Projekt

Projekten är många just nu :) Roliga är de också. Ikväll har möbler fått komma ut på inglasningen, men det är långt ifrån klart ändå. En bänk ska betsas och köpas nya knoppar på, ja och en hel del till. :) Imorgon får projekten fortsätta, nu lite kvällsmat framför tv:n...här en tjuvkik


Bus

Bustjejen med sina små trosor på huvudet, kikar mellan trappstegen och säger -Tittut!

En liten färgklick i tvättstugan fick det bli i veckan.
Vi skulle även behöva bestämma oss för vilken färg vi ska ta upp ute på inglasningen. Finns ju så många fina, turkos, grön, orange, rosa, gul...ja svårt val! Men kul ska det bli, bara vi får tummen ur att bestämma vilka möbler vi ska köpa. Finns mycket fint att välja bland där med.


Skiner

Ja skiner är vad det borde göra här inne nu. Städardag nr 2 idag, huset blir rent, sängarna nybäddade, lakanen manglade, allt blir dammtorkat och det luktar såpa. Nu är det bara kvar att putsa alla fönster och köpa nya möbler till altanen, sen är vi redo för sommaren. Phju


Bilder...

Bild från i lördags på Cgs, inte bara god mat utan väldigt mysigt!


Mix

Bloggappen funkar inte vilket leder till färre inlägg. Sitter sällan vid datorn med bloggen och orkar inte lägga över bilder för att göra bildinlägg. Det får helt enkelt vänta tills bloggappen fungerar igen. 
 
En hel del har hänt sedan senaste inlägget. I lördags var jag & Johan på Cgs med några vänner, åt fantastisk mat och fick oss en hel del goda skratt. Söndag blev det en sväng till Piteå för att kika på altanmöbler, hälsa på pappa och sen kalas på kvällen för Jonna.  
 
Idag (måndag) har vårstädningen av huset börjat, jag fick ett il. Vi har ju inte bott här mer än 8 månader men att det blir smutsigt snabbt i alla små vrår! Men skräp och påsamlade grejer har vi inget av (knappt iaf) då vi rensade allt vid flytt. Känns skönt att rengöra allt grundligt och för att inte tala om min lilla hjälpreda som går vid mig hela tiden och härmar :) Sköning är vad hon är!
Melodys vinteroverall har jag tvättat upp idag och låtit hängtorka för att sedan åka in i garderoben i förrådet. Vinterskor och dylikt har även dem åkt in i förrådet och gjort hallen lite mer organiserad då det nu hänger de kläder som används där istället för både och. 
Har handlat, pantat och gjort en massa grejer som jag tänkt göra men skjutit framför mig....
 
Vi har även tvättat bilen i eftermiddag jag & lillis. Trodde hon skulle tro sig med att leka på gården med hink, spade och grus osv men tydligen var mitt städprojekt mer intressant. Dammsuga bilen, torka och putsa insidan var välbehövligt. Melodys intresse kom när vattenslangen kom fram, hinken med medel och vatten var också kul. Med varsin trasa (hittade ingen tvättsvamp) doppade vi i hinken och gnuggade på bilen och sköljde av med vattenslangen. Behöver jag säga att lillis blev lite blöt?! :) Men kul hade hon iaf...tills hon blev lite kinkig och jag insåg att klockan var 18.30 och dags för läggdags inom kort.
Kl 19, läggdags för liten som var trött efter en minst sagt hektisk dag och jag soffade ner mig framför tv:n med lite kvällsmat :-) 

Fredag

En fredag som bestått av att vara med syrran, hälsat på Annlo, ätit kycklingtaco till middag och stridigt med en envis Melody som haft en dag med att testa gränserna ;)
Nu läggdags för lillis och egentid för mamman & pappan.

Lite bilder från dagen. Lillis har fått målade naglar, galet men så sött! Lite nytt till lekrummet också, bl.a en bilmatta och en spegel.


Sånglektion

Varit på sånglektion idag, så himla kul det är!! Varje gång tar jag mig över mina gränser som jag inte trott att jag skulle fixa! Sandra peppar, visar tips och ger råd. Jag gör mitt bästa för att fixa det. Toner jag aldrig trott har funnits i mig kommer fram vid varje lektion. Galet så kul :-) lite shopping på stan en supersnabbis på 30 min resulterade i 2 presentköp och ett extra nattlinne till lillan.


