Dopdukningen!

Uppdukat för oss & våra 70 gäster!
Jag vek servetterna som dopklänningar
Rosabandetbuketter delades upp i mindre vaser på borden
Nallegirlang prydde också lokalen
Fikat!
Den stora doptårtan
De resterande 5 tårtorna såg ut såhär
Vi delade ut häften i kyrkan med info om solosång & psalm nr osv
Vi fick massa fina presenter! Hjälp att öppna dem också :)

Dopet

Nu är stora dagen förbi. Den blev som vi hoppats, FANTASTISK! Synd bara att den gick så fort & man han inte prata med alla som man hade velat. Fullt upp att försöka få ett ord på alla 70 pers som kom dit.
Dopakten gick bra, Melody var nöjd fram till slutet då hon började protestera de sista minutrarna. Solosången av Annelie Larsson var jättevacker. Vi hade fikat på församlingsgården där vi dukat upp i rosa/vitt tema :) Blev bättre än jag hoppats och föreställt mig.

Syrrans flicka hjälpte till att tända dopljuset & gav det till mig!
Jag hällde upp vattnet
En trött tjej då gästerna farit
Lilla familjen!

iPhone 4S

På väg att bli min. Johan ringde & väckte mig på morgonen 09.00 & sa att han beställt en vit till mig! Jippi!! Jag som går & dras med den äldsta modellen nu som nötts upp & funkar dåligt. Snart blir det annat!

Igår: Jag & mamma Sandra gick på stan med vagnarna. Det blev lite shoppat, bla nya baslinnen för mig. Jag gick hem & ammade Melody, tog bilden & hinkade upp min kusin för lite mer shopping...på Strömpilen. Vero Moda finns ju inte i stan så man får åka ut dit. Vi åkte sen hem hit så Melody fick vara vaken en stund & bli trött igen innan vi tog en prommis till Great Eastern och åt middag. :)

Idag: åker jag & lillan uppåt...hem till släkt & vänner. Har en del att fixa inför dopet, som träffa prästen osv Johan kommer imorgonkväll. Så jag ska hålla Melody vaken ett tag här hemma så hon är ordentligt trött & sover förhoppningsvis mestadels av den långa bilturen :)

Vad gör du mamma?!

Melody tittar ofta så roligt på kameran då jag ska fota. Hon hör min röst bakom, ljus & busig som ska försöka locka fram ett litet leende av henne...men hon ser mig inte, bara kameran. Konsigt tycker hon. :)
Ofta fotar jag henne vid ett fönster...ljuset faller in fint & framhäver hennes blå ögon...som på denna.

Kvällsmys

Igårkväll la Johan Melody på dubbelsängen på de nyinköpta prydnadskuddarna, vintriga & mysiga. Melody verkade gilla att ligga där & gosa.

Änglar

Hittade dessa fina kuddar på Ohlssons tyger idag då vi var på stan. Vi köpte även nya gardiner till vardagsrummet & nya sängkläder & prydnadskuddar till sovrummet. Det blev så fint och det känns skönt med förnyelse.

Från Lars & Monica....

Igår åkte vi till Lars & Monica....när vi kom dit överraskades vi av 2 paket i hallen, en text på paketen där det stod en massa kul! Fina saker till Melody. En rosa Bobby car & hennes första Barbie fashionista. haha så gulligt. Ett tag bort innan hon kan änvända dem men de kommre ligga & invänta rätt tid att plockas fram!

Tusen tack!!!

Frissan idag

Steg upp på morgonen, väckte Melody för att amma henne innan jag gick iväg. Johan tog över & jag gick iväg till frissan. Hade pumpat ur i en flaska ifall hon skulle behöva äta igen innan jag kommit hem.
När jag kom hem var hon vaken & började bli hungrig så Johan gav henne mjölken jag pumpat ur...hon smaskade i sig den fort ur flaskan tills den blev tom & sedan rapade hon & somnade på pappans mage! Sötisar!!

Resultatet...lite vintrigare. Men alltid svårt att få rätt färg på bild. Lite ljusare i verkligheten men ni ser på ett ungefär :)

Designat om...

Nu äntligen fick jag tummen ur & fixade bloggen...kul med nytt & lite färskare bilder :) Hoppas ni kan se den...tryck annars uppdatera eller F5.

Mammaträff på busplaneten

Tisdag idag vilket betyder träff med mammorna på busplaneten. Så kul att träffas, fika & surra. Melody vaknade där så vi satte oss med de andra i mini bollhavet :) Hon hade nog inte ut så mycket av det annat än en massa färger att titta på. Men mysigt att sitta alla tillsammans och så den äldsta flickan kunde leka...
Annars idag:
Jag steg upp 08.15 och passade på att putsa fönster medan Melody fortfarande sov vidare. Så nu har jag putsat alla fönster på utsidan! Så skönt att ha gjort bort det innan det blir för kallt.
Bytt gardiner i fönstret har jag också gjort både i sovrummet & vardagsrummet....till mer höstiga. Så en bra dag kan man säga!

