Bodan

Skönt att äntligen ha målat den klart! Johan gjorde det bra som slipade den först då färgen på "solsidan" börjat flagna. Sen är den grundad ett varv och sedan 2 varv med det blåa, samma blåa färg som vi har på huset. Vita knutar, vit underspikning & vit dörr fick det också bli, även det lika som vårt hus & behövdes målas 3 varv på. Har lagt ned någon timma på denna lilla boda nu.
Nu fattas bara ett nytt tak som inte är flagnat som den gamla plåten som ligger på nu. Kommer bli kanon! Nästa sommar blir det vita små blomlådor på varje sida om bron eller vita amplar som får hänga på varsin sida ;) Bra att ha lite framförhållning, hehe. 
 
Såhär blev det iaf! 
 

Händelserik dag

Oj vad vi fixat idag. Började dagen med sovmorgon till 8.45. Därefter en sen frukost samtidigt som bulldegen fick jäsa i assistenten. Sedan blev det bullbak för mig & Melody medan Johan åkte en sväng på jobbet.

När Melody vilade middag i 2 h passade vi på att måla sista varvet på bodan som äntligen är helt färdigmålad!

Mamma & Janne hann hit en sväng på kaffe och blåbärsbulla.
När de åkte klippte hela familjen gräset och fixade sedan middag, laxknyten på grillen som blev galet goda. Serverades med fetaostsås till. Tack Hanna för inspirationen på din blogg :)

Så från att inte gjort så många knop i stugan tog vi verkligen ett välbehövligt ryck idag. :)

Innehållet i folieknytena: Potatis, lax, sockerärtor, morot, rödlök, ölkorv, gul paprika, gräslök & fetaost. Går att variera hur mycket som helst.


Sommar & sol

Vi tog verkligen en lång paus från målandet :)
I fredags var vi hos bror med fam & blev bjudna på middag i deras stuga. Melody badade & lekte ute med pojk-kusinerna.

Lördag morgon drog vi till stugan & stannade där tills i eftermiddag. Där har vi både hunnit fiska, sola, bada, basta, ätit gott och umgåtts med Melodys farmor & farfar. Idag hann vi även med att plocka blåbär allihopa. Melody plockade bara en stund sen tyckte hon sig vara mätt som hon sa. Hon & Johan fick hitta på annat ett tag medan vi andra plockade vidare en stund till :)

Ikväll efter att lillan somnat har vi iaf målat ett varv till på bodan. Det tar sin tid då det ska grundas ett varv och sedan målas två med den rätta färgen. Lätt mör i kroppen ikväll och ryggen gör sig till känna. Nåja, lite vila inatt så är man pigg imorgon igen. 👍

(Bild lånad av Google)


I stugan

Underbara väder! Idag tog vi en paus i allt målande och åkte till stugan för sol & bad. Vårt lilla busfrö badade mest hela tiden och pysslade på med allt möjligt på stranden. Springa naken en hel dag är livet verkar hon tycka då hon inte ville klä på sig då vi skulle fara hem strax efter 18 :) Bjussar på några bilder från dagen på lillis & jag, så även på min lilla mage ♥
 
 

Igår

Vad jag njöt av surströmmingen igår hos bror med fam & några till! Barnen lekte så bra tillsammans och vi märkte knappt av Melody på hela kvällen. La henne i kusinens säng där hon somnade själv med alla hennes mjukisdjur :) Sen ville de också lägga sig så en kröp upp i sin säng på överslafen och en bredvid Melody. Var tvungen fota de små då de låg och sussade gott. Melody kisar mot ljus fast hon sover, alltid då jag fotar henne nyper hon ihop ögonen i sömnen!
Vi åkte hem vid 23.30 och då såg det ganska mysigt ut i barnens rum :)


Mysmorgon

Jag vaknade 07.30 idag, kissnödig så det var inte sant! Bara smyga sig upp till toan, skönt att vi har en på övervåningen. Lite seg la jag mig igen och försökte somna om, men hur lätt är det när man känner små rörelser i magen! Bara låg och njöt med en hand på för att även försöka känna dem svagt på utsidan också. ❤

Nu vaknad frukost, sen gräsklippning och sen fortsatt målning av bodan. Före & efterbild kommer sen. Vilket pillerjobb!


Födelsedagskalas

Födelsedagskalas & bus med kusinerna ikväll.


