Tisdag

Här har vi sjukstuga än. Något bättre med lite lägre febertemp idag på 38 grader. Men hon vill bara äta kall mat, kräm & yoghurt. En kall skiva korv slank ner vid middagstid, annars drickbart och vila som gäller. 

Jag försöker sysselsätta mig. Igår blev det städning av hus och idag återvinningen med all sopsortering, tvätta, rensa bort höstkläderna osv. Melody har velat pyssla lite genom att rita och dega. Inte varit lika stilla idag som hon var igår. Så det går framåt, hoppas hon kryar på sig till helgen och samt att jag & Johan klarar oss. Peppar, peppar! 

Ikväll efter Johan kom hem från jobbet...



Sjukstuga & MVC

Melody blev ordentligt krasslig igår em. Hes, blank i ögonen, ordentligt täppt i näsan & snorig. Ville mest ligga i soffan eller i famnen. Kved & vred sig i sömnen under kvällen, sådär så man såg att hon var febrig. Man känner sig ju verkligen så då man är sjuk. Vet inte sist hon hade feber och snuva, hon är sällan sjuk. Peppar, peppar!

Idag fick hon vara en stund hos farmor & farfar medan jag hade tid på MVC på morgonen. Kändes inte bra att ta med en febrig en dit. Allt såg bra ut men jag behöver öka intaget av järntabletter. 
Sf-måttet hade då ökat ordentligt sedan sist. Idag låg det på 26, med Melody samma vecka var det 28. Så ganska lika ändå...

Lilla sjuklingen som fick i sig kall korv och lite yoghurt till lunch. Och sen en bild från mvc då vi lyssnar på bebis hjärta ❤️



Leos & julklappshandel

Åkte in till Luleå på förmiddagen. Började med 2 1/2 h på Leos lekland. Melody som varit lite täppt i näsan hela veckan hoppade en stund på studsmattan och sen började näsan rinna, massor! Inte kul med en mindre pigg liten då man åker in för bus och lek. Men några skratt i minnet tog hon med sig av upplevelsen ändå och hon fick ju krama Leo! 
Vi åkte förbi Storheden innan vi åkte hem. Passade bl.a på att göra bort alla julklappar åt lillan. Jag hade en lång lista och vi kom över alla saker! Så himla skönt. Och Melody var nöjd med att följa in på alla butiker, tog en mic inne på ClasOhlssons och började sjunga blinka lilla stjärna så det hördes i hela lokalen! Haha sötnöt! ❤️ 



Magen nu & då

Fotade magen idag. Jag som tyckt att den känts så stor jämfört med Melody, men ser ju nu att den inte är det. Ganska lika faktiskt, men denna gång är den mer rund och inte lika spjutig. 
Senaste 2 veckorna har jag upplevt att trycket i mellangärdet har minskat, som om den lagt till sig på nåt sätt. Upplevde mig tungandad mot kvällen förut och det slet och spände mycket i magen, nu har det försvunnit. Nu tänker jag inte så ofta på den förutom då man går förbi en spegel :) Hade halsbränna under 1 veckas tid men det är också helt borta.
Eksem har jag lätt till att få nu, exakt som när jag bar på Melody. Förlovning och vigselring försöker jag lägga undan då jag är hemma och under natten för annars blir det lätt irriterat under dem. Förra graviditeten tänkte jag inte att det skulle vara ett samband men nu då jag fick det även denna gång och har inte haft det sedan förra graviditeten så slog det mig att det var just då jag hade det sist....
 
Känner ingen stress att veckorna ska rusa iväg denna gång, visst är längtan efter bebis galet stor då man försöker sätta sig in i att det kommer en till och man vet hur fantastiskt det var då Melody kom till världen. Men nu vet man också att tiden går så fort i början och jag gruvar redan nu att vi knappt kommer hinna njuta av den! :) Tur allt följs av fler roligheter med alla framsteg och så. Trots hennes humör och egen vilja som får en att behöva räkna till tusen ibland så blir det ju "roligare och roligare" tid med henne, man växer ihop mer och mer och det är roligt med utvecklingen. Alla stunder har sin charm.   
 
Nu vill jag mest att det ska bli tid för adventspynt och julbak. Vill stoppa tiden lite för nov & dec är ju mysiga med mörkret, julmys, eld i kaminen, kalla dagar, varm glögg, saffran, mjukkaka, klappshopping, och en väntan på snö så att skotersäsongen ska bli bra. 
 
Precis som med Melody är det lugna gatan i magen på dagarna förutom hickan där inne som känns minst en gång om dagen. På kvällen då jag sätter mig ner blir det livat och rörelserna är kraftiga. 
 
