Beach -09

Ja nu har jag tagit mig i kragen och beställt en ny bikini, tyckte att det var så bra med H&M att de hade så att man kunde beställa trosor och överdel i olika storlekar, annars har det ju varit att man måste ta samma storlek på båda, som ett kit. Men hur ofta har man samma storlek uppe som nere?! :)
Känns ju lite tidigt att beställa en redan nu, men man vet aldrig, hips vips blir det en utlandsresa och då behöver man den tidigare än man tror.
Nu ska jag lägga mig så fort tvättmaskinen blivit klar så jag är pigg imorgon till tjejfesten! KUL! Svejs

Min favoritöverdel med halterneck!

Hockey och middag!

Idag har jag jobbat hela dagen som vanligt, hunnit göra om lite på hyllor och häng så det blir vårfrächt i butiken. Jag ringde även och bjöd Angelica på middag hos oss.
Det fick bli lax i ugn, pressad potatis, romsås och sallad. Mycket trevligt och gott. Johan hade varit snäll och hade det mesta klart till vi kom hem, jag hade så tur och fick hämtning i stan av Angelica. Jättesnällt.
Så efter middagen surrade vi i soffa ett tag, Joahan försökte lista ut vem i laget Angelica ville dit och spana på. Men inte att vi sa något, han får gå ovetandes. Annars vet man vad nästa samtalsämne är i hockeyomklädningsrummet!
Men vi hade det riktigt trevligt på hockeyn ikväll, fullt upp att hålla koll på när han var på isen!

2 ladies redo för hockey, Lanza chiefs! :) Angelica ser riktigt laddad ut!
Tack för en trevlig kväll! Detta gör vi om nästa hemmamatch.


Kämpar på med en vinst på 5-2 vars sista mål gjordes när det var 1 sekund kvar av matchen!


Nu är klockan 23.00 och jag måste hoppa i säng så jag orkar upp imorgon. Svejs

Bakar, shoppar och jobbar

Ikväll tisdag är jag själv, Johan åkte på ett möte och blev borta över middagen så jag handlade lite mat på Ica innan jag gick hem från stan efter jobbet.
Sedan hade jag även kommit ihåg att handla havregryn, jag var så sugen att baka chokladbollar igår men vi hade inte allt hemma för att kunna röra hop en sluring, så efter jag ätit tänkte jag att ikväll får det bli lite bak!
Chokladbollar måste man ju ha i frysen. Så jag rullade snabbt upp en sluring på 3 satser, måste ju göra lite mer när man ända grisar ner händerna.
Nu ska jag se lite på tv och mysa i soffan och förhoppningsvis blir inte Johan alltför sen ikväll.

Lite sugna blir ni va?


Välbehövliga saker till mig som jag shoppade igår under lunchen på stan. Men inte kul att lägga pengarna på egentligen. En ny ögonskugga unnade jag mig från Make up store, en vit som glittar i silver, jättefin. Jag har väl använt samma ögonskugga varje dag nu i typ 1-2 år så jag tyckte det var på tiden att jag införskaffade en ny att nöta på. Sedan fick även Johan en lite present av mig, nya borstar till eltandborsten. Och jag kan lova att det var verkligen något vi behövde båda två. Vi är inte så duktiga att hålla efter dom med nya som man ska göra regelbundet.

Så idag satt jag vid datorn på lagret under lunchen, det är lika bra det för annars kan man inte låta bli att shoppa något nytt som man bara råkar hitta och kanske inte behöver jättemycket :)      Svejs

Jag har lite att göra ikväll

Den här dagen har varit lååång! Nu efter baket hade jag inget att göra så jag lekte lite med datorn. Ser hur jag ser ut i olika kändisfrisyrer! haha då har man lite att göra :)

http://kändisfrissan.veckorevyn.com/




After eight muffins

Jag hade för många myror i benen då vi skulle se film. Så jag kom på att jag skulle baka lite. 
Kom på att vi hade After Eight i skafferiet som jag kunde göra något av. Så det fick bli After eight muffins! Och hur gott blev det inte! Och inget smör i degen utan bara olja.
Så ett tips till bakälskarna:

