Stan & främmande

På förmiddagen blev det en sväng på stan och köpa Melody nå vantar, nya sockar, strumpbyxor (alla andra är urvuxna) och lite annat välbehövligt. På eftermiddagen kom Melodys kompis Ellen med hennes föräldrar Anja & Henrik förbi med fika och hälsade på, så vi kokade kaffe och mumsade på det dom hade med sig. Så perfekt att våra vänner tar fika med sig :) tror alla räknat ut att vi inte har något i frysen nu då vi mest håller på att rensa det vi har.
Fick ingen bild på de små skönheterna som var bra skärpa så jag lägger ut en från idag då vi skulle kolla in MVG:s nya entré och såklart nya NOLLNITTI. Sjukt så fint de fått det i butiken....


Dockan i vagnen

Nu på morgonen har Melody stolt gått omkring med sin Gåcka/Gacka nerbäddad i sin gåvagn. Nu blir det frukost och sedan en sväng på stan...


Pappan är hemma

Och Melody blev såklart jätteglad då han kom hem.
Idag körde jag & lillis tillbaka till Umeå igen. Gick superbra med bilresan de nästan 30 milen. Hon sov en stund, lekte en stund, vi stannade och åt i Skellefteå där hon var i sitt esse och satt och vinka till en karl vid bordet bredvid. Vi åt buffé både jag & Melody, laxpudding och grönsaker till.
Sen fortsatte hon vara nöjd i bilen där bak och lekte med allt möjligt och sedan blev det tyst och så sov hon sista biten. Skönt!!
Däremot var hon verkligen inte i sitt esse sen på mammaträffen, grinig och arg. Hon som borde vara glad efter att ha sovit så bra men inte det. Ikväll har hon iaf varit på bra humör och roat pappa Johan genom att visa de nya orden. Kacka el gåcka som är docka osv Man måste veta vad hon menar för att förstå en del av orden om jag säger så. Haha typ Apa- så säger hon bara pa då hon försöker ljuda efter mig :) men hon försöker och det är supersött!

Bild från idag.Melody var nog ganska imponerad av Charlies egna dammsugare, och den lät :)


En massa nya ord!

Himla vad hon har börjat prata dessa dagar lillis. Hon har sagt:
Docka- gåcka
Lampa-pampa
Boll-båå...l
Mormor-mommo
Halsband- band

Så himla söt, det började med ett klart & tydligt MOMMO i förrgår och nu ljudar hon massor :) ikväll var vi på promenad och så tittar hon upp och säger -pampa & pekar på en lampa :) haha det gäller att lära sig att förstå henne :)

Tidigare idag promenerade jag & Melody lite...hålla handen och böja sig ner och känna på löven är ju kul....


Tapetsering

Ja vad gjorde vi utan alla som hjälper oss & alla hantverkare!! Som det går undan i huset, snart är alla tapeter på plats. Tapetseringen i vardagsrummet nere, hela övervåningen är renoverad med takmålning, 2 nya väggar (en isolerad där vi gjort 1 rum till 2 och en som är mer som en rumsavdelare) lilltoan har vi också fixat men den är inte klar än. Trappen ska målas, köket ska färdigställas och klinkers ska läggas framför kakelugnen och vid "fin entrén" sen ska allt vara klart. Längtar tills vi får flytta in!! Är supernöjd över alla val vi gjort, ser ut att bli som vi tänkt oss.

Här får ni en smygtitt från övervåningen. Den övre är väggen där vi ska ha vår säng & sovrum. Väggen är som en rumsavdelare och man kan gå in från båda sidorna. Denna ide kom våra hantverkare på.
Nedre bilden är från Melodys sovrum. 2 väggar med fondtapet & de två andra är vita.


Dockflicka

Melody som mer har varit intresserad av bilar och sånt som låter har även fått upp intresset för dockor nu. Hos mormor finns det dockor som både låter & har nappar & flaskor. Det gör ju det hela lite mer spännande. Frågar vi -vart är dockans tutte, så hämtar hon den och sätter den mot dockans mun. Hennes förståelse för saker har verkligen från ingenstans utvecklats massor och nu förstår hon mer än vi tror, man kan fråga henne saker och så gör hon det. Och en riktig härmapa är hon också, det är så mysigt.


