Inte bra!

Över 38 i temp sedan lunch idag, mjölkstockning igen! Suck! Ont ont! 
Colin verkar nöjd över att amma en massa :) tur vi fick besök av både Melodys mormor & farmor idag. Ett besök på fm & ett på eftermiddagen 👍 
Ikväll har vi (läs Johan & Melody) njutit av fondue. Jag åt jag med men matlusten blir ju inte på topp då man känner sig febrig. Jag hade även kastat ihop en deg till de goda franska baguetterna för att ha till. Så att gott var det helt klart! Baguetterna går såsnabbt att göra, bara jästiden som tar tid men då klarar de ju sig själva. 

 Bara hoppas det känns bättre imorgon för vi ska ju på bröllop och bo på hotell!! Melody ska få vara med mormor & Janne och Colin är med oss såklart. Bara vakna och känna efter....

Fredag!




Måla måla




Första dagen hemma på 3

Idag började Johan jobba igen, buhu säger vi! Det har verkligen varit mysigt att vara hemma hela familjen i 2 veckor. (Fast det känns som typ 5 dagar) Tiden gick så himla snabbt....

Idag steg vi upp och åkte till fam.centralen för lek och pyssel. Sen hem för lunch och middagsvila. Melody somnade direkt på sitt rum & Colin sov vidare sedan bilturen, vaknade aldrig av att han kläddes av eller fick en ny blöja. Bara lägga ner han i vagnen inne så han fick sova vidare. Jag tog en kopp kaffe med lite gotta efter lunchen, sen la jag mig i saccon och såg tv tills jag också somnade. Nu är det fruktmellis och sen får vi se vad vi ska hitta på. 

Mössan fick Colin av en mamma på fam.centralen idag, så oväntat och så snällt! Jättefin, Tack Linda! :) 



Lite nytt


Tog hem budgivningen på den gula möbeln i kollaget! Jag som tänkt mig gul/svart i vårt nuvarande kontor som ska göras om till ett extra tv-rum/gästrum med en bäddsoffa istället för en säng. En bruka labyrint hylla står på inköpslistan också, den är samma bredd som den gula möbeln och skulle bli fin ovanför med lite gula & svart/vita prydnader i. Beställde dessa kuddar ikväll som ska få pryda soffan. Svart/vita gardiner behöver inhandlas och 2 skåpluckor på en tv-bänk ska målas svarta. Sen är det bara att inreda! Det närmar sig iaf 👍 vår helsvarta ryamatta och ett svart litet bord får matcha till allt detta sålänge, skönt att slippa köpa allt nytt för att göra en stor förändring. 


Måndag




Äntligen....




Helgen


Fick middag igår hos bror med fam, kul att ta sig iväg någonstans, nu har jag dock utegångsförbud igen tills det har släppt helt i bröstet. :) 


Laddat för en dag i stan imorgon...

Första riktiga hembakta semlan detta år! Lite slarvigt gjort med grädden såhär på kvällskvisten, men mitt kvällsfika satte sig verkligen skönt i magen!👌 Men jag hann bli hungrig igen så det fick även bli en filtallrik med flingor innan läggdags. :) Recept på bullarna finns under "Recept, mat & bak" 




Idag




Tisdag

En vecka har redan gått sedan lillebror kom till världen. Det känns som att han alltid funnits hos oss nu och det känns så självklart allting. "Rutiner" har vi redan fått in, fast han sover ju mest hela dagarna så än märker vi knappt av hur det är att ha två barn. Det lär ju ändras då han piggnar på sig med tiden och blir några fler dagar. Tycker ändå det är stor skillnad nu jämfört med några dagar tillbaka. Nu tittar han ofta upp och kan t.om vara vaken en stund och flaxa på med småarmarna. Pigg i ögonen och gapar ständigt efter en napp fast han nyss ätit, en riktig liten snuttare. Storasyster åt länge vid bröstet och ville inte ha napp i början. Han äter snabbt och vill gärna ha napp. 

