Wilma, en oas mitt i centrala Umeå!

Där jag jobbar som hudterapeut (fast jag nu är mammaledig)
Tänkte bara tipsa er om Wilmas hemsida där ni hittar olika behandlingar, priser osv men framförallt WEBBSHOPEN! Där finner du fina produkter för olika hydtyper, mascaror, bodybutter, erbjudanden osv...kanske finns där något för dig :)
Kika in vet ja! Hemsidan hittar ni här → Wilma
Bild på mig lånad från hemsidan :)

Kommentarer
Postat av: Sara

Hittade dig då jag surfade runt lite och tycker du har en jätte mysig blogg. =)



Tänkte höra med dig om du har några tips, nu då jag ser att du jobbar med hudvård, på hur man blir av med "dom små svarta prickarna" som man kan få på näsan (har inte en susning vad dom heter). Finns det något speciellt man kan rengöra med?

2012-02-05 @ 22:25:14
Postat av: Emma (Jag)

Hej Sara

De svarta prickarna kallas pormaskar (comedoner) De flesta har dem, ofta mest på panna, näsa & haka. Det är väldigt svårt att rekommendera en rengöring till en hud man aldrig sett. Du kan vara yttorr eller fet i hyn och det är väldigt stor skillnad på vilken rengöring som blir bäst för dig då.

Det du kan tänka på är att peela huden ca 1g/veckan med en finkornig peeling (såvida du inte har väldigt tunn och känslig hud!!) Sedan är fuktkräm ett måste för att hålla huden återfuktad och mjuk så "kanterna" runt "alla" dessa svarta prickar håller sig mjuk och inte torr och kapslar in smutsen.

Det är väldigt svårt (näst intill omöjligt) att få bort alla prickar men man kan helt klart minska dem så det blir stor skillnad.

Det jag skulle rekommendera i första hand är att du bokar in en ansiktsbehandling med porrengöring där de kommer hjälpa dig att klämma ut dessa efter att ha värmt upp och rengjort din hy. Du kommer mest troligt att se skillnad efter en behandling. Sen kan du hålla efter själv ett tag. Shiseido & Theraderm är 2 bra märken vi jobbar med på Wilma. Shiseido jobbar mycket rengörande och med fukt och det känns som att det kanske skulle passa dig. Har du en ung hud (vet inte din ålder) kan jag rekommendera linjen "Pureness" Det finns rengöring till en lite fet hy samt en till en torrare. Det som är bra är att deras ansiktsvatten har en exfolierade effekt(tar bort döda hudceller) och är bra för att hålla dessa pormaskar rena osv. Sedan en fuktkräm på det beroende på om du behöver en lätt eller fetare kräm. Men bokar du in en ansiktsbehandling får du hjälp eller så får du förklara mer om din hud för mig så kan du beställa produkter från vår webbshop på Wilma.se. Hoppas du blev lite klokare efter detta lååånga svar. Haha

2012-02-06 @ 08:08:14
URL: http://emmaumeabo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0