Torsdag

Idag har jag jobbat, ganska lugnt idag eftersom det är så fint väder. Alla solar istället för att shoppa, vilket jag också skulle göra om jag vore ledig.
Johan ringde strax innan jag slutade idag och frågade vad jag tyckte om vi skulle grilla hamburgare ikväll. Mums vad gott det lät. Och så fick det bli. Satt ute på balkongen och myste. Synd bara att vi inte har sol där hela kvällen.
Nu myser vi i soffan och har just druckit kaffe och jag har mumsat i mig en delicatoboll! :) Inget att klaga på.

2 bilder på mig och Johan från våran myslunch igår på båten. :)



Ledig onsdag!

Vilken dag det har varit idag här i Umeå. Klarblå himmel och supersoligt! Och hur tur har man inte som hade sin lediga dag på denna?!
Först sov vi ut och sen blev det en promenad in till stan för att äta lunch på båten vid älven, sjöbris. Så en räkmacka för mig uppe på däck i solen! Mums!
Gick en sväng på stan men det var så varmt så vi promenerade hem så man (jag) kunde ta av mig till bikini och sola. Och somnade gjorde jag också medan Johan satt vid datorn i stolen bredvid.
Nu har vi dragit oss in en stund så man blir hunrig nån gång i denna värme, lyssnar på musik och man kan ju inte bli annat ä sugen på utgång och dans.  :)
Ska iaf grilla ikväll. :) Svejs

Tisdag...

Och detta fick bli dagens klädsel :)

Och frisyr...



Packat upp idag på butiken!

Idag har vi ( Jag, Angelica och Forre) haft race på butiken. Har jobbat på hela dagen. Sålt i massor, packat upp kläder, bytt på dockor, gjort ett bord med nyheter, hängt upp nya jeans på väggen, vikt och vikt. Värsta teamet kan man säga :)
Sedan kom Lars med nya undanläggningslådor, så dom har jag bytt ut. Det blev så fint så.
Så här kommer lite bilder på nyheterna.

Vad tycks? Kliar i handlingsfingrarna, vad gör man? :)



Funderar nog kanske på denna i svart?!


Nybytta dockor.











Lördag med middagsbjudning och fest

Fest igår! Dagen började med jobb och sedan middag hos Sandra med Malin. Hon hade lagat så god mat åt oss. Först fick vi tugga på lite snacks tillsammans med en fördrink som var jättegod. Sedan bjöd hon på pressad potatis och kyckling i ugn i sås av cremefraiche, sambal oelek, soya och grädde tillsammans med sallad. Sedan var det efterrätt, en grön drink gjort av bla päron  med en sorbe glass kula i! Super god. Den måste jag lära mig att göra. Receptet bara måste jag ta av henne. Kul med något nytt.
Sedan blev det taxi in till stan och gå ut på Rex och dansa hela  natten tills lamporna tändes och det var dags att gå hem. En lyckad kväll säger jag bara. Tack för den!



Idag var det lite segt att vakna och stiga upp.:) Lite lätt bakis. Inge mat var jag sugen på, så det blev soffan fram till 15 tiden då jag gick in till stan och handlade hem mat för veckan. Det blev en hel del mycket gott. Johan kommer även hem ikväll! Kul. Slippa sova själv någon mer natt på ett tag.
Nu tror jag att jag ska ta och städa lite. Det kan behövas. Och det är ju typiskt av mig att göra det dagen efter! haha Johan säger alltid att jag inte kan vara bakis. Men nu mår jag prima och har ätit middag. Nu är det bara att vänta på att Johan ska öppna dörren! så jag får krama om han! Har ju inte setts på 1 vecka nu! Svejs

Idag

Nytt i min garderob. En ny top från Hummel!


En söt liten bild på Marlon måste jag ju också lägga ut. Han hade varit ute i regnet så hela håret var genomblött. Så det var ju perfekt för att fixa en cool frisyr. Och glad blev han...dock dålig kvalla på bilden. Lite svårt att fota medan bilen rullade. Och man ska inte tro att man hinner då vi stannat för då är det snabbt ut ut bilen som gäller. :)

Tjuvtitt på The store

Tjej:




























Lite från kille också




+ bordet som jag fixade med nyheter





Middag igår med Sandra

Igår onsdag var jag ute och åt middag med Sandra. Och vi låtsades att vi hade semester också. Gick på café Göteborg och åt en västerbottenspaj med tillbehör. Till det fick det bli ett glas rosevin! Så mysigt vi hade det. Solen hade ju kommit fram medan jag jobbade så vädret var perfekt för att sitta ute i solen och äta i soffan.
Sedan blev det en promenad på stan och äta lite glass och se folk. Sedan hem till mig och surra ett tag. Men då blev klockan sent och vi sa hej då och jag gjorde mig iordning för sängen. Men en mysig kväll hade vi. Får ta och göra om det. På lördag har vi iaf planerat att äta lite middag med Sandras kompis Malin så får vi väl se om det blir utgång, men mest troligt kanske :)












