Påskdagen

Sol idag igen! Skotertur till Arvidsträsk, myst vid stugan och ute på isen. Många är vi som samlas upp, barnen leker så bra ute och Melody sover middag skönt ute i skoterpulkan. Härliga tider, vill verkligen inte att detta före ska ta slut, är inte less vintern än!

Här i pulkan sitter vi bra jag & lillan, på renskinn som värmer våra rumpor och en stor filt om oss för extra mys och värme. Är så skönt att åka, ingen blåst där inne och vi brukar sitta och sjunga, prata eller bara sitta tysta och lutas mot varandra. <3


Påskafton

Härliga väder, man tror inte det är sant att vi haft turen att få njuta av detta! Vi åker ut vid 9-10 tiden och är ute till ca 16. Idag har vi pimplat, ätit stekt blodpalt, pinnbröd och "lite" till.
Med hettande ansikten sitter vi nu hemma nyduschade och myser med godis & afterskoter :-) Stoppa tiden tack!

Bilden är tagen ur pulkan, 10 min senare var vi hemma utanför vårt hus :)


Glad påsk

Fredagens efterrätt efter påskbordet...vaniljpannacotta med mangopure och ett egengjort godis-fågelbo där på.

Och så lilla söta bönan....


Långfredag

Vilken dag! Sol och underbart ute, åkte upp på berget vid 9 på morgonen och åt frukost på plats i "grottan". Där ett tag var vi nog 18 vuxna och 11 barn där :)

Sen hem för duschen och få gäster hit på påskbord. Skinka, sillsallad, nubbesallad, köttbullar, potatis, rödbetor, löjrom, vb-paj, ja och lite till. Riktigt gott. En vaniljpannacotta med mangopure på samt ett egengjort godis-fågelbo där på blev kvällens efterrätt :)


Ute

Dagen bjöd på sol och ett lugnt Kanis, superhärligt! Molnade igen lite efter lunch men härligt ändå :-)


Ljushjärta

På vår bröllopsfest sjöng våra gäster ljussången och skickade alla ljus till oss en efter en, vi tog emot dem & satte dem i detta röda hjärta. Så vackert


Härlig utedag

Härlig dag ute i skogen....
Vi var många i "grottan" idag, barnen lekte på så bra. Jag fick mig en stund i solen på renskinnet :) karlarna som är bäst på att laga utematen (därför får de alltid laga den) ;) fixade en bred eld för alla 3 :) Perfekt, många magar att mätta samtidigt! Hehe
En bild på blöjbytet i pulkan, funkade det med. Ojojoj sa lillis då det blev svalt om rumpan och så skrattade hon.


Påskfixar

Nu håller jag mig inte mer, påskpyntet har fått åka fram nu :)


Kanis

Pulkåkning i Kanis idag, synd bara att solen försvann strax efter att vi kom dit. Men en glimt till fick vi av den innan vi åkte hem. Barnen var nöjda med att åka pulka och titta på alla skolbarnen som hade friluftsdag.


Nya bestick

Idag (igår, inlägget skulle ha kommit upp igår) har vi haft fullt upp. Först mammalunch, Melody sov gott i vagnen medan jag åt :)) sen lite lek för henne med barnen innan vi skulle gå till tandläkaren för lillan (rutin kontroll) Det gick så bra, tänderna var i gott skick och hon gapade så de i lugn och ro fick titta på dom. Sa även -Aaaa :)) sen kände hon på ALLT i rummet medan tandsköterskan pratade med mig om vanlig info om tänder osv, lillbuse.

En sväng på byn med svärmor innan hemgång...hem fick dessa fina bestick följa som sitter nu fint på köksväggen!


Bilder på oss

Har fått alla bilder av vår fotograf nu!! Gaah jag blir helt till mig av att titta igenom dem, galet så mycket känslor. Vi är otrolig nöjda och väldigt tacksam över allt vad hon gjort för oss. 
Måste bara få visa "några" ikväll...
 
