Kvällsfika!

Bilden får tala för sig själv :) Mmmm


Polarbröd, syskonbarn & firande

Igår var vi alla syskon m.fl & firade pappa! Där blev det massa smarrig smörgåstårta & prinsesstårta. Idag lämnade jag lillan sovandes i vagnen så mormor fick passa henne i 11/2 h! Första gången vi lämnat henne med någon annan :) gick ju bra, hon sov hela tiden :) Under tiden åkte jag b.la till bror på jobbet (Polarbröd) på en liten visning av bageriet. Riktigt intressant att se all brödtillverkning genom alla steg i maskinerna :) sedan lite ärenden på byn . Vi har även hämtat några syskonbarn på skola & förskola & passat medan mamman hade utv.samtal. Melody tyckte det var kul att vara med kusinerna :)


Mot Älvsbyn

Vi har införskaffat en spegel så vi ser Melody om man kör själv :) funkar bra i dagsljus...nu har jag &lillan en lång bilfärd framför oss. Ska hem och fira min pappa som fyller 60 år idag.


Bildfix...

Lekte lite med en nytagen bild på lillan :)

Bebisbus

Idag har vi haft besök av Marlene & Elsa (8månader). Flickorna började med att sova ikapp i varsin vagn ute medan vi åt lunch, sedan fikade vi & hade lite fotografering. En rolig dag!! Snart ses vi igen

Tänder?

Lyste i Melodys mun & fick se en/några vita prickar på hennes vänstra sida i munnen (på bilden till höger) & några svaga i mitten. Tycker mig känna att det är liiite vasst till höger men det känns inte som att den gått genom än. Kan detta vara början på tänderna kanske? Kan det börja med en prick? Man tycker ju att det ska komma upp en "rand" om ni förstår vad jag menar.

Det var inte så kul att fota enligt Melody :)

När fick era barn tänder, och vad var första tecknet?


Första advent

Vi tände som de flesta andra första ljuset idag :)

 


Skyltsöndag

Mycket folk på stan men egentligen inte så mycket att se och inge snö!! Vi köpte en utegrillad hamburgare & strosade runt ett tag. Nu blir det film medan Melody fortfarande sover ute sedan vi kom hem...


Vi stod för efterrätten igår, cheesecake!

Middag hos Lars & Monica med Krille & Johanna. Vi tog med oss efterrätten som vi gjort iordning på förmiddagen. Cheesecake med chokladrosor på som dekoration!

Kvällens middag à la Lars

Bilden säger väl allt?! :)


Uppklädd för middag!

Nu mot Lars & Monica & äta middag med krille & Johanna!


Bilder från förra lördagens festlighet...

♥♥♥♥♥

Idag:
Vi fick sovmorgon till 09.30 alla 3 idag, myste en stund i sängen & steg upp och åt frukost...11.00 var det dags för lillan att sova igen! Så jag klädde henne i stickade kläder och la henne i åkpåsen i vagnen, drog ut den på balkongen utan att lulla henne till sömns. Men somnade gjorde hon och sover än!! Så vi har gjort efterrätten till ikväll dit vi ska på middag, Johan har damsugit, vi har sett en film & ätit lunch bara jag & Johan & jag går fortfarande i morgonrocken och myser. Nu går vi hela tiden & tittar om hon kanske vill vakna så i får vara med henne igen :)

Renstekssnittar...

Delar med mig av ett superenkelt & gott recept på smakrika snittar som jag nyss förberett till ikväll. Melody satt i babysittern och tittade på medans jag fejjade i köket :) Nu sitter pappan & lillan och leker på vardagsrumsgolvet medan vi inväntar Idol :) En lugn kväll
Renstekssnittar:
Ca 220g varmrökt renstek
6 msk ceme fraiche
2 msk majonäs
3 msk hackad gräslök (finns färdighackad i frys)
4 skivor Sarek bröd (mjukt tunnbröd)
Kör allt i mixer & bre på det mjuka tunnbrödet, rulla ihop & lägg i plastfolie & in i frysen så bir det finare form på snittarna om du skär upp dem innan rullen tinat, sen är det bara att äta då de tinat klart! Gott kan jag lova!
Lägger upp bilder på ordningen så ser ni att fyllningen inte är så lös för då rinner den bara ut ur rullen!

