Denna söting

Det är mycket "jag kan själv" nuförtiden. En bestämd liten en som vet vad hon vill och prövar oss på olika sätt. Men dagarna fyller hon också med många nya ord, tankar, funderingar och får oss att skratta. Lillhjärtat ❤

Idag har vi shoppat hela dagen i Luleå. Massa nytt till höst & vinter till både Melody och lilla bebis i magen. Kom på att vi behövde köpa overall till bebis kommer ut, då lär det ju vara utsorterat i storlekar. Hittade en sån söt idag med matchande mössa som varken jag eller Johan kunde motstå :) Resten handlades till Melody: Reima overall, reima vantar, finare vintersko, vinterjacka/kappa, 2 mössor, 2 klänningar och sockar. En välbehövlig shopping. Nu är vi redo för kylan :)
Själv köpte jag en tröja. Skönt att hitta på något om dagarna och fylla tiden med annat att tänka på.

Melody igår, nöjd med nya kläderna. Märket är Metoo


Umegäster

Vilka mysiga dagar vi haft med 2 av våra Umeåvänner. Melody har både gillat & inte gillat att ha en gästande 1-åring som velat ha hennes leksaker ;) Men vi kan konstatera att vi haft 3 dagar med surr, god mat, kvällsgotta och mys. ❤ Tack för att ni kom. ❤

Glada och busiga stunder infann sig mellan kontrollen om vem som skulle ha vad :)


Mysig kväll

Idag har vi tvättat en massa och handlat mat inför veckan. Känns som att sånt där har fått vänta och det har fokuserats på annat denna vecka som för övrigt känts väldigt lång! Det blir lättare för varje dag men helt plötsligt kastas man in i känslor som man inte kan göra något åt. Men allt ska väl bearbetas ett bra tag framöver och det gäller väl att ge det tid, det har ju trots allt bara gått en vecka. Sen kan man nästan få dåligt samvete om man känner sig glad och skrattar och inte funderar såå mycket på det en dag. Men det kanske är vanligt att känna så i detta läget. B

Vi åkte till brorsan i em och hälsade på i deras stuga, vilken värme det varit! Ikväll har vi haft mys bara jag, Johan & Melody. Vi åt fisksoppa med kräftor som tillbehör och Melody älskar verkligen kräftor. Ville bita i skalet så det knakade men vi fick snabbt visa att man skulle ta bort skalet från kräftstjärten innan man kunde äta den och att man kunde suga på den. -Meeja kjäftol, meeja!! Haha sötknopp.


Rita

Melody älskar sin födelsedagspresent, "ritbrädan" Igår kom hon springandes till mig och ropade -Melody måla hjärta, mamma titta, titta mammaaaa!!!! Galet glad var hon.
Jag följde med och tänkte ja men jag tittar väl som vanligt och ser vad du målat. Fick se detta!! Oväntat! Jag blev lika glad som Melody när jag insåg att hon målat 2 dessutom. Jag bad henne göra ett till och så gör hon ett, supernoga med lilla pennan mellan småfingrarna. Lite kul faktiskt. Vi får väl se om det bara var flax eller om hon fixar det igen en annan dag, lär ha varit mest flax och tur :) Det roliga var att se hennes glädjetjut av att lyckas måla något som jag el någon annan brukar måla på den plattan.

Filmade förresten bebis i magen i förrgår. Vilket liv det var där inne, spark på spark och hur synliga som helst utanpå magen. Myspys


Fynd

Rea på Handplockat och jag haffade åt mig dessa. Vi har redan invigt dem till våra middagsgäster ikväll. Grillat älgkött, pomme duchesse med Västerbottens ost i, pepparsås & bea. Duchessen serverades i små "grytorna" och till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås i hjärteformarna. Snusa på bebis fick vi också! T.om Melody ville snusa bebis sa hon då de kom, kanske hade hon hört att jag pratat om att de skulle komma och sagt så själv :) Lilla Algot var så snäll och go, och Melody var så försiktig med han. Sov gott i min famn gjorde han också, åh så mysigt.

Hunnit med att filéa färsk lax idag också. Gode bra blev det! Fina filéer att lägga i frysen, fiskbuljong gjort på fiskskrädet och imorgon blir det laxsoppa till middag!


