Biskvier ca 35 st

Biskvier blev det också. Har aldrig bakat det men tyckte det skulle vara roligt med lite mer pysselbakning.
Dock blev de så stora...inte alls det jag tänkt mig, men det var svårt att veta hur mycket bottnarna skulle flyta ut i ugnen osv. Får göra mindre till nästa gång. Men jag hoppas de blev goda iaf.

Och med mitt lilla baksignum på då också....hjärtan ♥ :)

 

Bottnar

450 g mandelmassa

3 äggvitor

1,5 dl strösocker

Smörkräm:

400g rumsvarmt smör

2 dl äggvita (ca 5 ägg)

5 dl florsocker

Topping

300 g mörk blockchoklad.

·      Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.

 

·      Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

 

·      Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".

·      Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.

·      Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).

 

·      Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

 

·      Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0