Andra tanden!

Och sen kan jag meddela att jag har fått känna på hur vass dom är! Aaaaj!! :) Haha
Jag är beredd då jag ammar & hon håller på vara mätt för då kan hon hitta på bus! :) Bilden är tagen för 2 dagar sedan och bara idag ser man att den kommit upp mer...det går fort & man kan ju förstå att det ska klia osv. Vi har inte märkt så mycket på Melody mer än att hon kan ha vissa nätter då hon sover lite oroligt...ont el bara mycket intryck på dagarna. Man vet aldrig, hon somnar snabbt om igen då hon får nappen.

Prommis

Igår blev det ju en innedag med en massa sysslor som ni läst...idag lunchade vi hemma med Johan och när han åkte tillbaka till jobbet igen gick jag & Melody ut på en prommis till stan trots att det snöade massor. Luft var skönt att få och mamman köpte sig nya underkläder! Välbehövligt! :) Lägger inte ut bild på dem då jag inte vill dela mig av precis allt :)
Nu ska jag & Melody fixa middag tills pappan kommer hem från jobbet.

Gillar att dra några få "lockar" med plattången i håret....sådär lite slarvigt och snabbt går det. Idag gjorde jag det lite snabbt innan mössan åkte på, kanske 10 drag och sen var håret "fixat" :) Igår var det inbakad fläta av allt hår, osminkad och i mjukisar. :)

Titta på

När Melody ledsnar att leka på golvet, hoppa i hoppgungan osv får hon sitta i sin matstol och titta på då jag lagar mat. Det kan vara väldigt intressant! :) Här gjorde vi middag igår strax innan pappa Johan kom hem från jobbet. Fick bli köttsoppa...hade gjort köttet förut (långkok på högrev så köttet skulle bli mört och för att få en god buljong till soppan) Gott blev det med klimp i också....

I Köket

Jag har gjort mer semmelbullar (sist blev en av plåtarna lite övergräddade) så idag fick det bli nya/fler.
Har även gjort köttbullar i ugn medan degen jäste & samtidigt rensat frysen! Melody har både varit vaken och lekt samt sovit då jag fejjat på...
Johan kom hem på lunch och åt köttbullar, makaroner och brunsås som jag fixat. Melody tyckte det var väldigt kul med lite pappabus i soffan innan han åkte tillbaka till jobbet.
Fick ett il och gjorde barnmat...-Köttfärs, potatis, morot, dill med yttepyttelite vitlök. Självklart utan salt. Melody har redan mumsat några små skedar av det :) Snart blir hon ju 6 månader och då ska vi allt börja byta ut ett mål mot mat på dagen istället för att amma på heltid. Spännande men också väldigt tråkigt då jag verkligen älskar att amma och har lite separationsångest över att trappa ner :/ Melody är nog mer mogen för det än mig :)
Fyllde maten i små barnmatsburkat vi diskat ur & sparat från pureer hon ätit tidigare...och sen in i frysen.
Tog bort alla isfack med pureer och satte allt i en plastpåse i frysen istället, det tar mindre plats och så behöver man inte en hel uppsjö med istärningsfack.
Här i är: Majs, broccoli & morotspuré.

Sötnöten!

Nyvaken, glad & busig i sängen efter en förmiddagslur...

Semla!

En snabb sväng på stan, Johan handlade 2 nya tröjor och Melody fick sova i vagnen. Igår bakade jag semmelbullar och idag ska jag njuta av årets första semla som jag precis fyllt med mandelsmassa, spritsad grädde & florsocker! Mmmm!

image description
Semmelbullar: (14 st) 225° 8 min
50g jäst
3 dl mjölk
1 dl strösocker
100g smör (smält)
1 tsk malen kardemumma
1/1 tsk salt
1 ägg
ca 10 dl vetemjöl

Smält smör och blanda i jästen, häll i mjölk och häll i degbunken. Tillsätt salt, kardemumma, strösocker & ägget direkt ner i smeten/degen. Tillsätt mjölet och knåda eller kör i assistenten några minuter. Låt jäsa 30 min, baka ut & låt jäsa igen....penla med ägg & grädda 8 min/plåt! Väldigt enkelt och snabbt gjort.