?

Känner mig lite som ett frågetecken över vissa saker just nu. Många tankar som snurrar och jag skulle vilja spola fram tiden 1-2 månader och känns att allt lagt sig till ro.


Kräftskiva

Ser tillbaka på vår trevliga kräftskiva i lördags som tyvärr slutade över allt annat än vi trott. Men vi hade supermysigt, åt gott och hade lika trevligt som alltid då vi ses.

Jag & Johan hade köpt färdiga vb-pajer för att göra det enkelt för oss. 45 min innan gästerna skulle komma insåg jag att båda pajerna hade mögelprickar på!! Johan fick sticka med bilen och handla vb-ost & jag & Melody förberedde pajdeg. Jag fick också hjälp att trycka ut den i den ena pajformen! Ingen gladare än Melody att få hjälpa till i köket och hon var verkligen duktig, jag behövde bara trycka upp den på kanterna sen. Pajerna hann bli klara och blev kanongoda! Blev ju bättre än köpes trots den hastiga tillagningen av dem. Hemgjort är gott men ibland är ju köpes enkelt.


2 år

Kalas idag för våran tjej! En glad Melody som ropade -pakeeet till alla som kom hit och firade henne idag. Många fina presenter och bus med kusinerna både inomhus och ute i solen. Har fotat så mycket mer men i nuläget händer det så mycket annat runt omkring oss att bloggen får komma i andra hand.
Roligt att se Melody så lycklig och busig efter en dag med släkten, en dag som för henne blev kanon! 💕 Tack


Torsdag

Dagen började 07.30 då vi alla vaknade av Johans tassande i den knarrande trappen strax innan. Mys i soffan och sedan duschen för mig samtidigt som flickorna fick bada tills de hade russinfingrar. Sen hem till syrran och mata katten och hamstrarna, handla sirap för att baka limpa och sen hem hit för lunch. Felicia är med oss idag också och Tindra har en grannflicka till kompis här. Alla vi 5 åt nybakad filmjölkslimpa och mjölk till mellis och sen lite bak med nygjord trolldeg.

Trolldeg: 5 dl kokande vatten + 2 msk alun (+ ev färg) Rör ner 2 dl salt, 5 dl mjöl och 1 msk olja. Klart!
Filmjölkslimpan finns under Recept sedan tidigare.


Bustroll

Barnvakt ons-fre till Melodys kusin, mitt syskonbarn. Idag har vi försökt roat oss på bästa sätt, gäller att vara lite mer uppfinningsrik än då man bara är hemma med lillis :)
Vi har iaf cyklat, åkt till Udden och beställt en födelsedagstårta till Melodys 2-års kalas, lekt ute, handlat på Ica, lagat middag, klippt gräset ikväll med Johan som klippte med den andra och nu är det läggdags för lillis efter lite tv-mys.


Liten mage

Magen denna vecka, vissa dagar känns den helt obefintlig och lätt medan det nästa dag kan slita och strama i den. Har ganska ofta sammandragningar och magen blir stenhård, ligger jag på rygg ser den helt galen ut då men de gör inte ont såklart. Sammandragningarna började inte förrän i v25-30 med Melody, eller så känner jag bara igen dem nu och förstår vad det är.
Sparkar gör det hela tiden, mest på kvällen precis som när Melody var i magen.



Kalas & dans

Igår fyllde Melodys kusin 12 år, en hel del barn att leka med på "kalaset" och det blev även lite dans.


Pall

Fyndade en söt liten pall igår på "Köpes & Säljes"


Tjejkväll

Efter en trevlig kväll med surr, goda snacks och framförallt trevligt sällskap i mysig timrad gårdsstuga, ska jag nu sova.

Jag hade dessa med, citronmelissen från landet fick för första gången agera dekoration ikväll. Vi måste bli bättre på att komma ihåg att använda alla kryddväxter.


Fredag

Fredag igår, man är lite virrig om vilken dag det är. Igår hade vi främmande av Erika och Sally, kul för både mig och Melody :)
När lillan vilade middag doppade jag cakepops i vit (liiite rosafärgad) choklad och satte strössel på. Klart inför kalaset. Tyvärr går inte den vita chokladen att färga så rosa för då blir det en tjock gröt av chokladen och den blir förstörd.