Melody "pratar"

Nu håller hon låda ganska ofta här hemma, förr var det mest små ljud som kom ur henne men nu får vi säga Va? till varandra då vi inte hör för hon ligger och språkar på! Sötot!
Johan tycker hon låter som han i polisskolan! Hahaha

Fisksoppa & Lussebullar!

Har fått önskningar om recepten så här kommer de.

Som sagt så tog jag detta recept av mamma & som vanligt finns det inget recept att utgå från så man tar vad man har. :) haha Man kan ta de rotgrönsaker man själv gillar. Men detta bestod min soppa av...

Fisksoppa
3-4 potatisar
1 liten kålrot
2 mellanstora morötter
1 röd paprika
1 liten palsternacka
1-2 tärningar fiskbuljong
1-1/2 liter vatten
1 paket torskfilé (finns i frys)
3 dl grädde
2-3 msk creme fraiche
Krydda med Curry (ca 2-3kryddmått), lite svartpeppar & salt...smaka av och krydda mer efter behov.

Gör såhär:
Koka vatten & buljong, lägg ner de hackade/strimlade morötterna, palsternackan, paprikan, kålroten & koka några minuter(5-10min) Sätt sen ner potatisen (som har kortare kokningstid) & den hackade fisken. Häll på grädden, tillsätt creme fraichen, kryddorna (tänk på att inte ta för mycket curry då den kryddan lätt tar över smaken, det ska bara förnimmas)....red ev soppan lite med maizena. Hoppas den smakar! :)

Lussebullar: 225 ° ca 8 min (samma recept på deg till lussekatter
200g smör
5 dl mjölk
3 pkt saffran
50 g jäst
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
100g smör rumstemp
1 1/2 dl socker
5 msk vanillinsocker 
Russin strös ut då degen är utkavlad & fyllningen är utbredd.

Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt.
Smält smör & tillsätt mjölken, saffran & salt i det smälta smöret.
Häll margarinblandningen i äggblandningen
Blanda jästen med mjölet (om du har torrjäst) (annars sätter du jästen i den varma mjölkblandningen så den får lösas upp.) Jag bakar oftast på torrjäst & värmer mjölken lite varmare än 37 grader. Men det går vilket som det beror bara på vad man är van vid. Tillsätt all mjöl och arbeta ihop degen & låt jäsa 45 min.
Baka ut & låt jäsa igen innan gräddning. Pensla med ägg, sätt pärlsocker, har du bara gjort lussekatter penslar du bara med ägg & sätter russin & gräddar. Man får kolla färgen på bullarna men jag skulle gissa ca 8 min/plåt, det beror på vilken ugn man har :)

Fisksoppa

Mamma gjorde fisksoppa sist jag var hem & vi höll på äta ihjäl oss, idag försökte jag mig på samma soppa. Den blev supergod!! Och Johan som först var skeptisk till matvalet ändrade sig snabbt då jag ställde fram sopan på bordet & han smakade :) Mycket mat blir det också så nu har vi lunchen gjord till imorgon! Skönt!

Decoupage!

En ny syssla för mig här hemma där fantasin kan flöda!:) Inhandlat på Kontorsteknik i Älvsbyn, deras blogg har ni HÄR!
Jag har pysslat & Melody sovit ute i vagnen efter att vi varit på prommis genom stan för att se lite folk...
Har börjat med dessa kartonglådor med form av en krona, köpte även en låda me fack för ex Te som jag ska pyssla på sen då tid finns till.
Resultatet av först gjorda locket på en av askarna...jag har använt mig av servetter...
Riktigt kul!
Ska in dit till veckan också då jag kommer upp igen & inhandla dessa fina papper..

På mage!

Nu går det bättre att ha Melody på magen, hon tror sig längre & har nu börjat dra upp benen mot magen. Igår på morgonen la jag henne på filten och precis då jag tittade bort & hämtade kameran rullade hon över till rygg. Jag som tänkt att jag ska få det på bild men hittils har jag inte lyckats än haha...