Mamman

Idag...nu en sväng på stan alla 3 :)


Vi är vakna :)

Vakna sedan 08.00, pappan får sova en stund till sen går vi in och hoppar på han :) nu duschen för mig & "sittpuff" & leksaker för Melody...vi har kramats en stund på morgonen också.... :)

image description

 


Fredagsmat

Ikväll lagade Johan middag. -Ryggbiff med klyftpotatis, sås, sallad & jag gjorde vitlöksbröden :) Melody "gnagde" i sig 2 majskrokar & gjorde oss sällskap vid bordet.


Bus med moster!

Bus med moster!


Fyndat på Lindexrea!!

Jag & syrran gick en sväng på stan igår, slutrea & lite fynd kom vi hem med!
Lite kul att den nya mössan matchade till dressen vi hade hemma i garderoben.
Allt detta för 80:-!

Nytt till köket!

Älskar färgerna & mönstret, muggarna är en favorit :) Redan druckit te ur dem...
Idag!
Ska jag ta vagnen och promma in till vasakyrkan & möta upp några fler mammor...där skulle det tydligen vara någon form av sångsamling eller nåt, med barn.

Systeryster kommer hit och ska övernatta också!! Det gillar vi. :) Jag har senaste veckan haft "släktlängt" som jag kallar det. Har inte varit "hem" sedan jul så jag blev jätteglad då hon messade imorse och ville hälsa på och nypa Melody i tjockislåren :) Men snart måste det blir en sväng "hem" också och hälsa på resten av familjen, släkt och vänner där uppe...


Idag

Nya jeansdressen är på! :)
Lite klurigt att ligga på golvet & leka för man hamnar bara längre och längre från leksakerna. Hon far bakåt och leksakerna ligger kvar :)

Lilla björnen -En favorit

Melody sover middag i spjälsängen. Jag brukar amma & lägga ner henne med snutten & tutten så får hon ligga och prata på ett tag tills hon somnar. Hon tittar på mobilen som hänger ovanför och det bästa att somna med är denna lilla björn som hon fick i julklapp. Den håller hon alltid i tills hon somnar då hon ska sova middag inne...ofta sover hon förmiddagsluren ute i vagnen men vi brukar variera lite så hon inte fastnar i att alltid sova i vagn på dagen. :)

 


Mammaträff

Nästan alla mammor från vår BVC föräldraträff har varit här idag. Barn och mammor i hela vardagsrummet :) En trevlig dag!

Brödbak!

Grekiskt lantbröd :) Mmmm snart kommer alla mammor hit & då ska jag bjuda på smörgåsar & en mamma har fixat fikat.


Mammor & minimodeller

Såg det inte förra måndagen men ikväll ska jag sätta mig framför tv:n. Melody sover sedan 19.45 och jag kikar igenom lite bloggar som vanligt varje dag. Det är så roligt att kika in till er och läsa lite!
Är inte detta lite sjukt? Vad tycker ni?
Jaja det ska bli intressant att se det ikväll & vad det handlar om, det man sett på reklam och rubriker får då mig att dra en slutsats....

Ny design

Tryck F5 om ni inte ser den! :)

Idag har det verkligen varit en slappardag. Jag skulle vara med Sandra & Lionel men det visade sig att hon åkt på magsjuka! Ingen höjdare det där & det vill vi inte ha :)
Så jag har gått i mjukisdress hela dagen och inte orkat hoppa i duschen ens.
Imorgon blir det annat! Då kommer vi vara 7 mammor med barn i Melodys ålder (mammorna från föräldragruppen på BVC) Det ser vi fram emot. Onsdagen är inplanerad med Sandra & Lionel

Ny design

Tryck F5 om ni inte ser den!:)

Babysim!

Nu har vi bokat babysim. Platserna släpptes idag och både Melody & Lionel fick plats i samma grupp! Det ser vi fram emot...

Blog award

Jag har fått en till blogaward! Har ju redan länkat sedan tidigare men jag ville bara göra ett inlägg och tacka Elin!
Elin har en son vid namn Albin som förlöstes med akut kejsarsnitt i v 32+1. Jag har sedan hennes graviditet följt med i hennes blogg om deras vardag.

 


I stan

Eftermiddagshandlat i stan just...


Lördag & nya kläderna...