Tisdag

En lugn morgon idag. Gav mig på ett försök till en fin bild på Melody framför kakelugnen hos mamma. Det är lättare sagt än gjort nuförtiden. Men hon satt stilla ett tag och några bilder blev det iaf....


Regniga måndag!

Ja riktigt pissväder idag. Inte gjort många knop. Var och hälsade på pappas syster förut idag och ikväll blev det en sväng till syrran så Melody fick leka av sig med barnen en stund, eller så var det jag som behövde leka, frågan är vem som hade roligast ikväll i lekrummet :)


Köket är uppe!

Och JA så fint det blev!! Eller hittills det vi sett och gjort iaf :) det fattas kakel, bänkskiva & alla vitvaror. Behöver ha dit både en elektriker och en rörmockare för att dra om och fixa lite. Behöver vatten till side by siden och sånt och dra om fläktröret osv
Idag har t.o.m jag kunnat hjälpa till med köket, satte ihop alla lådor med frontar och det var så galet enkelt med den lösningen som var!
Ikväll åkte Johan mot Umeå för jobb i veckan och jag & lillis stannar här uppe. Är så nyfiken att se alla tapeter de ska sätta upp i veckan :)


Här händer det grejer

Väggen på övervåningen är uppe, eller 2 egentligen. Men väggen "vi" satte upp idag är mer en rumsavdelare som man man gå på varsin sida om och vår säng ska stå på den ena sidan som är mot balkongen uppe ;) Blev superbra!
Köket börjar också ta sig och idag har många stommar kommit upp! Allt fick plats, Phju!! Brorsan har lurat mig 2 gånger idag och sagt att måtten är fel och att köket inte kommer rymmas. Jag har fått spel och blivit skakig i benen innan han klämde fram sitt skratt och jag fattade att han lurades! Gaaahh! Hahaha så knäppt!!
Mammas blåbärskaka äts det också :) Tiden går snabbt här och det känns kul att vara på plats och se allt som händer.

Hittills ser det ut såhär inne i huset...


Första stegen

Började lite smått i måndags men hon är ju väldigt försiktig så hon har bara gjort det då hon själv har känt för det. I måndags var det 2-3 steg och igårkväll släppte det rejält. Hon till och med släppte bordet när jag lockade med en leksak och så GICK hon till mig! Sen började hon ställa sig upp mitt på golvet helt själv också, och vad lycklig hon blev! Vilka framsteg vi gjorde igår. Så mysigt!
Försökte få några bilder på henne nu på morgonen men det är svårt när hon rörs. 2 balans-armar upp och så bär det iväg :)


I mormors vagn

Vi bor hos dem då vi är här och grejar i huset. Ikväll tog jag & mamma en prommis till syrran och det var så galet kul att åka mormors vagn tyckte Melody :) skrattade högt och mormorn var inte sen att busa lite extra. :)


Svårt att klä sig

Men hon försöker :) ser rätt gulligt ut då hon vilket än plagg hon får tag på, ska sätta det på huvudet. Sen blir hon nöjd om det lyckas ligga kvar där eller på axlarna, då är hon redo att krypa vidare och enligt henne är hon då påklädd :)
Ungefär såhär....


Mamma, pappaträff

Idag var vi både mammor och en pappa på träffen :) kul som vanligt att ses.
Sen så hämtade jag & lillis Johan på flygplatsen :)
Ikväll är det tvätt och packning för oss för imorgon drar vi uppåt igen för att kolla in renoveringen och så ska köket upp! Kommer inte bli klara i helgen med allt men sjukt skönt att det börjar färdigställas för varje dag som går! Allt rullar just nu på i racerfart i huset tack vare de som hjälper oss!! Tur vi har dem :)

Bild från idag på träffen (synd bara att jag glömde fota då Lionel var här!)


