2013

Snart är det 2013, nästa månad gifter vi oss och detta år ser vi fram emot!
Bild från tidigare idag....


Söndagsfrämmande!

Våra stockholmsvänner har varit uppe i norr över julen, idag fick vi äran att bjuda dem på middag innan de åkte hem igen. Kul att ses, Melody var som vanligt självsäker och inte alls blyg för nya ansikten (hon var så liten sist vi sågs tillsammans) ikväll spelade hon apa och busade på.

Igår gav Emma W henne välling för kvällen, la henne i hennes sovrum på övervåningen och där somnade hon gott. Melody är inte blyg av sig om vi säger så :)

Middag idag blev detta. Kyckling, ruccola, fetaost, soltorkade tomater, kalamata oliver och över det en italiensk balsamico dressing. Färskpasta & vitlöksbröd till. Kanongott! Tipset kommer från en av våra mammaluncher. På bilden ser ni alla tillbehör jag lagt fram, men allt läggs i samma form sen och så hälls dressingen över.


Kryddlåda

Vår låda under hällen är 80 cm bred men eftersom den är under hällen är den inte lika djup som de andra. Vi har haft kryddställ liggandes i garaget sen vi satte in köket och igår fick jag tummen ur och sågade till dem så de passade lådan. Blev så less all kaos där i, se vilken ordning det blev nu! Skönt!


Lördagskväll

Emma & Simon var här på middag, supertrevligt! God mat, surr & skratt...


Kyla

Idag är det -25, vi klädde oss och gick ut en liten stund iaf. Skotern skulle flyttas så Melody fick prova åka en minisväng på gatan med pappan. Det var lite läskigt med ändå lite kul. (första gången hon åkte i vinter)

Vi passade på att fylla upp vedbyttan inför kvällen. Titta noga så fina klabbar det ligger i den! (jag som högg till dem ;) vi behöver inte göra det egentligen men det var lite kul att se om jag fortfarande kom ihåg hur man använder yxan! Inte för att jag varit grym på det tidigare men ändå...Haha


Snöigt

Massor snö har det kommit inatt! Wihoo vad härligt :) men idag tog det länge att skotta infarten och runt granen. Melody hann bli trött och less vilket var förståeligt. Vi gick in och lunchade, sen fick hon vila middag inne och kag satte mig med en kopp glögg framför tv:n.


String!

Wihoo äntligen en String på köksväggen! Julklapp :) hästen, fatet, silvriga ljushållaren, mini tomtarna och den röda blomman bakom små tomtarna fick vi också från tomten :) vi har varit snälla i år....

Melody har tryckt i sig ett päron idag, och bokstavligt talat tryckt! Jag hann inte vara med så hade hon ätit upp både kärnhus och botten! Haha tydligen väldigt gott :) så rätt sött ut...


Bild från julafton

Julmys är så fint. Jag kommer inte vilja ta ner allt då julen är över! Men konstigt nog brukar jag alltid tycka att det blir fint då också. Städat och bortblåst, men än ska vi njuta av julen i vårt hus :)


Mysdag

Inte gjort många knop idag, men vi gör iaf vårt yttersta för att äta upp all julmat kan jag lova :) nom nom
Vi var sega imorse både jag & Johan, la oss på madrassen i lillans rum medan hon lekte runt om oss, Mysigt faktiskt.
Men nåt var vi ju tvungen att göra så vi gick ut och skottade gården, jag & lillan tog en runda med sparken och sen gick vi in. -15 idag känns ju riktigt behagligt nu när man vant sig med de -30 som varit.
Annars är det mysdress, osminkad, okammad, eld i öppenspis, godisätning & mys hemma som gäller. Johan är hos Ante och ser hockey, Melody vilar middag och jag får inget gjort annat än äta lite mer godis :) men är det jul så är det...


Juldagen

Idag på juldagen har vi firat jul med Johans farbror och familj i piteå havsbad. Kul att träffa dem med och där fick vi en hel del som vi inte hade någon aning om. Julklappar från tomten ;)
Åkte hem och la lillan vid 19.30 och nu myser vi vid tv:n och fortsätter äta gott!