 

Torsdag idag

Vuxen-barn på fm idag. Sjungit sånger, lekt, pysslat och busat. Hem för lunch och middagsvila för lillan medan jag avnöt min lunch framför tv:n i lugn och ro och avslutade med en god kopp te. 
Några ärenden på byn som att åka till röda korset med porslin från pappa och sen handla på Ica. Hittade 3 tror jag fantastiska chokladkakor. Man kan ju se det på utseendet :) Ser fram emot att smaka! Fått tips att en ska vara god iaf!
Johan kommer hem sent från jobbet idag så jag & Melody åkte en sväng till syster och hälsade på ikväll. Nu läggdags för lillis. 




Igår

Igår tisdag var vi hemma hela dagen. Var ute på gården hela förmiddagen, Melody lekte och jag krattade löv. Friskt och skönt ute med nollgradigt.
Bakade mördegskakor med dumle & noblesse, tvättade några maskiner och mös i soffan. 
Gjorde upp en eld i kaminen och tände
 upp ljus till Johan kom hem från jobbet och sen serverades taco till middag. 

Idag har vi varit på familjecentralen (öppna fsk) och lekt. Degat, ritat och lekt i kuddrummet. Hem för lunch och sen vila och nu ska vi göra lite nytta och åka och fixa lite grejer. Sen är vi bortbjudna på middag, trevligt trevligt. 




Beställt

Gjorde en beställning ikväll. Har köpt schampoo hos frissan senast jag var där och då hade de bara tuberna av vårt favvo schampoo. Det blir slut ganska snabbt och jag älskar att ha de stora flaskorna med pump i duschen. Försöker gynna orten och handla på byn då man är mån om de butiker vi har. Men ganska smidigt att lägga till några extra varor i korgen då man ändå beställer :) 
Allt håller på ta slut här hemma så detta var välbehövligt...




Näringslivsgalan





Fredag kväll

Först god mat och mys i soffan, Melody fick spela I-pad och äta lite non stop. Sen tog jag mig ett välbehövligt bad och en stund av extra avslappning. Melody & Johan såg hockey så jag passade på att göra fotvård och fixa naglarna, tände t.om upp ljuskronan i taket. Johan frågade om jag ville ha vatten och kom sen in med ett läskade glas vatten med is och en massa frukt. När jag badat klart hade han lagt lillan och nu ska vi fortsätta ta det lugnt resten av kvällen då det väntas rensning i pappas hus imorgon och sen gala på kvällen.




Torsdag & fredag

Igår kom Johan hem efter att ha jobbat borta i 2 nätter. Melody ville kramas länge i fotöljen och visade verkligen sin saknad av han, sötknopp! 

Krille gästade oss igår och övernattade även hos oss. Melody var i sitt esse hela kvällen och busade med han och när hon vakande imorse skulle hon in i gästrummet och se så han var vaken :)
Jag hade förberett kräftpaj till middag då han & Johan kom hem igår. Glömde fota så jag kan bara ge inspiration i form av text till er.
Kräftpaj med olivsallad, sweet chilisås, färskt bröd och kräftstjärtar att ha på brödet. Kanongott! 

Några mixade bilder från i onsdags och igår torsdag. Älskar Melodys nya kläder från märket "Me too" sköna och söta. Och ett par jeans var på hög tid för henne att få då hon annars ofta har leggings och tunikor/klänningar. Dessa jeans var så mjuka och sköna, fodrade med ett tunt tyg inuti också, skönt i vintertiden som väntar



Tisdag & Onsdag

Igår var det tisdag och den spenderades med mammorna. Först frukost kl 9 hos Kerstin och sen en barnvagnspromenad med sovande barn. Inte förrän kl 16 var vi hemma, så kul att bara ta dagen som den kommer och hitta på det som lockar. Johan var på bortajobb så det passade oss att ranta hela dagen :) 

Idag onsdag har vi lekt på fam.centralen på fm. Melody har degat och lekt i kuddrummet som hon storgillar. Hem för lunch och bjuda Emma på mat. Tiden sprang iväg och vips var det middagsdags också så vi åt igen och tog en prommis på kvällskvisten. Kl 19 var det tv tid och strax läggdags för lillan, då åkte Emma hem och här sitter jag nu i soffan och ska ta datorn i knät och strökolla runt lite på inspiration av allt möjligt :) 

Lunchen idag, snodde Emmas kollage :)



Fika vs frukt

Sötsuget fortsätter men jag har kommit in i en fruktfas också. Frukt är också sött :) Och dessutom väldigt gott! 
Bakats har det gjorts i veckan, enkelt småfika som snabbt kastas ihop och kan sättas i frysen direkt.
 
Riskakor: Jag smälte choklad (den vi hade hemma så det blev lite olika sorter) och ett halvt pkt nougat (som jag ska tacka Erika för ;) blandade ner rispuffar och satte i formar och pyntade med lite strössel jag hittade i skafferilådan & även lite kokos. Lät stelna och sen in i frysen...
 
