Dessertmästarna

Ni missar väl inte ikväll på 5:an kl 20.00! 



Kafferep

Så trevligt att få stiga upp på morgonen och baka. Idag hade vi kafferep på fm med mammor & barn här hos oss. Kul att kunna göra en kaka och att den nästan går åt! Svärmor & Johans mormor väntas komma idag med så då får jag bjuda på kakan en gång till. Nu ska jag väcka lillan från sin middagsvila, sen väntas tv-program där de ska göra chokladfondant. Måste jag se! 😊




Kvällsmys

Lite mys på kvällen är oslagbart, dock är inte tv-programmen hon vill se det bästa men det får vi ta :) Hon gillar dom iaf. Supertrion, Fifi & Dora ser vi varje kväll och Melody sitter och myser i soffan och är helt inne i programmen. Vi brukar smyga upp bredvid henne och njuta av mys och kramar som det inte finns tid till under dagarna om man frågar henne. 




Sega chokladsnittar med lakritskola

Testade ytterligare ett nytt recept idag. Det är verkligen snabbt gjort att göra kakor. Här får ni det....




Lördag

Hunnit en hel del idag. Vi syskon träffades hemma i pappas hus på morgonen. Skönt att åka dit faktiskt, jag som tidigare gruvat för det och inte velat in dit knappt. Idag kändes det bra, känns som att man varit och hälsat på han fast han inte var där själv. ❤️ 

Sen hem en stund för lunch och så åkte vi och hjälpte syrran lyfta lite flyttgrejer, eller Johan, mina bröder och Gerard bar. Handlade lite gotta på Ica och åkte hem sen.

Johan & Melody har sett hockey i em. Melody myste i soffan bredvid han med Ipaden som hon får ha på helgerna. Jag bakade mandelsmassesnittar med inspiration från Hela Sverige bakar. Men jag gjorde mitt eget recept som vanligt, la bl.a. till bittermandelolja i den rosa mandelmasseblandningen i mitten. De blev kanongoda! Små & söta dessutom, jag som annars lyckas baka allt så stort :) Så grejade jag ihop plankstek till middag också. Det jag tänkt bjuda Johan på då han fyllde år men då var vi så mätta så vi frös in köttet ist & tillagade den middagen denna helg istället. Nu fortsatt lördagsmys...




Köket

Alla gardiner, nya stolsdynor, höstiga prydnader & kuddar till pinnsoffan är på plats i köket. Kul med ny färg att ta upp. 




Idag

Vilken skillnad på bilderna. En ser höstigt ut och en ser nästan somrig ut, båda är tagna idag här hemma. Smultronen fortsätter ge goda men kanske lite bleka bär och vi hittade konstigt nog också 4 jordgubbar i landet. Melody ville ute och leka, lite gungning, lek i sandlådan & måla med vatten såhär på eftermiddagen. 1 1/2 h ute & vips är det snart middag & Johan kommer hem. Dagen har sprungit iväg som de flesta andra dagar har en tendens att göra. 




Mystroll

Senaste 1-2 veckorna har Melody vaknat av drömmar vissa nätter (vad vi tror, kan ju vara vad som helst) och vi har lyft över henne till våran säng där hon fortsatt sova resten av natten. Kanske har hänt vid 4-5 tillfällen nu. Otroligt, trodde aldrig hon skulle börja sova med oss. Hon har alltid somnat själv och sovit i eget rum sedan hon var 6 månader. Sovit bäst så. Vi har rent ut sagt längtat efter att hon ska börja komma till oss på nätterna och sova. Äntligen verkar det funka :) 
Inatt sov Johan borta så jag lyfte över henne när hon vaknade till under natten, eller hon var nog inte vaken men lät till i sitt rum och jag var snabbt där och lyfte över en då mest troligt sovande Melody som säkert bara behövt tutten och egentligen kunnat fortsätta sova i sin egna säng. :) Men nu när jag vet att hon fixar att sova med oss funderade jag inte ens utan passade på att lyfta över henne så jag fick någon att sova med.  Och som vi myst nära varandra inatt jag & lillis, till 07.30 imorse ❤ 




Kalas

Igår fyllde Johan år. Jag hade fixat 2 olika tårtor och vi hade gäster hela eftermiddagen. Melody var på topp och busade hela kvällen, lilla tokfia. Kalasfina var vi också :) 




Hockey

Johan hade hockeymatch idag, träningsmatch. Vi åkte dit och kollade. Melody tyckte det var väldigt roligt, redan hemma då hon fick på sig vinterjackan och mössan. Tittade sig i spegeln och skrattade, så tokigt. Vi som sagt att vi inte ska ta på de kläderna förrän det är vinter ute. Men i denna ishall är det kallt och ett måste att klä sig varmt. Hon satt första perioden och klappade händerna och ropade -Hejja pappa! Konstaterade även att någon ramlade på isen, att de hade en koja de hoppade in i (avbytarbänken/båset) Att det fanns en älg på en reklamskylt, att det lät högt & att det var kul med musik i pauserna så hon kunde dansa. :) 
När hon träffade Johan ville hon inte att han skulle hålla henne så länge, lukta konstigt sa hon! Haha jag förstår! Hockeysvett är inget att leka med ;) 