Bilder från julafton

I år hade vi julen här hemma, vi åt tills vi nästan sprack och ändå fick vi huur mycket mat som helst kvar. Men det mumsar vi vidare på och vissa rätter har vi kunnat frysa ner. Fina saker fick vi alla 3, en del vi visste om och en hel del vi inte hade någon aning om :)
Johan var chockad över julklappsöppningen i vardagsrummet!! Hahahaha jag tror jag skattar än, han försökte styra upp det och få någon ordning men alla var för ivriga för att lyssna. 9 barn som skulle öppna sina klappar, då får det bli stök :) det hör julen till! Hahaha vi skulle ha filmat allt och Johans försök med att höras! Hahaha! Vi fick oss iaf en fin bild på alla barnen tillsammans vid tomten, Melody i hans knä och de andra 8 runt om. Brors förslag och det var ju riktigt mysigt.
Jag lägger inte ut bilder från dagen, det är så många med på alla bilder och alla vill säkert inte synas här...

Här ser ni en bråkdel av julbordet vi laddat för 21 pers, ni kan tänka er hur mycket som är kvar! :)
Dukningen får också komma med, vi hade även ett barnbord där 5 barn fick sitta då alla inte fick plats vid långbordet! :) älskar att vara många på julen!


Julafton!


Dagen före doppardan

Dagen idag har bestått av att fixa ordning maten inför imorgon. Skurit laxen & gjort laxrosor, kokat en massa gröt, gjort Jansson, tagit upp köttbullarna från frysen, skurit upp 4 sorters korv osv... Vi har iaf förberett så mycket vi kunnat och ikväll är det mys vid tv:n, Bingolotto, gotta och mycket julkänsla!
Längtar till morgondagen :))


22:a december

Idag är det kallt, riktigt kallt! Vi har haft en städardag och gått genom hela huset vad gäller allt, dammsugit, skurat, dammtorkat, bäddat rent i vår & lillans säng, plockat undan osv osv...allt som vi skjutit framför oss tog vi tag i idag och det känns alltid lika skönt att få det gjort.

Vi eldar i öppenspisen och myser inne, tittar ut och kan inte annat än njuta av det vi ser. Vintern är bara så fin...


Det blev bra

Från att inte veta vad vi skulle äta till middag klurade vi ut något gott.
Johan funderade vad han skulle handla hem och jag tyckte det var så hemskt att behöva handla då vi har 2 fulla kylar med mat. Men inget av det kan vi ju äta än.
Blev iaf Johans champinjonsoppa till förrätt (rester) och löjrom med tillbehör till "middag" , Melody sover, vi har tänt ljus och detta ska förhoppningsvis smaka!


Hmm, vad kan det vara

Alla klappar är klara, så superskönt! Handlat till julafton har vi också gjort. Har så mycket mat nu så väldigt tur att vi har 2 kylskåp och 3 frysar :) en stor frysbox och en kyl/frys i förrådet. Kylen i förrådet består av julmat & dryck. Tur det är många som kommer på julafton och hjälper oss att äta upp allt. Ska bli så mysigt!

En av Melodys julklappar ser ut såhär :)


Skumtomtar & mer snö

Har laddat upp storburken med skumtomtar, jag & Melody har skottat 2 gånger ute idag. Passade även på att skotta fram granen på framsidan. Den knogar och snöar över så det knappt finns något kvar av den och belysningen. Nu ser man att det är en gran igen och inte bara ett snötorn med ljus under :) snöat har det gjort i princip varje dag hur många dagar som helst nu, supermysigt! Det behöver inte sluta....


Bloggtorka

Hoppas ni står ut med att jag har bloggtorka för tillfället, haft fullt upp mån-ons och tanken att blogga har inte slagit mig då dagarna har varit fyllda med betydligt viktigare saker. Saker jag inte delar med mig om i bloggen.

Imorgon väntas mammafika för mig & lillan. Annars blir dagen lugn. Nu ska jag sussa, god natt! :)


Lussat igen

Luciatåg idag i korsträsk byagård, Melody fick gå med när de tågade fram. Gick sådär, hon trillade på vägen men det gick snabbt över. Men sen stod hon nöjt där framme med de andra. Men att ställa henne som de andra försökte vi inte med. Hon stod lite här och var men på plats det var hon! Söt som socker och dansade lite till barnens sång :)
De var så duktiga alla barn, & lilla Ida som är i Melodys ålder stod flera låtar där framme och diggade!! Så himla sött

Sätter text över barnen då jag inte vet om de vill att deras barn ska synas på nätet....


