Biskvier

Började baka biskvier i eftermiddag. Syrran messa så jag föreslog att de kunde komma och hälsa på efter middagen. Det slutade med att det tog en evinnerlig tid att få dessa godingar klara! Fick messa och avboka främmandet för jag kände bara för att göra klart och sen lägga mig ner. 
Kollade receptet jag gick efter, sist jag bakade dom fick jag ut 35 stycken. Denna gång ville jag ha dom små så man orkar fika av alla goda sorter vi har i frysen. Räknade dom när jag var klar och denna gång blev det 65st!! Inte konstigt att det tog ett tag att smöra på krämen & chokladdoppa dom! Phjuu 
Melody var så nöjd och lekte på sitt rum och pratade på för sig själv. 
Tog en paus och la dom i frysen innan chokladdoppningen och gjorde middag. När jag var klar tog vi oss ett bad tillsammans och nu slappar jag i soffan och lillis sover sedan ett tag tillbaka. 

Receptet på dessa finns under kategorin "Recept, mat & bak". Vill man ha dom stora blir det 35-40 st. För små blir det 65-70st :)



Shopping shopping

Så skönt, alla klappar är klara! Nu ska det endast bakas, ätas och njutas i december. Jag handlade Melodys jul & nyårsklänning och accessoarer till båda tillfällena. Sen blev det lite extra till henne som vanligt och lite småsaker till mig själv. 






Lämnat oss

Ibland känns livet orättvist. Jag skriver som min faster, vi försöker förstå men det går inte. Första pappa och nu min ingifta farbror Sten-Olov. Av olika orsaker har ni lämnat denna plats inom loppet av 2 månader. Jag hoppas ni finner varandra där uppe. Vila i frid ❤️





Mjukkaka


Så fantastiskt gott med mjukkaka så att det är inte sant! Mamma har alltid bakat det till jul så det känns extra juligt att både baka och fylla frysen med detta goda bröd! 







Julgodis

Gjorde dessa idag. Otroligt söta små klubbor! Samma recept som knäck, vissa vanlig kola och en del av kolasmeten satte jag kakao i så det blev chokladsmak. Jättegoda! Det går att variera en hel del, sätta i lakridspulver osv....
De små strutarna gjorde jag av bakplåtspapper och satte i burkar med strösocker så de skulle hålla sig i rätt läge tills klubborna stelnat. :) Roligt med lite pysslig julgodistillverkning! 




Söndag

Idag har vi en hemmadag allihopa. Går runt i mjuka sköna kläder och ser allmänt ofixade ut :) Vi har bakat pepparkakor och pepparkaksmuffins med dumle i. 
En rätt skön söndag med andra ord...




Lördag

Idag sov vi länge och sen fick det bli en senare frukost innan vi åkte ut på byn och inhandlade stavar till Melody. Pantade även in 3 drickesbackar och köpte 2 nya fyllda med julmust!  :)
Hem så Melody fick testa åka skidorna som syrrans barn haft och vi fått ärva. Rätt hårt på backen så det var väldigt halkigt att stå på skidorna men en bit åkte hon. Såg så galet gulligt ut med småstavarna till!! Hon sjöng "Lule mål, Lule mål" som om hon trodde hon åkte skridskor! 
 
 
Vi satte belysning i vår gran på framsidan och sen gick vi till pulkbacken där Johan & Melody tog sig några åk. Snabbt gick det i den hala backen, vi borde egentligen skaffa hjälm på lillan. 
 
Johan & Melody tog sen ett bad, jag satte igång en lussedeg som var lagom jäst till de badat klart så jag fick mig en bakhjälp. Duktig var hon att rulla till korvar, satte fast några russin och la dem i bullformar och samlade alla sina på ett ställe på bordet och bad direkt om ny deg för att fylla en till form ❤️ söto! Såg rätt nöjd ut då de var färdiggräddade :) gissar att vissa är rätt hårda då det gick lite extra mycket mjöl då hon själv fick bestämma :)
 
 


 
 
 