Nya pyjamas igen

Hon växer verkligen så det knakar. Vi köpte ju ganska nyligen 2 pyjamaser men nu är de verkligen på gränsen i storlek. Det var ju fötter på dem och då börjar de sträcka i benen ganska fort. Så nu fick det bli 2 nya pyjamaser utan fötter. Hon är ändå så varm då hon sover & dessa ska hon väl kunna ha ett tag framöver. Vi får nog börja med att vika upp ärmarna men då kan hon då ha dem lite längre :)

Onepiece

Såhär ser lillis ut idag! Nybadad & myser i sin onepiece :)

Önskar

Tips till dopet kanske?! :)) i stl 62-68
En heldress från Maxomorra, gillade denna färg och mönster också! Finns på sidan www.Pleasemum.se

Luleå-Modo ikväll

Idag fick mamman sovmorgon, Johan klev upp med Melody strax innan 8....jag fick sova vidare efter att jag morgonammat henne. Jag klev upp strax innan 10 & då sov hon skönt igen, då i sin spjälsäng i sitt rum. Vi hann duscha & fixa oss innan lillis vaknade då det var dags för ammning igen då det var ca 3-4 h sedan hon åt. Jag klädde sen Melody och vi tog alla en prommis på stan & strosade med vagnen. Vi gick på Allstar & åt en hamburgerlunch & lillan sov hela tiden i vagnen. En riktig myslördag :)

När vi kom hem var det en hungrig dam som vaknade & pappan passade på att göra ett blöjbyte innan & tydligen även ett klädbyte! Nu sitter de båda vid tv:n & ser hockey....mamman får lite tid med bloggen. :)

8 veckor - 2 månader!

Ikväll kl 21.00 var det 8 veckor sedan lilla älsklingen kom ut till oss! Tänk vad tiden går fort. Den 19:e blir hon 2 månader och jag fattar inte vad vi gjort av alla dagar tillsammans. :) Samtidigt som man vill stoppa tiden vill man också se henne utvecklas & växa....

Här i mysfilten på BB bara några timmar gammal & alla 3 skulle försöka få lite sömn,
gick ju bra för Melody men vi sov knappt nått :)

En liten snygging

Rutig tunika/klänning med röda leggings med "krås" på rumpan.



Sover i sitt rum

Jag har börjat lägga ner Melody i sin spjälsäng i sitt rum då hon ska sova middag. Där sover hon bra, hon har blivit lite kinkigare att fortsätta sova då man lägger ifrån sig henne numer. Hon uppfattar hon att hon blir själv & tycker det är mycket mysigare att sova i famnen eller vagnen då den rullar :) Men denna vecka har hon sovit så bra i sin spjälsäng som står i hennes rum....hon har sovit mestadels i vaggan i vårt sovrum på nätterna denna vecka, men ganska ofta mellan oss också. Det beror på hur trött mamman är. Ammar jag liggandes i sängen kan jag somna då hon äter. haha så vaknar man nästa gång hon är hungrig (3-4 h senare)

Har gärna filt över ansiktet då hon ska sova

Ny mössa

Hittade denna på Kappahl idag när jag var på stan. Lite stor men det är ju overallen också....passade väl bra ihop?! :)

En dagens på lillan...

En liten cooling...


Tack!!

Som jag skrev tidigare hade vi besök av Elin igårkväll. Mycket trevligt med sällskap även på kvällen tyckte jag & Melody! :) Det blev en blåbärsbulla med vaniljsås & te, skulle man ha till kvällsis varje dag! :)

Söta Elin hade med sig en present till oss, typ doppresent fast de inte kunde komma. En väldigt fin tavla med en jättefin dikt skriven av Siv Andersson. Nu pryder den vår "öppenspis" eller vad man nu ska kalla den. Ställde dit trädet med hjärtan som jag tyckte passade ihop med tavlan. Se så fint...

Melody i pippi

Hon har fått en hel del kläder från Kleda i födelsepresent. Mycket från Pippi. B.la denna som hon vuxit i nu...

Blåbärsbullar

Kastade ihop några blåbärsbullar av hastbullsdeg denna eftermiddag. Elin kommer på besök här så jag kan fika med henne ikväll :)

Idag har jag & Melody varit på Busplaneten. Vi träffades 4 mammor med barn och åt lunch & surrade. En av mammorna gick vi med på föräldraträffen då vi var gravida, de andra 2 hade barn i åldern 4 mån-1 år. Riktigt kul att ses & surra igenom en hel del. Vi ska ses varje tisdag! Riktigt roligt att se fram emot det varje vecka.

Höstprommis

Igår kväll tog jag en prommis i friska luften.
Ny höstjacka...

Rosa bandet

Vi köpte nytt till köket...
Detta finns på Lindex....vill köpa det....

