Framme

Vi är här....shoppar, dricker latte, bär påsar, provar klänningar, äter god mat och skrattar!


Stockholm

Jag blev så himla shopparsugen, ringde till Åsa förra helgen och frågade om hon var sugen att haka. Snabbt efter det hade vi bokat både flyg & hotell :) impulstripp!

Så idag åker jag & Åsa till Stockholm på en shopparhelg!! Shit ska jag fixa att sova utan Melody i 3 nätter?! Just nu både vill jag och samtidigt vill jag inte. Haha

Johan är jätteglad att få egentid med lillan och jag är såklart glad att få gå lös i alla butiker och se all mysig julskyltning :) det blir bra. Vi bor på hotell så vi ska njuta av gofrukost och äta ute.
Fredag då Johan jobbar passas Melody av sin farmor & farfar, även en stund på lördag kväll då Johan hade planer sedan långt innan. Och de ville varken jag eller han att han skulle skippa bara för att jag hittar på att åka bort ;)


Varm choklad & ostsmörgåsar

Jag är inne i ett il och äter varm choklad och ostsmörgåsar varje kväll och morgon! Så gott så :)


Mammalunch

Mammalunch idag, bilderna får tala för sig själva :)
Ikväll har jag börjat julpynta, inser att vi kommer behöva någon ny stjärna eller ljusstake så vi får 2 likadana i vardagsrummet. Men det får bli morgondagens bekymmer :)


Inför bröllopet

Lättnad! Skönt att kunna bocka av fler saker inför bröllopet.
 
Värd/Värdpar - Check
Barnvakt till Melody - Check
Fotograf - Check
 
Vi hade tur och fick den värd/värdpar vi ville :) Tack för det!
 
Melodys barnvakt har jag haft en klump i magen för, hela släkten är ju på bröllopet så vem ska kunna ta hand om henne?!! Men det löste sig enkelt genom att min kompis syster (min tremänning t.o.m) kommer att sköta henne här hemma. Phuj vad skönt att veta, men såklart är hon med på vigseln :) 
 
Fotograf blev Matilda Holmqvist, henne har vi fått tips om från andra och även här på bloggen. Vi har kollat genom hennes portfolio och hon tar väldigt fina bilder så hon fick det helt enkelt bli! :) 
 
Såhär ser kapellet ut vintertid där vi ska vigas, stora fönster vid altaret med utsikt mot forsen. 
Väldigt vackert om ni frågar oss
 
 

Bak & barnpassning

Började dagen med att storstäda huset.

Två av mina syskonbarn har varit här idag medan deras storasyster & mamma skulle iväg på annat. Melody sov middag så jag & tjejerna satte igång med lite bak. Pepparkaksmuffins med dumlekola i! Riktigt goda. Gjorde dem den enkla vägen, köpte en mix och satte ett ägg & 50g smält smör extra och gräddade i muffinsformar ist för i en stor form. Nu håller vi på att ha mycket julfika i frysen :)

Melody hann leka med alla 3 också ett tag innan de åkte hem...


Skyltsöndag

Dagen började med att vi(läs barnen) bakade pepparkakor hos syrran. Melody åt deg och lekte med alla deras saker :)

Sen har vi varit ute på Skyltsöndag och Melody fick vinka till tomten. Och såhär glad blev hon. :)


Potträning

Senaste dagarna har jag börjat sätta Melody på pottan varje morgon efter välling och lässtund i sängen. Hon har kissat varje morgon flera dagar i följd nu. Idag har hon många gånger varit torr i blöjan då jag känt efter, då har jag satt henne på pottan igen och så kissar hon. Dock ska jag/vi komma ihåg och sätta henne där, annars görs behoven i blöjan. Kommer väl mest ihåg det då vi är hemma än så länge.
Ofta blir det även nr 2 på pottan numer, iaf senaste dagarna.
Som från ingenstans känns det nu så självklart med potta och vi behöver bara säga åt henne att nu går vi på toa. Då hämtar hon en bok (alt att den redan ligger där) och så ska hon försöka sätta sig där själv. Så det gäller att vara snabb att ta av brallor och blöja :)