 
Nä nu ska jag gå och fixa mig en rejäl fruktsallad, precis som på bilden. Mums!
 

Söndag

Inatt har Melody sovit hos mormor & Janne. Jag & Johan m.fl var på Järnspisen i Piteå på middag igår kväll. 

Idag är det söndag och dagen började med en god frunch. Melody kom hem glad i hågen och berättade allt hon gjort hos mormor och att Janne jagade älg idag. Pratar redan om att hon vill sova där igen :) Är ju inte ofta hon sover borta, 3:e gången nu och det hade gått superbra och de hade sovit gott. Så kul att hon upplevt vår bortlämning som något kul och busigt. De gånger vi ska bort brukar vi annars ha barnvakt här hemma så hon sover då vi kommer hem men får vakna med oss. Bra att veta att båda delarna funkar :) 

Idag har vi krattat löv och Johan har röjt ris. Melody har åkt skottkärra, lekt i sandlådan, gungat och varit en bra (läs ibland mindre bra) hjälpreda. Inte kul då hon tar en stor bunt löv från skottkärran och kastar ut igen på gräset & med ett stort leende. 
Blev iaf fint på gården, dock lite onödigt med all krattning kanske då inte alla löv fallit än. Men mindre att kratta till nästa gång iaf. 
In och fixade snabbt ihop cannelloni till middag, med färskpasta behöver den bara vara 20min i ugn. Kanongott! 






Fredag

En tripp till Arvidsjaur idag, shoppat en hel del kan man säga :) Denna väska har jag suktat efter ett bra tag nu och äntligen är den min! Förutom väskan hittade jag såklart en hel del annat på A-färg och tapet också. Cake pops pinnar, te, nya bakredskap, Me too kläder till Melody, lakritspulver och sirap att baka med, essens till frosting...Var det allt kanske? :) 
Fredag idag dessutom, mys vid tv:n samtidigt som det brinner i kaminen och bebis sparkar för fullt i magen. Vill inte att klockan ska gå så snabbt.

"Pussa mammas mage så ska pappa ta kort" Melody -Jaa hihi pussa magen! Smack! 




Pyssel

Idag har det pysslats här hemma. Åkte på Kontorsteknik och handlade söta klisterdjur och blommor till Melody. Hittade lite höstfina saker till min scrapbooking också. Roligt att kunna sitta och pyssla båda två, Melody roade sig hur länge som helst med dessa och gjorde fina konstverk medan jag fick uppdatera hennes album och komma ikapp med det. 




Höst

Vackra höstbilder i solen idag. Fotade Melody med Sally och Emil också då vi alla gick ut efter vår mammafrukost imorse, vad vore jag utan alla mammaträffar och trevligt surr?!
 
 
 
 
 

Söndag

Helgerna går fort som vanligt. Idag har vi grejat på gården, tagit in lite utemöbler, täckt grillen osv 
Melody ville åka skottkärra med pappa en stund och när vi gick in städade jag upp det sista i garaget så vi kan köra in bilen då det är dags. 
Sen har Johan gallrat med röjsågen och gjort fint medan jag & lillan var inne och spontanbakade både bröd och kubbar. 

Brödet blev en lyckträff, visst brukar jag göra om recept nästan varje gång jag bakar...men detta bröd är gjort endast på känn. Hällde i hackade hasselnötter som jag hittade i vår skafferilåda, de sista russinen som vi hade, havregryn, vetemjöl, rågsikt, fil, sirap, bikarbonat, lite brödkrydda och rörde ihop allt till en degmassa. Hällde över i en smord brödform och gräddade på 175* tills sticktestet kändes bra och den var klar att ta ut. Gott blev det också! Jag bakar sällan bröd så det var roligt att lyckas. Medan brödet gräddades kastade jag ihop 20 kubbar som gräddades och som nu ligger i frysen. Jag har verkligen ett bak-il nu! 





Piiia

Vaknade imorse kl 8 av att Melody ropade -Piiia mamma, piia pappa! Det tog en stund innan jag insåg att det var morgon och formodligen även ganska brottom. Går in i hennes rum och tar upp henne (hon stiger aldrig upp ur sin nya säng själv utan vill bli hämtad) Skyndade oss på toan och kissa och hon hade endast en liten liten kissfläck i trosan och hade lyckats hålla sig fast hon var så kissnödig. Hon är otrolig på det där! Jag var inställd på att byta rent i sängen då jag steg upp men inte det. Man glömmmer det lätt men nu har hon varit torr på dagarna sedan i vintras/våras och även utan blöja på nätterna i 1-2 månader! Kommer på mig själv ibland att kolla till lagret av blöjor men inser att hon inte behöver dom längre. Och hur gick det till?! Det bara blev, hon ville det bara & började helt plötsligt säga till då hon ville kissa på dagarna och när nattblöjan varit torr varje morgon i över en månads tid tog vi bort den också & vips är vi här.
 