Sandra & Lionel

Länge sedan vi sågs sist, idag var de här på morgonkaffe. Barnen lekte på golvet ett tag och Melody hade så jobbigt med att dela med sig av leksakerna sina ;) ojoj vilken vilja och ego vår dam har! Hon hade heller inte sin bästa förmiddag då hon från ingenstans kom på att vakna tidigt idag (07.15) och åt välling, sen var jag inte riktigt med på noterna och insåg strax före 11 att hon nog var hungrig och behövde äta igen. Är ju van att vi gör morgon vid 9....Men jag hann då mycket innan Sandra kom. Dammsög & skurade lägenheten och småstädade lite överallt. Så det var nog bra att vi tog oss upp tidigare idag.
Melody somnade iaf i sitt rum medan Sandra & Lionel var här så hon hann inte leka så mycket med han.

Nu sover hon och jag sitter och väntar på att fara till mammaträffen men hon vill inte vakna än! Hon måste ha varit helt slut! Vi får komma lite senare så hon får sova ordentligt.


Inte så, ajaj eller nej

Hon vet så väl lilla damen! Tittar på mig och Johan då vi är ute & håller samtidigt en sten mot munnen och det skiner genom henne att hon VET att hon inte får äta på den. Vi behöver bara skaka på huvudet så kastar hon bort den och leker vidare.
Idag satt jag i soffan och spanade på henne när hon lekte på golvet och gömde sig vid sidan av soffan. Tyst blev det och hon satt stilla ett tag som om hon tänkte att jag skulle tro att hon inget skulle göra. Sen tar hon datorladdaren och en bit papper, jag smyger fram med kameran och fram tittar denna lilla tjej som har den där speciella "jag vet att jag inte får" minen. Söto! Man kan se på håll på hennes min om hon har gjort något hon inte bör :) Det vill säga som denna gång då hon mer än gärna äter på laddaren och det känns inte alls bra, plus att den dessutom sitter i uttaget. Inget att leka med....


Lyckan att få äta

Ja så är det för Melody, det måste vara det bästa hon vet :) idag blev det lasagne och rivna morötter för både mig & Melody. Och såhär glad kan man bli då man är mätt i magen och lagomt kladdig efter att ha ätit själv...


Fixar & vaccinationsdag

Började dagen med ett besök hos Viola på BVC. Melody fick sin vaccination och det gick superbra. Grät inte över första men över andra men det gick snabbt över. Hon skrattade och hade show där inne och visade sina skills :)
Jag berättade att vi skulle flytta och våra planer med allt.
Nu återstår bara att se om detta leder till någon vaccinationsfeber.

Jag lagade lunch till Melody: Lax, morötter, potatis & dillsås. Jag åt pizzarester vilket jag inte ville ge henne. Sen har hon sovit och jag syr gardiner till huset. Måste sysselsätta mig med något idag då vi inte har några planer med andra. Vill avvakta till imorgon och se hur hon mår efter sprutorna, kan vara bra att bara vara hemma också. Kanske en minisväng och jämföra det sista tapetvalet ;)


Blåsa, blåsa

Idag sa jag till Johan...-vad det blåser ute och samtidigt blåser Melody med sin lilla mun! Jag testade igen och sa kan du blåsa, mycke riktigt så blåser hon ju! Vart är tårtan med ljuset idag då?!! Vi har ju redan firat henne så det blev ingen tårta idag men en present fick hon och vi sjöng för henne på morgonen :) nöjd låg hon i sängen och lyssnade tills vi var klar med sången.
Sen har vi haft besök och även varit en sväng på lekparken.


Ett år idag!

Tänk vad tiden gått fort, att våran skatt redan blir 1 år idag! Känns lite overkligt att titta tillbaka på kort från dagen då hon föddes men samtidigt minns jag det som om det vore igår och kan berätta varje liten datalj.
Tänk så mycket som hänt sedan dess, hennes utveckling, vi har lärt känna en hel del nya människor, varit utomlands, alla stunder tillsammans med våra nära, Johan har fått nytt jobb, vi ska flytta till hus, ny bil, skoter och mycket mer. Ett händelserikt och fantastiskt år trots att det vissa dagar varit en trött mamma & pappa som lagt sig på kvällen :) Vi älskar dig!
 