Tycker det är så läckert med alla framsteg. Man vet aldrig då de kommer och vilka de är förrän man/hon är där. Jag vet inte hur vi fattar att det är dags heller, det bara blir :)
Nöjd som hon blir ställer hon sig upp och ska titta ner då hon är klar. Har även sett oss hälla ut det och spola så det ska hon ibland försöka med själv. Men nej tack....det fixar vi!! ;)


Lördag

Pappa är på gala med jobbet och jag & Melody ska vara med hennes kusin/mitt syskonbarn Felicia ikväll. Vad vi hittar på under dagen återstår att se.

Igår var vi in på HerrMan och Happy, Melody gick runt som en galning och tittade på allt och det slutade med en skjorta för pappan och ett kit med kläder till lillan. Såhär fin blev hon i dem idag ;)


Afternoon Tea

Afternoon Tea idag för vi mammor! Himla vad vi har det mysigt på våra träffar! Haha man ska passa på att njuta av tiden hemma ;)
Idag hade vi knytis med nybakade scones, te, dessertvin, ostar, kex, marmelader och choklad. Mums!


Skönt

Känns skönt att jag äntligen fick tummen ur och sydde till gardinen i Melodys rum, att jag scrapbookat i hennes album och även satt bilder i ramarna på tavelväggen som hängt tomma väldigt länge nu. Plus att jag igår bakade lussebullar och lussekatter på 1 liter mjölk. Skönt!!

En av tavlorna :)


Emma & Emma

Det har varit Emmastarkt här idag. :) Ingen gladare än jag & Melody!
Lillis skulle leka med henne hela tiden.

Vi har ätit nybakade lussebullar som jag stod och gräddade när Emma kom. Och vad passade inte då att äta till middag. Jo men lite prinskorv, köttbullar, potatis och ägg! Mums.


En del fix

Jag borde....sy gardinen till Melodys rum, fixa saker till bröllopet, scrapbooka i Melodys album, baka lussebullar, blogga...men ikväll känner jag inte för att göra nåt! Och det är heller ingen stress att göra allt det där.
Melody sover och jag ska sitta vid datorn en stund och kika ut någon fin bröllopsbukett eller iaf få inspiration av olika typer, det kändes kul!!
Sen ska jag se tv och fortsätta slappa i mina mjukisar :)


Lördag

Idag sov vi alla till kl 9! Både för och nackdelar, väldigt skönt att sova länge men det blev inte så lång dagvila för lilla damen sen. Men glad har hon varit ändå och fick göra kväll vid 19 som vanligt. Sen har jag & Johan haft mysmiddag.


Kvällsgott

Alex & pojkarna var förbi och hälsade på en stund ikväll. Ludde hade tänkt sig en övernattning men hade ju inte med sig sin tandborste ju!! :) haha så söt!

Nu ska vi se lite serie på tv och fredag som det är så ska vi äta lite gott också. Bjuder på en läskande bild.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/822934/images/2012/pic_50a6a9ad9606ee20f3ea9dd9.jpg" class="image">


Bakdag

Det blev en bakdag idag, dock inga lussebullar men annat gott inför december & jul. Potatisbakelsekaka & Mozartkulor. Sen har jag även förberett sås till kvällens middag och en röra som vi ska ha till förrätt. Melody har samtidigt lekt på golvet, härjat i kökslådorna, bläddrat i böcker och busat bakom köksgardinen medan jag donat på :) det får man ta om man vill få något gjort ;)


Fredag

Helg och fredag idag. Inget på tapeten så jag funderar på att sätta igång med lussebak. Melody verkar ha en dag då hon tror sig själv väldigt bra så jag kanske skulle passa på att förbereda en deg.

Här har ni dagens frisyr iaf...