Receptet för 30-40st cakepops: 3 paket ballerina & 200g Philadelphia ost. Mixa kakorna och tillsätt osten, rulla till bollar. Enkelt!
Den vita chokladen är ganska tjock, man kan säkert sätta lite kokosfett för att tunna ut? Mina blev inte finast då jag slarvade med de sista och var lite less, även dem som hamna på bild, men goda är de!


RUL

Ultraljud idag! Lika fascinerande att se denna gången, jag skulle kunna ligga kvar där än och titta på skärmen när lillhjärtat slår. Vi valde att inte kolla könet denna gången så det kommer bli en överraskning. Vi blev tillbakaflyttade 5 dagar, precis samma antal dagar som på Melodys ultraljud. Så beräknat förlossningsdatum är 9 januari 2014. 😃

Liten bebis ❤


Baka med blåbär

Bakat mer med blåbär ikväll. Fick tips av mamma & svärmor med att göra längder/kransar. Ikväll blev det en krans, en längd och några småbullar. Jag gör vanlig vetedeg med kardemumma i, brer vaniljgegga på när jag kavlat ut (smör, socker, kardemumma, vaniljsocker) strör på massa blåbär och rullar ihop. Skär till bullar eller klipper till längder alt en krans. Kokar marsankräm och spritsar på här och där, låter jäsa & gräddar längderna i 200* ca 15 min, vanliga bullarna i 200-225* ca 8-10 min.
Fina blev de, första gången dessutom, jag är nöjd. Får hoppas de smakar gott också ;)


Söndag

En varm & skön dag! Halva dagen spenderade vi hemma med att göra nytta. Först städa huset på morgonen, vi har verkligen njutit av annat och gjort nytta på gården och slarvstädat inne under sommaren. Idag var det dags för en ordentlig städning, skönt att ha det gjort! När Melody vilade middag blev det lite mer nytta på gården, det tar aldrig slut :) Idag klippte jag kvistar, fula grenar och rensade ogräs på framsidan. Johan fixade annat på gården.
När lillan vilat middag åkte vi till stugan, badade och bjöd svärmor & svärfar på middag som vi hade med oss och tillagade på plats :)


Grilla

Grilla, grilla, oj vad vi grillar. Ikväll ribs och kycklingvingar som serverades med bakpotatis, grillad majs och goda såser. Det var vi värd efter gräsklippningen. :)
Har varit i stugan och sovit en natt från igår till idag. Fiskat och badat idag. Bara njuta av alla varma dagar.

I fredags var vi bjudna på lunch till en stuga i Muskus. Pulled pork stod på menyn och det var verkligen supergott! Det måste vi testa att göra själva också. Fick äta det i tortilla med grönsaker osv. Vitchokladmousse med balsamicomarinerade jordgubbar till efterrätt. Fredagen kan inte ha startat bättre trots det dåliga vädret.

Lite bilder från ikväll. Är man borta 1-2 dagar syns det banne mig att det har vuxit i landet! Jordgubbarna däremot hinner knappt bli ljusrosa så äter Melody dom :/ Hon håller koll på både jordgubbslandet och smultronen.


Weber

Testade bakstenen ikväll till middag & gjorde pizza i Webern. Magiskt goda & krispiga. Den första blev tjockare än den andra då vi skulle prova oss fram. Svårt att säga vilken som blev bättre :)
Fick över lite pizzadeg, ist för att kasta den testade vi att grädda den till ett bröd. Svårt att veta hur länge den skulle vara inne då den gräddades i grillen. Blir intressant att smaka den till kvällsmat sen.

Bakstenen får toppenbetyg av oss! Skulle ha haft två silvriga plåtar så man kan förbereda den andra pizzan snabbare.


Hallonplock

Fyllt frysen med lite vildhallon 👍


Klippt häcken

Fortsätter på före & efterbilder :)
Idag blev häcken frissad & fin. Första gången vi gjorde något sånt, enkelt var det då vi hade en häcktrimmer. Johan tog höjden och jag finputsade sidorna. 👍


RSS 2.0