Erika med barnen kom dit också, Sally & Melody traskade omkring och höll sig sysselsatta resten av matchen. Sen åkte vi hem hit & åt middag medan papporna var ute med hockeylaget på middag. Melody & Sally gick an hela kvällen & busade här hemma. Roligt att se att de hade så kul tillsammans (med lite bråk om småsaker & leksaker vissa stunder, men det hör till) En trött Melody somnade ca 10 min efter att de härifrån.
 



Sångfågeln


Sänghimmel

Melody gjorde morgon tidigt idag, steg upp med Johan när hans väckare ringde. Jag låg kvar och somnade om 45 min till, guldvärt. 
Sen har vi bara varit hemma, haft en sån där morgon där man inte fattar vart tiden sprang iväg. Vi duschade, eller Melody badade. Hon har kommit på att det är kul att hjälpa till att schamponera sitt hår också. Ser så gulligt ut med små händerna som gnuggar runt på huvudet. -Inte schampo ögat, inte schampo ölat (örat) säger hon varje gång! Nä sätt i håret du...-mm, ja hålet (håret) :) 

Vi satte upp sänghimmeln ovanför hennes säng idag. Ja eller till någon hjälp var hon inte. Slet och hade sig i sidorna och tyckte tydligen hon var väldigt rolig. Testa och åter testa gränser. Bara räkna till tio, eller kanske rättare sagt till tusen :)
När vi var klar hämtade hon tutte & snutte (Ninni) och ville sova direkt, redan kl 11. Såklart hon fick ;) behövde nog en tidig vila med den ovanligt tidiga morgonen hon gjorde. 




Pyssel & lek

Var på vuxenbarn idag, Melody pratade om det redan igårkväll. Ville dit och åka rutschkana och det var i princip det hon gjorde hela tiden vi var där :) Lite pyssel hann vi med också, trä pärlor på piprensare, ett pyssel hon kunde göra själv med bara lite hjälp 👍 
Sen köpte vi blodpalt, åkte till Erika, Sally & Vera och lunchade med dom & Petter...





Scones

Det händer inte så ofta under veckan men igår gjordes lite avancerat kvällsmys här hemma. Tända ljus i mörkret och något gott att äta vid tv:n kan förgylla kvällen till det lite extra. Det blir annars mest på helgerna vi gör extra mys. Johan brukar vara bättre än mig på att tända ljus, jag är så dålig att komma ihåg det. Tror minsann det blir scones ikväll med då Johan kommer hem från träningen. :) 

Jag sätter ägg i mina scones, tycker de blir saftiga och goda av det. (tips från mammagänget) Att grädda dem i muffinsformar gör de lite fina också. En sats för 2 ger 4 stycken sconesmuffins.
Vi åt dom med Philadelphiaost, marmelad & te. 




Vattenfärg

39:- för vattenfärg & man blir såhär glad! Kanon :) 
Här mår vi bra idag, ingen näsa som rinner, sovit bra & hon har ett glatt humör. Kanske det bara var tillfällig krasslighet hon hade igår? Det återstår att se...ev lite täppt i näsan fortfarande.
Cykeltur idag med, Melody ville aldrig hem. Jag frågade vart vi skulle & fick till svar -bala cykla lunt.




Krasslig

En krasslig liten en har vi här, i skrivandets stund sover hon för kvällen (hoppas jag) Man ska aldrig vara säker då det är snuva, feber eller annat med i bilden. 
Vi har varit hemma idag & tagit det lugnt för att krya på henne. Tog en cykeltur på em för att få lite frisk luft. Insåg även att min kondition inte var det den brukar vara! Men bråttom hade vi ju inte så vi trampade runt ute i ca 45 min i mestadels motvind. Åkte förbi & sa hej till pappan på jobbet, sen hem & lagade pannkaksrulle till middag. Sen har vi haft en ganska trött, trotsig och krasslig Melody tills det var dags för läggdags. Lite bokläsning i soffan & sen Supertrion & Fifi på tv:n tills kl blev 19.30 & läggdags. 

Recept:
En tunn pannkaka 200* ca 20 min
3 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
4 ägg 
Gräddas i smord långpanna & låt svalna

Köttfärsröra: 
400-500g köttfärs
1 lök
1 paprika
200g färska champinjoner 
Fräs allt ovan i smör tillsätt sedan 
Salt & svartpeppar
1 msk mjöl 
1/2 dl sweet chili sås
2 dl crème fraîche 

Fyll den tunna pannkakan med köttfärsröran. Rulla ihop, strö riven ost över & gratinera i ugn ca 10 min på 225*
Servera med lingonsylt, sallad eller annat du kommer på. 




