)
Nu känns det som att jag kommit in i köket, det mesta går på rutin nu och ugnen har jag insett att vi behöver sänka graderna på i jämförelse vad mina recept säger. Den ena tårtbotten jag gjorde i helgen blev ju på tok för snabbt klar på ytan. Men man lär sig med tiden vilka grader som blir bäst med vad man ska grädda. Känns som att jag kommer få svära en del genom gångerna jag ska grädda bakverk, haha!


Toaletten

Som vi tur nog inte behövt göra om utan den var så här fin :) handdukarna har jag köpt på Jysk i Umeå innan vi flyttade upp!


Måla mera...

Skrev nog aldrig att jag & Melody gick förbi mamma förut idag. Där gick Melody runt fram & tillbaka och utforskade det mesta i sin väg. Haha 

Mina projekt minskar för varje dag. Ikväll blev pinnstolarna färdigmålade och ska kläs med grå buntad sits sen. En hylla i turkos som ska matcha tapeten i lilltoan uppe är också snart klar. De små klossarna är till trappen så vi äntligen ska få upp ledstängerna som är vitmålade. Medan jag målade ikväll kom syrran och barnen förbi. Jag hörde henne i hallen och frågade snabbt Johan om det var någon mer med då jag satt i garaget i bara t-tshirt och småtrosor och målade. Haha vilken syn, hon tyckte det lockade att fota och lägga ut på FB men jag kunde inte riktigt hålla med ;) 


Lunch

Jag & Melody käkade lunch och tog sedan en promenad ut på byn för att göra lite ärenden. Var tvungen att köpa lite fler rullar till rollern så jag kan fortsätta måla. Har iaf fått lite gjort på förmiddagen och målade 2 stolar i garaget :)

Fiskpinnar, potatis och spenatsås. Älskar det och spenatsåsen ska man verkligen inte snåla med och det syns även på Melodys tallrik. :)


Lampan!!

Shiiiit så nöjd jag blev då jag ställde in den i vardagsrummet och insåg hur bra den passade där! En grej mindre att fixa nu :)


Höst

Fick inspiration av Evelina att ta lite höstbilder på Melody. Sol idag så jag passade på att fota lite utebilder...bjuder på några.
Det gick bra ett tag och det var väldigt intressant tyckte Melody då hon fick ligga och hålla i en kvist med rönnbär men sen då jag skulle ta kort där hon skulle stå så gick hon bara sin väg :)


Måla måla

Har påbörjat mina ommålningsprojekt här hemma. Har grundat och målat det som ska bli svart. Otroligt skönt att enkelt kunna lyfta ut lampfoten på framsidan och slipa den för att rugga upp ytan. Sen in i garaget för att måla och stå på tork. Idag tog jag sista varvet med svart färg och ikväll får nog lampan komma in i huset :) efterbild kommer sen....


Mamman & lampan

En dagens på mig var väl ett bra tag sedan? :) måste bara visa vår fina lampa som hänger vid "fin entrén" (om vi nu ska kalla den det) men vi har 2 entréer in till huset. En vi kallar grov entrén och vad ska man då kalla den andra? :) jaja iaf så tyckte jag att denna lampa passade här, vid trappen, vita dubbeldörren, och de svarta gamla fina möblerna...


Fräs

Melody har sen några dagar tillbaka blivit snuvig och denna gång har hon fattat när man håller pappret vid näsan och säger -Fräs! Idag har jag bara behövt lägga pappret vid näsan så har hon fräst på massor! Otroligt skönt!
Hon har även pratat i låtsastelefon med pappa och har morfar på besök.
Just nu ska hon torka mig under näsan medan jag skriver i lägget, haha! Med hennes begagnade snorpapper dessutom, jippi :/


Barnkök

Detta är ett av mina projekt. Än är det inte klart men det tar sig. Ugnslucka och andra smådetaljer fattas. Kan hitta Melody ståendes här och greja med kastruller och låtsasmaten. Men är hon för liten för att förstå såklart. Min tanke har varit att göra ett lekrum som inte bara är anpassat för små barn som Melody utan även till syskonbarnen som kommer hit på besök. Sen får Melody växa in i åldern då hon kommer upskatta köket på ett annat sätt. Men hittills tycker hon det är nog intressant att leka med det hon kan på hennes vis. Hon lägger maten i vasken och i kastrullerna. Hon låtsas smakar på den och ger dockan ibland en smakbit och säger nam nam. :)
Burkarna på hyllan med pasta, mjöl osv har jag limmat locken på....