Alla barn är så olika då det gäller att bli av med blöjan. I början vet jag att vi tyckte det var konstigt och ovant att behöva påminna henne om pottan och osäkerheten att åka bil långt och vara rädd att hon skulle kissa i bilstolen osv Då kändes det skönt när hon haft blöjan och vi inte behövt tänka på sånt. Men vi fick vänja oss och inse att hon i princip alltid sa till. I början försökte vi ibland ta det säkra före det osäkra och tog på henne en blöja om vi skulle in till stan osv men vi fick ändå leta upp en toa då hon blev kissnödig för hon hade verkligen bestämt sig att hon inte ville kissa i blöjan! :) 
Några gånger kan hon självklart kissa ner sig om hon inte tar sig tid att känna efter, är mitt uppe i en lek osv men det händer väldigt väldigt sällan....


Chokladfondant

Testade chokladfondant för första gången ikväll. Vi hade bror med fam här så jag tänkte "bära eller brista", goda måste de ju bli. Det svåra är bara att få de i rätt konsistens efter ugnen, hålla ihop då man ska stjälpa upp dom samtidigt som man vill servera dom ljumma. Man får prova sig fram med sin egen ugn och gräddningstiden varierar även beroende på storleken på formarna. Jag hade gjort 2 extra formar så jag gräddade först en som test. 
Fotade såklart den snyggaste då jag lagt upp alla 5 :) vissa sprack lite och rann ur men hellre det än att de skulle bli för gräddade, viktigt att ha de ordentligt smetiga och kletiga i mitten, det är det som gör dom så goda. Och kanongoda blev de!! Jag har inte gjort dom för sista gången kan jag lova! Mums! Ett tips är iaf att grädda dom de minuter man tycker och sen låta de stå en stund i formarna innan man stjälper upp dom, då håller de ihop bättre. Men man får komma ihåg att de gräddas lite i formens eftervärme då så kanske dra ner på ugnstiden. Ja ni förstår, lite trixit om det ska bli perfekta, vilket jag gärna eftersträvar i mina bakverk och efterrätter ;P 

Fick över lite smet som jag ställde i kylen, ska testa fylla 2 formar imorgon och se om man kan förbereda smeten och fylla den i formarna dagen innan så det är snabbt gjort att endast grädda dom när gästerna väntar. Återkommer med svar :) och kanske även får till ett recept hit på bloggen. 




Fredag och kanelbullens dag!

Lilla bustrollet har hjälpt mig baka, plockat i bullformar och stått bredvid när jag kavlat och snurrat till bullar. Smakat lite deg och även lekt en del på sitt rum. Hon är minsann svårt att få på bild numer och ska apa sig eller prata så fort kameran kommer fram :) Jag lyckades fånga en pussbild, lillspexarn. 




Surt är gott

Suget efter surt är stort. Vaknade t.om en morgon och var sugen på citron! Haha. 
Ikväll har jag ätit en stor skål tinade jordgubbar och hallon, inget socker på såklart för surt är så gott! :) Konstigt vad en graviditet gör med en...har en stor påse med dessa godisar i vår gottelåda, kanongoda! 




Onsdag

Öppna förskolan på morgonen, hem för middagsvila och sen fika på Ekbergs med mammor & barn. Lite ärenden på byn och sen hem och vara ute i det fina vädret. Melody lekte på gården och jag passade på att röja lite småsaker i garaget, röjde bort all sallad i trädgårdslandet och gjorde klart för vintern där. Nämdes inte kasta myntan som var så fin, testade plantera den i en kruka och hoppas den ska trivas inne. Hackade gräslöken och satte i frysen. 




Tisdag

En hemmadag idag. Började morgonen med ett bad tillsammans jag & lillis. Sen har det tvättats, målats en list vit, jag har skrivit i graviditetsdagboken och Melody har lekt på sitt rum. Haft besök av Emma i em och sen var det dags att fixa middag till Johan skulle komma hem från jobbet. Lite fikafrämmande av bror med fam på kvällen och sen var det helt plötsligt läggdags för Melody och så var även denna dag förbi. Dagarna går så fort! 
Imorgon väntas familje centralen, öppna förskolan kan man säga. 

Igår kväll då vi borstade tänderna på Melody såg vi att 2 nya tänder kommit upp. Nu har hon 18 stycken och fler lär det väl bli. 




Spagetti

Dessa två kan inte äta spagetti utan att leka med maten. Jag sitter bredvid och förklarar att det går bra att göra såhär om man är hemma och det bara är vi som äter. Melody tittar på mig och ser förstående ut och svarar -ja,mm inte borta. Kan ju bara hoppas att hon kommer ihåg det också :)




RSS 2.0