Dop

Dop idag <3 Så fina alla tre.
Frågade aldrig om jag fick lägga ut bilder på dom så jag skriver inte vilka de är och gömde bort huvudena på föräldrarna. :)


Morgonkonversation

Denna dam surrar ju ständigt nu. :) Så mysigt. Idag vi frukostbordet:

Melody: Plickal, ost (prickig smörgås med ost)
Jag fixar....

Helt plötsligt...
Melody: Hoppa mammas täng (säng)
Jag: Jaha (tänker "brukar hon aldrig göra")
Melody: Slå, slå
Jag: Ja då kan man slå sig
Melody: Blood
Jag: Ja få kan det komma blod
Melody: Mmm
Jag: Det är ju inte så bra, man får vara försiktig. Kanske leka ist för att hoppa
Melody: Mmm....Meja tiiil (mer fil)
Melody: Ost (hon får en skiva) Däj lägga, kall ost. (Där lägga, kall ost)

Haha, ja gode så skön! Det behöver inte vara så komplicerade konversationer :)


Kakor med choklad

 
(Högra bilden längst ner hör till receptet nedan)  
 
Kakdeg:
200 g margarin (rumstemp)
4 1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 1/2 dl havregryn
200g mörk blockchoklad 
 
Blanda samman alla ingredienser i en skål, rulla degen till en rulle och lägg i kylen en stund. Skär upp till kakor och grädda på plåt 8-12 minuter, 150-180° Kakorna blir i princip dubbelt så stora i diameter när de kommer in i ugnen och flyter ut. Storlek väjer du själv. Lycka till!
 

Recept

Det är några som önskat receptet på efterrätten jag bjöd på igår. Jag gjorde det enkelt och fotade det :) Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

Mammalunch

Solig dag idag och mammalunch på uteplatsen! Jag bjöd på dubbelmarinerad kycklingfilé, egengjord krämig potatissallad, nubbelsallad i glas med tunnbröd, snittar med varmröt makrillfile och en sallad. Och så stekte jag plättar till barnen :)
Sen en god och alldeles underbar efterrätt! Jag föll pladask då jag såg den på framsidan på en tidning på affären. Köpte den direkt och bestämde mig snabbt att det skulle få bli efterrätten till kommande mammalunch. :) Efterrätter är min grej, är roligast att göra. De ni ser på bilderna förberedde jag igårkväll, innan man serverar dem bränner man dem lätt på marängen med bruleébrännaren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I eftrmiddag har vi hunnit  vara till Luleå jag och Johan, man hinner mycket på kort tid då man åker på två. En hel del nya kläder och ett par skor till Johan. Det jag fick med mig hem var några plantor jordgubbar. Tur bror med fam har ett land som spridit sig och många plantor kommit utanför, ska få ta mig plantor där med! Nu är det bara landet som fattas :) Skiss finns men vi får se när det blir av. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

En midsommarhelg i stugan. Tagit det lugnt och träffats med släkten (Johans) En riktigt mysig och rolig helg med god mat och som avslutades med en kortare fisketur. Melody har även en till "Idol", Cornelia (Nelia) Hon var minsann roligare att leka med än att vara med mamma och pappa. :) Bjuder på lite bilder...


Macarons

Bak ikväll, spännande då jag aldrig gjort macarons. Köpte mix från Kungsörnen så smet och fyllning gick inte att misslyckas med. Men gräddningstiden i vår ugn och hur stora de skulle vara var ju lite klurigt ändå. Trotsade förpackningens anvisning och gjorde min egen storlek, så ist för 12 st blev det 16st. Sen gräddade jag dom på min silikonplatta som är gjord för dessa små bakverk. Fina blev dom tillslut och det viktigaste, även väldigt goda! Nom nom. 

 


Fix på gården

Äntligen fick vi till sandlådan. Jag har laserat den i grått då gungställningen är grå, blev kanonfint! Brädor till gungställningen är också fixade, jag laserade även dem så de ligger i garaget och torkar och imorgon får gungställningen skruvas fast på dem så den blir lite stabilare då barnen gungar.

Hjälp har vi fått av svärmor och svärfar att mossriva gräsmattan, har gödslat den också. Och igår kväll sågade jag av alla gamla grenar i buskarna vid muren med hjälp av svärmor. Stora & tjocka och sånna som bara var ris och fula. I höst ska de klippas till men det får man inte göra nu då de "bladar".
Mitt trädgårdsland har jag ritat upp och det ska grävas till veckan! Wihoo, jordgubbar ska få flytta in direkt men resten ska bara grävas och förberedas till nästa vår då det ska sås grönsaker :)

Flatpalt med stekt fläsk har jag hunnit göra till middag och varit på mammaträff på förmiddagen där det bjöds på god mat och efterrätt. En händelserik dag med andra ord :)


Regn & sol

En helg med blandat väder. Regn, moln & sol från och till. Men vi har då haft det mysigt i stugan. Vi tog lilla båten efter frukost, rodde ut och metade lite med Melody. Först ville hon knappt hålla masken i handen, men tinade lös och lekte med den tillslut. Sen ville hon inget annat än hålla en mask :) Några mörtar nappade och den 3:e vi skulle sätta tillbaka i vattnet tog Melody i sin hand och släppte ner den från båten. Plaska, timma (simma) sa hon och så var det inget mer än så :)
Inte så mycket ro att stå still och invänta napp då det fanns så mycket att utforska i båten.
Bjuder på lite bilder från fiskestunden, Melody i en alldeles för stor flytväst. Måste införskaffa en ny och smidigare som är anpassad för henne.


