Godaste mariannegrädden!!

Detta bakade jag i fredags & bjöd på som efterrätt! Riktigt gott är det!


Du behöver:

Kladdkakan:

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve mini-marshmallows


Mariannefluff:

3 dl vispgrädde

1 påse Mariannekarameller



Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.

5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.


(bild & recept från aftonbladet, vinnarrecept från tidigare kladkake SM för något år sedan)

Jag gräddade kladdkakan i 175 grader i ca 20 min i en rund sockerkaksform. Serverade den med osötade hallon istället för marshmallows & såklart mariannegrädden som man inte kan sluta äta nästan! :)

Kommentarer
Postat av: sara

Hej! Jag undrar vart du har köpt träbokstaven som ni har i er dotters fönster?

2011-11-07 @ 14:30:34
Postat av: Pernilla

Mums det där lätt verkligen jätte gott, måste provas :)

2011-11-07 @ 17:28:36
URL: http://mammatilltvillingar.blogg.se/
Postat av: Hannah

Hej Emma! Bjöd på detta recept till efterrätt idag. Jättegott, alla var mycket nöjda!:) Tack för tipset! kram!

2011-11-15 @ 22:48:33
URL: http://hamer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0