Trädgårdsblomster

Tänk att vissa blommor står än. Dessa kom Johans farmor med igår, tagna från hennes trädgård. Sen så matchade de gardinerna också :)


Min present till Johan

Detta fick Johan av mig igår. 8 djupa och 8 middagstallrikar. Detta behövde vi verkligen!!


Grattis

Idag är det ingen vanlig dag för det är Johans födelsedag tra la la la la la :)
Jag fixade ihop 2 tårtor till dagen....


Mys

Myseldade igårkväll....


Höstfint

Invigt mina trädgårdshandskar och fixat fint utomhus idag, enris & ljung. Och så kransen på dörren!


Mjölkkanna

Köpte den här idag, längtar att få använda den :) var ju bra så fin!!


Ljung

Köpt en hel del i stan idag :) lämnade Melody med mormor och jag & svärmor åkte på shopping. Imorgon blir det till att fixa utekrukorna med bla ljung och enris och sätta upp kransen på dörren!


Belysning

Så skönt att få eluttag och belysning i köket. Nu fattas bara krönlisten uppe vid taket och täcksida vid kylen, sen är köket helt klart!
Sen är det småpiff som är kvar att fixa, måla en hel del grejer, byt taklampor, tavelvägg osv för att piffa till hemmet.

Vi köpte vår belysning till köket från Älvsby El (elkedjan) och vi är mer än nöjda. Så himla häftigt. Vi visste att vi ville ha belysning men inte mer än så. Sen visade de oss ett exempel och vi hakade på deras ide! Vi har vanliga spottar med led belysning som man kan dimra. Sen har vi även en ledlist längst in mot väggen under överskåparna som man kan ha vitt ljus i eller färgat i alla olika valörer och som styrs via en dosa :) och så 2 spottar ovanför fläkten i en box som min bror snickrat ihop så fint och även dem kan vi dimra och de styrs enskilt.

Som ni ser på bilderna så ska håligheten mot taket döljas och saker på plats på bänken som jag behandlat ikväll för att den ska bli motståndskraftig mot vatten osv, därför inget pynt på plats för tillfället. Helbild på köket kommer sen....


Kökskran, side by side, ugn & micro

Lite täckbitar som fattas vid kylen...men detta är det vi valt att sätta in i köket. Siemens side by side, ugn & micro. Kökskranen är en Mora. Gillar att man kan dra ut plåtarna som ligger på skenor i ugnen.


Gott

Nä men gott med makaroner & köttfärssås :) snart duschen :)
Melody går förresten väldigt mycket nu, låter som en hund om man frågar hur den låter. Vet vart magen, håret, ögonen, näsan, händerna, munnen & fötterna är. Lite uppdatering bara, känns som att jag var mer ivrig att skriva om det i början. Nu händer det så mycket för varje dag att vi hinner nästan inte med själva :) men hon tar det fortfarande väldigt försiktig fram.

Idag har vi fått upp belysning i köket, kanonfint. Bild kommer upp ikväll då mörkret lägger sig ;)


Sköna lilla böna

Idag har jag haft besök av pappa en stund.
Annars har det blivit lite ärenden och fix i förrådet som för övrigt ser riktigt välordnat ut nu! Så himla skönt att ha ordning & reda. Ska verkligen försöka hålla det så här...visst påminner ni mig :)

Lägger in en bild på lilla loppan som sitter så glatt vid bordet tidigare idag. Nöjd & belåten efter middagen som avslutades med lite smörgåsrån...
Nu har jag lagt mig & ska läsa instruktionaboken för ugnen :)


HH

Har haft besök av Ida och lilla Vincent 6 månader idag. Kul att ses med dem.

Jag och svärmor fyndade i deras förråd idag, en HH och den passade mig! Sikken tur! :)
Annars har det varit lugnt idag för mig, fixar & trixar lite såhär på kvällskvisten med att ta bort tyg på en lampskärm som kommer från moster & sätter ihop en maskroslampa. Äter lite godis och har tv:n på i bakgrunden....