Såg att det var några som frågat om Melodys vita band i håret från igår. Har ingen aning vart man kan hitta det idag, jag har letat och letat band & kardborrerosetter och tillslut hittade jag denna rosa som hon har i håret idag (till bilden) :)
Det vita fick jag ärva av min syster! Tur nog hade hon sparat det från att hennes flickor var små. Det fick sig en liten uppputsning och så blev det vitt igen :)

I förrgår blev Melody hela 5 månader!
Senaste månaden har det hänt massor!
Såhär är det just nu....(man har lärt sig att det ändras fort) haha
Hon har fått en tand
Hon rullar runt
Hittat sina fötter & händer
Börjat somna kl 20.00 varje kväll
Somnar själv varje kväll i sin säng och även under dagen då hon ska sova middag
(förr lullade vi henne i famnen, men det går ju bra så länge hon inte väger så mycket)
Slutat äta på natten (vaknar och vill äta mellan 06-07 och sover vidare till 09.00)
Sover mindre på dagarna
Älskar alla sorters smakisar & gröt
Upptäcker sakerna runt om sig på ett helt annat sätt
Rädd främmande människor och gråter om de ser läskiga ut :)
Gillar hoppgungan
Sitter halvstadigt på golvet med vår hjälp men absolut inget att lita på, tippar snabbt

Ny kläder till Melody

Från Lindex! :)


Vi idag!

Jag hittade en gammal tröja i garderoben som gick ihop med de nya röda jeansen. Så nu känns den som ny då man inte haft den på länge :)
Jeansen har gått ut sig & blivit pösiga, sy in eller inte sy in? Tror jag satsar på viktökning...Melody äter upp mig har jag insett :) Får väl se om det blir över lite till mig nu då hon slutat att äta på natten...lite mer rumpa tack!! :) Äter gör jag hela tiden :) Hungrig jämt. haha lyxproblem

Post

Tog in posten ikväll & hittade detta! En teckning & kort på syskonbarnen. Vad säger man. Gulligt!! :)


Fått en blog award!

Väldigt roligt måste jag säga, tusen tack Jennica!
Jennica är från Umeå och nybliven mamma till lilla Melwin... 

1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.
2. Skriva ned de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare
till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem
3. Till slut hoppas man att de utvalda vill lämna awarden vidare…

Jag ger min award vidare till bloggar jag läser dagligen:
(ni är många fler men dessa valde jag ut denna gång)
Lantdrom
Elfvin
Halajna
Loon
Zandrakohl

Idag...

Vi har hunnit med mycket idag! En sväng på stan med morgonfika på Waynes, lite strosing i butiker för att hålla sig uppdaterad :) Direktprommis till BVC på föräldraträff och nu är vi hemma och inväntar att Elin ska komma hit och äta middag med oss och hälsa på :)

På Lindex

Melody vill ha!!! Mamman med :)


Waynes

Morgonfika!


Idag...

Vi har spenderat dagen hos Sandra och Lionel, hennes blogg hittar ni HÄR.
Lilla Sid ville bara pussas, en bild fick det bli på det då det såg så gulligt ut men sen fick det vara slutpussat :) haha skönhund

Klibbisarna!

Klibbiga är vad Melodys fötter är! Men sköna är dom!!


Öppna förskolan

Idag har vi varit på öppen förskola för första gången. Sandra & Lionel bjöd med oss då de skulle dit med en annan mamma och barn.
Det var verkligen över mina förväntningar! Stort och massa saker att göra där. Leka, måla, klä ut sig, ja allt som barn ofta gillar. Det fanns kök med fika( bröd, mjölk, frukt, grönsaker, pålägg osv) 15:-/vuxen och barn över 3 år. Det fanns även barnmatsburkar att köpa för 10:-/st och ersättning till de som använder det. Pasta om man behöver, havregryn till gröt, mjölk och sylt i kylen. Så dit kan man åka och vara hur länge man vill (då det är öppet), ta sitt barn till matbordet och äta då det passar en själv.
Det fanns ett rum med våg, "måttbräda", måttband osv så man kunde kolla barnets vikt och längd om man var nyfiken. Som på BVC :)

Lite bilder från dagen...de små fick låna en gåstol där

Första tanden!