After eight muffins: 200 grader
4 dl mjöl
1 dl socker
3 tsk bakpulver
1 ägg
6 msk olja
2 dl mjölk
1 krm salt
1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt olja och mjölk. Sedan mjölet blandat med bakpulver, salt, kakao och vaniljsockret.
Fyll formarna 2/3 och tryck ner 1 eller 1 1/2 mintplatta i varje form.
Grädda ca 15 min för normalstora muffins. Gör du stora grädda i 20 min. Jag gjorde normalstora och fick ut 10 stycken av denna smet. Kunde fylla formarna extra mycket eftersom jag hade bakformarna i en speciell muffinsplåt.




Gott!

Vilken myshelg jag och Johan har haft! Ätit god mat och bara umgåtts. Ikväll blir det en film efter att vi ätit plättar till middag med grädde och sylt! Mums.
Sedan väntar en tuff arbetsvecka till veckan. Jobb mån-lör, men det var mitt eget val :) Lördagar är ju ändå roliga att jobba. Och på onsdag blir det att se hockey med Angelica. Måste ju stötta Lanza chiefs. Sedan blir det tjejfest här hos mig på fredag med utgång! Kul. Så en rolig vecka väntar.

Filmgott!



Nya skor!

Idag var jag pigg när jag skulle stiga upp till jobbet, det är man ofta då man varit ledig dagen innan, man har samlat nya krafter helt enkelt.
Under lunchrasten hade jag mycket som jag ville hinna med, prova lite nya kläder som vi fått in de senaste dagarna på jobbet, handla, kolla på skor och framförallt äta!
Jag hade med mig korv och makaroner, inte vidare fyndigt men det var snabbt att äta så jag skulle hinna med lite annat också. Och det hann jag. Provade en mycket fin rutig klänning som jag tänkte jobba i till helgen. Perfekt, då hinner jag kolla lite på skor också! Fyndade ett par läckra skor...på skopunkten om man nu törs säga det. :) Brukar vara duktig på att lägga ner en rejäl slant när jag köper skor men dessa kommer man inte använda dagligen så de behövde inte ha den bästa kvaliten. Men dom var riktigt sköna, och för 299 kr kan man inte säga så mycket. :)

Nya tillskottet, svart men ser kanske lite blå ut i ljuset av mobilen när man fotar i "halvmörker".


                               

Onsdag och ledig...



Ledig onsdag...och jag har inte gjort speciellt mycket. Jo jag har faktiskt passat på att bädda rent i sängen. Men annars har den mesta tiden gått till att se på tv och ligga i soffan. Jag steg upp 11.30 och åt frukost, risgrynsgröt och mjukkaka med leverpastej och gurka! Mums.
Så jag bara myser idag, har gått i mjukiskläder hela dagen. Julklappen i plysch från mamma som har kommit till stor användning av mig. Brukar ju även byta till mjukisar när jag kommer från jobbet, då kan man verkligen slappna av! Så skönt.
Nu väntar jag på att Johan ska sluta jobbet, Lars-Erik är också på väg till oss och övernatta till på fredag för att jobba i Umeå. Så ikväll har jag "låtit" stå över hockeyn så att Lasse kan följa med istället. Inget jag sörjer speciellt mycket :)
Och jag behöver inte ens laga någon middag till dom för dom ska äta ute innan hockeyn. Så jag kan helt enkelt välja vad jag är sugen på ikväll. :)
Nu ska jag gå och pyssla vidare i hemmet!

Söndag

Idag söndag har vi fått oss en rejäl sovmorgon igen. Oj så skönt vaknade 11.30 och slog på tv sedan blev det en söndagsfrukost. Jag gillar frukostarna på helgerna då man får äta tillsammans, så mysigt.