Såhär gör hon....
När hon lessnar att ligga på mage blir hon glad igen att ligga på ryggen och få pussar & bus...
och att slita mamma i håret...men släpper då det blixtrar av kameran, då blir det så spännande

Dagens Melody

Idag har hon kläder från VILLERVALLA som vi fått av min kusin! Matchande sockar hade vi i garderoben och kommer från mormor (mamma)

Fläta för dagen

Inbakad fläta i luggen är något jag stormtrvis med just nu, inget hår som åker i ansiktet och är i vägen...
Obesvarade frågor:
Vinterskorna: Är köpta i Älvsbyn.
Örngottet i babysittern: Har hängt med länge...Johan hade det då han var liten. Innertyget/täcket är rosa på en sida & ljusblått på den andra så det är bara vända det som man vill beroende på vilken färg man önskar ska lysa genom hålen i spetsen. Vi har den alltid liggandes i babysittern då jag tycker den pryder den så fint :)

Lussebak & arraksbollar

Idag har vi (läs jag) bakat lussekatter & bullar. Mest bullar då vi tycker de är godast med gegg i! Jag gjorde de i stora muffinsformar så de skulle bli höga :) Mums!!
Jag har även hunnit med arraksbollar idag också. Melody tog en rejäl sovmorgon idag och då passade jag på!
Recept på arraksbollarna finns under kategorin: Recept & sedan Julbak & godis :)

Fixar & trixar

Gör iordning lite dekorationer med mossa, en, äpplen, kottar, ljuslyktor, småtomtar, kanelstänger osv.
Detta är en av dem...

Sittpuff!

Denna sittpuff fick vi låna av min kusin! Superbra! Melody gillar redan att sitta i den men vi måste kolla henne så hon inte tippar framåt. Det är en massa fina färger och figurer/djur att titta på, prassla med eller pipa i. Denna kommer vi använda flitigt och den kommer vara bra att ha då hon kan sitta bättre själv, toppar hon då åt sidan faller hon mot den mjuka kanten på puffen :) Vi tackar för lånet!
(Fotat som snabbast med mobilen, där av dålig kvalla på bilden)

Pyntar till 1:a advent!

Oj vad mycket jag har fått gjort idag! Varit på BVC, det gick då bara bra. Men ikväll har hon varit riktigt ledsen & har nyss fått alvedon & somnat. Från att vara som vanligt var det som att hon helt plötsligt kände av att hon fått vaccinationen. Men biverkningarna brukar väl komma på kvällen eller senare. Stackars liten! Jag har varit på stan så Melody fick sova i vagnen i förmiddags, ätit lunch på stan med Johan, vi köpte Melodys julklänning, en julklapp & en skjorta till mig :) jag gick hem & har börjat pynta, strukit Johans jobbskjortor (så vi kan umgås då han kommer hem), fixat iordning en massa kuvert som ska postas, vikt tvätten och nu ska jag laga mat! Bra dag!


Nya nappen

Nu har Melodynapparna kommit! Vi kom hem till en rolig post igår med nappar, fujiframkallning & en Vi föräldrartidning. Jag kokade direkt nappen & gav henne den, helt klart godkänd & god verkade det som :)

Nu ska vi och ta 3 månaders sprutorna (2 st) Huvva!!!

Mot Umeå

I bilen just nu på väg hem igen efter en trevlig kväll & mysig hotellnatt på forsen. Melody ville vara vaken större delen av kvällen igår, vi försökte hålla ljudnivån borta genom att sätta hörselkåpor för barn på henne. De var väl inte skönast men kändes säkert för oss, fick dra mig bort från bandet som spelade då hon ville vara uppe ur vagnen för då var kåporna svåra att ha på. Lillsköningen tror jag charmade många :) imorse blev det hotellfrukost innan vi packade oss i bilen då det var dags för Melody att sova igen. Vi fick ställa väckaren så vi inte skulle missa frukosten :) hon sover ju gärna länge våran dam :) Fick mig några fina bilder under vår promenad igår & under kvällen. Lägger upp lite bilder sen....denna bjuder jag på nu, en bild på broräcket där frosten lagt sig.


