Nyårsafton!

Nyårsafton idag och lugnt i magen än. Har haft mycket förvärkar i 2 nätter nu. Molar och gnor i ländryggen samtidigt som sammandragningarna kommit ofta under kvällen. Men det är tydligen vanligt som omföderska. Känns inte alls som de riktiga värkarna så jag har inte trott att det varit på gång. Vi var ut på en 45 minuters promenad igårkväll hela familjen så det kan ju varit en del av molandet också. Fick ta en alvedon och lägga värmekudden i ländryggen då vi skulle sova för att kunna slappna av. 

Var hos Bm igår och hon kände att bebis ligger rejält fixerad men ändå inte så långt ner som hon trodde. Vi bokade en ny tid 13/1 & hon trodde nog kaaaanske att vi skulle ses då. Men sa samtidigt att hon kan ju ha fel...Jaja det återstår att se. Väskan till BB är då packad och klar så det är bara dra iväg om det skulle dra igång. Är ju dock några dagar kvar till bf-datumet. Den kan gott hålla sig inne fram till dess :) Lite nervöst börjar det allt bli iaf! 






Perfekt.

Ikväll har vi gjort fynd! Köpte en bättre begagnad mjuklift här på byn. Vilken tur, verkligen kanonfin! Vi har som plan att ha den till våra skoterturer i vår. Skönt att bädda ner bebis där i och kunna lyfta hela paketet och ställa bredvid sig själv där man slår sig ner på renskinnet. Hård botten med liggunderlag under stoppning & innertyg, liten mjuk sufflett som man antingen viker ner eller har uppe beroende på om det blåser eller skiner sol osv. Fick ner åkpåsen där i så lillis ska nog inte behöva frysa. Svårt att ha en tjock overall då den kommer vara så liten...




Söndag




Gipsmagen!

Det fick bli en gipsmage även denna graviditet. Kändes som om vi hade lite koll denna gång och snabbt gick det. Gjorde på samma sätt, behöll bh:n på då jag inte vill att riktigt alla detaljer ska synas. :)
En hjälpreda (läs stjälpreda) hade jag också :) Hennes kommentarer var bl.a: "Oj vad geggigt det var, måste tvätta sen" "Men vad är det här då" osv. Men tror någon tyckte allt kladd var kul. Vi fick båda två ställa oss i duschen sen medan Johan fick städa upp hela toan så det skulle vara rent överallt då vi gick ut. :) 
Nu är den klar och ligger på tork i tvättstugan. Ska bli kul att ställa båda gipsmagarna bredvid varandra sen och jämföra ♥ 
 
♥ Gipsmage v39, 12 dagar kvar till bf ♥
 
 

Från julafton...

Bilder på vår fina tomte och en hjälpsam Melody på julafton...
 
 

Fredag




Juldagar

Vilken bra jul! Våra gäster stannade till efter midnatt så vi hann t.om duka fram det kallskurna igen och äta lite till innan de åkte hem. Melody började julafton med ett paket under sängen. Kvällen innan fick hon lägga en julstrumpa där under så tomten hade något att stoppa julklappen i. Så mysigt att få vakna på morgonen och se hennes glädje i ögonen då vi sa att hon fick öppna det. Helt till sig blev hon, särkilt då hon insåg att det var Musse & Mimmi. Jag kan inte annat än tåras i mina ögon av alla gravidhormoner :) 


Tomten ropade hon in från gatan där han kom gåendes, visade vart han kunde sitta och var inte alls rädd. Strök han på benet och hjälpte till att både dela ut klappar till andra och ta upp dem ur säcken och gav han dom då det gick för sakta :) så kul att sitta & se henne agera. 
Vi fick så många fina saker, förstår inte hur snälla vi varit detta år! 
Idag har vi fått sovmorgon också. Melody som var vaken till 20.30 sov till kl 9.00 imorse och sen har vi bara myst på inne. Hon har pratat om allt hon fått av tomten och lekt med alla nya saker. Jag har plockat i alla klappar, fixat i skåpar och städat till i kökslådor och skåpar för att få in de nya sakerna. 2 nya och dessutom grymt snygga prylar på köksbänken känns riktigt kul! 

Har haft besök av Marie & Ali också idag, en GOD kopp kaffe och fika med lite surr. Kanske hinner vi ses igen innan de åker tillbaka till Sthlm....nu ska vi lata vidare i varsin soffa & Melody i sin nya saccosäck. Sen lär vi väl fortsätta äta godsaker....fast magen igår kändes som en enorm ballong! Konstigt att man ens är hungrig idag kan man tycka. 


Julmagen v38

 

Kanis

-12* idag, vi hade som plan att fara till Kanis igen på fm och så fick det bli. Lite mer än 1 timmes åkning i pulkbacken och sen åt vi lunch där innan vi åkte hem. Men idag grillade vi inte ute utan gick in i restaurangen och beställde. Skönt att gå in och äta då det var lite kyligare ute. Men det får gärna hålla sig på minusgrader, det klagar vi inte på. Snön vill jag ska ligga kvar och mer får det gärna komma :) 

Storstädat huset och bäddat rent i sängarna har vi gjort i em. Alla 3 har städat, Melody tycker det är jättekul att ha en egen trasa och städa helt själv. Så nu skiner verkligen huset till julafton som ska hållas hos oss. Bara fortsätta njuta av julledigheten och allt gott som hör till :) 

Melody tyckte det var intressant att titta ut genom fönstret på de som åkte upp i liften. "-Jag vill åka dääl" -Du får göra det nästa år, då du är liite större. -"Nej, inte nästa ål, nu på en gången" Haha ja vi ser väl hur det ska gå när den dagen kommer.  Hon blir nog arg i pulkbacken då hennes stjärtlapp inte lyssnar på henne och åker på fel sätt. 😃 Men tur nog blir det många skratt också!