Igår kväll blev det att fara till Oleary´s med Lars, Monica och Andreas, Petra var tyvärr sjuk och kunde inte följa med.
Så det blev en kycklingpasta för mig med vitlöksbröd. Mumsigt! Efter maten var vi sugna på lite efterrätt så det fick bli 3 kulor glass, en av varje smak. :) Och kaffe. När dom började dra igång dansgolvet vid 23 tiden tog vi våra jackor och åkte hem till oss allihopa och umgicks. Tittade på lite gamla foton och skrattaden hel del. Så när klockan närmade sig 01.30 skjutsade jag hem dom. En riktigt trevlig kväll. Jag och Monica var så frusna så vi hade nästan tänkt att bada en stund men det får vi ta en annan gång. =) Marlon ska få komma och bada i bubbelbadet någon dag. :)
Och under kvällen var det ganska  varmt här i lägenheten så vi öppnade balkongdörren för att få in lite frisk luft.

Så på morgonen idag när jag skulle gå upp på toa när vi vaknat, alltså mitt på dagen var det så kallt i hela lägenheten! Tills jag fattade hur det var, vi hade glömt att stänga balkongdörren när vi gick och la oss!! Och den hade blåst upp och stod på vid gavel! Tur att det inte var -20 ute. Men vi hade inte märkt nåt eftersom vi alltid sover med dörren stängd in till sovrummet. :) haha så iförd i bara trosorna och morgonfrilla skyndade jag att stänga dörren haha vilken syn va?!. Men ingen hade varit in för det fanns inga spår på balkongen. Så det var ju tur det iaf. Ganska lätt att hoppa in eftersom vi bor på markplan!

Nu har vi då varit och handlat lite till middagen ikväll. Det får bli tacos för andra gången denna helg! Gott! :) Och lite tv såklart, det vanliga på söndagar! Svejs

Lördagsfin

Ja nu är man lördgsfin. Nyduschad och allt. Och jag matchar till och med vårat kök, lila strumbyxor och scarf. haha
 

Nya TV-bänken!!

Men hur snyggt blev inte detta. Lite mer matchat nu än den andra som var det enda i ek i vardagsrummet. Nu går allt i svart, vitt och rött! Mycket nöjda blev vi. :)
Även på bilden våran nya ljudanläggning :) 2 högtalare och den andra som står vid tv:n är dvd:n. Sedan har vi ju även två högtalare bakom soffan som ser ut som dom där fram. Och riktigt läckert ljud när man ser film i 5.1 ljud. Det känns verkligen som att man är med i filmen haha
Kan bara tänka mig hur det ska kännas när man ser en skräckis!



Nu är det iaf lördag idag och jag och Johan har tagit sovmorgon och ganska nyligen ätit "frukost", eller lunch kanske man säger nu vid denna tiden :)
Nu väntar duschen på mig och sen blir det nog att fara och se lite hockey. Lanza chiefs spelar idag, Johan fck ej vara med på matchen eftersom han inte kunnat träna så mycket på senaste tiden så det blir att vi kan följas för att kolla lite. :)
Sen får vi se hur kvällen avslutas kanske middag med någon eller så. Vi var lite sugna på det.

Fredag

Idag har jag jobbat och stått i. Men jag fick faktiskt helg efter denna dag. På butiken har vi haft fullt upp med rean och att packa upp alla nya kläder som kommer för våren! Kul. Man har redan börjat fylla garderoben med nya och frächa kläder. Vilket behövs, eller? :) ja alltid i min garderob om man frågar mig.
Under lunchen kom jag på att jag och Johan kunde äta taco och det fick det bli, jag han handla under rasten och så var det bara jobba klart resten av dagen och sen fara hem och börja med maten. Och hur gott som helst var det. Vi har ju tappat lite av vårat tacosug numer, men det kanske börjar komma tillbaka nu igen. :)
Sedan har vi sett lite lets dance och färdigställt våran tvbänk som jag började med igår kväll. Och den blev ju hur snygg som helst men bilder på det kommer lite senare. :) Nu ska jag hjälpa Johan att ställa allt iordning, vart vi ska ha allt osv. Svejs

Dagens outfit på jobbet :) Men just nu är det mjukisarna medan man är hemma!

Måndag igen...