Prommis

Just ätit lunch & nu blir det en sovstund för lillan i vagnen som inte sovit mycket sedan hon vaknade i morse, så mycket nytt & kul att se här :) vi går mot forsen och myser, frosten knarrar under skorna & det är kallt! :)


Mot Storforsen

I bilen just nu...firmafest ikväll med hotellövernattning. Idag blir Melody 3 hela månader! Stora tjejen våran :) och första gången hon sover på hotell! Det ska vi dokumentera. Skönt att kunna dra sig upp på rummet då livemusiken drar igång ikväll.


Lasse Åberg

Denna dregglis fick Melody på dopet, hon fick även body med tillhörande byxa & klänning i samma färger. Jag har kollat på dessa Lasse Åberg kläder tidigare men inte köpt, kul att hon fick så mycket av dem! :) hon kan inte ha kläderna än men denna har vi börjat använda matchat till annat tillsvidare. Nu ska jag snart bli bjuden på palt!!


Vi idag

Nu ska vi åka iväg till min kusin med fam & hälsa på i Boden, med oss tar vi mamma/mormor & syrran/moster. :) Kanske glömt berätta att jag & Melody tog bilen till Älvsbyn igår! :) hon sov hela vägen i bilen (3h) skönt!!


Plask!

Melody gillar verkligen att bada! Vi lägger henne oftast i en "badhjälp" av plast med sugproppar under. Jag tycker den är jättesmidig och hon tror sig ligga där och plaska på, suga på händerna & mysa. Ibland tar jag duschen och spolar lite på henne över magen & på huvudet men håller för så det inte rinner ner i ansiktet. Såå härligt tycker hon. Släpper inte "badhjälpen" ifall det skulle vara så att sugpropparna lossnar...man vet aldrig! :)
Såhär ser en typ utav "badhjälp" ut i svart plast...våran är rosa :) & har fått lånat av min kusin!
Något mer hon har börjat med är att lyfta huvudet hela tiden, om lägger man henne på rygg i knät lyfter hon det så man kan ta tag i hennes händer & dra upp henne så hon sitter. Nu vill hon göra det hela tiden. Det ser ut som om hon försöker sätta sig upp själv men det går ju såklart inte, bara huvudet åker fram & hon spänner hela kroppen :) Nu vågar vi inte lämna henne i babysittern då det finns risk för att hon faller framlänges om hon sitter allt för upprätt i den, vilket hon gärna föredrar så hon kan vara med och se vad vi gör. Lägg inte ner mig på rygg för då blir det så tråkigt!! :) Tittar väldigt nyfiket då vi äter middag :)

Namnnappen

Vi har gjort en beställning på namnnappen...2 tuttar med Melody på! :)
Där fanns ju massa olika modeller, vi beställde NUK till lillan, de tar hon bra! Chansar inte på andra :)
Här kan ni själva se sidan: Namnnappen

Nyvaken dam

Melody har vaknat fler gånger inatt för att äta. Först vid 03, sen 06 & 08...hon ville äta väldigt ofta på kvällen innan hon somnade också. Ibland gör hon så ett dygn och återgår sedan till de vanliga igen :) jag steg upp 09.30 imorse & melody vaknade 11.30 med ett stort leende...här på soffan fortfarande i sin pyjamas. Svårt att hinna fota innan hon rullar över på rygg! :)


Kvällsbad

Ska precis hoppa ner i badet! Sen blir det soffmys...melody & pappan ser tv.


Knuten

Det är några som funderar hur jag gör denna knut. Svårt att beskriva då den blir olika varje gång & jag tar bara en snodd & drar igenom allt hår ett varv & sedan tjorvar jag in resten så blir det en boll av allt :) går på några sekunder/minuter att göra en fin uppsättning :) man får pröva sig fram :) lycka till! Tack för de positiva kommentarerna om den!


Farsdag!

Våran första tillsammans :) Imorse blev det morgonmys i storsängen...vi lyfte dit lillan då hon vaknade 10.00. Myste, busade & pappan fick sig lite presenter.