Lik mamman?

Är vi lika?
Jag då jag var liten
Och Melody...
Melody                &                     Jag

Lilla pricken

Nya overallen! Skön att sova i tycker Melody, här en liten glader strax innan jag la henne i vagnen & hon somnade medan jag borstade tänderna. Så skönt när det blir varmt och gosigt. Då behöver hon inte ens bli lullad till sömns :)
Dock är den lite stor då vi tog den i stl 68. Hennes armar & ben når bara till hälften av längden men då kan hon ha den ett bra tag till. Växer ju ut den så fort annars....

Melodys fönster

Hjärtat på fönsterhandtaget fick hon av Emma V! Tack så mycket, såg det fann på handplockat i Älvsbyn när jag var och strosade :) hihi Där finns det verkligen mycket fint....även på Floristen i Älvsbyn!! Önskelistan är lång!

(Ser du Elin att blomman växt!! Duktiga jag som kommit ihåg att vattna! :)

Kläder från kusinerna

Syrran hade "lite" kläder till lillan som hennes barn haft. Den här dressen är ju bara för söt! Jag älskar alla plyschkläder, så mjuka & sköna!

Pappas mössa

Melody provar pappans nya mössa :)

Stor delicatoboll!

Idag tog vi en sväng på stan. Det inhandlades en overall till Melody i stl 68. Lägger upp bild på den sen.
Vi köpte kött på DUO till middag, amerikansk entrecoté.
Innan vi gick hem tog vi en sväng på Ica Gourmet och handlade tillbehör till kvällens middag & fika att njuta av hemma.

Den kanske ser liten ut men den är stor! God var den också :)

Tillbaka igen!

Idag träffade Melody sin galna moster igen....det blev såhär... :)
Nu är vi hemma både jag, Johan & lillan såklart! Ikväll blir det fredagsmys!
Jag hade superhärliga dagar i Älvsbyn! Träffade en massa som ville se lillan. På vägen hem idag sov Melody hela vägen från Älvsbyn (30 mil)!!! Otroligt skönt!

Umeå-Älvsbyn

Vilken härlig morgon!! För det första var Melody superglad igårkväll och gnällde inget efter att hon ammade men var vaken i 3h innan vi la oss! Hon har haft en ganska kinkig period under 1 v nu så jag och Johan fattade inget! :) Hon bara skrattade och busade. Vi somnade vid 23.30 och hon vaknade första gången 05.00! Underbart. Ammade och pussade pappan hejdå inför jobbarveckan. Somnade om igen vid 06.00. Jag klev upp 08.30 efter att ha ställt väckaren och Melody sover än.
Nu ska jag väcka henne, amma, byta om från pyjamasen och sedan blir det en prommis till min barnmorska för efterkontroll. :)
Därefter blir det bilen mot Älvsbyn!!! Spännande att köra 30 mil med lillan...håller tummarna att hon sover bra!! :)

Denna dumle är på min topplista av goda godisar just nu! En tar jag med som färdkost ifall jag känner mig trött och sugen på något under färden :)

Stickat från förr

Igår var det kyligt & lillan fick ha pappa Johans stickade kit som han hade då han var liten. Vi har så mycket fina stickade koftor som vi fått & denna har hon vuxit i hittils.


Mobil till Melody

En med djur på! :) Det var väldigt uppskattat av henne att vi åkte på babyproffsen idag hela familjen och inhandlade en mobil till henne att ha över vaggan. Nu ligger hon nyammad och tittar på den, gör en massa ljud och skrattar en massa då den var såå fin & spelade fint medan den snurrar :) Kul att få ett leende som uppskattning på det man inhandlar :)
Ny filt & en liten handskallra köptes också!

Shoppinglördag!

Vi tog en prommis in till stan idag med vagnen. Skulle bara strosa och det slutade med att mamman inhandlade 3 nya toppar på Rut m.fl :)
Älskar modellen samt spetsen på ryggen

Pappamys

Johan är hemma igen! Vi hämtade han igår på förmiddagen. Första veckan på jobb i Göteborg är gjord. Det gick bra men vi tycker det är väldigt skönt att han är hemma så vi är hela familjen igen :)
Nu har det haft pappa-dotter mys på morgonen medan jag duschat & fixat mig....Johan i morgonrock & Melody i täcket i bara blöja.
Nu ska jag ta & bada lillan medan Johan duschar så ska vi en sväng med vagnen på stan sen!
Igår var vi hos Lars & Monica, Johan & grabbarna åkte på hockey & jag & Melody umgicks med Monica. 22.00 var det dags att åka hem då lillan var trött. Jag la mig & ammade henne vid 22.45-somnade direkt båda två :) Sedan vaknade vi 04 och ammade 15 minuter. Jag la bara ner henne igen så sov hon vidare till 07.30 då det var dags att amma igen & sova lite till :) Vi steg upp 08.45

RSS 2.0