Förra veckan gick hur fort som helst. Jag jobbade alla dagar sedan vi kom hem från Älvsbyn, även lördagen. Så i lördags när jag kom hem var Johan ganska pigg, han hade varit  och handlat till middagen. Det fick bli baconinrullad fläskfilé i ugn och bakpotatid samt en mögelostsås som är hur god som helst. Bara creme fraiche och en bit Kvibille ost "gräddädel" Mums. Så vi hade en mysig middag på två och sen såg vi film hela kvällen. 

Denna osten plus en liten cremefraiche naturell. Smula osten med en gaffel och häll över creme fraichen, salta lite och lite svartpeppar. Mums! Passar till kött, grönsaker eller vad man nu vill.

Söndag sov vi ut. Eller vi blev väckta klockan 10.00 av en som ringde och skulle komma med våran IKEA tv-bänk som vi beställt. Men dom skulle bara ringa och höra om vi var hemma på ons mellan 17-21.00 för då skulle dom dyka upp med den! Spännande! Tror det kommer bli supersnyggt. Johan var glad att den kom på kvällen för på tors åker han till sundsvall och jobbar så han tyckte att jag skulle montera den då han är borta. Kanske lika bra det, då har jag då iaf något att göra efter jobbet, och att det är bättre att göra det själv. :)
Så vi åt i oss lite frukost och sen började vi städa hela lägenheten. Allt och hur noga som helst. I 2 timmar städade vi båda två, mycket rent och fint fick vi det. Skönt, känns som att man har puttat det åt sidan nu ett tag. Bara snabbstädat senaste gångerna.
Sen följdes vi och veckohandlade och for hem för att grädda plättar till middag. Hur gott som helst! Länge sen man gjorde det. Med sylt och grädde till höll vi på att äta ihjäl oss. :)
Sedan blev de mer film och mys i soffan, det var vi värd. Men vi lessnade att se film efter ett tag så vi satte oss vi köksbordet och spelade sällskapsspel till 23.00! haha men skrattade massor. Hur man nu kan ha så kul på 2! Men det hade vi. Spelade bl.a Veolia spelet som vi fått i julklapp.

Måndag har jag jobbat. Och massor har vi  fått gjort också. Jag hade ingen lunch med mig så det fick bli en lunch på café Starz utanför butiken. Potatis och fläskfilé med sås och sallad var väl ingen dålig måndagslunch! Och till mellanmål kom Lars med semlor till jag och Monica och han. Oj så gott! Årets första semla! Mums!
Nu sitter jag vid datorn och Johan spelar tvspel med killarna. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, finns inte så mycket att se på tv ikväll insåg jag. Men det blir nog att inta sovrummet och tv:n ändå och bara sappa mellan kanalerna tills man hittar något intressant att titta på.  Svejs

Städat bort julen

Nu har jag städat bort julen. Kvällen har gått fort fram vilket var meningen eftersom jag är själv ikväll. Johan är i Malmö. Men det passade bra för mig ikväll att städa undan lite. Och man förvånas lika mycket efter varje jul. Alla julsaker och granen är så mysiga att ta fram men efter julen då allt ska bort så blir det så snyggt och rent i hemmet. I lägenheten är det helt bortblåst nu. Skönt att ha gjort bort det. Men lite julstämmnig finns kvar, jag har just börjat koka lite risgrynsgröt :) det är ju så himla gott att äta kallt och tillsammans med t.ex saftsoppa. Så det blir min kvällsmat imorgon då den har kallnat hela natten. Nu ska jag sätta mig ner vid tv:n och invänta att gröten tjocknar coh sedan blir det att lägga sig.
God natt!

Köket tillbaka i sin vanliga stil!

Kåbdalis!

I fredags åkte jag och Johan mot Kåbdalis för att bo i husvagn med hans föräldrar. En myshelg kan man säga. Bara umgås och äta gott, men framförallt att åka lite snowboard!
Jag slutade strax efter klockan 18 på fredagen och då tog vi oss iväg. När vi passerat Älvsbyn visade mätaren -30,5!! Hur kallt som helst! Så vi stannade på en parkeringficka för att gå ut och känna på kylan lite! :) kan lova att det bet i kinderna. När vi kom upp käkade vi lite kvällsmat och sedan drack jag och Annelie lite Asti cinzano. Mycket gott. Sen var det natti.