Kvällsmys igen

Vi kom hem igen vid 22...skönt tyckte vi nog alla 3 att åka då ljudnivån ökade där vi var :) men en trevlig kväll, tack för sällskapet! Nu blir det soffmys & kvällsmat för alla 3...vi har ju en liten nattuggla som gärna håller sig vaken till mellan 23-00 innan hon vill sova för natten...men då vaknar hon & äter 1-2ggr/ natt & ger oss sovmorgon...ofta till 9-10 :)


Melody

Kvällens lilla partyprinsessa :)


Kvällens mamma

Först tacomiddag sedan tar vi bilen till Lars & Monica...


Kvällsmys

Familjen samlad & ser Idol på tv, äter snittar av rensteksrullar & lillan sovande i min famn.


Från iphonen

Testar appen...melody just nu :)


Wiiho!

Johan är hemma på lunch nu....& kom med en överraskning då jag låste upp dörren, min Iphone 4S i handen!!

Pappan kommer hem!

Idag är det torsdag & pappa Johan kommer hem från jobbet i Gtb! Härligt tycker vi...lite extra glada idag :)

I veckan har jag:
Spenderat min tid med Marlene & hennes Elsa 8 månader...kul att träffas & umgås, promma med vagnarna osv.
Min kusin Nina har varit här och hälsat på igår...blev lite kinamat & en fika till efterrätt tillsammans :)
Idag ska jag (läs jag & Melody) ta bilen till Elin och hälsa på, hennes blogg hittar ni här! :)
Så fullt upp hela veckan, det gillar vi!!

Nära till mjölkstockning!!
Lite nervös blev jag natten till tisdag då jag vaknade med feber, svettades & frös omvartannat & jag tror jag vaknade var tionde minut hela natten & kände mig öm i det vänstra bröstet. Melody sov bra & jag låg nästan & önskade att hon skulle vakna & äta :) Men ville inte väcka henne heller då hon nu börjat sova mellan 5-6 h innan hon äter första gången. Kl 05 var det dags för första målet, 6 h sedan hon åt sist!! Sedan sov vi till 10.00 och då kände jag min inte så febrig längre men fortfarande väldigt öm...jag värmde riskudden & la den på bröstet för att värma (tips av mamma & syrran) och hade Melody till att äta lite mer från den sidan. På kvällen lättade trycket & dagen efter var det som om inget hade hänt :) TUR! Vill inte få 40 graders feber...särskillt inte då Johan är borta :) Nu får jag inte slarva med inläggen då jag går ut i blåsten!

Dregglis

Vi fyndade denna på rea...15kr :)

Har blivit utmanad

Jag blev utmanad av Sandra

1. När ingen ser eller hör mig...
En klassiker, sjunger högt i bilen eller dansar hemma :)

2. Jag går aldrig hemifrån utan...
Min mobil! Och snart lär jag ju inte sitta i hemmet utan den i handen då det snart anländer en ny skönhet till mig i vitt....Iphone 4S! Längtar. :)

3. Min blogg heter som den gör för att...
För att jag bor i Umeå & heter Emma, inget namn på bloggen som jag är stolt över kan man väl säga. Haha Det var rätt svårt att hitta något som ingen annan redan tagit så det blev som det blev.  

4. Om jag vågade skulle jag...
Kanske starta eget i framtiden...det är något jag tänkt på sedan jag blev klar som hudterapeut men just nu kretsar mycket runt barn & familjelivet & det stormtrivs jag med & det har jag länge längtat efter :) Så nu vet jag inte om jag vill ha eget längre, skulle kunna vara hemmafru & ha fler barn :)

5. Om tio år kommer jag att...
Bo i hus, men vart får vi se...framtiden får utvisa. Jag & Johan kommer vara gifta & förhoppningsvis ha fler barn....skulle jag/vi få önska/bestämma låter det mer som vår 5 års plan :)

Jag utmanar då i min tur dessa 5
Jennica
Ida
Helena
Sara
Jenny

Fujibeställning

Nu håller vi efter med kortframkallningen :) Än så länge iaf haha
Jag har ikväll bl.a beställt några förstoringar....denna samt några till att sätta i ramar på en fin vit tavellist. :)

Godaste mariannegrädden!!

Detta bakade jag i fredags & bjöd på som efterrätt! Riktigt gott är det!