Idag blev det suovasskav med cremefraiche, potatis, lingonsylt och mjölk. Gott det med. Nu ska jag kika vidare. Svejs

Lite shopping

En jobbardag idag med har jag haft. Och vi sålde lika bra idag! Så duktiga vi är. Lånade även hem ett linne som jag tyckte var fint. Och det passade också, så det får stanna i min garderob. Och för bara 139:- var det ingen tevkan om att behålla det :) men jag ska ju tänka på att spara lite nu till studentlivet börjar.  Men men vad gör man när man jobbar på en butik med massor med fina kläder, och mer för varje dag får vi. Nu har även höstens kläder börjat komma till butiken. Och jag var tvungen att ta en mössa från svea i rött.

199:- på The Store :)


Brunt leopard linne också The Store.


Nu ska jag se på tv. Johan är i Älvsbyn och semestrar den skurken. Så jag ska bara ta det lugnt.
Imorgon blir det att äta middag ute med Sandra. Kanske ta en promenad efteråt eller nåt. Hitta på något iaf. Svejs

Faster till Lovisa

Jag måste ju gratta bror Peter och Lena som fick lilla Lovisa inatt! Hur söt som helst. Så nu har jag alltså 8 syskonbarn!

Stockholm

Idag var det första jobbardagen efter semestern. Kändes bra. Men senaste veckan har jag haft fullt upp. Först packa inför stockholm och sedan ta tåget ner med Annelie så vi kom dit före Johan och Lasse. Då kunde vi städa klart innan dom kommer, trodde vi ja! Men inte det. Det var gode smutsigt så det tog 2 dagar att städa en lägenhet på 35 kvm! :) Men det blev iaf bra och nu känns det skönt att ha gjort bort det och kunna ta flyget ner någon gång i aug efter jag slutat jobba. Den var ju möblerad men vi var ju tvugna att ha med oss en soffa för det fanns inte. Så vi lånar Annelie och Lasses gamla. Sedan köpte vi en större säng på IKEA. Och jag kan lova att vi hade nära dit. Första natten på hotell sov vi granne med IKEA på kungens kurva :) Så jag behöver nog inte säga vart vi gick direkt efter frukosten. Men här kommer iaf några bilder från stockholm så ni får se hur vi kommer bo under 1 års tid innan vi åker tillbaka till umeå igen och våran egen lägenhet. :)

Börjar med att lägga in en bild på mina fötter! Så här smutsigt var det alltså!


Kort taget från hotellrummet! Nog var man pigg på morgonen alltid.


Men det blev fint tillslut...












Köpte orange klistertavlor som jag satte upp för att dölja några skruvhål i väggen.


Så när vi kom hem var vi sugna på att se lite film och åkte och hyrde några. Alla var faktiskt bra!


Ute på gräset i solen

Lunch ute i solen på en filt igår tillsamans med Johan. Så mysigt. Men så fort vi ätit upp gick han in och grejade och jag fortsatte att sola och lösa korsord. :)


Kollade hur bra skärpa mobilen har, var omringad av dessa blommor tillsammans med en massa humlor.

Sol och grill

Jaaa nu kom solen till umeå! Efter en trist dag med moln och en regnig natt kommer solen fram lagomt till grillningen. Vi hade planerat att grilla idag men vädret var inte alls nå kul. Men helt plötsligt, Johan hade just  monterat ihop grillen och vi lyfte ut den på gräset, började solen skina! Så härligt. Så nu får vi se vad vi ska hitta på ikväll. Kan ju inte sitta inne iaf. Nu ska jag gå och se hur det går för grillmästaren och våran köttbit som vi ska helgrilla. Som Lars :) Man måste ju prova.



Salladen står klar på bordet


Grillmästaren :)

Hemma igen

Ja då var vi i Umeå igen, ganska skönt att komma hem och slippa bo i en väska med alla saker. Men det blir också ganska tyst. Nu är man van att alltid ha någon runt omkring sig. Men vi har då iaf varandra. Johan har ju äntligen semester nu!
Så igår tog vi bilen och körde mot Umeå. Stannade i Jävre där mamma och Janne campade med husbilden. Hälsade på ett tag och körde vidare till Skellefteå där vi stannade för lite middag, eller en korv på coop. Haha ides inte köra in i stan och gå på restaurang. Vi åt hellre något litet så vi kunde åka hem och sätta oss framför tv:n med lite snacks. Och så fick det bli.
Åkte först förbi Hemmakväll och hyrde 3 filmer, en såg vi igår tillsammans med snacksen jag hade gjort. Och jag fick välja film så det fick bli Bröllopsduellen. Johan gillade den nog inte så mycket. :) Men den var helt okey, lite för mycket kanske. Något mer ska jag inte avslöja för er som ej sett den.
Så jag kan tänka mig vad vi kommer se ikväll, kanske filmen Johan valde att hyra. :) jaja det blir säker bra. Nu är han ute och springer och jag uppdaterar mig på alla bloggar. Sen blir det en promenad ut på stan. Måste hitta mig ett par skor till skolan. Och dom måste ha täckt tå, vara vita, vit eller beige sula och ha bakrem. Inte lätta kriterier. Så Hälsokostbutiken nästa, där kanske dom har dem. Vi får väl se.