Fotograf: Matilda Holmqvist
 

Värmer

Värmer ända in i hjärtat när min brudklänning nu får stå fin på vår övervåning! <3
Ska fixa annat där uppe också, Melodys näbbklänning, Isa tavlan, mina skor, tiara osv


Nytt

Hittade vår/sommar skor till Melody i Umeå. Så himla söta att jag inte kunde låta bli :)
Svärmor var i Luleå idag & köpte ut denna fina & blommiga "dam" till oss, står nu på övervåningen. Me like


Bob!

Melody har fått en Bob, äntligen säger vi!! Supernöjd tjej som ropar -bååb då vi frågar om vi ska gå ut.
Tror hon kan åka hur länge som helst. Idag var jag på jakt efter påskris & Melody åkte nöjt med på sin bob på skoterleden där jag promenerade med henne.


Umeå & möhippa nr 2

Vi lämnade Melody hemma med hennes farmor & farfar och har varit till Umeå över helgen. På lördagen var det möhippa nr 2 för mig (de kunde inte komma på den riktiga) och även svensexa nr 2 för Johan (umeåkillarna kunde inte komma på hans)
De hade planerat in en massa mys! För oss tjejer var det brunch på Plaza, shopping, relaxa på Etage med en massa gott tilltugg och bubbel, middag på Invito och sedan utgång på Allstar där ett bort väntade med en stor kandelaber och en del gott att dricka & sedan dans kvällen lång ;) En grymt rolig helg & idag åkte vi hem med en massa glada minnen från gårdagen. Nu är vi hemma igen hos våran lilla snutt som när som helst ska gå & sova. Ikväll hade man önskat att hon inte var så kvällstrött, men jag ska nog inte säga det högt ändå ;)


Temat

Kom på att jag nog inte lagt ut bild på vårt tema till bröllopet. Vet att jag lagt ut det på Instagram men inte här tror jag.
Vi hade svart/vitt med bling, passande till vintertid & passande till mig som hade alla accessoarer i strass ;)

Drinklista, meny, inbjudningskort, gästbok, sånghäfte, rulle med ljus & sång, rispåsar med silversnören, silvriga pussklockor, strass & stenar på borden, svart/vita favoraskar som bordsplacerare med ett chokladhjärta i och vigselprogram som delades ut i kapellet :-) Allt är "hemgjort", förutom favoraskarna som vi beställde :)


Mitt projekt

Har sytt överdrag i svart fuskskinn till alla tillbehör....kaffepannan, stekpannan, mackgärnet, en påse för socker och en påse till kaffet (den större) Perfekt skydd och enkelt att dosera kokkaffe när man är ute. Nu ligger allt i skoterpulkan och följer med varje gång :-)


Mammalunch & sånglektion

Idag var det "min tur" att bjuda på mammalunch. Kyckling i ugn med sambal oelek, soya, grädde & creme fraîche som sedan serverades med pressad potatis och sallad. Till kaffet en physalis dekorerad morotskaka med limefrosting :-) nom nom

Klockan 16 idag hade jag min första sånglektion i Piteå, shit så himla kul!! Ville inte sluta då timmen var över. Men vi träffas igen och hem fick jag läxa (2 låtar att sjunga in) och jag längtar redan till nästa träff! Strosade lite snabbt i butikerna då jag ändå var i stan. Hittade smycken till mig och hårklämmor till Melody som av någon anledning försvinner hela tiden så de behöver fyllas på ;)

Lillan idag....morotskakan fick också komma med.


Igår, ikväll

Fick en sån söt bild igår på mommo & en nyvaken liten som ville mysa.

Idag har jag haft en fixardag. Städat, bakat, tvättat, sytt, dragit Melody i pulkan ute och donat på. Så ikväll tog vi oss något gott vid tv:n och mös ner oss i soffan med en filt. Lillan sover sedan länge då hon är som en klocka och blir akut trött vid 19 varje kväll.