Systuga

Köpte tyg i lördags och sydde oss 5 nya kuddar till vardagsrummet, 3 blommiga och 2 helgröna med en stor knapp på. Blev en fin färgklick till vardagsrummet. 

Hundberget

En härlig förmiddag ute i naturen, en promenad uppför Hundberget. Luncha ute och barnen åt en massa lingon, ja de små iaf. Smilla var duktig att plocka några muggar :) 
Lilla Vera var så nöjd hela tiden, snällare bebis får man leta efter. Ett skönt bad för hela vår familj då vi kom hem. Inte sista utflykten vi gjort för denna höst. 



Lördag

Imorse tog vi det lugnt. Långfrukost och mys. Melody som vaknar vid 7 numer sov till närmare 8 imorse, välbehövligt då jag sov dåligt förra natten pga av alla tankar. Inatt sov jag som en stock! 

Hela familjen packade in oss i folkabussen och följde med Melodys farmor & farfar på lite äventyr idag. En sväng till Luleå för att kolla in ett och annat kul. Jag & Annelie kom hem med varsin påse med tyg från Ohlssons tyger. Fin fina, nu ska jag sy kuddar! Annars blev det mest en utflykt. Hemma vid 15 och sen har vi bara myst i soffan. Det pratas om hockey ikväll....hmm ja det blir säkert bra :) kanske skulle jag ta tag i symaskinen ikväll då. 
God middag på 3 ikväll har vi haft, älgkött i ugn. Insåg att vi skulle ha bjudit någon på middagen då vi hade så mycket mat, men men goda rester väntar imorgon istället :) 






Höstnytt

Orange blir den nya färgen i köket. Nya gardiner som går i vitt,orange, svart & grått. Längder hänger på plats men det saknas lite mellangardiner fortfarande. Hade turen att få dem färdigsydda av svärmor :) de andra är på gång också. Två bilder från vårt kök, lite annat i färg har fått komma på plats också. Känns höstigt, fint & som alltid kul med något nytt. 




Sista vilan

En tung dag, vi har följt min pappa till den sista vilan. Du ska veta att det var många som hjälpte dig på vägen idag, som fanns där för att ta farväl av dig och som ett välbehövligt stöd för oss. Jag vet ibland inte om jag verkligen förstått det. Det är många känslor som jag både känner och inte känner. Grips ibland av tanken att du verkligen är borta och att jag aldrig kommer kunna prata med dig igen. Det är de fina minnena som gör ont, de fina minnena som man både blir glad av och samtidigt ledsen av att det skulle bli såhär. De mörka minnena gör också ont, ont på ett annat sätt. Jag hoppas du nu har frid och ro, det är iaf vad jag tror att du har, trots att detta är och kommer vara svårt att förstå. 
 
Jag är glad att du var med och delade en av mina stora dagar, och känner även glädje för att jag har kvar denna fina bild som minne av dig pappa ♥
 
 
 

Gung gung




Magen

Johan fick ta bilder idag på magen. Det är ju nästan hemskt att vi glömmer det hela tiden, med Melody fotade vi varje vecka (minst) och jag tyckte aldrig magen växte. Denna graviditet är det inte alls så, jag tycker magen växer fortare och säger ofta till Johan på kvällarna att "Syntes rörelserna verkligen såhär fort och tydligt utan på magen med Melody" osv. Och när jag går tillbaka och läser min graviditetsdagbok jag skrev då så är det mycket som är lika men mycket är också väldigt olikt. Rörelser utanpå magen kände vi med Melody redan från v16-17, samma denna gången. Jag tror bara att tiden också går snabbare denna graviditet så det känns som att allt upplevs komma snabbare. Lite kul att kunna gå tillbaka och läsa hur hennes var, man glömmer verkligen snabbt de små detaljerna kring graviditeten. 
 
♥ Lite jämförelse när vi ändå fotade idag ♥
 

Bananplättar

Söndagsfrukost. Klockan nio hade vi myst i soffan hela familjen i 1h, inte ätit frukost och visste inte vad vi skulle stoppa i oss när magarna började kurra.
Jag fick en ide om att testa göra amerikanska bananplättar. Blev riktigt gott! Omtyckt av alla, men Melody ville helst enbart ha grädde :)


Ny säng

Ny säng till lillan. Hon har gormat lite på sistone då vi ska lägga henne. En natt sov hon t.om med oss, på min arm hela natten och andades in i min kind. Så galet mysigt! Hon brukar inte vilja sova med oss utan har alltid sovit bättre själv & har alltid behövt somna själv.