Första tanden har börjat visa sig idag! Jag som hoppats på tänder sent då man ammar, haha nä ändå kul :)

Vass är den också och när man "slår" lätt med en sked så låter det "kling kling" :)

 


Äntligen

Denna kofta och byxor fick Melody av en nära då hon var liten. Äntligen har hon vuxit i dem...superfina!
Lägger upp bättre bild sen...det är en sån söt modell med 3 knappar fram...koftan har hon gjort själv så den blir ju extra unik :)

Taco

Blev kvällens middag, enkelt och gott! Idag har vi varit ute på en prommis med vagnen i det fina vädret och passade även på att hyra några filmer. Så när Melody somnat 20.00 blir det soffan! :)


Kvällens middag...

Jag gjorde fiskgratäng till middag ikväll.
Riktigt gott blev det. Jag saltade och kryddade torskfilé som sen fick sjuda med 4dl fiskbuljong och 1/2 dl vitt vin i ca 10 min. Därefter lyfte jag över fisken i ugnsformen, smälte 2 msk smör och satte 2 msk mjöl i en kastrull, silade buljongen som fisken sjudit i ner i kastrullen med smöret och mjölet, satte dit 1 dl grädde och lät den småkoka i ca 15 min så den tjocknade. Spritsade hemgjort mos i ugnsformen där jag lagt fisken, hällde i såsen och satte in i ugnen i 275° i ca 10-15 min tills moset fått fin färg, strödde sedan på räkorna och serverade.
Jag säger som Johan sa, jag hade kunnat äta såsen som soppa! Grymt gott!!! Tror vi äter än.

Resultatet...gjort i nya ugnsformen som vi fick i julklapp!

Främmande

Av Sandra & Lionel idag. Det gillar vi :)
Denna vecka har sprungit iväg fast den började segt. :)
Måndag mös vi på hemma efter en sväng på stan
Tisdag fika hos Hanne!
Onsdag en sväng på stan och Johan kom hem
Torsdag blev tvätt och städdag
Fredag är det idag!

Passande till oss :)

Hittade ingen tröja med My Melody men en minitermos och ett kit med tre "lådor" på en internetsida. Ganska passande att ha en av lådorna i skötväskan med majskrokar och rån. Passande med My Melody på!!

Det började med att några av mina syskonbarn informerade oss om att:
(Läs med iver)---vårt barn heter som kaninen i Hello Kitty, som Ariels bebis (fast det stavas olika) och som en my little ponny (det stavas också olika)
hihi gulligt att det reflekterade över det. Iaf så är det från dem som jag börjat tänka på att det kanske skulle finnas Hello Kitty-kläder/grejer med texten My Melody på :) Ganska kul då det är rätt stavning. Har inte beställt, men vill :) Ska fundera ut ett bra argument att säga till Johan när kommer hem...hehehe


Dagen idag

Jag och Melody sov till kl 09 idag.

Sen fick jag världens ryck och hoppade i duschen. Sen började jag städa lägenheten och tvätta allt i korgen, sänkläderna och rensade våra garderober! Melody låg i babygymmet eller hoppade i hoppgungan och tittade på tills hon blev trött och ammades och sov sedan i vagnen i drygt 2 1/2 h. Jag fixade lunch till mig & Johan då han kom hem från jobbet för att äta med mig. Jag har även planterat om den stora julgruppen som var Johans julklapp, hälften hade blivit utblommat klart och behövdes tas bort. Så amaryllisen fick komma till en egen kruka och jag sparade 2 hyasinter som fortfarande var fina. Den stora korgen åkte upp på förrådet efter att allt var uttömt.


Lunchen bestod av rökt skinka, körsbärstomater, spenat, matgrädde, lite vitlök och kryddor. Färskpasta och lite grönt till det....

 


När vi kom hem...

Nyvaken dam i vagnen. Tydligen uppskattat att få sitta heeelt själv och utforska vagnen och åkpåsen :) Där kunde hon hålla fast sig så hon inte tippade :)

Passande sockar...

Till våran lilla! :) fanns tyvärr inte i hennes stl så vi får vänta. Jag försöker hitta en Hello Kitty tröja med My Melody på men har hittills inte hittat någon. Så du som sett en får gärna tipsa :)


Kollage

Älskar att det går så smidigt med kollage nu. Här kommer lite bilder från Stockholmsresan för 1 månad sen. Vissa har jag visat, vissa har jag glömt bort att lägga in då de har legat i Johans mobil....
Melody åkte flyg, buss, tunnelbana och taxi med oss :)

I hoppgungan

Melody...