Fotografering

Var på vuxenbarn idag, där vi hade fotografering. Vi kom dit så tidigt så vi fick börja fota oss direkt.
Under tiden han fotade fick jag se bilderna i en dator också. Såg ut att bli himla fina, några där hon log och några där hon var allvarlig och gjorde någon tokig min. Ska bli kul att se sen. Gruppfoto togs det också på alla. Lättare sagt än gjort, Melody ville inte vara still och sen syntes hon inte så bra där vi stod så fotografen sa till och jag lyfte över henne till Mona (som håller i vuxenbarn) där tror jag hon var still vid några kort iaf, får se hur den bilden kommer att bli. Haha vi var iaf med! :)

Sen åkte vi till Erika & fikade och barnen kunde leka en stund till...


Vi gifter oss!

Inbjudningarna har kommit ut och äntligen är det officiellt. Vet inte hur många gånger jag hållit på att försäga mig. 
Nu har vi nedräkning till februari 2013!! Ett vinterbröllop i kalla, mörka, mysigt frostiga februari, känns fortfarande lite overkligt men så galet bra! Ni kan tänka er att jag sett framför mig detta i några år nu. Skrev ifjol (förra året) att vi gick in på vårt 10:e år tillsammans och i februari 2013 har vi alltså varit tillsammans så länge! Det firar vi med giftemål :) Äntligen!!
 
 
Just nu går det inte en dag utan att jag slänger en tanke på det som väntar. Mycket är redan klart...
Maten (med serverings personal) - Check
Lokal - Check
Ring - Check
Brudklänning & allt där till - Check
Frissan -Check
Inbjudningskort - Check
Bröllopssvit - Check
Kapell & präst - Check
Sång till vigsel - Check
 
Jag har massor att berätta om allt vi redan grejat med i smyg men jag kommer inte få in det kortfattat på ett inlägg :) Vill inte heller avslöja så mycket om alla val och hur det kommer vara. Funderade där ett tag på att starta en bröllopsblogg men vet inte vad jag ska skriva där då vi inget egenligen vill avslöja....hm får fundera....
 
 
 
 
 
 
 

Trappen

Trappen som inte har varit så intressan tidigare kan nu vara ganska kul. Idag hittade jag henne halvvägs uppe. Såg henne ingenstans i huset och ropade på henne, helt tyst var det. Inte ett ljud hördes och tillsist såg jag henne sitta ihopkrypen i mitten av trappen. Där satt hon och spanade på mig i gluggen mellan stegen och rörde inte en min! Hon vet att hon inte får :)

Att gömma sig bakom gardinen är ju också något hon kommit på. Dit kan man gå om man tjuvar något från köket och inte vill bli fråntagen det. Men synd för henne så har vi lärt oss hennes knep redan :)

Fotade henne efter att jag plockat ner henne från mitten. Hon ställde sig direkt likadant längst ner. Tänkte väl försöka gömma sig så jag skulle gå iväg och så hon skulle kunna klättra upp igen. Haha! Jaja får väl se om grind behövs sen, hon är inte så intresserad av den, bara någon gång då & då....som idag :)


Mammalunch

Mammalunch med vin! Älskar dessa luncher, så lyxigt :) Melody sov i vagnen ute i ca 2 1/2 h dessutom. Sen hann hon leka där ett tag innan vi gick hem.


Farsdag igår

Hoppas alla pappor hade en bra dag igår. Pappa Johan fick egentligen inget speciellt. Eller jo det bästa Melody kunde ge var sovmorgon till kl 10.00!! Snacka om skönt :) Sen fick han några trisslotter och någon tidning om öl & whisky. Sen hade vi mys på kvällen med goda avokados som jag gjort i ordning till han kom hem från hockeyträningen.


Middagsfrämmande

Jim & Sara är här ikväll. En trevlig kväll men en enkel tacomiddag och en massa surr. :)
Var tvungen fota Jim & lillan när de gick till köket tillsammans, stor & liten :) han fick sig även en puss och hon skulle vara vid han & Johan hela kvällen tills det blev läggdags vid 19 och vi satte oss och åt.


Hemma igen

Supertrevlig kväll vi hade igår!
Kanongod mat, önskar jag kunde visa och ha er att smaka allt gott vi åt. Tre rätter med vin till varje rätt och sedan showen. Den var riktigt bra! Fick stundtals ont i både mage och kinder av allt skrattande. Dom är roliga dom där 2.
Lite shopping idag men vi hade inte så stort intresse att shoppa en massa då vi båda längtade hem till lillan! :) och de hade då gått så bra att ta hand om henne.


