Bio

Bio ikväll med mammorna. En trevlig tripp till Piteå, middag på Challenge och sedan "Den store Gatsby"

Hemma vid 21.30, Johan hade klippt gräset, helghandlat, plockat ur diskmaskinen och förberett inför morgondagens middag. Inte tråkigt säger jag! Helt plötsligt har jag inga måsten imorgon. Tror vi åker iväg en kväll varje vecka ;)

Bad även idag på gården, idag med en kompis...


Utedag

Varm och härlig dag. Började med att vika tvätt, plocka ur diskmaskinen & förbereda dagens lunch redan från morgon. Sen frukost på uteplatsen och sedan ut i finvädret.
Syrran har varit här hela dagen, pappa kom förbi på lunch och mamma var förbi en stund på en kopp kaffe på em.
Vi har verkligen varit ute hela dagen. Jag & lillis sparkade boll tills det var dags att gå in och duscha av kroppen, värma välling och sen läggdags för lillis.

Ikväll kom Johan hem också, så ikväll väntas lite tv-tittande på uteplatsen och samtidigt äta något gott till kvällsis. :)


Ljuvliga dagar!

Sol och värme tackar vi inte nej till. Idag har vi hunnit mycket. Ett besök hos frissan för mig, otroligt välbehövligt att bli av med utväxten som jag sparade tills vi skulle komma hem från Turkiet. Mommo passade lillan under tiden och sen följdes vi och köpte blommor till utekrukorna. Blev så fint här ute med lite blomster. Köpte mig bla engelska pelargoner, riktigt stora och fina. Med bagaget fullt av blommor och en stor jordpåse åkte vi hem och jag började plantera. Melody nöjde sig med att bada i poolen under tiden. :) Skönböna!


Varmt

Idag har vi varit med mommo, först en stund hos henne och snålade lunch. Sen hem hit för kaffe på gården ute i solen. Melody sov som en stock inne medan vi surrade ute i varsin solstol i 2 h. Nu är hon vaken, har haft fruktstund i solen och är bara ute på tomten & njuter.


Hemma!

Imorse kl 05 gick vi och la oss i vår egna säng. Härligt! Så skönt att vara hemma, vi kunde ju då inte heller komma hem till bättre väder. Grönt och fint har det blivit här och sommarvärme så man kan fortsätta gå i klänning.

Flygresan hem gick kanon bra. Melody somnade så fort planet kom upp i luften i Turkiet och vaknade 10 minuter innan landning på svensk mark, Tack för den!
Idag har vi alla varit lite trötta, laddat med besök hos släkten och sedan paltmiddag hos Johans farmor. Det ska vi nog sova gott på inatt.

Ikväll hos Johans farmor, Melody var ett bustroll och sprang runt på gården. Hon ville gärna plocka blommorna i rabatten också men fick nöja sig med att plocka maskrosor vid vägkanten :) inte lätt att veta skillnad på vilka blommor man går plocka och vilka man inte får.


Bamse!

Melody blir galen då de kommer, springer dit och ska ge kram och klappa på dom :)


Härligt

Sötloppan med krulligaste håret, det blir korkskruvar i nacken nu i denna fukt och värme. Sötsnutt!!

Ikväll busade en servitris med henne. Melody tyckte det var kul så hon sa -Meeja meeja, more sa vi så han skulle förstå vad hon sa. Och vad gör hon om inte upprepar det vi säger. -Mooje Mooje! haha vad vi skrattade. Sen sa han -Hi och hon sa -Hi tillbaka. Hello har vi lärt henne att säga och sen -bye bye. Hon använder de nya orden flitigt och bara skrattar då hon får kontakt med någon som busar tillbaka. När vi går vinkar hon och säger -bye bye :)

Försökte lägga upp bilder ikväll men bloggen ville inte riktigt vara med på det...


Varmt!!

Ja så himla varmt och skönt vi har det. Solen steker så man knappt kan ligga kvar i solstolen :) Men vi klagar inte, det är så härligt. Melody smörjs med spf 50 och har soldress på sig, funkar perfekt. Middagen vilar hon inne i sin säng och vi kan sitta ute på balkongen och mysa samtidigt. Skönt för henne att komma in i rummet för att vila och bort från värmen en stund varje dag. Idag har vi träffats med syrran & Gerard och solat, de bor några minuter bort med taxi/buss. :)
Shoppat i massor har jag gjort, Melody somnar i vagnen vissa kvällar ute medan vi shoppar och sen lyfter vi över henne i sin säng då vi kommer hem. Hon vaknar inte ens av att åka taxi tillbaka till hotellet när vi lyfter upp henne. Somnar om på rummet i sin säng och sover hela nätter här precis som hemma. :) Så det går ingen nöd på oss kan jag lova.

