Bröllopsfix

Jag & svärmor har suttit och letat inspiration inför dekorering av lokal...svårt det där för man vill ju att det ska bli elegant men ändå nånting. Några saker har iaf blivit hemklickade ikväll :) hihi vad kul.
Jag fixade ihop varsin semla så vi skulle få lite energi under kvällen, bakade 20 semmelbullar igår så ikväll behövde de bara fyllas. Gooooda!


Snö & vuxenbarn

Skottade & skottade för att ta mig ut med bilen idag! Årets plogkarm väntade då jag & Melody gick ut för att skotta vid 9 imorse. Jag skottade gården & halva plogkarmen som dessutom var stenhård. Sen messade jag brorsan & skrev att jag lämnar halva karmen till han & hans traktor ;) hehe skönt det!
Så hoppade jag & lillan i bilen till vuxenbarn och lekte. Vi tog även med oss Melodys farmor...


Fika med mamma

Gott & väldigt mättande med denna halva! Går väl inte att ta miste på att det är en krämbulle?! :)


Massa snö!

Härligt med mer snö! :))
Vi har då en som gillar snö lite väl mycket....hon lägger sig ner och äter och säger -nam nam nö(snö) Haha Ja vad gör man. Går dit och ställer upp henne och i nästa sekund kastar hon sig ner igen och skrattar. Tog ganska länge idag och skotta då det kommit över 10cm inatt och Melody badade runt i snön mest hela tiden :)


Möhippan

Vilken dag de hade fixat för mig!! Ville inte att den skulle ta slut. En dag med både skratt och glädjetårar, inspelningsstudio, dans, bowling, god mat, drinkar, hot stone massage och en hel del annat kul och överraskningar. Öm i benen idag efter allt dansande :)

Vi höll hus på havsbadet där vi också åt 3-rätters middag samtidigt som "The Band" uppträdde. Vi satt såklart längst fram vid scen så de kom fram då och då och sjöng vid mig. :)
Skit fula kläder hade jag som jag fick ha hela kvällen lång, men på huvudet var jag fin :))

Tusen & åter tusen tack för igår alla inblandade! Jag är mer än överlycklig över allt vad gårdagen innehöll! Ni är guldvärda.



Bör sova

Sova är vad jag borde göra nu. Klockan är snart tolv och jag behöver vara pigg till imorgon....men just nu känner jag mig som ett barn dagen innan julafton! Iiiih vad spännande att se vad morgondagen har att erbjuda ;)


Koja

Melodys farmor & farfar (jajja) hade byggt en koja sist de skötte henne en stund och det hade varit väldigt poppis.
Idag har vi byggt en här hemma i vardagsrummet. Glad i hågen skuttade hon in och sitter nu med sina leksaker där inne. Mysigt


Torsdag

Idag har jag & Melody varit med Emma. Hunnit med både vuxenbarn och blodpalt till lunch här hemma.

Jag försökte mig på en efterrätt till kvällens middag men misslyckades 2 gånger!! Sen gav jag upp och fokuserade på att göra god mat istället och det blev det som tur var. Nöjda & mätta middagsgäster också.

Lilla bus Melody hittade jag här då jag tyckte att det blev lite väl tyst hemma. Där satt hon och lekte tyst och hade tagit på sig sin mössa :)


Mammalunch

Lika trevligt som alltid att ses på våra luncher & det gör ju inte det tråkigare att vi nu har en liten 2 månaders att snusa på! :)
Gott som alltid var mat & efterrätt...


Tröstisar

Detta måste vara de sötaste plåstrena, mjuka på ytan som ett gossedjur! :)
Tröstisar


Ute med pulkan

Så härligt ute idag. Jag & lillan gick ut en prommis och jag drog henne i pulkan. Där satt hon nöjt och blev helt galen och ropade -Mjaaaauuu högt då en katt gick förbi oss och sedan -VovVovVooov högt till en hund :) höll på att åla sig ur pulkan för att se vart de tog vägen då de passerat.
När vi kom hem gick hon raka spåret till sparken och sa -spaa (spark) så då kunde jag inte låta bli att skjutsa henne en sväng på den med.

Röda kinder hade vi då vi kom in, så skönt. Melody var nöjd och trodde sig då jag lagade middag sen.


Bada

Plask och plask, en lång badstund för lillan idag på förmiddagen.
Till sin handduk säger hon -Ho ho då det är en uggla & är lika nöjd varje gång vi tar på henne den :)


Beslutsångest alt lyxproblem

Kollar runt på uppsättningar & blir galen av min beslutsångest! Vill att det ska kännas solklart & att valet ska vara enkelt. Just nu känns det som att det hoppar mellan helt uppsatt, till utsläppt och till halvt uppsatt :) men kanske det känns solklart efter min provuppsättning hos frissan.