Melody är lite överbeskyddande och ska ha koll på Colin när någon håller han. "Inte ta han" sa hon till bvc-sköterskan som var här igår. Nää tyckte vi hon håller han bara :) 
Sen vill hon gärna väcka han då och då under dagen för han sover ju hela tiden tycker hon. Svårt att förstå hur liten han är. Hon tycker att han ska kunna göra alla saker som hon gör. "Lillebror kan bada med mig och ha bubblor" Njaaa, när han blir större kan han det! :) (då lär hon inte vilja det kanske, haha) 
Annars märker vi som ingen skillnad på Melody, tror mest hon är glad att ha både mig och Johan hemma. 

Mammafrukost idag, jag & barnen åkte till Erika och där bjöd hon på hembakta bagels. Kanongoda, tummen upp för dom! (och för Erika som lyckats med som såklart) Men en trött Melody var det som ville bråkas en hel del. Men det är så kul att ta sig iväg så hon får leka av sig lite och träffas med sina kompisar. Särskilt nu då det är så kallt ute att man knappt vill vara utomhus. Tur hon leker bra här hemma i sitt rum och med alla pysselsaker som hon har.
Idag vaknade hon nog av Colin 6.30 då han ville amma. Hon kom till vår säng då, hela familjen vaknade medan Colin bara åt och somnade om 😊 Så idag somnade hon snabbt i sitt rum då det var dags för middagsvilan. Tänk vilken skillnad det blir på humöret efter både lunch och vila. Tur det! :) 




Lördag

Vi åkte & hälsade på hos Peter & Lena igår, Colin var i armarna på sina kusiner hela tiden :) 

Annars här hemma springer tiden iväg som vanligt. Jag känner redan lite stress att första tiden kommer gå så fort och försöker njuta av varje sekund! 
Johan pysslar på, skämmer bort mig och är så huslig här hemma, såhär skulle man alltid ha det. Hehe!
Men igår var det jag som fixade middagen...




Namnet spikat

 



Att älska två

Ja det gick att älska två lika mycket! Melody är så snäll med lillebror och bryr sig inte så mycket om honom på dagarna. Går då och då till han i vagnen där han sover och säger "Heej lilleblol, heej" med sin ljusaste röst. Man kan inte annat än smälta! 

Vi sover bra, lillebror bara äter och somnar om. Blir väl så de första dagarna :) Melody blev lika glad imorse då hon vaknade som igår då hon insåg att lillebror var i vår säng. Imorse gick jag och väckte henne kl 8 så hon skulle komma till vår säng och väcka Johan. Lillebror sov gott i sin vagga vid min sida och hade inte ätit sedan kl 03.00. Så det kändes läge att "väcka" han också för lite amning. Melody låg bredvid och tittade då han åt. Man kan inte annat än känna sig rik! ❤️ 

Äntligen!




Lugnt

Lugnt i magen idag med! Himla piss nu vill vi inte vänta mer. Magen kan jag ha kvar för jag känner mig knappt höggravid, men känslan att gå och vänta på något som aldrig verkar komma känns oändligt. Vill göra bort förlossningen för det känns lite nervöst inför den trots att jag bara har positiva minnen från Melodys. Men bara för att hennes gick bra vet man ju aldrig om denna blir på samma sätt. Vill också se vem det är där inne!! Kom ut nu bebis. 

Bm-besök idag och allt verkade i sin ordning. Den låg rejält nedsjunken och hade hjärtljuden på ca 144 slag. 
Mitt blodtryck fortsätter ligga ganska lågt som det gjort hela tiden fast det har höjts en aning nu mot slutet, 105/80 hade jag idag. Ett sf-mått på 33cm. 