För exakt ett år sedan...

Lördag idag

Vaknade till blå himmel idag med! Vi gick hela familjen till lekplatsen ett tag men insåg att det var på tok för varmt att sitta där. Packade in oss i bilen och for till Nydala en stund så Melody fick leka i sanden och vattnet. Det gillade hon och plaskade på och kröp omkring som en spindel :)
Åkte hem så hon fick vila inne. Vi tog ut babyvakten och åt lunch ute i solen.
Sen har vi haft besök av Elin, Jesper & lilla Gidde! Åh så gott att snusa lite bebis! :) Melody blev uppvaktad med fina saker och de hade fika med sig så vi behövde bara koka kaffe :)


Allstar

Johan kom med ett uppskattat förslag tidigare idag. Middag på Allstar, ja men visst! ;)
Fotade dock inte varmrätten då jag tydligen var alldeles för upptagen med att äta den. Gott var det iaf, alla 3 rätter och roseglaset. Melody höll sig nöjd länge med majskolven hon fick, fast det snabbt tog slut majs så smakade den ändå och den var god att gnaga på. Sen blev hon superbusig och hade teater på vägen hem och här hemma innan det blev tid för läggdags.


Blå himmel

Ute tidigt idag. Melody vaknade av Johans väckare 07.15. Lika bra det då det var sånt stålande väder. Först lite lek inne och sedan ut. Hittade ett perfekt ställe att sitta på här ute, sand och lek för Melody och dessutom en bra skuggplats under denna kana :)


Kalas

Kalas ikväll för alla de som blivit och snart fyller 1 år. Vi slog ihop det och firade alla under en kväll med middag för alla familjer, 2 goda tårtor och fina presenter. Åsa fick t.o.m med alla namn på en av tårtorna, så sött!!


Torsdag

Blev en extravisning på lägenheten idag! Samtidigt var jag bortbjuden på lunch. Nu blir det en dusch och sen kalas!


Soliga dag!

Åh så härligt att ha varit ute hela dagen! Spenderat den med Frida, Elin och barnen. Nu gör vi oss redo att hämta pappan på flygplatsen!! Vi längtar :)
Bjuder på några goa bilder från dagen på de små och söta!


Middagsgäster

En trevlig kväll med Monica & Johanna. Jag fixade kräftpaj, sallad, bröd och lite rose. :) Melody somnade i sin vanliga tid och sen har det blivit surr i soffan för oss. Såklart tog jag ju inte en enda bild från kvällen....
Fick oss även några roliga skratt då vi körde en snabb återblick på gamla bilder på mig & Johan. Efter snart 10 år tillsammans har det hänt en del :)
Och bilderna på mig som liten ser man inte en enda likhet på! Eftersom jag inte kom ihåg att fota ikväll kan jag visa 2 bilder på mig som liten. Lägger ut de söta bilderna, oj vad det finns andra som verkligen får en att skratta men så kul ska vi inte ha här på bloggen. Nog för att jag kan dela ned mig av många saker men verkligen inte allt! :) haha


Såhär kan det se ut

Såhär kan det se ut när vi är på top båda två. Galningarna :)


Ikväll

Melody åt middag tidigare än mig så hon fick en nektarin medan jag åt min middag. Med sin gaffel åt hon bit för bit tills det var slut. Ser så sött ut då hon håller längst ner på gaffeln för att bli mer pricksäker.
Nu är det bus på golvet som gäller tills det är dags för läggdags vilket är när som helst...men ikväll är en sån kväll som vi har det så mysigt på golvet och jag får massa mys, pussar och skratt så jag vill knappt lägga henne. :) vissa kvällar är det tvärtom och då är egentiden som väntar väldigt skön att få och den är man väldigt bortskämd med att ha nu då det oftast är läggdags 19-19.30 och morgon tidigast 8 :) idag sov hon en eftermiddagslur och då kan hon var uppe lite längre :)


Lilla Gidde!

