Morotskaka
Morotskaka i långpanna 200 * ca 30 min
6 ägg
4 dl strösocker
1½ dl smakneutral matolja
4-5 rivna morötter
6 dl vetemjöl
1 msk kanel (eventuellt också 1 msk kardemumma eller ingefära eller 1 msk av vardera)
1 msk vaniljsocker
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
Glasyr:
200 g färskost (gärna philadelphia)
100 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
Kokos till garnering
Så här gör du:
Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda ner oljan och de rivna morötterna och rör om ordentligt. Blanda mjölet med vaniljsocker och övriga kryddor samt bikarbonat och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten. Rör om lite så att det hela blandas och häll sedan smeten i smord eller bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca en halvtimme.
Låt kakan svalna lite och stjälp sedan upp den. Låt kallna helt och blanda sedan ihop ingredienserna till glasyren. Rör väl eller vispa med elvisp. Bred glasyren över kakan, toppa med rikligt med kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.