Ringprovning

Igår drog vi in till Luleå stad, prioritering var att prova vigselringen igen samt ge klartecken att skicka iväg beställningen som vi gjorde klart med dem förra gången vi var där. :)) Ville såklart kika på den en extragång och sätta den på fingret för att känna om jag fick samma känsla som första gången jag testade den. Och det fick jag, den är bara så fin. Den passar mig...känns ändå lite läskigt att ha valt en ring man ska ha på sitt finger resten av livet! (vilket jag hoppas på, tror, vill...ni fattar) ;)
 
Det finns massor att välja bland och det är inte bara ringen utan allt...har jag valt rätt klänning osv allt har gått så problemfritt och jag/vi har inte funderat så mycket. Det får en ju också att tänka...blev det rätt, tänkte vi igen det vi valt osv blablabla det går att hålla på hur mycket som helst fram och tillbaka med tankar och önskningar. Haha men det har ju känts bra direkt och då har det fått bli det. Klänningen och allt därtill har Johan självklart inte fått se ;) sen är det nog mer jag som tänker lite extra då och då, tjej som man är :)
Känns som om jag inte håller er uppdaterade så mycket kring bröllop och vigsel men just nu är det väldigt lugnt. Vi har julen framför oss och sen lär det ju bli en hel del fix efter att nyår varit. 
 
 

Zara Larsson - Uncover

 
Hittade denna låt ikväll genom blogg.se....shit så himla bra!! Video (youtube)
 
 

Årets julkort!

Till er alla!
Kortet...
 
Hade tur i år, först tänkte jag hur ska jag lyckas få en bild där hon sitter stilll?!
Förra året var det enkelt, då satt hon där man satte henne :)
Jag letade fram en tomteklänning som vi fått ärva, den var för stor och lurvet på ärmarna fattades, men vad gör det...vi fick vika upp dem så den passade. Lika bra att inget lurv där var. Hittade en tomteluva som vi även den fått ärva och så blev hon snabbt en liten tomtenissa. Sådär oplanerat, kan funka lika bra ibland, om inte ännu bättre om man har tur :)
Jag hade då tur och Melody var på strålande humör. Tog ca 10 bilder, snabbt var det avklarat och dessa blev det också...gulle!

Julgodis

Kokade ihop en hel plåt med dessa igårkväll. Vet ej varför jag skrivit ett tips i receptet att -gör gärna dubbel sats.
Det hade räckt med en! ;) men de går nog åt....goda blev de omän liiiite väl mjuka. Men hellre det än stenhårda.
Fick Johan att hjälpa till med formarna...


På sparken

Tomten har varit tidig i år och Melody fick sig en spark för någon dag sedan. Det är toppen tycker hon och det tyckte även vi som inte hade någon aning om detta! Vi sparkar och sparkar och hon åker nöjt där på. Idag gick det t.o.m att vara ute ett längre tag då mätaren stod på ca -6. Snöat mer har det gjort så vi skottade av infarten också då vi lika var ute.
Men sen det här med att man måste gå in tids nog är inte populärt hos lilla damen....


Lucia

Lucia idag, jag & Melody åker runt med en fikakorg. Först till farmor och farfar (jajja) och sedan till mormor (mommo)
Bilden till vänster är hos mormor , bilden till höger är hemma i vår hall :)
Söt som socker!!


Mera snö

Härligt när det kommer mer snö. Undra hur mycket det ska komma för att jag ska känna att det räcker? Inte på långa vägar än iaf!! :)) lätt snö så det är enkelt att dra av infarten och få lite frisk luft medan Melody får leka ute. Hon skulle nog vara ute jämt om hon bestämma :)


Lussande!

Ikväll var det lucior, tomtenissar, pepparkaksgubbar och stjärngossar på scen. Två av dem var mina syskonbarn, så kul att se! Och lite extra julstämning fick man såklart.
Melody som är så kvällstrött fick stanna hemma med Johan.


