Kåbdalis

Hela familjen myser i Kåbdalis i stuga! Superfin och fräsch med bastu, 3 sovrum (men vi nyttjar bara ett, haha) och framförallt en kyl fylld med en massa gott! Som vi njuter! Melody är på strålande humör och lillebror sover mest hela tiden. Vi försöker rent hålla han vaken stundtals för att han inte ska sova hela tiden! Man glömmer hur mycket de kan sova. 

Melody var helt till sig då vi kom hit, "Titta mamma, titta pappa, ett sovrum till er och här är ett till mig!" "Titta! Se, det finns ett bord med stolar & titta en tv också!" Haha taggad tjej i stugan som även har full koll i fönstret vart pistmaskinen håller hus. 
Bastat har vi gjort och Melody höll aldrig på att vilja komma ut. Mysigt med Festis och så var det ju så varmt och skönt. 
Första natten här skulle vi lägga henne i rummet bredvid vårat, hon är van att alltid somna själv i sitt rum hemma och har alltid sovit bäst själv. Men nu blev hon ledsen och vi förklarade att hon behövde sova så hon skulle orka med nästa dag osv. Efter vi försökt förklara säger hon "Men jag törs inte sova här!" Men sötklimp! Spännande med nytt ställe ❤️ Fick somna i vår säng och där har vi kramats alla 3 hela natten :) så sällan hon sover med oss så man kan inte annat än tycka det är otroligt mysigt :) Lillebror sov i vagnen. 

Var in på restaurangen ikväll och åt middag. Melody hade med sig sin docka och helt plötsligt blev den tydligen hungrig och "ammades" vid bordet i väntan på maten. Vi fick hålla oss för skratt! Söta lilla böna! Haha. 

Nä nu lite mer gotta i magen!

Slalom!

Fick mig sovmorgon idag. Johan klev upp med Melody strax efter kl 7 och jag och Colin snarkade vidare ett tag till. 
Kl 10 åkte vi till Kanis och Melody fick premiäråka i liften och backen. Stolt mamma och farmor tittade på! -"Mera mera åka" sa hon då de kom ner. Så himla kul att hon uppskattade det. Farfar och pappa följdes åt med henne och mestadels åkte hon mellan farfars ben. Han hade sagt åt henne att stödja på benen och följa med med skidorna i svängarna så de inte skulle korsas eller glida isär. Lillhumlan så himla söt hon var där i backen! Blir till att åka mer i vinter :) Redan ikväll ville hon åka mer men vi fick förklara att det är stängt och mörkt ute nu. 

Lillcoolingen med hjälm och brillor! Lördagsnöje
Onsdag


 

Måndag


 

Syskonkärlek

Det värmer i hjärtat när man ser att Colin ler mot Melody. "Heej lillebror" säger hon med en ljus röst, han tittar mot henne och skiner upp som en sol! Gråter han till så släpper hon allt hon håller på med och springer till han och ropar "Jag kommer lillebror, jag kommer" när hon är vid han börjar hon prata med den ljusa rösten igen och säger "så lillebror, inte gråta nu, vill du ha tutten. Som en liten minimamma. Ibland vill vi nästan bromsa henne lite då vi är rädd att hon hinner hjälpa till lite för mycket :) Hon tror sig ju kunna allt vi gör och vi är rädd att hon ska försöka lyfta upp han osv. Hon har inte visat tendens på det men man vågar inte lita på det. Samtidigt vill man inte heller säga åt henne för det är ju jätteroligt att hon accepterat han så snabbt och är rädd om han. 
Bara passa på att njuta av denna sida av syskonkärleken, gissar att den inte alltid kommer att vara såhär harmonisk ;) Men det hör väl till det också :) 


Melody leker mer och mer med sin docka. Bäddar om den, byter blöja, tvättar kläderna (på låtsas). När jag ammar Colin hämtar hon sin docka och ammar den. -"Min docka äter från mitt bröst & Colin äter från mammas" söto!

Förlossningsberättelse

♥ Colin hade väldigt brottom ut till världen. ♥
 
Måndag 13/1 på kvällen släppte slemproppen. Det är ju inget säkert tecken vet jag ju men det kändes ändå som något väldigt positivt. 
Vi la oss och somnade vid kl 00.00 & jag kände ingenting alls. 
 
Kl 01.30 
Jag vaknade av en kraftig värk, trodde det var förvärkar så jag vred mig och försökte somna om. Men ganska snabbt kom en till och jag kände att det var på gång. Väckte Johan, sa att jag hade värkar och gick ner för trappen. Tyckte det dröjde då han inte kom ner direkt så jag fick väcka han igen då han somnat om!! Han hade inte riktigt hunnit uppfatta att jag menade att det var dags :) Jag var lite småstressad då jag hade 2 minuter mellan varje värk sedan jag vaknat. 
Vi ringde svärföräldrarna som fick komma till oss eftersom Melody låg och sov. 
Jag ringde förlossningen och sa som det var, de var tvugna att fråga igen. "Alltså du vaknade för 15 minuter sen och har haft 2 minuter mellan värkarna sedan dess?" Ja sa jag och fick till svar att vi var välkomna in. 
Vi tog det lugnt efter vägen de 7 mil som vi har till BB. Värkarna var täta men inga problem att ta. Rutan på min sida immade igen efter allt jag andades vid varje värk :) 
 
Kl 03.10 
Vi var inne på förlossningen. Blev erbjuden bedövning men jag tackade nej. Jag var öppen 4 cm och vi fick ett rum på förlossningen, sen fick jag ligga med ctg i 20 min. När den var klar (kl 03.40) frågade jag efter smärtstillande så jag fick lustgas. 50/50 med lustgas och syre. 
 