Strax middag och sen kanske det får bli en promenad även ikväll, igår prommade jag ca 40-45 min i rask takt med Melody i vagnen men inte verkade det då sätta igång nåt. Men jag fortsätter hålla igång. Men jag vilar även middag också :) 

Söndag

Igår åkte vi in till Luleå och var på Leos på eftermiddagen. Melody klättrade faktiskt rätt bra där inne och klämde en varmkorv innan vi åkte hem och mötte upp svärisarna för middag på Tresco. 

Söndag idag och min Kitchen Aid har fått jobba idag också :) Gjorde hamburgerbröd till våra älgfärsburgare som vi gjorde till middag. Johan gjorde egen dressing också, kanongod! 

Ingen bebis än heller, en del förvärkar men det stannar av och leder ingen vart! Får se vad bm säger imorgon...4 dagar över tiden imorgon...





Fredag




Torsdag & bf!

Dagen är här, bf enligt ultraljudet. Känns inte riktigt samma som med Melody, då trodde jag att jag skulle föda när som helst och gick och väntade att det skulle dra igång. Nu är jag inställd på att gå över och är mer orolig att behöva göra det allt för länge! Här sätter de ju aldrig igång en. Vi hoppas bebis vill ut inom närmsta veckan iaf. 

Ett bildkollage som beskriver vår dag rätt bra. Jag som har bakförbud,(med fikabakning) har bakat philadelphiabullar i långpanna :) Kitchen Aiden står ju på köksbänken varje dag och är ju bara så svår att motstå. 
Melody har gjort sin första huvudfoting då hon härmade min gubbe jag ritat. Hejja!
Middagen blev fiskgratäng med ägg & räksås, smakade himmelskt. Har ett riktigt matil nu med en massa goda rätter jag/vi vill laga. Vanligast annars brukar vara att fantasin fattas och vi snurrar runt på samma rätter. 






Fransk baguette



Fransk baguette (4st)
25g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk olivolja 
13 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37* & blanda med jästen. Blanda i resterande ingredienser och låt degen gå några minuter tills den blir smidig i konsistensen. Låt jäsa 60 minuter. Dela degen i 4 delar, knåda ej utan forma direkt till längder och lägg på bakplåtsklädd plåt, 2 st/plåt. Strö mjöl på och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Gör några snitt på varje baguette & grädda i 250* varmluft ca 10-15min.
Jag halverade receptet och gjorde bara 2 eftersom de är godast nybakade. Riktigt saftiga och goda! Som jag sa till Johan, nu kommer vi ju inte kunna köpa bake up bröd längre! 
Vad gjorde jag utan min Kitchen Aid förr?! 

Tekakslimpa

Riktigt god och enkel limpa som fick knaprig yta och blev saftig inuti. Kitchen Aiden måste ju få jobba lite, och den skötte sig exemplariskt! :D 
Hade såklart degkroken på och inte vispen som syns på bilden :)
Blev en färsk skiva bröd med ost till kaffekoppen efter lunch. Melody ligger och vilar middag och när hon vaknar far vi på rant. 


Tekakslimpa (2st)
50g jäst
7 dl mjölk
1 tsk salt
4 msk sirap
3 dl rågsikt
4 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl. 

Värm mjölken till ca 37* och blanda med jästen, tillsätt alla andra ingredienser och låt degen arbeta ihop ordentligt. Jäs 30 min under bakduk. Forma till 2 limpor och lägg i oljesmorda brödformar, låt jäsa 30 min till. Grädda ca 45 min 150-175*


Jura




Förändring….

 

Magen...

Bara dagar kvar till bf nu! Ingen bebis i sikte än iaf, dammsugit hela huset har jag gjort idag så jag inte är allt för stillasittande, hehe. Nu tycker jag magarna ser rätt lika ut i denna vecka då jag jämför....kanske gömmer det sig en till tjej där inne?...och kanske kommer vi få gå över tiden som vi fick göra med Melody? Kommande dagar får utvisa....
 

Idag




Torsdag




RSS 2.0