Här valde jag en bild sådär hejvilt från google. Fin? Ja, helt klart, men är den rätt? Hmm finns väääldigt många fina uppsättningar och frisyrer att välja bland men vilken kommer kännas rätt för mig?!


Svensexa

Johan är bortrövad idag! Skönt att slippa smussla för han nå mer. Jag lyckades hålla han i tron om att jag var totalt ovetandes om när de skulle ta han! Men svårt har det varit för han har verkligen fattat noll då jag försökt styra om saker på ett snyggt sätt osv, haha överraskad blev han då han blev inkastad i en koffert (bagage) idag på morgonen :)
Och vad kul de ska ha, är nästan lite avis här hemma i soffan men nästa helg är det min tur med en dag med överraskningar! Wihoo
Fick just ett mess av Johan att jag skulle ta hand om han imorgon! Hahaha, klart jag ska ;)

Ikväll har jag haft middagsfrämmande av syrran & 2 av hennes barn. Först ett bad för barnen, sen taco och sen lite gotta på det.


Utedag

Prommade till Kanis med vagnen på förmiddagen. Där var syrran med barnen, mommo, fammo & faffa. Skönt med frisk luft, lite bob & pulkåkning för barnen. Felicia stortjejjen åkte slalom med sina kompisar! :)

Melody den lilla bestämda damen ville inte alls kliva av denna bob! Gråt, gråt och åter gråt samtidigt som hon gjorde bil-ljud. Haha lillklimp. En liten paus i värmestugan innan hemgång för att äta lite mellis, en trött Melody på stolen :)


I brevlådan

Jag hittade detta i brevlådan idag då jag tog in posten. Hahaha, hjälp! ;)

Glömde tillägga förut att jag gick jämt i klackiskor då jag var liten. Jag hade det till allt, ex till träningsoverallen i skogen! Så det var rätt tydligt att detta skulle vara typiskt för mig :) Ska bli kul att se vad och om de ska användas vid något tillfälle under dagen/kvällen ;)  


Morgonmys

Vi vaknade kl 8 som vanligt eftersom jag ställer väckaren på den tiden varje morgon. Jag vaknar oftare av väckaren än av Melody :)
Pottbesök, ny blöja och på med dagens kläder för lillan sen fick hon mysa i soffan vid tv:n en stund.

Här myser hon med Gackan (dockan) Ninni (snuttis) Tuttu (tutte)


Mammalunch

Idag var vi många på mammalunchen, kul! Vi fick god mat som vanligt.
Vi började med att hinka upp syrran & Milton och åkte till vuxenbarn på morgonen. Sen mammalunchen och ikväll var vi bortbjudna på palt! Inte tråkig dag :)

Fotade bara tillbehöret till pastarätten vi blev bjudna på idag på lunchen. Melon med avokado & grapefrukt salsa. Kanon gott!


Utomhus

Idag har vi varit ute på en kort prommis med pulkan, gick hem på skoterspåret så vi kom fram bakom huset. Skönt med lite frisk luft innan lillan skulle sova middag.


När lillan sover middag

Idag är det lite kyligt ute, -20 så vi har lekt inne efter att vi gjort bort en mindre handling på Ica. Efter lunchen var det dags för Melody att sova middag. Jag satte mig först med en kopp kaffe och en cake pops innan jag satte igång att göra rispåsar till bröllopet, iiiih! Bilder på resultatet kommer först efter bröllopet :)


Denna damen

Ja vi får ofta skratta åt denna damens påhitt och minspel. Sköna bönan!
Denna hund är hon bästis med ibland och kramas och myser, andra sekunden är den väldigt farlig. Ex då den skäller och går iväg, men hon slår ändå igång den och skrattar först en stund.

Senaste dagarna har hon tagit med sig leksaker när det är dags för nr 2 på pottan, som om hon fattar att hon blir sittande där ett längre tag, haha. Ena dagen var det dockan och ex idag var det hundens tur att sitta med under det längre pott-besöket :) och det hon tar med sig ska vara i hennes famn och inte på golvet bredvid!

Här är hon nyvaken efter dagsvilan tidigare idag...


Kalasdag

Varit och grattat Emilia mitt syskonbarn! Mycket gott fika idag, nu är vi hemma & har ätit middag. Strax är det läggdags för lillan och mys framför tv:n för oss.


1 år

Idag har vi grattat Sofia som blir 1 år! Jag hann bara med en bild på tårtan medan den höll på att dekoreras så fint....


Recept

Fick en önskan om receptet från tidigare i lägget om mammalunchen. Som vanligt så höftar jag med allt men jag ska försöka få ihop ett recept på ungefärliga mängder jag använde mig av och framför allt vad den innehåller, Lycka till!

Färskpasta och kasslersås:
Ca 500g kassler
3 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl hackad spenat (fryst går bra)
1 förp körsbärstomater
1/2- 1 pressad vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar efter smak.
Maizena för att få rätt konsistens

Servera med färskpasta, sallad och riven parmesan.


