Godaste mariannegrädden!!
Detta bakade jag i fredags & bjöd på som efterrätt! Riktigt gott är det!
Du behöver:
Kladdkakan:
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve mini-marshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.
Hej! Jag undrar vart du har köpt träbokstaven som ni har i er dotters fönster?
Mums det där lätt verkligen jätte gott, måste provas :)
Hej Emma! Bjöd på detta recept till efterrätt idag. Jättegott, alla var mycket nöjda!:) Tack för tipset! kram!