Hello Kitty!

Melody har upptäckt sina fina vantar idag :) här strax innan sovstunden i vagnen...

Idag...

Jag och Melody låg länge och drog oss i sängen på morgonen, jag har just ätit en sen frukost och snart ska vi promma ut på stan så kan lillan sova i vagnen och mamman shoppa :)
Såhär är det för Melody nu, slit i fötter och det rullas hela tiden. Hinner knappt lägga henne på rygg så rullas det över till mage direkt. Dock har hon inte lika bra koll på att rulla tillbaka så då blir hon sur och så får vi gå dit och hjälpa henne tillbaka till ryggläge igen :) Det är som att hon har glömt det, hon har gjort det flera gånger men nu spänner hon sig då hon är på väg att rulla från mage-rygg och blir arg istället. :)
Hoppgungan är en favvis nu, tar i med armarna också då hon hoppar, ser så grymt gulligt ut! Kanske får jag tummen ur och lägger upp en video på det vid tillfälle.


Bilder från förr...

Att jag trivdes med denna mage!! Fram till BF iaf ;)
Ibland slår det mig att jag verkligen varit gravid, tänk vad fort det gick känns det som nu. Stundtals "glömmer" man det och lever med ett barn nu som om vi alltid skulle ha haft henne, ändå är det bara 4 1/2 månad sedan hon kom ut. Ser tillbaka på lite bilder och kommer ihåg magen och Melodys rörelser där inne!...Jag som tyckte att magen växte så sakta under graviditeten och var rädd att hon inte växte som hon skulle, bar på oror varje dag. Nu tycker jag den ser ganska stor ut på bilderna! haha :)

Nu...

Jag & Johan latar oss, kurat ihop i soffan med lite gotta :) Melody sover gott i vaggan...


Ikväll

På Allstar :) Melody sov 60 min i vagnen och nu är hon vaken & tror sig i farmors famn för hon är så snäll och går runt med mig "säger" Melody :)


Idag

Vi har varit på prommis med vagnen i det härliga vädret. Solen tittade fram ett tag & några minusgrader ute. Middagen idag blir på Allstar :) tackarrr

image description

 


Bättre lycka denna gång

Vi bjöd Johans föräldrar på middag igår, plankstek. Vi köpte 2 plankor till och denna gången hade vi lite mer tillbehör på plankan. Jag gjorde eget mos och fixade upplägget, Johan stod för kött-tilllagningen. Vi rensade i princip plankorna som blev supergoda!! Lite trixit att få till köttet rätt röd/rosa men denna gång lyckades det också som tur var :)
Innan ugnen...
Klart att äta...dock dålig mobilbild men det får duga...
Spritsad hemgjort mos, champinjoner, paprika, sparris med lindad bacon, bea och ryggbiff.

Min julklapp!

Den var oväntad! Jag och Johan hade kommit överens om att köpa en liten grej till oss var bara för att ge något. Vi knogar ju och köper grejer till Melody & vårt boende så vi brukar ibland inte ge någon julklapp utan unna oss annat. Det gick ju sådär...Haha men jag klagar inte. Jag blev glatt överraskad på julafton då jag öppnade min julklapp som innehöll en utlandsresa till Cyperna Aiya Napa! :) Jag, Johan & Melody ska ut och resa. Wiihi så kul.
Vi har bott på hotellet förut och det är jättemysigt och nu kommer de att ha öppnat ett vattenland "Splash" som vi kommer ha fri entré till. All inclusive har vi också hela veckan och kommer åka tillsammans med min bror & fam! :) Vi längtar!!!
Panthea Garden
Bild från vattenlandet "Splash World", bilden är från ett annat hotell som också har Splash-vattenland. Finns tydligen på fler hotell i olika länder. (Grekland, Spanien osv)

Tårta för en prinsessa

Denna har vi haft i frysen sedan Melodys dop. Det blev över en hel del tårta och en tog vi hem. I helgen ska den ätas upp och har ikväll tagits upp ut frysen för upptining, vi hoppas den kommer smaka imorgon. Marsipanen lär ju vara lite mjukare men de som provat säger att den är god fast den varit fryst. Hon rekommenderade det tom på bageriet vi köpte den på :)

I Gåstolen

Nu på morgonen...
Man kan mysa med den lite...