Mammalunch

Mammalunch här idag, jag bjöd på en god pastarätt och sallad. Som efterrätt blev det en misslyckad kladdkaka med banan i. Ja man kan ju fundera hur jag kan misslyckas med en sån. Hade först inte tänkt göra en efterrätt men kände själv inte för att ta fram julfikat så jag kastade ihop något som jag sen glömde lite för länge i ugnen än den skulle ha vart :) Men den blev god iaf med vispad grädde och hallon.


Liten hjälper till

Hahaha jag var tvungen att skratta lite idag då vi fick in på Ica. När vi kom till frukten sa jag till Melody att vi skulle plocka clementiner, dom ÄLSKAR hon. Ni skulle sett hennes ögon, stora som tefat skyndade hon sig till dom som låg i en låda på golvet. De var perfekt höjd för henne att börja plocka. Och det gjorde hon också, la dem i korgen en och en, Hahaha! Jag var tvungen att skynda mig fram med en påse och visa att vi skulle samla alla i den istället :)


Vuxenbarn

Var till vuxenbarn idag en sväng. Melody som annars brukar vara väldigt egen om sakerna & inte alls vara intresserad av rutskanan, var precis tvärt om idag.
Hon gick och gav de mindre barnen något att leka med, säkert 4-5 gånger. Bra Melody, mer av sånt! Sen började hon vääääldigt försiktigt klättra upp på rutskanan. Hon är så himla försiktig av sig och det syntes att det var ganska läskigt. Men efter några gånger fixade hon det själv och där uppe satt en väldigt nöjd liten tjej som sedan åkte gång på gång :)


Cinderella

Visning ikväll på Cinderella. Jag, Åsa och Emma åkte dit tillsammans för att få inspiration och så jag kunde prova årets klänningar. Jag köpte min i slutet av okt början på nov och såklart var jag sugen att se om det kommit in fler klänningar i min smak. Det gick väldigt bra ikväll och fick även en ny ide inför brudbuketten :) Kuuul! Skulle kunna stå där hela dagen och bara prova & prova! Det är så himla kul! :)


Grilla inne

Ikväll grillar vi pinnbröd i öppenspisen, så mysigt och så gott!
Melody sover på övervåningen med 39 graders feber, lilla snuttan våran.


Städardag

Jag storstädar och Melody polymasar runt uti allt! Hon tar på sig mössan, säger -mommo och knackar på dörren. Någon är sugen att gå ut. :)
Nä nu ska jag städa vidare!


Leos lekland

Jag, Johan & lillis följde syrran & barnen samt min kusin och familj på Leos idag. Kul med bollhav och bus. En titt på stora Leo fick vi också när han kom ut, dansade och kramades med barnen. Vinkade gjorde hon när han gick :)

Syrran fick till en bild på mig, Melody & Tindra vid Leo :) nästa bild leks det med kusinerna. De var roligare än mamma & pappa och fegade Melody tröck de bara på rumpan så hon fortsatte :) haha


Igår


Hej då julen

Skönt att få bort det röda faktiskt, kändes lite vemodigt först men nu när det "gamla" är tillbaka känns det ljust och fint. Julstjärnorna och de vita ljusstakarna får vara kvar än, så mysigt med dem i fönstrena :)


Fredag

Har passat 3 syskonbarn idag. Vi har ritat inne, lekt ute, åkt madrass & pulka, ätit plättar till lunch, sett liiite tv, busat med Melody, skottat på gården. Sen åkte de hem och jag har fortsatt att städa bort julen.
Här är de i backen med madrassen, Melody fick skippa åket i denna backe :) hon åkte nöjt på i pulkan istället...


Puss

Åkte förbi Erika en sväng på förmiddagen, kände verkligen sug att hitta på nåt och komma ut. Här hemma behöver det städas, plockas bort jul, tvättas osv och idag smet jag ifrån det. Kanske får ta tag i det ikväll ist, men bara kanske :)

Här pussades det idag då jag & Melody åkte hem...


Anticimex

När vi tecknade försäkring till huset ingick ett år med anticimex också. Idag var de här för att göra en kontroll att det inga skador, fukt och mögel fanns. Melody gick bredvid och kollade att han gjorde sitt jobb. På bilden är de i tvättstugan. När han var på toan knackade han på golv och väggar och då härmade Melody han och gjorde samma sak! Haha
Inga skador eller nåt hittades och det trodde vi inte heller men de var tvungna att göra en besiktning iaf.


Igår

Vi åt god mat igår, bl.a oxfilé carpaccio till förrätt, Riktigt gott! Tydligen också det enda jag hade tid att fota förutom när vi skickade upp fina ballonger i luften. Vackert det där...


RSS 2.0