Gymnastik

2 av mina syskonbarn går på barn gymnastik och ikväll var det avslutning/uppvisning. Vilka små sprättar de är alla barn, kullerbyttor, krabbgång, hoppa hit och hoppa dit, stå på huvudet och sträck upp hela kroppen. Imponerande :) många av sakerna skulle jag inte fixa själv! Haha

Melody var med och ville såklart inte sitta still och titta på. Som tur var var det fler barn som lekte på sidan om och sen hade de paus lite då & då så hon fick leka lite med sina kusiner också.
Jag kan lova att med mig ville hon då inte vara lilla gumman, hon sprang omkring och lekte med allt annat än mig & var inte blyg att gå fram till en främmande människa och visa upp rockringen som hon gick och bar på. :) sötknopp!


Hemma!

Vi tog oss hem genom all snörök!

Hade snöat en hel del här också, fantastiskt säger jag bara! Jag & lillan gick ut och skottade och pappan lagade middag. Lätt snö har det kommit senaste tiden och det är ju bara för härligt att vara ute och skotta!

Magen är fylld av värme sedan helgen i Umeå men ändå härligt att komma hem. Borta bra men hemma bäst. Tack för denna helg alla ni.


En helg i Umeå

Vi har bott in oss på hotell fre-lör och hälsat på några av våra Umeåvänner.

Fredag fick vi gomiddag hos Elin & Jesper där vi även fick snusa på lilla Gidde som blivit så stor :) Melody höll sig vaken hela kvällen eftersom hon fått sova en eftermiddagslur i bilen på väg ner. På hotellrummet var det svårt att få henne att somna. Hon tyckte det var väldigt konstigt att vi skulle se tv i samma rum som hon skulle somna själv i spjälsängen :) tillslut släckte vi ner och höll om henne i vår säng (vilket hon heller inte är van) men tillsist somnade hon!! Men kunde såklart inte sova mellan oss utan vaknade till 2 ggr under en timme. Då fick hon hoppa över i sin säng och sova vidare :) hon är alltid van att somna i sitt sovrum helt själv då vi är hemma och sova där hela natten.

Lördag var det tacomiddag på lektors. Vi var 10 st som åt och alla som var där ska komma på bröllopet så det var jättekul att ses igår och surra en massa för att ta igen det vi missat :)
Melody somnade på övervåningen vid kl 21 och sen kunde vi lyfta över henne till vagnen, gå till hotellet, åka hiss och gå in på rummet samt lyfta över henne sovandes till spjälsängen och där sov hon till morgon! Skönt!!
Igår kom jag t.o.m ihåg att fota! :)

Idag är det riktigt snöigt och vi ska köra hem igen. Har hunnit med att träffa några från mamma-pappa gruppen också innan vi började rulla.


Arraksbollar/myrstackar

Arraksbollar/myrstackar

Sockerkaka: 175*. 30-40 min
3 ägg (vispa poröst med sockret)
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 kopp (liten) kokande vatten

Recept:
1 färdig sockerkaka (receptet ovan)
1 1/2 dl socker
200 g rumstempererat smör
3 msk kakao
1 - 1 1/2 dl punsch
200 g chokladströssel

Jag "smular" ner sockerkakan i assistenten, sen tillsätter jag resten av alla ingredienser och låter det blandas ihop ordentligt så "smeten" bli jämn och len och utan klumpar efter sockerkakan.
jag vill ha ordentligt med punsch smak så jag tar 1 1/2 dl punsch och sätter 1/2 dl mjöl också för att smeten inte ska bli för lös, då är den svårt att rulla till jämna bollar. Denna gång hade jag inga formar hemma så jag frös ner dem som de var, annars är det fint att lägga dom i varsin julig och fin form :)

Lycka till! :)



Renmacka

Gjorde roliga smörgåsar till 2 av syskonbarnen idag, av Polarbröd. Stansade ut med hjälp av en pepparkaksform :)


Julbak

Jag fortsätter att julbaka. För någon dag sedan gjorde jag arraksbollar/myrstackar. De är så himla goda då de är hemgjorda.
Idag bakade jag fler pepparkakor då jag redan nallat så många ur burken att det började se lite ut :) hehe pepparkakor och mjölk är ju bara för gott.