Varmt och skönt

Vilken dag, varmt och skönt ute! Vi tog en cykeltur även idag och sen hem så lillan fick vila middag här hemma. Köpte henne nya sommarskor, små söta vita! Vi åker ju utomlands nästa månad så vi behöver lite sommarkläder osv redan nu :) När hon vaknade klädde vi oss och fin ut på gården. Hon skottade och skottade en massa snö i sin hink och gjorde kakor. Ett glatt -KAKA varje gång hon lyckades. Själv satt jag och löste korsord på bron :-)


Mix

En mix av några bilder som tagits senaste dagarna. Igår tog jag & Melody oss en premiärtur med cykeln, uppskattat av liten som satt nöjd där bak i cykelstolen. Jag frågar lite då och då om det går bra, ett glatt -Mm får jag som svar :) ikväll tog vi oss också en tur då Johan åkte på gymmet.
Har även varit ute på gården en stund, Melody gick fram och tillbaka med spaden och skottade både snö & grus i sin hink.

Sen har vi även en liten hjälpreda här hemma, kul att hjälpta till med både matlagning och disk. Man får passa vart man har henne hela tiden när man är vid köksbänken :)


Gåvor

I fredags fick jag denna fina tebox av Erika, hon kan verkligen det där med att scrappa. Susanne kom med mini orkidén. Himla så sött ihop, se så fint allt blev tillsammans med den gula blomman och citronerna. Kul att få behålla det gula i köket fast påsken är över och påskliljan är kaserad. Känns som vår!


Vår bröllopsvals!

 
 
Ligger på YouTube, ni kommer direkt till den om ni trycker HÄRom ni vill se den i större format så att säga :)

Fredag

Känns alltid lite extra kul när det är helg trots att jag är mammaledig :) 
Idag steg jag och lillis upp och hon fick ta ett morgonbad medan jag hoppade i duschen som står bredvid. Sen blev det bak av både sverigekaka och scones. En liten hjälpreda hade jag vid mig på en pall vad jag än gjorde i köket. Roligast var när jag kläckte ägg i bunken till sockerkakan. Snabbt gick det, Melody tog också ett ägg från kartongen och kastade ner det helt i bunken! Haha jag hann inte vara med. Fick ta upp det igen och visa henne att man först måste knäcka det på kanten, sätta det i bunken och sen kasta bort skalet för det är dåligt. -Blä sa hon då....hm ja måntro om hon förstod?! hehe 
 
En trevlig mammabrunch blev det iaf och en hel del gott att mumsa på. Alltid lika kul att ses. Nu ska jag gå och väcka lilla damen som sovit middag i 2h....

Pottan

Känns som att jag sällan uppdaterar om lillis utveckling nuför tiden jämfört med förr. Det var så kul i början med alla små framsteg och nu är man inte lika ivrig? Kanske för att alla framsteg inte riktigt är lika kul?! Hehe näää såklart hon är jättesöt då hon alltid säger nej till allt, då hon vill bestämma själv, bråkar om småsaker och testar våra gränser varje dag ;) Nä så är det med barn, hon är för go våran lilla snuttan! Egen vilja kommer man långt på :) Så mysigt nu när ordförrådet börjar öka, pussar & kramar kommer självmant, kaffebjudningar, skratt, bus och lekar hon förstår. Älskar att vara ute och leker så bra :) Listan på positiva saker är lång :)
Bjuder iaf på lite info om pottgrejen...

Melody som sedan länge använt pottan, långt innan hon fyllde 1 år. Det började med att hon lätt blev hård i magen då hon var liten och då satte vi henne på toan för att underlätta behovet. Då var det som om hon vande sig med det fast det inte var tanken av oss. Hon började nypa ihop istället för att göra nr 2 i blöjan så vi var tvungna att sätta henne på pottan för att hon skulle göra det.

Vi har inte tänkt på det så mycket utan satt henne på pottan varje morgon, innan dagsvilan, och innan läggdags. Sen har hon fått ha blöjan på. Använt pottan lite oftare nu på slutet.
Senaste dagarna har hon börjat säga -pii ofta då hon kissar i blöjan och tittat på oss som att hon gör fel eller som att det är konstigt för henne. Så nu tänkte vi att det kanske var dags att ta bort den då vi är hemma. Små söta trosor fick mommo köpa då hon var in till stan. Nöjd tjej kan jag lova. Drar upp sin klänning, pekar på dom och säger -trotro (trosor)