Du behöver:

Kladdkakan:

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve mini-marshmallows


Mariannefluff:

3 dl vispgrädde

1 påse Mariannekarameller



Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.

5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.


(bild & recept från aftonbladet, vinnarrecept från tidigare kladkake SM för något år sedan)

Jag gräddade kladdkakan i 175 grader i ca 20 min i en rund sockerkaksform. Serverade den med osötade hallon istället för marshmallows & såklart mariannegrädden som man inte kan sluta äta nästan! :)

EMA ikväll

Bloggen har varit dåligt uppdaterad denna helg :)

I fredags hade vi middagsfrämmande, Kristoffer & Johanna. En jättetrevlig kväll med god mat, idol & surr.
Lördagen spenderades hemma med mysmiddag & gotta i soffan till "Så mycket bättre" efter en prommis på stan.
Idag har vi tagit en prommis & trotsat vädret vilket jag höll på ångra på vägen hem då det blåste & småregnade & vi frös. Melody mådde prima i vagnen i sin overall :) Hem för en kopp kaffe & återfå värmen igen & ja några godisar också :) Mitt sötsug är verkligen på topp varje dag & det är så lätt att det slinker ner en & annan gotta i magen då man har skafferi, kyl & frys tillgängligt hela dagarna nästan haha! Mums! :)

Ikväll ser vi fram emot att se EMA galan på MTV! Kl 20.00 börjar de sända från röda mattan & kl 21.00 börjar galan...

Legolåda

Melody fick massa fina doppresenter i lördags! Tusen tack alla än en gång! :) Jag tänker inte lägga ut alla på bild på bloggen än då jag hellre visar dem för vänner här hemma först. Så ni får vänta lite, fler bilder kommer sen :)
Men denna måste jag visa....vet att dessa förvaringsboxar visat sig hos många bloggare & jag tycker de är så fräna. Melody har några av sina leksaker i den nu :) Vi får ta och köpa några fler så man kan stapla & bygga ihop dem!

Smack på tummen

Melody varvar tutten mot tummen lite då & då. Så fruktansvärt söt är hon där hon ligger & smackar & sött kan man tycka tills det är dags att skicka tutten till jultomten & tummen då?..Den finns alltid på handen :) Jag sög på tummen då jag var liten :)

Svarar:

Har några frågot obesvarade...jag gör såhär och svarar i ett inlägg

Virkade grodan:
Jag fick beskrivningen på den på garnaffären jag handlade på. Hon kopierade den till mig :)
Men det finns många roliga böcker med olika mönster på små amiruguri. Lycka till

Ålder:
Jag är 25 :)

Vinterskorna:
Dom är köpta i Älvsbyn på den enda skoaffär de har där :) 549 riksdaler tyckte jag var billigt!

Hello Beautiful

Idag kom jag över denna på stan i Umeå...min kusin såg den & ganska snart låg den betald i en påse under vagnen :) Har redan invigt den ikväll tillsammans med ett fikabröd & min kusin till sällskap!

Vinterskor

Nu äntligen har jag hittat ett par både fina, varma & promenadvänliga skor! Svarta & lurviga på insidan i hela skaftet. De kommer användas flitigt i vinter!

Husköp

Jag, mamma, min moster & Bibbi strosade på byn med barnvagnen förra veckan då det var kvällsöppet. För mig blev det ett vitt stort plåthus, en burk, en för oss "ljusförvaringslåda" & ett par nya skor (som jag visar sen). I burken har vi värmeljus nu. Det blev kul med något nytt i fönstret....

Handlat på Handplockat & Floristen


Morgonbus

Melody fick bl.a ett babygym i doppresent. En massa roliga saker & figurer att känna på, prassla med, en apa som både lyser & spelar, en medföljande kudde, en spegel att titta i osv. Helt klart godkänd av henne då hon hittils verkar trivas där i & tror sig länge. I morse låg hon där då jag fixade mig, plockade bort tvätten & sedan läste lite bloggar. Så mysigt att höra då hon flaxar på och plingar i figurerna & se henne skratta.

Nu ska vi på mammaträff!

RSS 2.0