Igår. Idag. Och ikväll

Igår kväll var Melody här hemma med mamma & Janne medan jag & Johan åkte till Luleå för middag & Tomas Ledin.

Idag tog vi skotern till Kanis, grillade och barnen (läs även vi) fick oss en del åk i pulkbacken. Melody sov gott som vanligt i skoterpulkan.

Ikväll när lillan la sig vid 19 satte vi oss framför tv:n med denna gotte tallrik (som ni finner längre ner i inlägget). Trötta efter allt vad helgen bjudit på :-)
God natt


Sol

Skotertur idag igen, härligt! Upp till "grottan" en massa var vi som möttes upp, solade, grillade & njöt av det fina stället.


Igår

Mammalunch igår i det fina vädret. God mat och efterrätt och sedan en prommis på det. Fattar inte att dagarna går så fort! Igårkväll var jag till syrran och fixade om naglarna medan Johan & Melody åkte på barnkalas och firade Elias :)

Vi har fått upp en spegel i hallen (äntligen) den har stått halvklar i förrådet sedan vi flyttade in och nu fick jag tummen ur och fixade det sista. Melody uppskattade den också då hon når att spegla sig själv i den....


Spira

En Spira bricka fick jag idag, en fin form "Miljögården", en ny tröja, massa tulpaner, choklad och en hel del främmande hela dagen. Så himla kul att bo här hemma nära släkten igen, länge sedan det var så många och fikade på min födelsedag! :-)

Av Johan fick jag sånglektioner i Piteå med start nästa vecka! Himla så kul det ska bli, spännande att få lära sig mer om grunderna och få en bättre teknik och utvecklas....om jag nu gör det ;) tiden får väl utvisa, känns iaf väldigt uppskattat.


Hipp hipp hurra

Ja idag blir man ett år äldre. Jag kom faktiskt på förra veckan att det bara var 5 dagar till min födelsedag, hade helt glömt av det i alla bröllopsplaner och uppvaktning. Tur jag gjorde bullar förra veckan så jag har nå fika idag. Har iaf gjort en tårta och en morotskaka som jag bjuder på hela dagen lång, samt annat småfika. Kastade ihop några mandelsmassekakor med choklad i veckan i tron om att de skulle bli höga fina små toppar.....hm, inte alls vackra kan jag lova. Men goda, så jag bjuder på dem idag ändå! :-)

Här en bild på min tårta. Som vanligt fyller jag botten dagen innan och garnerar den sedan samma dag!


Mer fint

Vi har fått 3 tavlor i bröllopspresent, riktigt kul för vi har så lite på väggarna och alla var verkligen jättefina. Två av dem har redan kommit upp, den första visade jag i förra inlägget som fick komma upp i hallen. Den andra satte jag upp i vardagsrummet nu på morgonen. Den tredje är en "Isa" med mitt & Johans namn och datum för vigseln. Åh, jag bara älskar Isa och nu ska vi bara fundera vart den ska sitta.

Fick fina blommor av syrran förra veckan för all barnpassning, de står fina än. Tavlan i vardagsrummet ser ni även på bild....


Ny tavla

Ny tavla i vår hall, en bröllopspresent som kom väl till pass! Kanonfint!!


Utedag på berget

Packade oss klara till kl 10 imorse och drog ut med skotern upp på "berget, till grottan" som vi säger :) riktigt härlig dag. Melody var först ganska sur då det var svårt att gå i alla ojämnheter samtidigt som hon försökte dra sin pulka själv med tjocka vinterhandskar på, ja ni kan ju tänka er...och inte skulle hon åka heller! Grillad korv, festis och lite varm choklad i magen så somnade hon sedan gott instängd i den stillastående skoterpulkan. Tutte, snutte och åkpåsen gjorde nog susen. Skönt! En stund i solen för mamman medan bror och Johan fixade lunch. ;) hehe
Trevligt middagsfrämmande ikväll här hemma och nu blir det en tidig kväll.

Lite bilder från dagen


RSS 2.0