Tunnbrödkorg

Ett tips på en enkel och god förrätt. Röran kan man variera i oändlighet, ibland gör jag nubbesallad, ibland kallrökt laxröra. Denna gång hade jag en med räkor...
 
Ägg och räkröra:
Ca 300 g skalade räkor
ca 1 burk creme fraiche ev mindre
3 msk majonäs
1 msk hackad dill
1 liten rödlök
2-3 kokta ägg
 
Hacka löken, de färdigkokta äggen, och dillen och lägg i en bunke. 
Köper du räkor i burk får du krama ur dem ganska ordentligt så de inte är så blöta för då blir röran rinnig. Lägg dem i bunken med de övriga ingredienserna och blanda i majonäs och creme fraichen. Du kan med fördel göra röran dagen innan. Vid servering lägg ett salladsblad i botten på korgen så den inte blottnar, lägg i röran och dekorera med valfria tillbehör. Blir smaskens :)
 
Tunnbrödkorgarna finns att köpa på Ica osv men du kan även göra egna i en torr, varm stekpanna. Fukta i så fall det hårda tunnbrödet och lägg i den varma pannan tills det mjuknar. Lägg det sedan över ett upp och nervänt glas och forma till. Lått ligga så tills det stelnat, tag av och vips så har du en korg made by you :) 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0