Det har funkat bra med att påminna henne, en enda kiss på golvet på 3 dagar. Idag satt hon och ritade vid bordet och sa -pii, jag skyndade mig dit och där hade det kommit en liten pöl på stolen. Tog henne till pottan så kissade hon mer där istället. Som att hon kom på sig att hon ingen blöja hade.
Idag då vi åkte till syrran ville hon inte ta på sig blöjan. Men stopp! Inte vågar jag åka iväg med bilen och hälsa på någon utan blöja ännu! Finns fortfarande stora risker för nedkissningar lilla vän! :) Vi kompromissade och jag sa att hon fick ta på trosorna igen då vi kommer hem. Sagt och gjort, vi var borta i ca 2 h, hämtade pappan på jobbet också och när vi kom hem var blöjan helt torr. En kiss på pottan och sen på med småtrosorna. :) Visst får man lov att vara lite extra stolt ibland :)

Nöjd med nya nattlinnet, galet så sött!


Onsdag

En hemmadag idag. Jag har verkligen ett il att städa, rensa och göra ordning i garderober. Rensar bort lillis urvuxna kläder och lägger i flyttkartonger i förrådet och märker upp dem osv

Idag var det blå himmel och sol så jag satte mig på inglasningen med sodoku och mös medan Melody sov middag. När hon vaknade och jag gick upp till henne sa hon -baj! Så det var bara att ta av den torra blöjan och sätta henne på pottan med en bok. Sen sitter hon där inne själv och har inte bråttom! Igår frågade jag om hon var klar säkert 3 gånger och fick till svar -Nä, meja meja. Bara låta henne vara ett tag till då :)


Paltkok

Palt blev dagens middag. Bara sådär oplanerat när jag skulle börja laga mat ändrade jag mig och gjorde palt istället för en fiskrätt. Insåg att vår stora paltpanna inte kan användas på vår induktionshäll så jag fick koka i 2 pannor istället...det gick det med.


Sista skoterturen

Det känns i hjärtat att det idag var sista skoterturen för denna vinter. Går säkert att köra nästa helg här men det är inget nöje att åka på guppiga och stenhårda nedtinade leder med isbrytaren utfälld på skotern för att den inte ska gå varm. Nä idag bestämde vi det, vi tackar skoter & pulka för alla fantastiska dagar vi haft och ser fram emot nästa vinter.
Vi har verkligen fått mycket kvalitetstid med familj och vänner ute på berg, på isar & i Kanis. Vill vi ut och grilla mer i vår får vi ta bilen istället :)
Såhär ser det iaf ut då vi packat ihop oss, maten m.m i backar längst bak i pulkan och boben fastspänd på hållaren där bak...sen är vi redo för avfärd.


Härlig utedag

På Korsträsket, bilderna får tala för sig själva...


Härlig utedag

På Korsträsket, bilderna får tala för sig själva...


Tors & fredag

Har glömt bloggen lite igen :)
Igår var vi på mammalunch jag & lillan. På em åkte jag & Johan m.fl in till Luleå för middag & hockey. Riktigt kul med en fullsatt arena och en spännande match som slutade med vinst!

Idag har jag & lillan varit i Kanis, grillat, umgåtts med mammor och barn och fått oss några solstrålar. Riktigt mysigt.
Ikväll var det middag hos mamma & Janne och svärisarna var ditbjudna också. Bjöds på en god 3-rätters meny :)


Fejjar på

Sol och blå himmel idag, vaknade pigg och i behov att göra lite nytta! Städning, handling och tvätten har fått växa på sig och vänta nu när vi varit ute med skotern varje dag. Idag kom dagen då jag kände för att göra allt det där, tog tjuren i hornen och tog tag i det trots det fina vädret :)
Städat, handlat, postat brev, pantat burkar, bakat och tvättat. När lillis vaknade gick vi ut en sväng och hämtade sen pappan på jobbet och hem för middag. Skön dag

Gjorde en coleslaw till laxmiddagen idag. Den gick hem hos hela familjen. Tror minsann jag fått lite extra energi efter påsk! :) Och baket var en kardemummakaka (sommarkaka)
Påskriset med de söta små gröna björkbladen har gjort sitt och ska snart pockas bort...


Grottan

I "Grottan" har vi varit idag. Som alla andra dagar har vi ätit gott och njutit av det fina vädret. Melody fick upp intresset för stjärtlappen och åkte flera gånger om och skrattade. Hink och spade i snön är en ny favorit också, hon har suttit mycket med det i helgen och lekt.


RSS 2.0