Här får jag och Johan sova när vi kommer upp till Kåbdalis! :)


Lördagen var det ca -14 grader ute så jag kände inte riktigt för att åka ut i backen. Sedan brukar jag ha en vilodag den första dagen. Då slappar man bara och går runt i mjukiskläder hela dagen.
Men Johan och Lasse var sugna på skidåkning, åkte några åk medan jag och Annelie tog en promenad med hunden. Men mest tror jag dom åkte för att kunna gå på afterski! :) Afterski började 15.30 och då gick vi in och lyssnade till lite musik och drack varsin glywine. (om det stavas så) Mums. Det är ju ett måste i Kåbdalis.
Sen blev det att duscha och äta lite fondue i rödvinsbuljong i husvagnen tillsammans, oxkött och en massa tillbehör! Hur gott som heslt. Vi mumsade länge.
Efter maten var det hockey på tv, sedan var det läggdags. Och det är som att man blir trött så fort man kliver in i husvagnen. För vi sover så mycket då vi är där och ända är vi alla trötta!

Söndag var det också ganska kallt ute, ungefär som lördagen. Och det märkte vi när vi vaknade ca 11.00 :) Skönt med sovmorgon alla dagar! Jag och Annelie promenerade medan Johan och Lasse tog några åk i backen. Sedan mystes det hela dagen, utegrillade hamburgare till lunch! Lite dusch och bastu för vissa så var vi laddade för middag i restaurangen. Där blev det reninnanlår i rödvinssås och rösti. Mums så gott. Efterrätt som var en daimparfair slank fort ner i min mage! :) Tillbaka till husvagen för at äta lite godis och se Mamma Mia filmen innan vi skulle lägga oss.



Ser film i husvagnen.


Måndag hade vi ställt klockan för att komma upp lite tidigare i backen. Och glada blev vi när vi vaknade och insåg att det bara var -4 grader ute! Perfekt väder för backen. Så upp och äta i sig frukost och på med ytterkläderna.
Hur kul somhelst att åka en dag! Sen var det bara att åka till husvagnen för att äta lunch, renskav i pitabröd!.

Här i husvagnen bor vi. Med en mysig förgård som en liten stuga kan man säga.


    

Jag får inte glömma jag och Johan i backen! I liften på väg upp!






 



Efter lunch på måndag fikade vi lite och sedan drog vi oss till Älvsbyn. Johan och Lasse skulle se juniorhockey VM på natten som skulle räcka till  ca 04.00. Så jag och Annelie skulle inte ha fått många timmar sömn om vi stannat i husvagnen. Så vi åt middag i Älvsbyn, liteefterrätt och godis och sen gick jag och la mig vid 00.30. Jag och Annelie sov på övervåningen för vi visste att det kunde bli lite höga röster under matchen. :)
Men morgonen var inte så bra för Johan åkte på magsjuka! Och vi hade en 3 timars bilfärd tillbaka till Umeå som väntade. Så vid 16 tiden packade vi in oss i bilen och jag fick köra hem. Men det gick bra. Men vädret var inte det bästa. Snöade och en massa snörök. Men hem tog vi oss och kurade ner oss i varsin soffa och såg en film innan vi la oss.

Gott nytt år!

Vilken otroligt rolig nyårsafton vi hade igår jag och Johan tillsammans med Lars, Monica, Petra och Andreas! Vi hade bestämt oss för att träffas vid lunch runt 12.00 så vi skulle kunna umgås hela dagen tillsammans och spela spel.
Så strax efter 12 kom vi till Lars och Monica, Marlon var också hemma då. Mormor slutade ca kl 16 så han fick vara med oss några timmar. Kul tyckte jag för då han vi ju leka lite . :)

Marlon fick se lite film.