Fix & fix

Vi la oss tidigt ikväll och såklart ligger jag & snurrar. Tur att Johan sover som ska upp tidigt och jobba imorgon.
Jag ligger och möblerar i huvudet, tänk om det skulle ha varit där då kan vi flytta det andra dit osv :)

Idag har sockel, dekorlist & en "ljuslåda" ovanför fläkten kommit upp i köket! Riktigt fint! Nu är det inte mycket kvar innan det är helt klart. I veckan blir nog belysningen insatt där också.
Kan iaf visa en bild på gardinerna i vardagsrummet som jag sydde medan vi bodde i Umeå. Vi har totalt 4 fönster och en altandörr med fönster i vardagsrummet och alla fick sig såklart en sån här liten gardinkappa :) och att sy 5 stycken av dessa var ingen lek, så himla pillrigt att få dem raka och jämna. Fy ändå, men värt det i slutändan nu när de väl sitter uppe :)


Det tar sig

Oj så skönt det känns att vara på plats! Har packat upp en massa, endel gardiner har kommit på plats också. Känns så himla skönt med allt utrymme vi har, köket svalde hur mycket som helst! Kommer mer bilder sen, fattas lite här och var så jag fortsätter att bjuda på smygtitt-bilder ;)
Fixade b.la trappmattorna idag, sen en bild på lillis då hon luktar på blommorna och pekar på fåglarna. Hon är helt galen i tapeten och låter -oooo varje gång hon kommer in i sitt sovrum.


Framme

Nu är vi framme och Melody somnade i bilen och gick att lyfta över till sängen i hennes lekrum då vi kom fram kl 00.15. Vi har lagt oss och ska sova innan vi packar in grejerna imorgon. Nu är man trött i kroppen men kan ändå inte sova :) men bäst jag försöker för imorgon har vi endel att stå i med.


Olika miner

Melody och hennes miner. Såhär glad och busig var hon då vi körde från Älvsbyn sist. Det var rent underhållande att sitta med henne där bak :)


Olika miner

Melody och hennes miner, såhär glad och busig var hon då vi körde från Älvsbyn sist. Det var rent underhållande att sitta med henne där bak :)


Går om jag vill

Liten Melody som kan gå men är försiktig att använda sin nya kunskap. :D Hon går då hon vill...som här och betydligt längre sträckor. Men ändå väljer hon att krypa för det mesta. Lillstumpan!


Tomt

Skönt att kunna dra ner rullgardinerna nu, känns som att det är väldigt insynt nu då gardiner & prydnader är bortplockade och nerpackade. Idag kommer Johan hem och får hjälpa mig med det sista. Taklampor ska ner och sen är vi redo för morgondagen! Pirrar lite i magen då jag tänker på det, känns fortfarande lite overkligt....ska vi verkligen bara sova här 1 natt till?!


Packa, packa

Har hunnit mycket idag fast jag där ett tag helst hade velat klyva mig till minst 3 för att hinna allt.
Har packat en hel del och även hunnit med en shoppingrunda för att köpa handtag till innerdörrarna, matta till gästrum, nya handdukar till badrummet, tyg till Melodys gardin, postat brev som skulle iväg och handlat mat för denna vecka! Tur Melody har tyckt att det varit intressant då jag gått runt i lägenheten och packat ner i flyttkartonger. Hon har följt efter och har även försökt packa ur det jag packat ner eller packat i sånt som inte ska vara där! Typ hennes vattenflaska, tutte, sockar osv Hihi lillloppan då!


Trappmattor

Jag har beställt trappmattor från Kilansmattor.se. Hantverkarna målar vår trapp vit i veckan och det kändes passande med mörka trappmattor då. Skönt med lite halkskydd också. Har kollat runt på lite olika och dessa har jag t.o.m testat att beställa en utav för att se att den kommer vara bra och passa trappen. Dessa har kantband och en skena med klister vid kanten så jag hoppas de ska sitta bra. 
 
Här ser ni, vi har alltså beställt antracit grå och INTE blå :) Antracit kändes bättre än svart då damm inte syns lika väl. ;) Bild på resultat kommer då vi monterat fast dem :)
 

Janne-Nanne

Melody verkar ju få något il och börja med nya saker då vi är hos mamma & Janne. I helgen frågade mamma om hon kunde säga Janne och så gör hon det!! Haha så himla gulligt då hon for runt på golvet och sa Nanne, Nanne som då är Janne! Lillsnutt!


På slutspurten

Kaklet har kommit upp & jag är så glad att vi valde vit fog! Superfint och som vi hade tänkt oss. Fläkten är uppe och förberedd för elektrikern att koppla in. Nya dörrarna på övervåningen är uppe och bara kvar att lista. Jag har förberett och skruvat ihop sängram & sängbord så det bara är att lägga ner sängbottnarna då vi kommer med flyttlasset. Jag har även skruvat ihop Hemnes skrivbord i kontoret nere så det också står klart. Nu är vi påväg till Umeå igen och ska packa ihop lägenheten i veckan & Johan ska jobba. Sen går flyttlasset :)


Finaste Melody!