Första förändringen blev kortare middagsvila på dagen, sen även en ny säng för att göra det till något nytt. Andra kvällen hon sover i den nu & hon har somnat själv som vanligt båda kvällarna. Testat att kasta ner täcket och snuttisen och velat att vi ska komma & bädda om henne igen. Barn är inte dumma och detta är väl typiskt när de blir lite äldre och kommer på saker att göra för att inte behöva sova för det finns det ju inte tid till :) Sen är det ju kul att ligga & sjunga högt och prata med sina gossedjur för att hålla sig vaken lite till. :) Men det har tagit ca 15-30 min så har hon sovit. Blöjan har vi också tagit bort på natten, den har varit torr så länge nu varje morgon så nu får hon sova i trosor.
Imorse ropade hon -Mamma! Kl 07.45, så sovit gott första natten i den verkade hon då ha gjort. ❤ Vi hoppas på tassande steg någon natt och att hon vill komma & krypa ner hos oss mitt i natten om hon vaknar, men än så länge sover hon som en stock då hon väl sover. :)


Middag

Middagstips!
Lax, pressad potatis med räk & äggsås.

Laxen tillagas i ugn med salt och citronpeppar. Potatisen kokas och pressas. Såsen gör jag på en klick smör och mjöl, låt snöret smälta i pannan och tillsätt mjölet. Häll sen över ca 4-5 dl mjölk och 1-2 tärningar fiskbuljong. Låt koka upp tills såsen tjocknat. Vill du ha den tjockare kan man bara sätta i lite maizena tills du är nöjd. Hacka 2 kokta ägg och sätt ner i såsen samt dill. Strax innan servering sätter du i 1 burk stora färdigskalade räkor. Kanongott!


Viljan

Det här med viljan...den kommer man långt på. Vilja har hon minsann och mycket ska göras själv. Smöra, klä sig, skala banan, torka sig osv osv.
-Själv själv!! Melody gööla! :) Jaa, ger man det bara tid så ;)
Sen blir man nöjd över beröm då man lyckas....


..

❤ Bilder från igår & idag ❤
Magen växer så det knakar känns det som, v 23 imorgon. :)


Lingon

Hade turen att få några liter lingon av mamma & Janne under helgen. Så superskönt att få rensade & fina bär att lägga i frysen. Vi kan fortsätta göra egen sylt vilket är ett måste numer, förutom jordgubbssylten då :) Hjortron & lingonsylt står alltid i kylen, blir det slut kokar vi snabbt ny sylt och fyller upp burken igen. Bilden lånade jag från Google.


Höstfint

Fixa och dona känns skönt, tänka på annat och göra höst. Jag har längtat efter hösten ett bra tag nu. Mysigt med kyla, höstmode, tända ljus och äntligen finns det något bra på tv.
Ikväll åkte jag & handlade ljung & kål, allt i vitt. Sparade murgrönan från i sommar och vips så blev det såhär.


Kräft & Räksoppa

Vi åt kräftor till lördagsmiddag samtidigt som vi fonduade kött i rödvin, vatten & massa oxbuljong.
Vi brukar alltid kasta skrädet från kräftorna men denna gång kokade vi upp dem i den lag de legat i och tillsatte extra vatten. Blev en kanongod kräftbuljong till en soppa som vi tillagade igår.

1 Gul lök, 3 rivna morötter, 1 tub räk och kräftost, 2 dl crème fraîche. Hällde på buljongen, saltade lite, kryddade med svart peppar & cayenne. Tillsatte lite maizena för att få den liiite krämigare, la sen ner handskalade räkor. Vi åt soppan med rostat bröd, ägg, handskalade räkor och majonäs. Galet gott! Soppan går att göra utan kräftbuljongen också, gör en fiskbuljong av buljongtärningar bara :)


Framåt

Jag tycker det går ganska bra, fått lite distans nu i väntan på det andra vi kommer måste ta tag i, det som säkert kommer riva upp en del sår som börjat ta ihop sakta men säkert. Men det ska göras det med, känns skönt att vi alla är så överens och finns för varandra. ❤ Men nog är man trött, somnade i soffan igår 21.30, tycker mig inte känna mig så trött men vips så sover jag så fort jag lägger mig ner. Bebis tar ju sitt också såklart och dessa veckor tar den extra mycket järn. Blodpudding ska jag äta i veckan och jordgubbssmoothie :) Några järntabletter behöver jag inte än, åt aldrig det med Melody heller men vi får väl se hur det blir denna graviditet.
Igår fick jag ett superlängt efter liten i magen då vi köpte hem de 2 plaggen från stan igår! Fattar knappt att det ska kunna komma en till. Tur Sally och Smilla snart får ett syskon, där ska det snusas bebis i höst och vinter! ❤

Vackra vita liljor pryder vårt vardagsrum


RSS 2.0