Johan kom just upp på rummet med denna stora påse jordgubbar! Underbart goda. Ikväll ska det mysas på balkongen nu när lillan sover gott inne. Blev en tidig kväll för en väldigt kvällstrött liten dam, dagens värme tog nog alla krafter. Nya pigga tag imorgon för henne.


Sol i Alanya

Vi har det bra här, äter gott och idag njuter vi av solen på stranden och även vid poolen. Är ju så smidigt då de ligger precis vid varandra. Melody satt okontaktbar med sin spade, hink osv i sanden och bara lekte under parasollet medan vi solade bredvid.


Semester

Idag har vi första dagen på våra 2 veckor i Turkiet. Melody är för härlig! Helt oberörd vid både lyft och landning. -Meeja sa hon då planet kommit upp i luften :) Men sov gjorde hon inte alls under hela flygresan trots att vi flög på kvällen. Hon som är van att somna själv och sova själv i sitt rum tyckte nog det var konstigt. Men hon trodde sig i mitt knä hela vägen och hade glatt humör hela tiden som tur var. Bussen till hotellet tog lång tid och då sov hon tur nog hela vägen. Vi kom fram kl 02 på natten igår.

Idag har vi njutit av värme, god mat och Melody har badat och lekt.
Hon har även träffat Bamse, Lilleskutt, Vargen & Skalman. Hon pekade och skulle fram så jag släppte ner henne på scenen med alla dem och alla barn som ville kramas med dom. Hon bara stack in i högen av barn och bamsefigurer! Hon tog tag i en ledares hand och pekade på lilleskutt och sa -Dää!! Då hjälpte de henne fram och där stod hon och klappade på lilleskutts ben!! Haha så söt och så himla orädd. De vinkade hej då till alla figurer och ledaren höll upp Melody så fick hon komma tillbaka till oss :) Haha Det var så många barn tillslut så jag såg henne inte där i högen :)


Nattblöjan

Idag tittade vi nyfiket i nattblöjan och insåg att den var torr även denna morgon, andra morgonen i rad. Jag fattar ingenting! Blev lika förvånad i dag som igår då den var det. Melody verkar nöjd över det, piar på pottan & häller ut det i toan, springer till pappan och säger glatt -Piiiia!!


Barnvakt

Barnvakt till 3 syskonbarn idag. Melody blev överlycklig när de kom in hos oss på morgonen :) så kul att se.
Vi tog oss en mysdag med hamburgerlunch och sedan film & glass i stora lass med strössel och kolasås.
Frågar mamman så var vi ute hela dagen ;P


Hemmadag

Så skön dag idag. Jag & lillis har myst hemma. Lekt i hennes rum, ätit lunch vilat middag och ätit mellis. Ja så lite man kan göra men ändå kan en dag gå så fort! Snart är det bara att börja med middagen :)

2 bilder från dagen, just nu sitter vi och pysslar lite.


Fixa fixa fixa

Det har verkligen varit en fixardag idag. Började dagen med att vara med mommo (mamma) Sen har jag putsat ALLA fönster på hela huset på både in & utsidan vilket även inkluderar inglasningen. Grymt skönt!

Vi har fått hjälp att kratta gården också så nu är snart allt fix inför sommaren gjort. Melody har lekt ute flera timmar idag, busat med boll & åkt bobbycar osv Men roligast verkar det vara på grannens gård som har både lekstuga, rutschkana, gungor & sandlåda ;) Hon springer dit utan att fundera och tycker det är helt okey att sätta sig där och leka. Vi har inget sånt på vår gård (än iaf) Första sommaren nu i huset så det blir till att köpa oss lite roliga grejer till henne att leka med!


Sydags igen

Var pysselsugen då Melody vilade middag tidigare idag. Symaskinen åkte fram och det blev en mössa & scarf av det nyinköpta tyget. Glad Melody, glad mamma :-)


Apmössan

Jag sydde denna mössa till lillis förra veckan. Nöjd liten som säger -manga apap (många apor)


Invigning

Först mammalunch här hos mig idag. lika trevligt som vanligt! Sen en cykeltur till syrran och hälsade på och där var också mommo.

Invigning av uteplatsen ikväll, först grillmiddag och sen mys med lillis innan läggdags. Välling, tutte, Ninni & katten var med som vanligt. Nu ligger hon i sin säng och jag tror minsann jag & Johan soffar ner oss här ute i den sköna soffan till en film och en stor gotta skål!


Valborg

Bilder från i tisdags :)


RSS 2.0