Så himla söt i denna klänning. Jag hade den då jag var liten och nu har mamma & syrran hittat den igen så jag kan ha den på lillis! Fort fram med kameran :)


Tjuvtitt

Bänkskivorna är på plats! Superfint! Ni får också en tjuvtitt på tapeten i lilltoan på övervåningen. Kommer bli fint med skåpet till som har turkos lucka! :)


Mot byn

Vi åker upp till huset i helgen för att greja på i huset. Idag kommer bänkskivorna och det är lite nervöst! Hoppas de passar :/ kommer upp mer bilder sen.


Melody lik sin kusin

Ja man kan helt klart se likheterna mellan dessa 2! Syrran messade denna bild på ikväll på Felicia 2 år och jag och Johan tappade hakan. Haha faktiskt riktigt lika där! :) Felicia har nyss fyllt 11 år så det är dett tag sedan hon var sådär liten. 

Busplaneten

Idag igen. :) vi hämtade upp Elin & Charlie och åkte dit en sväng efter lunch. Hann även med ett besök på Lindex :)


Mix

Idag gjorde jag köttsoppa till middag, både jag & Melody mumsade i oss massor. Det är så himla gott.
Sen var det dags att skruva isär sängramen och förbereda den för avhämtning. Frågan är vem som är gladast att vi sålt den. Först var det jättebusigt att madrassen och sängkläderna låg på golvet och sen försökte hon borsta håret med skruvmejseln medan jag skruvade med en annan. Jag bäddade iordning sängbottnarna på golvet och Melody gav ut ett glädjetjut och kastade sig upp på en gång :) Vi fixar mycket tillsammans nu jag & lillis då pappan är borta på jobb!


Wilma

Jag & Melody gick till salongen på morgonen. Kul att träffa Kicki och prata en lång stund! Jag passade även på att fylla upp förrådet hemma med lite av varje :)
Bjuder på en tjuvtitt här....känns underbart & så rätt att flytta hem igen men samtidigt lite trist att veta att jag inte kommer att jobba kvar här! Nog för att jag inte ska jobba än men ändå :) Hudterapeut trivs jag med och det tar jag upp igen då tiden kommer för det.

Wilma!


YES!

 
Wihoo nu är det klart! Och på blocket har jag sålt möblerna :) En ny sängram väntar redan i huset. 
 
 
 

Busplaneten

Med Sandra & Lionel idag! Mysigt och Melody verkligen älskar att vara där. Blir helt ivrig och skriker till av glädjetjut! Och Lionel springer omkring och utforskar allt han hinner :)


Shoppardag igen!

Finns så mycket i stan nu...kom över en del till mig & Melody idag. Johan har shoppat på NOLLNITTI med Lars också, Superfina kläder de plockat ihop!
På Din Sko hittade vi höst/vinterskor till Melody på REA 149:- blir mer som finskor då vi annars har kuoma för utevistelse.


Packar & tacomiddag

Jag har börjat rensa i garderoberna. Lagt Melodys urvuxna kläder i en flyttkartong och märkt upp den. Lagt mammakläder och annat i en till och märkt upp den.
Packat lite allt möjligt i flyttkartonger också som vi inte kommer använda inom kort. Så det tar sig, skönt att vara förberedd när vi väl drar lasset med allt :) jag & Johan har åkt på Myrorna med kläder vi rensat från våra garderober idag också. Känns väldigt skönt.

Blev tacotallrik till middag och när Melody somnar blir det mys framför tv:n med morotskaka och en film :)


Nytt

Nya kläder i garderoben....till mig & Melody. Johan har även han lyckats shoppa idag! :)


Gomiddag

Oxfilé med tillbehör blev kvällens middag. Melody fick sig en majskolvbit att gnaga på och trodde sig med den hela tiden :) perfekt!
Ikväll hade vi inget för oss så det fick bli godis & hyrfilm men det väntar vi med tills lillan somnat, nu bus på golvet med sköna bönan :)


Lördag

Blev en sväng med shopping idag med. Hittade en blå tunika/klänning till Melody som jag inte kunde motstå. Hon älskar fåglar så det var ju passande att det var ugglor på den. Har även köpt en klänning till henne vid ett annat tillfälle som har fåglar på en gren, och jag kan inte visa den för henne utan att hon måste ta på dom, pussa på de små fåglarna och le! Se här....


RSS 2.0