Det växer

Mitt trädgårdsland tar sig, salladerna ser man det framförallt på, de har vuxit massor. Några jordgubbar har vi också fått, men fågelasen tar dom hela tiden. Måste köpa ett nät, trodde inte vi skulle få några gubbar detta år då landet är så nytt. Men flera till är det på väg! Idag har vi (läs Johan) börjat slipa bodan på baksidan, den ska målas om. Ska fundera ut om jag vill ha någon vinbärsbuske eller annat där bak vid bodan & landet. Blir som en mysig hörna på baksidan av gården att få fixa dit något då det annars varit helt platt. Ser framför mig en ommålad fin boda med blommor i amplar eller lådor vid bron, ett växande trädgårdsland med buskage av vinbär eller annat bakom sig. Det är planen till nästa sommar, eller så kanske buskar hinner dit denna sommar ;) Vi får väl se, tappade lusten lite att fixa där bak då vi knappt har någon sommarvärme här. Men det tar sig iaf, rom byggdes ju inte på en dag som man brukar säga.


Vi blir fyra!

Tiden går fort, snart går vi in i v 17 och ibland kommer det över en att vi faktiskt väntar en till. Att vi ska få uppleva detta en gång till! Fantastiskt är ordet och vi är ännu en gång förväntansfulla. Denna gång har vi knappt hunnit känna efter och verkligen förstå det 💞
Små rörelser och sparkar känns i magen sedan några dagar tillbaka! Ska verkligen försöka njuta av tiden som gravid, så himla mysigt! 💞


Diggiloo

Igår var vi på Diggiloo i Storforsen för första gången. Soligt blev det så tur hade vi med vädret. Mysigt att sitta på klipphällen med lite snittar och annat snacks samtidigt som artisterna uppträdde. Melody var hemma hos oss med sin farmor och farfar och sussade gott då vi kom hem 02.30 efter en intressant kväll då vi bjöds på lite extra roligheter efteråt :) Lite lätt trött idag, lillan sov iaf till 8.45 så det var passande denna morgon. :)
 
 
 
 
 
 

Blåbär & Hjortron

Vi steg upp, åt frukost, tog på oss oömma kläder och sedan bilen till skogen för att plocka bär. Idag fick jag med mig Johan & Melody (Jag förberedde han redan igårkväll) :) De plockade blåbär, eller ja Melody satt mest och åt. Jag gick ner på myren och plockade ihop lite mer hjortron. Efter 45 minuter blev lillan less, då sa hon mätt pappa, bäja (bära). Haha Gode mysigt, hon verkade väldigt nöjd där hon fick sitta och mumsa blåbär hur mycket hon ville medan Johan slogs med myggen samtidigt som han plockade lite bär. Nere på myren var det inte lika mycket mygg, men varmt blev det i solen. Melody fick ha galonisarna mot den fuktiga skogsmarken och sen sitter nog rumpan på ett och annat blåbär också :)
 
Sen åkte vi hem, jag kokade palt till lunch med rimmat sidfläsk i medan Johan åkte och tvättade bilen in och utvändigt. Nu sover både pappan & lillan middag vilket jag också borde göra men tar mig inte tid som vanligt :) 
 
 
 
 

Hjortron

Plockat hjortron idag! Hunnit vara rädd för björnar fast inga fanns i närheten (hoppas jag), slagits med myggen, missat ett hål i marken och falligt med knät mot en sten, ont i knät ikväll....men 2 liter hjortron rikare är jag!
Imorgon drar jag med Johan och Melody och åker och plockar blåbär som det fanns massor av där vi var. Någon blåbärsbulla måste det ju bli i sommar. 
 
 

Helgen

En riktigt trevlig och mysig helg har vi haft! Trevligt sällskap i stuga med 3 andra familjer, vacker utsikt & rätt nära Byske. Surrat, ätit gott, barnen har både lekt och bråkat, vi har spelat spel, lunchat i Byske, herrarna spelat minigolf osv. En helg vi mer än gärna gör om!
Lördagen var varm och skön och söndagen bjöd på sol och en kort stund fick även bikinin åka fram. Barnen fick känna på vattnet en stund men ingen ville bada då det var iskallt. Stunden på stranden varade inte heller länge men några fina bilder fick jag snabbt ihop, i solsken är det lätt att fota :)
Lilla loppan på stranden...
 

Hus

Idag har vi gjort några ärenden på morgonen, fixat lite matinköp inför helgen och stugvistelse. Blir nog kul det där! Hela familjen hjälptes åt att klippa gräset också innan lunch. Melody med mig på åkgräsklipparen, det är ju riktigt kul. Johan både gillar och inte gillar mitt nya intresse för att klippa gräset :) Jag tar den roliga biten med den stora klipparen, man blir ju inte ens trött ;) hehe. Sen är det ganska mysigt att ha en liten medhjälpare i knät i ca 45 min som aldrig annars sitter still hos en någon lång stund :) Nya trimmern fungerar kanon och även det har blivit min nya grej. Finliret och putsning av tomten gör stor skillnad. 
Solen kom fram vid lunch och resterande av dagen innebar mys på tomten. Varmt och skönt med sol och Melody har badat medan vi slappat bredvid :) Grillat till middag då Johan fick välja och nu slappa vid tv:n. 
 