Detta var gårdagens snacks vid tv:n
2 kokta Ägg
1 dl räkor Räkor
En klick majonäs ca 2 msk
1/2-3/4 dl creme fraiche
Dill
Rör ihop och lägg på romansalladsblad. Jättegott.





Såhär blev det i köket med brödboxen!


Dessa filmer blev det att hyra igår!

Brödbox!!

Ja idag har jag och Annelie strosat på byn och gjort lite ärenden. Vi ringde till Åsa och frågade om hon ville ha en lunchdate med oss. Och självklart nappade hon på det. :) Så det blev en kycklingsalsa på Café Storgatan och en kopp kaffe. Sedan åkte vi upp till bussgaraget där Annelie och Minette hade sin samling inför en kommande loppis. Och som jag gjorde ett fynd. Längst upp på en kartong låg den, och den bara tittade på mig! Haha. Inte fick dom sälja den, ut ur garaget gick jag med boxen under armen. Vidare till Gårdings där vi köpte sprayfärg så jag kunde snygga till den. 
Så det är vad jag pysslat med under kvällen. Det blåa blev till vitt och en söt text på luckan så man inte glömmer vad den är till för. Texten fixade jag genom att gå in på Word och valde en fin stil på texten som jag gillade, skrev ut den och kopade den på ett genomskinligt ark som vi la på en overhead och så var det bara att försöka rita av det och inte stöta. Då hade man konturerna, då var det bara fram med pensel och svart färg och börja fylla i med en lite skakig hand som var rädd att slinta :)  Och som jag är lycklig över den!! 

Titta på mitt verk
Före



Såhär ser alltså färgen ut, nedre bilden blev lite konstig, ser ut som om den är beigegul eller nåt.


 

Nu ska jag gå och äta kvällsmat innan jag ska se film med Johan!

Blandade sommarbilder

Ja nu är jag hemma i umeå igen. Så nu har jag äntligen möjlighet att lägga in lite kort på bloggen. Det är så tråkigt tt skriva inlägg utan bilder ju!
Så det får bli ett inlägg om vad jag gjort de 2 första semesterveckorna!

Stockholmsresan
Jag och Annelie tog oss en eftermiddagsfika i stockholm.


Shoppade dessa skor där!




Ser ju för gott ut med färsk frukt och jag ka lova att jag hade varit mätt om jag hade smakat av alla som ville bjuda på jordgubbar! Haha


Blandat


På väg till älvsbyn från umeå!


Sommartår med nytt lack! :)


Stugan!






Middagsvila, Emilia på ryggstödet!


Våran sovstuga! Mysigt...


Framför bastun


Midsommarbild!


Solarbryggan






Lillstrand
Simon lyckades fånga denna med håven!






Bussen till Umeå med Milton
Jag bad om att få låna Milton över helgen då jag skulle till umeå. Ska ta bilen hem på sönad så dt blir 3 nätter föt han här hos oss! Så roligt.
Bussresan gick så bra, han är ju för snäll. Bara skrattade och hade det kul. Somnade efter 2 vakna timmar i bussen. Vaknade aldrig då jag lyfte ut han och drog hem han i barnvagnen till lägenheten, klädde av han och la ner han i resesängen. Han sov till 08.00 då vaknade han och ville ha välling. Sedan tog vi oss ett morgonbad båda två och lekte lite här hemma. Tog en promenad till butiken i stan för att säga hej till Lars och Monica. Men då närmade sig klockan 11.00 och då var det dags att gå hem för att ge han lunch och sedan sova middag. Så nu sover han sött igen. Får väl se om vi åker och handlar lite i eftermiddag. Johan kommer inte hem förrän vid 21-tiden. Så kul att ha någon runt omkring sig nu. :) Svejs nu ska jag ta ut lite tvätt i maskinen och äta lunch.

Såhär glad var man att få följa till Umeå!




Tillslut blev man trött. Men det var ju så hirregud spännande!


Morgonbad i mosters bubbelkar.


Tittut till mig bakom kanten


Promenad

RSS 2.0