Pappa överraskar

Igår då Johan kom hem från jobbet hade han åkt på babyproffsen och handlat en gåstol till lillan. Inget jag visste om, enligt han var det det enklaste :) Va?! Att det skulle gå fortfare om han fick välja själv?! haha kanske det :) Vi blev såklart jätteglada här hemma över hans impulsköp.
Jag började med att fråga om han kollat att den var höj & sänkbar, leksakerna gick att ta bort så det blir ett bord osv. Han hade ingen aning :) men denna var det de tipsade om eftersom den även går att göra till en gunga. Sen låter den ju som en bil också och spelar olika melodier. Sv/vit tyckte han var könsneutralt så vi förhoppningsvis får användning av den fler gånger :)
Den gasar, man kan snurra på ratten och 3 olika knappar för melodier och den spelar flera olika/knapp. När hon ledsar på dessa kan man ju alltid koppla bort de så det blir ett bord och lägga dit andra leksaker. Även här kommer sugpropp-leksaken väl till pass om man inte vill springa bakom och plocka upp de hon kastar ner :)
Vi testade den igår och hon tror sig att "stå/sitta" i den så länge och verkade tycka det var kul då vi gjorde den till en gunga med mattan under, lär nog dröja ett tag innan hon lär sig att ta sig fram med den....

Myslampa...

I ett av våra vardagsrumsfönster


Besök idag

Idag har Melody haft en killkompis här :)
Kul med besök tycker vi! Jag fick någon att luncha med och till min tur hade hon (mamman) med fika till oss till efterrätt :) Gott!
Mmm

Cute as sugar!

Idag...rosetten sitter inte kvar länge, men en bild hinns med :)
Melody 4 1/2 månad

Smakisar

Nytt att smaka, majs & broccolipure! Ska bli kul att se hur det går...
Idag har vi även plockat bort julen. Blir alltid lite tomt men ser samtidigt väldigt rent och bortplockat ut. Nu är det bara att njuta av det nya året 2012!

Lugn dag

Trött idag!! Jag kunde inte somna förrän kl 02. Melody vaknade vid några tillfällen inatt och ville amma eller ha tutten. Vi sov dock till 10 men ändå känner vi oss trötta :) men det var det värt! Idag myser vi hemma, Melody tror sig på golvet med sina leksaker, här med hunden som sjunger, klappar händerna & viftar på öronen :)


Hej 2012!

Nu har vi kommit hem igen. Jag kan tala för oss båda (läs alla 3) när jag säger att man blir alldeles varm i kroppen då man tänker tillbaka på dagen som varit idag!!
Vi har haft en fantastiskt mysig dag med våra vänner och både haft kul ute och inne. Sen gör det mycket att Melody var nöjd och somnade runt 21-21.30 och vi la henne på övervåningen för att sova. Babyvakten på nedrevåningen för att höra om hon skulle vakna och inte ett ljud från henne på resten av kvällen!
Kl.00.00 gick vi upp och ut på balkongen bredvid rummet och skålade allihop, det sköts raketer och fyrverkerier utanför och det small och dånade men våran lilla sessa bara sov och sov och sov.
Vi hade henne i sin pyjamas och när det blev dags att traska hem lindade vi in henne i 2 filtar i åkpåsen och prommade hem med vagnen medan folk fortfarande sköt upp raketer. Nu är vi hemma och har vi lyft över henne i vaggan och hon bara fortsätter sova. Underbara barn!! Vi hade inte vågat tro att hon skulle "sköta" sig så fint :)
Ett bildregn från kvällen!!
Förrätt: Hummersoppa, dekorerat med pilgrimsmusslor. (Lars hemgjorda soppa!)
Varmrätt: Potatisgratäng, hjort, sparris & svampsås.
Efterrätt som jag gjort! :) Har även gjort alla chokladdekoration själv på bakplåtspapper och låtit det stelna och sedan lagt på cheesecaken :)
Han få en bild på mig och Monica strax innan tolvslaget
Njöt av stans fina fyrverkerier från deras balkong på övervåningen!

RSS 2.0