Hotellnatt

Melody sover hos Mommo & Janne inatt. Jag och Johan är på väg till Luleå för att se LJUST & FRÄSCHT och sen väntar en hotellövernattning med gofrukost och shopping imorgon!

Första natten för mig utan vår klimp!! För några månader sen skulle jag aldrig vilja lämna henne och vara borta till nästa dag men nu känns det så naturligt. Och sen har de ju passat henne förr under dagen och sist de gjorde det så skulle hon minsann inte följa med mig hem då jag hämtade henne. :)


Tänderna

Oj vad Melody har fått många tänder på en och samma gång nu senaste tiden. Som jag skrev tidigare hade hon på g 5 st samtidigt och alla har nu spruckit genom. Nu har hon 14 stycken och 2 till på gång. Sen hoppas vi det stannar av ett tag så hon får vila från tandgenomsprickning. Magen hennes har (peppar peppar) varit bättre idag. Får se om den blir lite stabilare nu.


Vuxen-barn

Tog bilen till vuxen-barn idag. Melody var i sitt esse och kunde inte sitta still många minuter utan ville springa omkring fram & tillbaka hela tiden :) nu är vi hemma och äter lunch sen ska lilla damen få vila och jag ska göra lite nytta.


Mammalunch

Mammalunch med vin idag! Trevligt, trevligt ;)
Jag prommade dit såklart, dock snöade det en hel del så det var bitvis svettigt att dra vagnen. Men det var det värt då jag kom fram, dock 15 min senare än det var sagt :) jaja jag får gå i tid nästa gång, var nog så optimistisk med tidsplaneringen innan jag började gå och insåg att jag aldrig skulle hinna :)


Shoppardag

Jag & Melody tog oss en impulssväng till Luleå idag och gick en stund på stan. Satte oss på ett fik och lunchade och innan vi åkte hem fick hon äta mellis i bagaget. Och där höll hon låda, var ju ett jättebusigt ställe att sitta på. Vi stod i parkeringshuset så hon upptäckte även att det ekade då hon gjorde ifrån sig ljud. Ljud på ljud och en massa skratt så jag var tvungen fota henne där hon satt så lycklig :)


Söndagen

Hälsat på båda mina bröder (fast 1 jobbade) med fam idag. En tripp på förmiddagen och en nu ikväll.

Johan har haft en riktig matlagar helg och idag har jag varken behövt fixa frukost, lunch eller middag.
Till lunch blev det älgkött från igår fast med nya tillbehör idag. Till middag renskavsgryta, Mums.
Nu har han åkt på hockeyträning och jag ska se Solsidan....


Lördag

Främmande idag under dagen. Sen har vi haft mamma & Janne på middag. Blev svampsoppa till förrätt, älgkött med massa tillbehör till varmrätt och chokladpannacotta med hjortron till efterrätt. Tema på maten var SKOGEN.
Mätta i magen är vi nu kan jag lova! Glömde totalt bort att fota så det fick bli ett tråkigt inlägg utan bilder tyvärr.


Fredag

En lugn kväll. Kycklingtortilla till middag och Melody envisades om att äta det vi åt. Hon fick äta halva sin middag först sen fick hon smaka av våran. Tog en bit tortilla och fyllde den med kyckling, en stekt paprika strimla, riven ost och lite gräddfil. Och behöver jag säga att hon blev nöjd. Tog en tugga och sa -Mmmmm och sken upp som en sol. Ingen tunga av näver precis :)


Filmkväll

Film & fruktsallad med vaniljkesella :)


Vuxen barn

Var på vuxen-barn idag, sen till Mommo för lunch och bak med Felicia medan Melody fick sova middag. Ätit smet, pepparkaksdeg och skumtomtar!! Nom nom
Nu förbereder vi middagen till pappan kommer hem från jobbet! Älgköttbullar, mums.


RSS 2.0