Jag & Melody har varit och snusat på lilla Gidde idag! Så himla fin, och gott luktade han :)
Nu är jag på väg till lekparken med Melody då visningen strax är i full gång i lägenheten. Vi ska ha lite picknick ute och lillis ska få leka i sanden tills vi får klartecken att kunna komma hem igen.


Putsat fönster

Jag har putsat alla fönster idag inför visningen imorgon & på tisdag. De var galet smutsiga och det var verkligen välbehövligt. Inne är det bortplockat och fint och nu fattas bara en bukett blommor på bordet :)


Lördag

Oj vad jag känner att bloggen blir undanskuffad av mig numer....jaja...
Idag har jag iaf shoppat lite till. En hel del nytt i både min och Melodys garderob. Känns kul. Melody och Johan stannade hemma och jag kunde gå i lugn och ro för mig själv, tog en snabblunch med Monica inne i lunchrummet på nollnitti också.
Ikväll har vi låtit lillis sova en eftermiddagslur så hon orkade vara vaken länge och så prommade vi till Lars och Monica där vi träffade några fler. Johanna blev poppis hos Melody då hon bjöd henne på bröd och sedan en visp att slicka grädden från! :)
Bild från Lars & Monica, älskar denna spegel!


Shopping och lekparken

Det har vi hunnit med idag. Började dagen med att reklamera vår vagn där chassit strulat på senaste veckorna. Gick bra och ett nytt är påväg till oss :) sen blev det stan en snabbis och sedan stannade Johan hemma & jag traskade till lekparken och träffade 2 mammor och barn, var ju så länge sedan sist vi sågs!!
Nu är vi hemma och lillis leker runt på golvet och vi ska snart fixa tacomiddag.


Tillbaka i Umeå

Känns konstigt! Melody såg mest förvånad ut då vi kom "hem" igen :) vi har packat upp våra kläder som vi tog från huset och hunnit på Maxi för att handla upp lite mat. Har lagt Melody för kvällen och snart blir det att se film och äta lite gotta :)


Mys

Med älskade snutten...snart bege oss ut på byn och fixade de sista ärendena!


Vinternöje fixat

Nyblivna ägare till en skoter är vi också! Skoter & pulka ett måste! :) Åh vad jag ser fram emot kommande vinter. Stora frågan är om det ska bli en Nilapulka eller en Brännapulka? Nåja. Det blir nog va vilket som, här har ni skotern på bild iaf.....


Nolia idag!

Vi drog iväg jag & Johan, Melody var med farmor & farfar. Skönt att kunna gå i lugn och ro och färdas snabbt fram och tillbaka. Vi hade en hel del att titta på. Skoter, blandare till köket, diskho, bänkskiva osv Jag/vi hittade en blandare som vi båda fastnade för!! Åkte förbi och tog hem provbitar på olika granitskivor till köket, äntligen har vi fastnat för en som känns bra! Nu ser jag äntligen köket framför mig, känns som att det kommer bli riktigt fint, passa oss och blir som vi hade tänkt oss. Lilltoan på övervåningen som vi ska renovera har fallit på plats också och nu är det bara att beställa det vi valt :) Melody fick sig 2 nya mössor idag, supersöta!


Vår blivande 1-åring!

Vi firade Melody idag. Som jag skrev tidigare så är vi i Umeå och har fullt upp med både visningar för lägenheten, fix inför renovering i huset och sedan ihoppack och en flytt som väntar. Vi kommer ha fullt upp här framöver så det kändes som att det passade bäst i att fira henne i förväg, hon fyller inte förrän 19:e egentligen. 
 