Kl 03.45 
Jag var så kissnödig och gick på toa mellan värkarna men jag fick inte låsa dörren. 
Jag la mig i sängen igen och fortsatte med lustgasen. Hann påminna Johan om att fota lite mer och han bara skrattade och tyckte nog det var lite komiskt att jag låg och tänkte på det samtidigt som jag var mitt uppe i förlossningsarbetet, värkarna var så sjukt täta nu. 
 
Kl 04.25
Jag bad om bäckenbottenbedövning men fick veta att det var för tidigt än. 
Hon kollade och jag var öppen 6cm. När bm gick ut tittade jag på Johan och kände det lite hopplöst. Vet att jag sa att det gör så ont och jag vill ha mer bedövning, vet ju att det bara kommer bli värre och värre och jag vill inte det! Kände bara att värkarna inte kunde bli värre, men då jag bara var öppen 6cm visste jag ju att de blir de. Johan peppade och sa att det kommer gå bra. Han tog upp kameran och fotade mig under kommande värk och jag sög allt vad jag kunde i lustgasen för SHIT vad den värken kändes kraftig!! Försökte få ur mig: "Tryck på knappen" till Johan för vattnet gick och jag kände ett enormt tryck neråt. 
 
04.27 Bm kom inspringandes och såg mig krysta. Hon fick säga 2 gånger att jag inte fick ta i för jag var ju bara öppen 6 cm för 3 minuter sedan, men det gick inte!! Hon kollade snabbt och jag var öppen helt så jag vred mig till ryggläge, krystade och på 2 minuter var han ute. Inte så konstigt att jag inte tyckte det borde bli värre värkar, han var ju bara 5 minuter bort :) Så jag hade vattenavgång, öppnades 4 cm och krystade ut han på totalt 5min!! 
 
Kl 04.31 Colin Granberg! En pojke, var det sant! Jag tittade upp på Johan och såg de tårfyllda ögonen som höll på svämma över av lycka. Vilken känsla! Att få uppleva detta igen och det var lika fantastiskt denna gång. ❤️ 
Vi fick ett rum på BB, stannade till efter lunch och fick sedan åka hem till en stolt storasyster. Lyckorus till tusen och det sitter fortfarande i. 
 
 
 
 

14/2 & Colin är 1 månad idag!
Torsdag
Onsdag och nollgradigt ute

Först lek på öppna fsk på fm, sen hem för lunch & middagsvila. Båda barnen sov samtidigt så jag la mig vid tv:n i saccon och slumrade jag med. Sen har vi varit ute 2h i em och lekt på gården och på lekparken, gjort snökakor och åkt stjärtlapp. Varmt ute och lite halt, men väldigt bra sparkföre. Jag gick med vagnen och Melody sparkade bredvid. Hon har nyligen lärt sig sparka och inte bara putta den fram. Hejja!

Ler tillbaka
Måndag


Ute på fm, sen in och gräddade plättar tillsammans. Det har vi gjort rätt "ofta" så Melody har koll på "alla" ingredienser. Brukar fråga, vad ska vi mer ha i? -Ägg! Ja, och så kläcker jag ner äggen och hon får vispa osv. Håller andan varje gång att skålen ska hålla sig på bänken då hon vispar. :) 
Barnen vilade middag samtidigt så jag såg lite OS och sen har vi bakat och fixat iordning middagen till ikväll. En lugn dag med andra ord, rätt skönt ibland att bara vara hemma och ta dagen som den kommer utan att ha någon tid att passa.


Söndag

Först frukost vid tv:n med OS, Melody tyckte det var lite busigt och hade svårt att sitta på rumpan :) Men tillslut så...
Hon vilade middag tidigt och Colin som mest sover hela dagarna fortfarande, sov samtidigt som henne. Jag & Johan såg lite mer OS och jag slumrade till i soffan. Sen har vi gjort lite nytta också och hämtat hem skotern. Vi satte oss snabbt i pulkan alla 3, utan renskinn och allt bara för att åka en kort sväng runt huset och en sväng på leden. Melody har druckit varm choklad och doppat en smörgås samt tagit ett bad, rätt mysigt rutin efter utevistelse. 
Sen ett besök av Emma på eftermiddagen hade vi turen att ha också :) Så denna helg har sprungit förbi som alla andra helger gör...

Dagarna går fort fram, stoppa tiden lite tack!
Vilka små hjärtan vi skapat!Barnen kanske inte är så lik varandra men är iaf rätt lik oss faktiskt. :) Colin är hittils en kopia av sin pappa! Ser ut som samma barn. Så läckert! Trots att vi har två barn nu är det ändå så svårt att förstå att de är skapade av oss, att de kunnat rymmas i min mage och dessutom kunnat komma ut! :)
Melody & Colin

Lite likheter finns det allt mellan dem, men de är samtidigt så himla olika. Melody blev rund direkt om kinderna medan Colin är nättare i ansiktet än så länge. Näsan ser rätt lik ut och kanske lite över ögonen. Alla sa att Melody var så lik Johan som liten men nu ser jag verkligen en massa drag i Colin från Johan! Näsan, munnen och över pannan. 
Lika lockigt hår verkar de ha. Colins hår blir lika lockigt som Melodys blev som liten. ❤️ och hon har fortfarande lockar. 
Kan inte låta bli att jämföra lite. De är ju trots allt egna små skapelser båda två, men det är ju så kul att se. 
Måndag
Vigsel
RSS 2.0