Känsla

Känslan av att ha julpyntat är något speciellt! ❤️




Mer bakning

Idag har vi haft främmande av mamma, syrran & Milton på morgonen. Sen åkte vi till mamma för lunch allihopa. Stannade tills det kliat nog i mina bakfingrar och jag & lillis åkte hem och bakade saffransskorpor och cakepops med pepparkakssmak. Så kul med detta julbak, det mest pyssliga är det roligaste :) Blir att börja julpynta huset till helgen och då ska lillan få baka pepparkakor med mig/oss, alt äta deg. Blir spännande att se hur det slutar.
Köttsoppa till middag blev det idag. Jag puttrade en grytbit av älg i 2h och tärnade ner hälften i köttsoppan och tärnade resten till en blivande älggryta till imorgon. Skönt då middagen är förberedd redan nu...




Främmande från Umeå och julbak

Vi hade turen att få främmande från Umeå igår till idag! Fina presenter hade de med sig också tokarna :) En stor och mjuk uggla, ett kakfat med fikabröd i trä och en Cheap Monday t-shirt till bebis. Melody har fått en ny favvomjukis och i eftermiddag har hon haft kafferep i vardagsrummet och jag har fått smaka på alla nya fikabröd från fatet :)

Vi har börjat julbaka lite idag efter att vi vinkat hej då vid tåget till våra vänner. -Ta tillbaka dom sa Melody! Ja jag håller med, det skulle vi borda göra men vi får åka till dom någon gång sa jag. Det höll hon med om :)

Arraksbollar och Rocky road blev det idag. Mums! Vet inte vem som slickade skålarna mest, jag eller Melody...men jag vet då vem som blev mest kletig iaf...




Magen nu & då

Lite jämförelse igen då :) 
Imorgon väntas besök hos BM, lika spännande varje gång att se hur sf-måttet ökat och höra hjärtljuden ♥
 
 
 
 
 

Måla

Koncentration när det målas. Det håller i sig en stund och hon försöker hålla sig inom linjerna, sen lessnar hon och drar runt med pennan på alltihopa 😊 





Torsdag

Hunnit med fotografering i kyrkan på vuxen/barn idag på morgonen. En pruttande apa på kameran gjorde susen och fick lillis att slappna av 👍 
Sen har vi varit med mormor, vi har följts för att hälsa på min faster och hennes Sten-Olov också (som man ofta har i tankarna numer) ❤️
Sen var jag ju tvungen att in på affären för att köpa nya numret av Hembakat och lite extra tillbehör för julbaket.
Johan som jobbat borta över natten kommer hem ikväll, det är Hela Sverige bakar och imorgon är det fredag. 👍

Just nu hemma hos oss...




Måndagsfix

Haft en hemmadag. Johan steg upp och for på jobbet som vanligt, jag & Melody sov till 08.30, jag bara kammade igenom håret och drog på mig mjukisarna. Sen har vi grejat här hemma hela dagen. Bäddat rent i sängarna, tvättat, manglat, gjort bättre ordning i förrådet och fixat i kommande barnrum på övervåningen!! Vi som inte gjort nåt hittils. Det kändes så kul att fixa lite och känna att det faktiskt är verkligt och inte allt för länge kvar ändå. :) Fast än har vi gott om tid att bona, men det är rätt kul att fixa iordning och gå och titta på och längta lite extra alla de kommande veckorna som är kvar av graviditeten ❤️

Har även hunnit en sväng till pulkbacken och på en kortare promenad med pulkan. 
Melody har varit på toppenhumör hela dagen (inte så konstigt då vi sov så länge) hon har hjälpt mig och fixat, hållit fast medan jag skruvat ihop osv. 
Johan hade fullt upp med att lyssna på både mig & Melody som ville berätta en massa medan vi åt middag, vet inte vem som pratade mest :)  





Tårtan




Farsdag

Farsdag idag, vi vaknade upp hela familjen i storsängen då Melody kom till oss mitt i natten nån gång. Känner fortfarande att det är så himla mysigt de nätter hon kommer och sover i vår säng några timmar, kramas och myser tätt intill. Lill hjärtat...