Mot stugan!

Arvidsträskdraget idag. Vi ska mysa i stugan, äta gott, fiska och så kanske Melody badar lite :)
Hon hjälpte även till att packa bilen på morgonen innan vi skulle åka.

Igår var jag förresten till stan. Jag, Erika & Smilla åkte till Luleå efter lunchen. Några nya plagg till både mig och Melody är ju alltid trevligt att köpa sig.



Bakdag

Mysig morgon då vi steg upp och satte igång att baka jag & lillan. Hon var så himla nöjd och glad att få hjälpa till. Stod på pallen medan jag kavlade, vek, skar & rullade all deg till bullar. -Smaka sa hon emellanåt & självklart fick hon små smakisar av bulldegen med lite kanelröra i. Kanske var det därför hon stod så nöjt på plats på pallen precis bredvid mig :) Kakor blev det också i väntan på att bullarna jäste. Jag kände mig verkligen som min mamma, hon gör ofta många saker samtidigt, särskilt då hon bakar :)

Sen har pappa varit och hälsat på och hade med sig jordgubbar. Syrran & Felicia har vi också hunnit med att träffa idag, följdes en sväng och tittade till 2 hästar och några höns. Melody följde med också och ville -Tänna (känna) på dom. Hönorna sprang iväg, vilket om ni frågar mig var skönt ;) hehe


Onsdag

Var en sväng på familjecentralen idag på fm. Superfin lokal och område! Att vi inte varit där tidigare kan jag känna. Men nu då det varit sommar och varmt har vi bara trott oss på gården och myst.
Efter det blev det lunch på Ekbergs med Erika & Sally innan vi åkte hem. Nu sussar lillan sin middagsvila och jag väntas besök av mamma. Melody lär bli nöjd då hon vaknar då mommo är här.


Mammalunch

Idag surströmming hos Erika. Mums säger jag bara, så himla gott!!
Melody mös en stund med Sally i puffen, sen ville Malte också mysa. Gode söta de små då de är snälla mot varandra :)


Bror 40

Fest ikväll! Till bror hade jag gjort en tårta från oss alla syskon med fam. Ser ut som om den blev uppskattad :))


Stugan

Åkte till stugan igår. Melody var tuff och badade massor. Trodde aldrig hon skulle våga sig ut i det kalla vattnet men vi var då tvungen att bromsa henne från att gå ut för långt. 2 veckor i Turkiet och bad i pool varje dag har nog gjort sitt till hennes självförtroende i vattnet. Puffar på armarna är vad som gäller. :)
-Båååt, åka! Sa hon högt, som en sol satt hon nöjt och fick styra båten då farfar körde.
Vi hann inte mer än äta frukost där imorse då det var dags för ytterligare en båttur. Denna gång med mig & Johan. Så härligt, jag säger då det!


Lakrids

Ikväll har vi gjort gårdsfix i det fina vädret. Johan har klippt gräset och jag har rensat ogräs, men man kan kalla det för rensning av buskage! Tjocka grenar som spridit sig i gruset bland de olika sorterna vi har där. Särskilt en speciell som kommit upp här och var, i princip överallt. Men med en sekatör gick det smidigt, tog bara ett bra tag innan allt var klart :) Fint blev det iaf!

God, godare än godast är denna laktids! Johan överraskade mig och köpte hem den då han var i Umeå på jobb i veckan. Inköpt på Duo där han även var och fyllde på vårt köttlager till frysen hit hem, de har så bra kött där. Lite roligt med speciella sorter också.


Gårdsfix

Varit nyttig idag på eftermiddagen och rensat häcken på ogräs. Den på gården då alltså ;) Så fint och rent då det är borta.

Mammalunch har vi också hunnit med idag hos Anna. Vi cyklade dit. Tur för oss att det var soligt under dagen då vi inte haft haft bil om det regnat. Vädret har verkligen växlat idag. Ena timmen regn, sen blå himmel och sol flera timmar för att sedan mullra och regna igen och bli mulet till kvällen.


Baka kaka!

Melody lös upp imorse då jag föreslog att vi skulle baka. Ett glatt och högt -BAKA fick jag till svar. :)
Hjälp att vispa fick jag, sen smakade vi smeten också såklart. :) Strösslet på kakan fick bli hjärtan då Melody fick välja. -Hjärta sa hon högt och pekade på kakan.

Helgen har varit så härlig. Vi har hunnit med 2 middagsbjudningar här hos oss. Lite kvällsfrämmande med mys på uteplatsen till sena natten. Igår var jag iväg på revyn "Äxter" på Forum. Där fick vi oss några goda skratt både jag, syrran, Erika & Kerstin.


RSS 2.0