Magen...

 
 

Lördag

Så härligt att både få sovmorgon till 8.30 och sen bara klä sig och fara till Kanis. Kul att backen är öppnad och att det är så mycket rörelse där. Och att ha så nära dit är ju kanon! 
2,5h bob och stjärtlappåkning och stekt ugnspannkaka över eld till lunch gör en gott. Nu är det sista till julen inhandlat också, så en eld i kamin hemma och mys väntas ikväll. Lovely! 




Idag




Tisdag

En lugn morgon. Hann träffa Johan innan han åkte iväg på jobb. Sen ställde jag & Melody oss i duschen, tillslut satt vi båda två på golvet och lekte med plastdjuren som hon skulle tvätta. :) Jag hoppade ur och hann både klä på mig, borsta håret osv innan Melody kände sig klar i duschen. Skönt då man inte har en tid att passa på morgonen och kan ta god tid på sig.

Nu är även Melody snuvig, jag däremot känner mig betydligt bättre idag. 

Vi har varit ut en sväng på byn, fikat på Centrum med mamma och eftersom mammamiddagen blev inställd har vi sen bara varit hemma och lekt. Ganska välbehövligt då Melody verkat lite smått hängig i kroppen i em. Men glad har hon varit ändå 👍 







Lördag

Vi som tänkt oss ut på fm idag men då mätaren visade -17 valde vi att kura inne och elda i kamin för extra myskänsla. Förkyld som jag är så kändes det rätt skönt faktiskt. Vi passade på att vila middag då Melody sov så vi alla 3 skulle vara pigga till kvällen. 
Johan med fler (papporna) är iväg ikväll på hockey och middag. Vi mammor & barn träffades upp för middag och surr. Melody orkade vara vaken till 21.30 & ligger nu i sin säng uppe & sjunger och pratar med alla mjukisdjur. Tar väl ett tag att varva ner efter en kväll med kompisarna. (Fast i skrivandets stund har det blivit tyst så hon somnade nog rätt snabbt) :) 

Tidigare i em gick Melody runt med barnvagnen. In på toan och låtsasbadade dockan, la den på sin pall och "smorde in den". La den i vagnen, tog upp den igen osv osv Hon har verkligen kommit in i en lekperiod, är som i sin egna värld och pratar på en massa för sig själv med sina leksaker. Hon kan sitta i sitt rum helt själv och leka med Lego, Mekano, i sitt kök eller med dockan. Vill hon vara nära brukar hon bara bära ut det hon vill leka med till rummet vi är i :) 




Lucia

Jag fattar inte att det redan är fredag! Lucia och vi går in i v 37 idag ❤️ 
I veckan har jag & Johan varit till Umeå. Han skulle dit och jobba så jag passade på att följa med för att träffa vänner och shoppa lite. Supermysigt! Melody fick stanna hemma hos sin farmor och farfar.   





Söndag

Idag...



Magen….

Det skiljer precis en vecka mellan bilderna från Melodys graviditet och dagens mage :)
Idag har det blivit lite bebisförberedelser, känns mycket svårare då vi inte vet könet. Men desto mer spännande då vi får veta :) Köpte lite blöjor, nya nappar, våtservetter och lite smått som är bra att ha. Mysigt!
 
 
 
 

Lördag

Sovmorgon, sen julmarknad i Storforsen med häst och vagn, träffa tomten och stryka på renen "Lycka" -Heeej lilla hätten, heeej hätten. Meeja splinga hätten, meeja. Åka meeja sa en nöjd Melody då hon fått åka på släden bakom hästen. Middagsgäster ikväll, vi bjöd på älgfile och smördegsbakelser med potatis & andra goda tillbehör. Till efterrätten fick vi oväntat besök, tur vi hade en extra efterrätt :) Mysig dag & en trevlig kväll! Nu är det god natt ⭐️

Kvällens efterrätt....



Torsdag




Bakat lite mer

I eftermiddag.....



Onsdag

Redan onsdag. Jag & Melody har varit hemma både måndag & tisdag, Johan fick ha bilen för jag hade bara bestämt mig att vi skulle ta det lugnt och mysa på här hemma och göra lite nytta. Varit ute och lekt och prommat med boben, städat och bytt rent i sängarna och annat nödvändigt. Rätt skönt. Igår var vi bortbjudna på middag dessutom. 
Idag var vi en sväng till familjecentralen och lekte. Hem för lunch och nu får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. 





Pepparkakshus


Varit ut på skyltsöndag och Melody har fått träffa tomten. Ville inte sitta i hans knä men frågade om han skulle komma på julafton :) 




Första advent & skyltsöndag

Äntligen är december här säger vi! Både lördag och söndag bjöd på sovmorgon & mysig julbrunch med hemkokt risgrynsgröt och mina mjukkakor. Snö ute idag dessutom, hej julstämning! 
Bilderna beskriver vår adventsbrunch rätt bra. Julmusik och en dansande pappa & Melody mellan tuggorna :) 




RSS 2.0