En väldigt lyckad dag med en massa fika, surr och paketöppning blev det. Vi är jättenöjda och det verkar Melody också vara fast hon nog inte förstod så mycket, lite konstigt då alla sjöng och sedan kom en stor tårta ut på bordet med ETT ljus på och tårtan fick hon dessutom en bit av :) hihi Men hon åt med glädje kan jag lova! Först ville hon inte ta i biten efter 2 försök med handen, hon tog istället upp sin sked och började äta med den!! Söto! Men sen var den så god att det blev att äta med både hand och sked...samtidigt! :) 
Vi fick sol och varmt väder och vi kunde öppna upp uteplatsen där vi hade dukat långbord för alla, det kom en regnskur efter att alla åkt hem :) Tack för den turen!! 
 
 
Ja som ni ser gick det i rosa tema, hehe. Hade kvar både duk & serpentiner som blev över efter dopet, passande användning denna dag! :) Blev så fint här ute!!
Mumsigt värre med tårta!
En del av fikat som jag gjort :) 
 
 

Båt & sandlek

Johan & Patrik åkte vattenskidor och barnen roade sig under tiden. Melody älskar verkligen sand och kröp omkring och i princip grävde ner sig :)


Tv-mys

Vi blev lata och tog en myskväll framför tv:n istället :) tog något gott att dricka och lite snacks så fastnade vi inne på uteplatsen. Strax läggdags och invänta en ny dag imorgon. Bäst ställa väckaren då lillis valt att ta långa sovmornar mesta varje dag denna vecka. Men det är väl bara att njuta för det kan ändras från en dag till en annan vet man ju :) God natt!


Lekrummet

Har verkligen funderat & funderat hur vi ska ha lekrummet i huset. Vill att det ska vara ett rum som inte bara små barn ska kunna leka i då jag har rätt många syskonbarn som är här på besök då & då. Detta är klart hittills, på andra väggen har vi en lång förvaring med backar i rosa, grönt & vitt och matchar fint till tältets färger :) det andra håller jag på att fixa i garaget, hihi så kul det ska bli att ställa i ordning allt. Men visar iaf en liten bit av lekrummet nu :)


Grillat

Att äta grillat efter en dag i solen är väl nästan ett måste :) provade nya vinet av Per Morberg också. Nu inväntas läggning för lilla damen och vi ska nog ta en match i kubb jag & Johan :)


Today

Melody blev uppvaktad i förväg av några av sina kusiner idag :) Blev att titta på lite babblarna också... Syrrans Felicia har spenderat dagen med oss och jag har hunnit med att baka kanelbullar. Jag bakade på en liter sist (1 1/2 månad sen) och vi hade bara 5 bullar kvar i frysen nu!! :) kul att så många är och spontangästar oss :) Vi har även hunnit med en massa andra ärenden idag, äntligen beställt fläkten och fixat andra måsten. Lägger iaf in en bild från idag på Melody och några av hennes kusiner...


En händelserik dag

Började med att Felicia kom till oss, Melody blev superglad och gav sin kusin både skratt, flera heeej och gos! Sötot!! Vi käkade lunch ute med syrran & Felicia och sedan blev det att göra bort en del ärenden på byn. När vi kom hem fick vi främmande av Johans farbror och fru som passade på att uppvakta Melody i förväg. Jag kastade ihop en långpannekaka i ugnen och sedan kom min kusin & man hit & vi blev sittande länge på uteplatsen och surrande ända in på natten :) Här är Melody & Felicia vid datorn. Felicia visade babblarna för henne och det var tydligen väääldigt kul & busigt. Melody är ju inte precis van med det så det var kul att se hennes reaktion, Hihi


Sov länge

09.15 väcks vi av Melody idag, tack för den sovmorgonen!!! Hade ingen väckare ställt så klockan lär bli efter lunch innan vi kommer ta oss ut på byn för alla ärenden som vi samlat ihop oss: Fixa ljus till tårta, beställa vår köksfläkt, fixa plexiglas, handla, köpa gångjärn, jag borde baka nå mer, vi måste börja kolla & snart välja tapeter, kolla kakel, granitskiva....ja ni ser lite fix att göra :) men mycket som är kul iof! Vi får väl se vad vi lyckas få gjort idag :)


RSS 2.0