Skönt med äldre syskon så man kan ärva saker! Melody har fått sig ett hus av sina kusiner Simon & Melker. Huuuus säger hon mer än en gång om dagen och ska in och leka tittut. Sen vill hon såklart att vi också ska gå in med henne ibland. Lite trångt, men det går :) Nöjd verkar hon vara över sitt nya hus iaf och säger därmed Tack igen :) 
 
Tur hon har badringen på i lilla poolen ;) 
 
 

Ny header

 Ny header....tryck F5 om du inte ser den
 
 
 
 
 

Familjekort & bröllopsmiddag

Igår firade vi mamma & Janne i Korsträsk byagård med middag, sång, surr, presenter och gott fika. Det var deras första dag som gifta och det blev en lyckad bröllopsmiddag med närmaste släkten! All lycka till dom, de var så fina också :)
 
 
 
♥ Inte alla dagar man lyckas fånga hela familjen på ett och samma kort! Alltid kul att ha, här är några bilder på oss från gårdagen ♥
 
♥ Och här på mamma & Janne ♥
 
 

Trädgårdslandet på plats!

Äntligen! Jag har alltid velat ha jordgubbar på min gård, första sommaren med hus och vips så har vi mer än ett jordgubbsland ;) Svärmor och svärfar har varit här och hjälpt mig medan Johan varit borta på jobb hela veckan. 
Jordgubbslandet har 27 plantor som ska få växa på sig, vissa är större än andra och sorterna är olika. I de övriga fyra facken blir det att så potatis, morötter, lök osv men det får vi vänta med till våren. Jag blev iaf planteringssugen och åkte och köpte mig lite kryddväxer. 
Persilja, Dill, Mynta, Citronmeliss, Ruccola, och annan mix sallad. Får se nu om de kommer ta sig eller om vi gödslat för mycket :) Peppar, peppar! 
Satte även smultron runt det lilla trädet vi har på baksidan, ligger ganska nära landet. De lär ju iaf spirda sig :)
 
Riktigt nöjd!
 
 

Vackra minnen

Jag blir alldeles varm i hjärtat av alla bilder, alla minnen från dagen och känslan kommer tillbaka när jag tittar på dom. Känns som om det var nyss och så har det gått ca 4 månader nu.
Bjuder på några jag nog inte visat tidigare...
 
Fotograf: Mathilda Holmqvist
 
 
 
 

Tunnbrödkorg

Ett tips på en enkel och god förrätt. Röran kan man variera i oändlighet, ibland gör jag nubbesallad, ibland kallrökt laxröra. Denna gång hade jag en med räkor...
 
Ägg och räkröra:
Ca 300 g skalade räkor
ca 1 burk creme fraiche ev mindre
3 msk majonäs
1 msk hackad dill
1 liten rödlök
2-3 kokta ägg
 
Hacka löken, de färdigkokta äggen, och dillen och lägg i en bunke. 
Köper du räkor i burk får du krama ur dem ganska ordentligt så de inte är så blöta för då blir röran rinnig. Lägg dem i bunken med de övriga ingredienserna och blanda i majonäs och creme fraichen. Du kan med fördel göra röran dagen innan. Vid servering lägg ett salladsblad i botten på korgen så den inte blottnar, lägg i röran och dekorera med valfria tillbehör. Blir smaskens :)
 
Tunnbrödkorgarna finns att köpa på Ica osv men du kan även göra egna i en torr, varm stekpanna. Fukta i så fall det hårda tunnbrödet och lägg i den varma pannan tills det mjuknar. Lägg det sedan över ett upp och nervänt glas och forma till. Lått ligga så tills det stelnat, tag av och vips så har du en korg made by you :) 
 
 
 
 
 

Regn...

En lugn dag idag då det regnar ute. Var en snabbis till Lena & barnen så Melody fick leka lite med sina kusiner. Sen hem och läsa lite medan lillan fick vila middag.

Johan har åkt till Almedalen imorse och Melody hade tänkt få följa med.
-Pappa åka plan, Melody åka! Sa hon då han skulle fara, sötknopp. Kul att vi hann äta frukost tillsammans innan han åkte då det är några dagar tills vi ses igen. Nu ska jag väcka lillan från middagsvilan (sovit 2 h) så får vi se vad vi hittar på....


RSS 2.0