Liten är krasslig

Vi börjar ana varför Melody varit grinig idag. Ikväll ville hon för ovanlighetens skull inte äta middag, hon ratade även kvällsvällingen och somnade på tom mage! Och jag kan verkligen konstatera att den är tom för hon laddade ur sig rejält 2 gånger i eftermiddag så det t.o.m blev klädbyte. :/ lilla stackaren. Hoppas inget smittsamt, vi har ju haft en massa på besök idag som jag håller tummarna på att de håller sig friska!


Mammalunch

Idag var det min tur att bjuda på lunch till alla mammor. Fem st var vi idag, jag hade lagat ihop lax i ugn i vitvinssås med dill och räkor som serverades med färskpasta och sallad. Gick hem hos alla :) självklart serverades vin också, vitt idag då vi åt fisk. Glömde dock att fota varmrätten...

Melody hade ingen bra dag då alla var här. Grinig och arg på de som tog sakerna hon ägde. Tråkigt när hon ska vara så hårdhänt tycker jag. Men vi får fortsätta säga att man ska vara god och stryka istället och hoppas på att det ger sig då hon blir äldre och mer förstående. Inte lätt alla gånger då hon inte kan prata och säga vad hon vill och tycker. Svårt också för oss att veta hur man ska göra. Man bli ju arg då hon beter sig illa mot någon men samtidigt måste vi tänka att hon inte förstår bättre än, säga förlåt och stryka får hon göra varje gång. Det har verkligen blivit bättre och idag blev hon bara riktigt arg och slog till en vid ett tillfälle, men ändå. Annars har hon mest varit grinig och sovit lite under dagen. Kan ha en bidragande faktor på humöret. Alla kan ha en dålig dag :)

Som efterrätt hade jag gjort saffranpannacotta med passionsfrukt och en chokladpannacotta med hallon som båda serverades i små glögg glas. Kul med 2 olika smaker. Saffranpannacottan var grymt god, hade aldrig smakat den förut. Passade väldigt bra med passionsfrukt på!!


Mera shopping

Tydligen fick jag inte nog med shopping i Sthlm :) idag åkte jag & svärmor till Piteå för att leta jultyg. Och bara sådär så fann jag ett som jag hoppas ska bli fint i vardagsrummet, på rea var det dessutom! Kanon :) bild kommer upp då det är klart.

En hel del massa annat fick följa med hem också, b.la mycket jul & inredningsgrejer!

Melody fick sig ett par lackskor inför jul och eventuellt till bröllopet. Hon var så nöjd i dom och ville gå med dem här inne då vi kom hem. Kanske hon ärvt lite av mig i alla fall :)
Glad i hågen gick hon omkring i gallerian då hon fick chansen att sträcka på benen en stund....


Pepparkaksbak

Till första advent blir det mysigt med pepparkaksdoft i huset, så jag & Melody bakade. En väldigt hjälpsam dam som hjälpte mamman att gnida ut mjölet på bakduken, kavla lite, men mestadels åt hon deg! :)

En härlig och fin "Disney gran" står nu också på gården och behöver lite belysning....det börjar vankas julstämning minsann :)


Borta bra men hemma bäst

När jag kom hem väntade en glad Melody i hallen. Hon hade nyligen ätit lunch och kissat på pottan och strax var det dags för dagsvilan, tur jag han hem innan den!!
Lite roligt att se hur hon skulle reagera. Hon busade och vickade fram & tillbaka med kroppen och skrattade. Samtidigt ville hon äta upp snön som jag drog in på hallmattan. Haha, jag skyndade mig att plocka upp henne och sen kramades vi länge! Ville inte alls lägga upp henne i hennes sovrum för att vila middag. Men det var ju dags för det och så fick det bli.

På nedervåningen hade Johan överraskat med en jullunch och vi tände första ljuset. Känner mig efterlängtad av både liten & stor! :) mys för första advent.


Mix

Idag åker vi hem, fulla väskor och lättare plånböcker. :)
Har gått bra att vara utan Melody också, dagarna har gått så himla fort! Men det är väl så när man har kul. Nu väntar vi på att stiga på planet och komma hem till våra familjer igen.
Jag längtar efter dem, och som jag hört är det 2 hemma i huset som saknar mamman! :)


RSS 2.0