Vi måste ju även vara dom enda som hade våran klädstil som vi hade igår! Otroligt vilken bra ide vi hade. Vi tog på oss myskläder och bara var oss själva! :) haha en annorlunda nyårsklädsel. Men vi behövde inte stressa med några frisyrer eller tänka att man var tvungen att köpa en ny finklänning som man aldrig mer eller knappt kommer att använda igen. Det var hur behagligt som helst. 

Men vi träffades 12 allihop och käkade lite pizza ihop till lunch. Sen blev det att surra lite och umgås med Marlon. Ja vi gjorde även lite cheescake som vi skulle ha till efterrätt. Marlon blev hämtad på eftermiddagen så vi satte och och spelade "Kampen mellan kvinna och man" rond2. Som jag och Johan hade med oss som tack för inbjudan. Tjejerna fick frågor om killsaker, killarna om tjejsaker. haha men vi förlorade tyvärr det spelet! Så vi åkte på att diska efter maten. :)  
När vi väl kände oss hungriga var klockan ganska mycket men inte gjorde det nåt.  Hade ju även ätit en sen lunch. Vi satte oss och åt kring 21 på kvällen :) Och Lars hade lagat en så otrolig middag! Den bestod av fyra rätter. Vi fick ju vara delaktiga i efterrätten iaf :)

Meny
Förrätt 1:
Pilgrimsmusslor, sparris med bacon
Förrätt 2: Hummersoppa
Varmrätt: Renfilé med hemgjort potatismos och kantarellsås
Efterrätt: Cheesecake med jordgubbar

Och hur gott låter inte det där?! Jag kan lova att vi var mätta! Lars är ju kocken själv! :)
Under middagen satt vi och funderade på vad som varit bra under det senaste året och alla hade något som de mindes bäst. :)

Fina servetter! :)


Laddat upp med lite bubbeldricka.


Hummersoppa med hummerkött i


Varmrätten


Efterrätt








Sedan blev det lite singstar i källaren en stund, hann inte mer för klockan började närma sig 00.00! Och vi fick ju inte missa tolvslaget. Sprang upp på balkongen och fick en underbar utsikt över stans alla fyrverkerier! Mycket fint. Kramades skålade med lite skumpa och önskade alla ett Gott Nytt År!
Vi gick ner på nedrevånigen igen och gjorde ett vad: Att detta skulle bli en tradition! :)

Mys i källaren med en eld.


På denna vägg hade vi tvspelet. Som en projektorduk ungefär.


Mys i källaren!


Men kvällen slutade inte där. Vi hade ju sagt att om vi skulle träffas klockan 12 på dagen skulle man vara mättad och kunna gå hem efter tolvslaget. Men inte det, vi hade helt enkelt för trevligt där! :)
Vi hade inte ätit efterrätt heller, vi satte oss vid 01.00 och mumsade i oss den goda efterrätten vi gjort. Fick mycket bra betyg! :) Efter det drog musiken i källaren igång. Och de som varit där vet vad det innebär :) Lite dans. Vi tjejer var så sugna på att spela "Pictionary". Men killarna gick inte att få upp från källaren så vi satte oss att spela själva. Men det var kul. Många roliga gissningar på vad man ritade under spelets gång. Ett exempel: Morotsvagga! haha har någon hört det ordet ens! Oj så kul. Men man vet inte, det hade kunna vara det :)



Monica in action med att rita. 
                         

Efter ett tag kom killarna upp i bara kortkalsonger och ville ha ner oss i källaren för att dans med dom. Men icket. Dom hade blivit lite varma där nere så dom hade helt enkelt tagit av sig kläderna och dansade! haha men det blir inte att lägga in några bilder på det! Nog för att jag har många roliga men det skulle väl kännas för taskigt! :) Men det var en rolig syn.
Så när klockan var 03.00 tyckte vi att det var dags att gå hem så jag fick gå ner i källaren och dra med mig Johan. Dom gjorde några försök att kasta in mig i deras dans men det gick inte så bra. haha Johan var klar ganska snabbt så då tackade vi för oss och gick hem.

Tack Lars och Monica för denna fantastiska nyårsafton! :) Svejs.


RSS 2.0