Vi klev upp jag & lillis, fixade fram paket och farsdagskort till pappan och tände upp ljus på bordet. 
Mysig frukost tillsammans, sen åkte Johan på samling inför den kommande hockeymatchen idag. Jag & Melody gick till pulkbacken så hon fick åka stjärtlapp och leka i lekparken lite. Efter en timmes utevistelse var det dags för lunch. Nu vilar hon middag och sen ska vi skynda oss till ishallen så vi hinner se pappan på isen. 
Ikväll blir det farsdagsfika, ska styra ihop det sista på tårtan med garneringen jag förberett. Får se om den kommer se ut som jag tänkt mig :) 




Fredag!

Vi går in i v 32 idag, helt otroligt så fort tiden går samtidigt tycker jag det aldrig närmar sig advent så jag får börja julbaka och pynta! 
Mysigt med minusgrader ute är det iaf, eldar i kamin och vi är ute varje dag. 
I onsdags var jag på ABF på scrapbookingkväll. Kul med en pysselstund, glögg, lite surr, fika och framförallt ny inspiration! Erika (& Elin) kan verkligen det där. Nu vågar jag knappt in på Kontorsteknik då jag mest troligt kommer handla ihjäl mig på nya tillbehör :) 

En smygtitt på mitt påbörjade scrappade kort ser ni här. 
Igårkväll somnade Melody 19.30, Johan var på dubbel träning så jag mös ner mig i soffan under en filt, hade eld i kaminen och åt av den supergoda müslin som J köpt hem. 



Lillgrodan




Tisdag & snö!

Äntligen kom snön, hoppas den stannar kvar också!! Vet inte om jag eller Melody blev gladast då vi steg upp på morgonen. En skön hemmadag, steg upp och drog bara på mig leggings och en tröja på både mig och lillan. Skönt att ha under täckbyxor/overall sen då vi skulle ut. 
Åt frukost tillsammans, en sen frukost då vi drog oss till 08.30 imorse innan vi klev upp. Sen har vi varit ute, åkt bob, skottat infarten, gått en promenad & gjort en snögubbe. Sen in och tog ett bad tillsammans, åt lunch och lillan vilade middag och jag fick sällskap av mamma. 
Efter mellis frågade jag Melody om hon ville gå ut igen...-Jaaa!! Så det blev en timme utevistelse på eftermiddagen också. Underbart är ordet! Mer snö och kyla, ja tack! :) 
 
 
-Melody, själv!! Ja testa du....gäller att börja klä sig i tid om vi ska någonstans. Arg blir hon också då det går emot henne men tillslut inser hon att hon kanske behöver lite hjälp. Men mycket fixar hon själv ändå. Både gulligt och inte gulligt då det ska läras och vara både liten och stor samtidigt.... :)
 
 



 

Lördag

Nu är de flesta julklapparna klara. Bara Johans kvar och han min, dom kunde vi ju inte köpa idag då vi följdes åt på storheden & inne i stan. Men flera alternativ finns, bara bestämma sig för vad. Så skönt! Har nog aldrig varit ute i såhär god tid, kommer nog bli som min mamma som handlar julklappar året om! Hihi!! 





Fredag

Idag är vi äntligen riktigt pigga! Dagen började med att Melody tjuvade stora delar av min frukost, (polarkaka med ost & varm choklad) sen åkte vi på Ica och handlade gotta till kvällen. 
 
Innan vi åkte hem åkte vi till kyrkogården och tände ljus hos pappa. Pappa tyckte om denna helgen, när jag bodde hemma brukade vi åka ner på byn, köra högt uppe vid kyrkan för att sedan se ner på alla vackra ljus som lyser på alla gravar. Han sa alltid att det var så vackert. Detta år är det vi som tänder ljus hos han....
Jag sa till Melody att vi skulle tända ljus hos morfar. När vi kom fram hade vi en konversation jag & hon då hon inte riktigt förstod.
 
-Men vass äl molfal?...vass ääl han?
-Han är i himlen     
-Ja, väcka han
-Men det går inte
-Nä, sovel mjukt och skönt, soolen. 
-Ja precis...
 
Inte alltid lätt att förklara allt för en som är 2 år. Hon sprang till ett träd och ropade. -Mammaa, ta kort! Tittut 
 


 
 
 

RSS 2.0